• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ultrasonda bebeğin boyu :((

murun84

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
867
132
648
hanımlar bu ultrason kağıtlarında bebeğin boyu nerde yazıyor hangi ibarenin karşısındaki sayı değeri bebeğin boyunu gösteriyor bilen varmı aranızda bakıyorum göremiyorum ben yaa uffff :59:

12. haftaya kadar CRL bakılır, fakat bu bebeğin tam boyu değil, baştan popoya kadar olan uzunluğudur. 12. haftadan sonra üst bacak kemiği boyu ölçülür, FL (Femur Length) ile gösterilir. Bebeğinizin yaklaşık tam boyu FL x 7 formülüyle bulunabilir, ama tabii ki tamı tamına buna eşit olacak diye bir şart yoktur. Bebek içeride oturur pozisyonda olduğu için hiçbir zaman tam boyu ölçülemez.

aarkadaşın anlattığı gibi ilk aylarda crl bakılıyor sonra flx7 yapıp boyunu buluyorsun benimki en son 46,1 di mesela ama önemli olan kilosu

benim doktorum hep kilosunu söyledi boyunu hiç söylemedi enson sorduğumda tahmini olarak söylemişti doktorumun ultrasonu boyu ölçmüyormuş

bu haftalarda boy ölçülmez sadece yaklaşık boyunu söyleyebilir doktor.bebek büyüdüğü için baş popo mesafesini ölçer ve bacak boyunu ölçer.ona göre yaklaşık bi ölçü söyler.önemli olan kilosu boyunu sormak aklıma bile gelmiyo.

bu haftalarda boy ölçülmez sadece yaklaşık boyunu söyleyebilir doktor.bebek büyüdüğü için baş popo mesafesini ölçer ve bacak boyunu ölçer.ona göre yaklaşık bi ölçü söyler.önemli olan kilosu boyunu sormak aklıma bile gelmiyo.

Aynen,
parça parça ölçüp bunu hesaplayacaksin ki o da tahmini bi rakkam olur. Benim doktorum da boyunu hiç birzaman söylemedi glnk arkada$in dedigi gibi kilosu ve organlarina bakip bulundugu hafta içerisinde güzel geli$iyormu ona bakip söylüyor.

benim doktorumda ilk başlarda baş popo mesafesini ölçüyordu 20.hafta civarında yanılmıyorsam artık baş popo ölçülmiyor bacak kemiğini ölçmeye başlıyor doktor. o ölçüde FL olarak görünüyo canım FLx 7 yapınca boyunu bulabilirsiniz diyor uzman tv de de bende ordan biliyorum bi kaç yerdede okudum.

bunu hep merak etmişimdir teşekkürler

bugun öğrendim fl miz 40

Benim bebegiminde 29+3 de 1522gr ve fl miz de 56.7 buna göre bebeğim kac santim ve sizce bu normal mi

Back
X