Bak şimdi, ben küçüklükten beri zor bir hayat geçirdim, 30 yaşımda biraz toparlanıp artık evlilik düşüneyim derken erken menopoza girdiğimi, Asla çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim. Bir kadının ölmeden önce öldüğü durumlardandır yaşayan bilir. Depresyonun dibine vurdum, antidepresanla ayaktayım, yaşayan bir ölüyüm. Tabi haber yollayanlar tanışmak isteyenler oluyor sürekli, ben durumumu anlatacak cesaretim olmadığı için hiçbirini kabul etmiyordum. Yapamazdım böyle bişey, her erkek çocuk sahibi olmak için evlenir, hiçkimsenin mutluluğuna mani olmaya hakkım yok. Evlilik, yuva kurmak, bir eş, artık bunlar benim hayatımdan, gelecek planlarımdan çıkmalıydı, çıkardım, zaten o güne kadar hiç erkek arkadaşım olmamıştı, o günden sonra da 6 yıl kadar da olmadı.Ama insani duygu, fıtrat işte, 6 yıl boyunca her gün çocuğu olan, evlenip boşanmış yani, bir adam çıkarsın karşıma diye dua ettim. Ve bir gün aynen böyle bir adam çıkıverdi karşıma. Üstelik uzun boylu yakışıklı biri, ben öyle sıradan hatta çirkin sayılan bir tipim, bu resmen mucize. Neyse beni o kadar çok seviyor ki, çocuğum olmayacağını söylediğimde, benim tek istediğim sensin, umrumda değil, cevabını vermişti. Beş altı ay içinde evlendik. Öyle büyük hata yaptım ki acele etmekle, birçok şeyi gözardı etmişim. Sonra öyle büyük problemler yaşadım ki, o kadar çok acı çektim ki, hem huy olarak denk olmadığımız için hem de çocuğu olan biri olsun diye dua ettiğim için. Eşler genelde birlikte yaşarlar evlat sahibi olamamanın acısını, ben tek başıma yaşadım. Şu anda 5 yıllık evliyim ama mutlu olduğum günleri toplasam bir elin parmağı, çok seviyorum onu, aşktan öte bişey, annenin çocuğunu sevmesi gibi, onsuz bir hayat cehennem, ama onunla da cehennem, keşke hiç karşıma çıkmamış olsaydı, diyorum şimdi. Zaten 10 yıldır antidepresanlarsız uyku haplarsız bir hayatım yok, bi de bu çıkmazlar başetmeye çalışıyorum.
Sizin gibi birkaç arkadaşım var, onlara da diyorum, Asla şöyle olsun böyle olsun demeyin, hayırlısı olsun deyin, inançlı biri olmasanız bile, çünkü işte istediğim gibi biri zannettiğiniz erkekler öyle olmuyor malesef. Erkeklerin çoğu evlendikten sonra değişiyor. Eğer mutlaka bir ilişkim olsun diyorsanız, bunu göze alın, demiyorsanız en güzeli hiç evlenmemek.