-
- Konu Sahibi brunettella
Ha bu arada gecenlerde nur Yerlitaşin videosuna denk geldim. Onun da panik atağı varmış. Başı ağrıyormus bu da sürekli psikologla seans alıyormuş.Haklısınız o konuda, anksiyeteyi besliyor çıkan basit şeyler de. Yine de ihmal etmeyin siz
1 cm falandır yaklaşık, gebeyken gitmiştim ultrason çekilmişti gebeliğe bağlı süt kanalı diye düşündü arkadaşım, takip ediyorum işte ben de bakalım. Ceviz kabuğu derken? Çok mu sert çok mu büyük nasıl tam olarak
Yaş kaç? Ailede meme ca öyküsü var mı?mrba
memede bir kitle fark edip ultrasona girdim. ve birsey cikmadi.
sorum su ki ultrasonda birsey gozukmeyip mamografide birsey cikan oldumu aranizda?
lutfen yazin cok stressliyim
Ha bu arada gecenlerde nur Yerlitaşin videosuna denk geldim. Onun da panik atağı varmış. Başı ağrıyormus bu da sürekli psikologla seans alıyormuş.
Panik atağı olanlar bilir belirtiler simülasyon gibi full gerçektir ama altında hastalık yoktur. O yuzdne bir süre sonra insan kendi belirtilerini de ciddiye almayı bırakıyor. Kadın sonra beyninden tümörden gitti.
Bilemiyorum pandemiden sonra o kadar arttı ki bu panik atak, anksiyete. Hem hastalıklar arttı hem psikolojik olarak da insanların belirtileri arttı. Bilemiyorum artık.
yasim 34. Hayir yok. nedenki?Yaş kaç? Ailede meme ca öyküsü var mı?
Ailede olunca daha tedbirli davranmak gerekiyor. Ben yerinizde olsam doktoru ciddiye alırdım. Çok içime sinmiyorsa başka bir doktora daha giderdim. Ama şu şartlarda ki durumda dert etmezdim. Bende de vardı. Fibroadenom denildi. Şükür sıkıntı da çıkmadı. Aldirmistim ben. 18-19 yaşındaydım.yasim 34. Hayir yok. nedenki?
İşte o dönem hepsine bir gittim. Boğazındaki nodül için ayrı memeye ayrı..benlere de takiyordum ama cildiye den randevu bulamıyordum. Çok ileti tarihe vermişlerdi unuttum karıştırdım derken pes ettim. Önce dedim zihnimi tedavi edecem. Ve acil olanalri. Acil olan kan degerlerim ve mide bağırsak sorunlarımdi. Hala düzelmedi onlar. Gastroenterolojide de takipteyim. Pankreasla ilgili sıkıntı var biraz ona bakıyorlar. Midede şüpheli olabilir diye kontrol endoskopisi istedi. Önce onları atlatayim da. Araya kadın hastalıkları gitmişti. Miyom vardı. Smear supheli çıkmıştı.
Eşimde ariyorsun cagiracaksin sürekli kötü hastalık arıyorsun dedi. Meme, boğaz ve akciğerdeki nodülü en sıralara attım o yüzden. Akciğer için gerçi şu ara zatürre gibi hasta oldum göğüs hastaliklari mecbur istedi. Hem nodulunu de kontrol ederiz dedi. Öyle işte.
Baktirdikca evham artıyor. E nabizimdan utanıyorum bazen tonla doktora gitmişim tonla tetkik var. SGK yi tek başıma batırmak üzereyimdur demem gerekiyordu meburen. Çok önemli olsa illa çıkardı diyorum. O yüzden onlara gitmedim.
Sıkıntı yok yıllık takip demek normalŞimdi tekrar baktim e nabizdan .brads 2 çıkmış kategori olarak
Ailede olunca daha tedbirli davranmak gerekiyor. Ben yerinizde olsam doktoru ciddiye alırdım. Çok içime sinmiyorsa başka bir doktora daha giderdim. Ama şu şartlarda ki durumda dert etmezdim. Bende de vardı. Fibroadenom denildi. Şükür sıkıntı da çıkmadı. Aldirmistim ben. 18-19 yaşındaydım.
Benim kendi fikrim evhama gerek yok. Geçen yıl bende de tekrar ufak bir kitle ve göğüste akıntı çıktı. Bebeklerim 2 yaşını doldurmuştu. Süt tıkanıklığı gibi dedi. Ultrason tarihi verdi. Unuttum gitti. Ultrason da çektirmedim geçti gitti kitlededogru diyorsun. Doktor dedi kotu birsey olsaydi ultrasonda farkli gorunurdu dedi. Ama belki diyorum o kitle olan yere bakmaya atlamis olabilirmi?
Hmm anladım. Umarım hayırlısı olur mamografi sonucunuzu da paylaşın olur mu merak ederiz, çok geçmiş olsun. İşe başlayınca giderim muhtemelen tekrar ben deceviz buyuklugunde tam meme ucumun yaninda. evet sert. bence sizde mamaografiye girin sadece ultrasonla kalma
2yasinda sütten kestikten 3ay sonra belirtiler başladı. Tamamdır dedim kanserim. Çünkü nette başka bı açıklaması yoktu. İki farklı dra gittim bişey çıkmadı şükür. 6ay sonra kontrolede gittimDogumundan sonra mi oldu? yani emzirdikten sonra? o kitle simdi gittimi tamamen?
Hmm anladım. Umarım hayırlısı olur mamografi sonucunuzu da paylaşın olur mu merak ederiz, çok geçmiş olsun. İşe başlayınca giderim muhtemelen tekrar ben de
sizde cikan kitle nasil di? buyukmuydu? bende sutu kestim 3 ay oldu2yasinda sütten kestikten 3ay sonra belirtiler başladı. Tamamdır dedim kanserim. Çünkü nette başka bı açıklaması yoktu. İki farklı dra gittim bişey çıkmadı şükür. 6ay sonra kontrolede gittimDüzeldi de görüntü hemen. 2.cocugumda da şuan iki yıl oldu sütten kestim bişey yok. Memografiyi öneririm riske atmayın.
Yok ben farketmedim sadece değişiklik olunca dra gittim.o bakınca iki tane gördü. Ama ben kontrol edince belli olmuyordu. Ağrıda yapmıyordu.sizde cikan kitle nasil di? buyukmuydu? bende sutu kestim 3 ay oldu
Yok ben farketmedim sadece değişiklik olunca dra gittim.o bakınca iki tane gördü. Ama ben kontrol edince belli olmuyordu. Ağrıda yapmıyordu.
Dedim ya akıntı ve çürümüş gibiydi biri. Büzüsmüstü. Bikac güne düzeldi eski haline döndü o da.ne degisiklik vardi? ben kafayi yiyorum hala burda1 hafta 1 sene gibi gelicek beklemesi. Benim elime kitle geliyor agri yok. sanki bi kac gun once top gibiydi suan duz seklinde geliyor siskinlik. bu iyi mi kotumu bilemedim
Canım çenenin tam neresindeydi acaba şişlik yapısı nasıldı bende dün farkettim çene kemiği üzerinde oynuyor resimde gösterdiğim noktadaYok kendinize öyle demeyin. Benim de bir kez çenemde şişlik çıktı bariz dışarıdan gözüküyor. 5 doktora gittim hepsi bir şey yok dedi. Ancak inandım. Yani insan kendi vücudunu tanıyor ama her zaman her şişlik her kitle kötü olacak diye bir şey yok