Ultrasona çok sık girdim yardım!!!

Merve3112

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2016
178
135
31
Arkadaşlar merhaba. Ben ultrasonun zararlı oldugunu bilmiyordum iki doktora birden muayene oldugum için bazen haftada 2-3 kez ultrasona girdim:KK43: 12.haftamdayım. Haftada 1 kesin girdm ultrasona :KK43: şimdi zararlarını okudum şok oldum çok pişmanım sağırlık,otizm falan diyor bilmeden zarar verdiysem biterim ben:KK43:. Benim gibi ultrasona çok giren var mı, bildiginiz var mımyardım edin lütfen

Arkadaşlar merhaba. Ben ultrasonun zararlı oldugunu bilmiyordum iki doktora birden muayene oldugum için bazen haftada 2-3 kez ultrasona girdim:KK43: 12.haftamdayım. Haftada 1 kesin girdm ultrasona :KK43: şimdi zararlarını okudum şok oldum çok pişmanım sağırlık,otizm falan diyor bilmeden zarar verdiysem biterim ben:KK43:. Benim gibi ultrasona çok giren var mı, bildiginiz var mımyardım edin lütfen
Öncelikle bebek hayırlı olsun.. hemen evham yapmayın. Sadece neden bu kadar çok ult. Girdiğinizi merak ettim. Haftada 2 çok değil mi?

Hayırlı olsun bebeğiniz isterseniz doktorlarınıza da sorun ne diyecekler inşllh bir şey olmaz bana da doktorun çok girmememi söylemişti

Pimpirikli ve daha önce 2 gebelik kaybım oldugu için korkudan iki doktora gittim :KK43:
Ilk basta ben de 2 doktora gittim. Sizin daha sık olmuş ama bence hiçbirşey olmaz. Doktora da sorun. Ayrıca netten birşey okumayın. Ben her okuduğumda strese giriyorum. Gene de içiniz rahat etsin doktora sorun. Ama diyeceği, ultrasonu sık önermiyoruz olur.

Bence hiçbirşey olmaz Allahın izniyle korkma boşuna..
Ama bundan sonra dikkat edersin en az 15 gün ara ver öyle git kontrole..
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bizlerde amin...

Sıkıntı yapma dua et inşallah birşey yoktur.
Ben ikinci gebeliğimde 9 ayda belki en fazla 4-5 kere girmişimdir ultrasona. Hiçbir test yaptırmadım hiç endişe etmedim sadece sonlara doğru ters durduğu için biraz endişelendim (ama ilkini de ters doğurmuştum, yani normal doğumla doğdu ama ters geldi yani once poposu çıktı, o yüzden çok ta takmadım neyse ki döndü çok şükür ikinci bebek düz doğdu). En çok zararı stres verir diye düşünüyorum o yüzden hic takma rahat ol.

Zararli miymis? Riskli gebelik geubunda oldugum icin ilk 8 hafta kac defa ultrasona girdim bilmiyorum, haftada 3 ten fazladir... hem takibimi yapan doc hemde 3 ayda bir gittigim perinatolog prof ultrasonun hicbir zarari olmadigini belirtmisti. Bebegim gayet saglikli yasina girecek 2 ay sonra.

Ben sadece kalp sesi dinletmenin zararli olsugunu duymustum bebege o esnada isi veriliyormus cunku. Cok kucuk oldugu icin isiya maruz kalmasin diye dinletmezdi doktorum 12 haftadan once

Ben girdim bende bilmyrdum birde iyi dr bulamadgm icin grmstm snra kendm kara verdm 3 hafta gitmedim snra consiyet icn gittim sukur brsy yok iyi melegm korkma sende brsy olmamstr

Zararli miymis? Riskli gebelik geubunda oldugum icin ilk 8 hafta kac defa ultrasona girdim bilmiyorum, haftada 3 ten fazladir... hem takibimi yapan doc hemde 3 ayda bir gittigim perinatolog prof ultrasonun hicbir zarari olmadigini belirtmisti. Bebegim gayet saglikli yasina girecek 2 ay sonra.

Ben sadece kalp sesi dinletmenin zararli olsugunu duymustum bebege o esnada isi veriliyormus cunku. Cok kucuk oldugu icin isiya maruz kalmasin diye dinletmezdi doktorum 12 haftadan once
Bende bazen haftada 3 kere girmisim ultrasona. Umarım bebegin beyin yapısına zarar vermemiştir çok korkuyorum

Doktorlar her zaman her bilgiyi vermiyor maalesef. Tabiki sana zararı yok dicek. Ben bir rapor okumuştum ultrasonla ilgili bu u icat eden mühendisler ultrasonu hamileliğin ilk 3 ayında kullanılmamasını şartlandırmışlar. Ha kesin zararlı mıdır bu tam ispatlanmamış ama uzun vadede zararları yoktur diyen bir bilimsel araştırma da yok. Kısacası zararı var mi yok mu bunun delili yok araştırılmamış .

Ben yetmez gibi bir de eve fetal dopler almistim kalp atisini dinliyordum:)
Doktorlar her zaman her bilgiyi vermiyor maalesef. Tabiki sana zararı yok dicek. Ben bir rapor okumuştum ultrasonla ilgili bu u icat eden mühendisler ultrasonu hamileliğin ilk 3 ayında kullanılmamasını şartlandırmışlar. Ha kesin zararlı mıdır bu tam ispatlanmamış ama uzun vadede zararları yoktur diyen bir bilimsel araştırma da yok. Kısacası zararı var mi yok mu bunun delili yok araştırılmamış .

Aynen bende 2 Dr a gittim benim Dr da 12 den önce kalp atışı dinletmedi .yoksa ultrasonun bilinen bı zararı yok dedi .benimki de perinatolog. Çokta sikmiyorum canımı birşey olacaksa her türlü oluyor. Ultrasona karsi olup çok az girip bebeğinde ki rahatsizliklari sonradan öğrenip geç kalanlarda var . Allah sağlık sıhhat versin

Mecbur kalıp ne ilaçlar kullanıyor insanlar ultrasonun zararı olacağını düşünmüyorum. İlaç prospektüslerinde yan etkilerde neler neler yazar, insan ciddiye alsa asla ilaç kullanmaz. Ama kullanıyoruz pek bir şey de olmuyor, öyle düşünün. Sağlıklı bebekler için dua edelim, doktorlarımızın söylediklerini yapalım, gerisini Allah'a bırakalım. Sağlıklı doğumlar&bebişler.:KK36::dua:

Canim ultrasom zararli degil benim kuzenim.hemsire ve bebege bakiln ultrasn ses dalgalariyla oluyor

Kuzum bende senin gibi 13. Haftada iki gün sık ultrosona girdim. İlk gün üstten 4 ikinci gün üstten 1 alttan 2 kez çok üzgünüm ne olur bana tecrüben hakkında bilgi ver. Bebeğin nasıl şimdi. Otizm felan yazmış bı doktor korktum baya

X