Ümidi kesme yaşı sanırım

Bak şimdi, ben küçüklükten beri zor bir hayat geçirdim, 30 yaşımda biraz toparlanıp artık evlilik düşüneyim derken erken menopoza girdiğimi, Asla çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim. Bir kadının ölmeden önce öldüğü durumlardandır yaşayan bilir. Depresyonun dibine vurdum, antidepresanla ayaktayım, yaşayan bir ölüyüm. Tabi haber yollayanlar tanışmak isteyenler oluyor sürekli, ben durumumu anlatacak cesaretim olmadığı için hiçbirini kabul etmiyordum. Yapamazdım böyle bişey, her erkek çocuk sahibi olmak için evlenir, hiçkimsenin mutluluğuna mani olmaya hakkım yok. Evlilik, yuva kurmak, bir eş, artık bunlar benim hayatımdan, gelecek planlarımdan çıkmalıydı, çıkardım, zaten o güne kadar hiç erkek arkadaşım olmamıştı, o günden sonra da 6 yıl kadar da olmadı.Ama insani duygu, fıtrat işte, 6 yıl boyunca her gün çocuğu olan, evlenip boşanmış yani, bir adam çıkarsın karşıma diye dua ettim. Ve bir gün aynen böyle bir adam çıkıverdi karşıma. Üstelik uzun boylu yakışıklı biri, ben öyle sıradan hatta çirkin sayılan bir tipim, bu resmen mucize. Neyse beni o kadar çok seviyor ki, çocuğum olmayacağını söylediğimde, benim tek istediğim sensin, umrumda değil, cevabını vermişti. Beş altı ay içinde evlendik. Öyle büyük hata yaptım ki acele etmekle, birçok şeyi gözardı etmişim. Sonra öyle büyük problemler yaşadım ki, o kadar çok acı çektim ki, hem huy olarak denk olmadığımız için hem de çocuğu olan biri olsun diye dua ettiğim için. Eşler genelde birlikte yaşarlar evlat sahibi olamamanın acısını, ben tek başıma yaşadım. Şu anda 5 yıllık evliyim ama mutlu olduğum günleri toplasam bir elin parmağı, çok seviyorum onu, aşktan öte bişey, annenin çocuğunu sevmesi gibi, onsuz bir hayat cehennem, ama onunla da cehennem, keşke hiç karşıma çıkmamış olsaydı, diyorum şimdi. Zaten 10 yıldır antidepresanlarsız uyku haplarsız bir hayatım yok, bi de bu çıkmazlar başetmeye çalışıyorum.
Sizin gibi birkaç arkadaşım var, onlara da diyorum, Asla şöyle olsun böyle olsun demeyin, hayırlısı olsun deyin, inançlı biri olmasanız bile, çünkü işte istediğim gibi biri zannettiğiniz erkekler öyle olmuyor malesef. Erkeklerin çoğu evlendikten sonra değişiyor. Eğer mutlaka bir ilişkim olsun diyorsanız, bunu göze alın, demiyorsanız en güzeli hiç evlenmemek.
Eminim ki çook güzel ve güçlü bir kadınsınız.Teşekkürler öneriniz için. Sanırım ben son dediğiniz hiç evlenmeme konusuna daha yakın hissediyorum artık. Mutluyum huzurluyum. Saçmasapan ilişkilere üzülmektense böyle daha iyi. Umarım çok mutlu olursunuz evliliğinizde.

İnsan her olumsuz biten ilişkisinden sonra böyle hissediyor, önemli olan bunun böyle olmadığını ve her yaşta umut olduğunu bilmek :)
🥰🥰cok tesekkurler. Cok iliski denemezdi zaten. Ama birisini taniyorsunuz. Diyor ki yalan, dedikodu benim kirmizi cizgim. E insan dusunuyor ki deli mi neden yalan soylesin. Herkese kuskucu yaklasmamak lazim. Ahlaki degerleri var demek ki. Hemen inanmayip gozlemleme moduna geciliyor. Zamanla bu soylediklerini percinliyor. Sonra ogreniyorsunuz ki bastan beri yalan soylemis😅😅bir tek kadin-erkek iliskileri degil de tum iliskileri sorgulamami sagladi sagolsun. Onun da boyle bir iyiligi oldu.

Kolay kolay bir sey hissedemiyorum, hissedince de surduremiyorum sanirim.

bakın bu sizin cümleniz.sanki sürdürememe sorunu sizden kaynaklanıyor gibi kendinizi suçlamışsınız.insanlar her şeyi anlar ama anlamamazlıktan gelirler.suçu kendinizde aramayın.şaka yollu değil açıkça bi kez söyleyin geçerli nedeni olmaksızın empati kuramıyorsa bitmesi daha hayırlı değil mi sizce de? Ben sizde yoğun kaybetme korkusu gördüm. Bence iletişime geçmeyin. Neden bu işlerden vazgeçesiniz ki? Amacınız doğru insanı aramak değil yanlışları elemek olsun.bu yanlış demekki deyip geçin hayatınıza devam edin ve denemeye de devam edin.kendinizi neden suçluyosunuz bunun üzerine düşünmelisiniz bence ama
Ooo cok dogru bir yorummus🥰O an anlamamisim. Mesleginiz ne bilmiyorum ama sonrasinda psikologla bu konulari konustuk biz de. Belki de algimin bu yonde gelismesi gerekiyormus. Tesekkurler.

Tek taraflı olunca olmuyor ki, siz hemen bitirelime getirdin diyorsunuz karşı taraf için. En ufak bir şey de bitecekse bitsin zaten. Bence o da emin değil hislerinden hemen bitsin dediğine göre. İnsan bir şeyler hissettiği birine böyle davranmaz. Akışına bırakın gitsin.

Tek taraflı olunca olmuyor ki, siz hemen bitirelime getirdin diyorsunuz karşı taraf için. En ufak bir şey de bitecekse bitsin zaten. Bence o da emin değil hislerinden hemen bitsin dediğine göre. İnsan bir şeyler hissettiği birine böyle davranmaz. Akışına bırakın gitsin.
Hissetmemis zaten. Sonrasinda oturup dusunmus uc saat sagolsun. Nedense onun hissettiklerini ben daha once hissettim😅ne kadar cok hisli cumle kurdum. Paşamın kafa yatay duzlemde kalmis. Dikey duzlemde bisey hissedemiyomus😑yaklasik bir ay oldu konusmayali. Saldim gitti.

🥰🥰cok tesekkurler. Cok iliski denemezdi zaten. Ama birisini taniyorsunuz. Diyor ki yalan, dedikodu benim kirmizi cizgim. E insan dusunuyor ki deli mi neden yalan soylesin. Herkese kuskucu yaklasmamak lazim. Ahlaki degerleri var demek ki. Hemen inanmayip gozlemleme moduna geciliyor. Zamanla bu soylediklerini percinliyor. Sonra ogreniyorsunuz ki bastan beri yalan soylemis😅😅bir tek kadin-erkek iliskileri degil de tum iliskileri sorgulamami sagladi sagolsun. Onun da boyle bir iyiligi oldu.
Beni de en cok sadakat konusunda konuşan, aldatma konusu geçince kesinlikle çok yanlış bişey gibi konuşan sevgilim aldatmıştı 😄

Ayrilirken beni suclu hissettiren adam oysa yalancinin biriymis. Basimdan kisa 1 yillik evlilik gecti demisti. Kizi zaten cok tanimiyodum demisti. Meger 4 yillikmis evlilikleri. Kizi da gayet 2 yildir taniyomus. İnsan boyle bir konuda neden yalan soylee ki ya? Güya yalandan, dedikodudan, kalp kirmaktan korkan insan...hic yazmadim etmedim. Cok sacma bir sekilde ogrendim. Uzakta da olsa hicbir sey gizli kalmiyormus. Bu da burada kendime not olarak kalsin. Ne salakmisim ya. Zaten 2 yilda bir falan birine tamam diyordum. Bir daha hicbir erkege guvenebilecegimi sanmiyorum.
Yani adam daha once evlilik yapmis ve senden gizlemis heee.serefsiz ya.senle ağırdan almak takilmak falan istedi.bakti sen ciddi iliski kafasindasin uymadi beyfendiye.boyle erkeklerden nefret ediyorm ya

Yani adam daha once evlilik yapmis ve senden gizlemis heee.serefsiz ya.senle ağırdan almak takilmak falan istedi.bakti sen ciddi iliski kafasindasin uymadi beyfendiye.boyle erkeklerden nefret ediyorm ya
En basta soylemedi evlilik gecirdigini. Sonra laf arasinda ben de evlilik yapmistim ama olmadi kisa surdu zaten 1 sene dedi. Ben sana sormustum basindan bu tarz bir sey gecip gecmedigini dedim. Kaynamis geyikle falan dedi gecistirdi. Asil sacmalik o 1 senelik dedigi evlilik 4 senelikmis. Ne farketcekse ha 1 ha 4😅deli midir nedir neyin yalani bu😅

Back