ultrason

mrba

memede bir kitle fark edip ultrasona girdim. ve birsey cikmadi.

sorum su ki ultrasonda birsey gozukmeyip mamografide birsey cikan oldumu aranizda?

lutfen yazin cok stressliyim
Mamografi de kesin sonuç değil sanırım. Ben önce mamografi çektirdim. Ultrasona gidemedim kaldı oyle. Annem de önce mamografi cektirdi. Ultrasonla beraber biyopsi yapıldı. Sonuçta bişi çıkmadı.

Gerilmeyin ama hiç ben kotu bir şey olsa daha çabuk gorurlerdi diye düşünüyorum. Mesela benim miyom görülmemiş ama zaten küçükmüş. Yani varsa da neyse küçük ve önemsizdir. Hemşire size mamografi dediyse yaptırın ben olsam yaptırırdım.

doktor yaptirmana gerek yok dedi. hemsire yaptir dedi. anlamadim gitti iki kafadan ayri ses. Randevum haftaya ve korkuyorum. uyuyamiyorum korkudan. gorurdu bence doktor dmi kotu olsa fotorafta cektircekti ondan sonra ama gerek duymadi

Mamografi de kesin sonuç değil sanırım. Ben önce mamografi çektirdim. Ultrasona gidemedim kaldı oyle. Annem de önce mamografi cektirdi. Ultrasonla beraber biyopsi yapıldı. Sonuçta bişi çıkmadı.

neden gittin mamagrafiye? bir kitleniz mi var benim gibi? sonuclarin umarim iyidir..

Az önce haberlerde izledim. Özel hastanede çalışan doktor memesinde kitle fark ediyor çalıştığı hastanede yanlış teşhis koymuşlar. Başka hastanede meme kanseri olduğunu öğrenmiş. Memegrafi çektirin bence daha güvenli.

Az önce haberlerde izledim. Özel hastanede çalışan doktor memesinde kitle fark ediyor çalıştığı hastanede yanlış teşhis koymuşlar. Başka hastanede meme kanseri olduğunu öğrenmiş. Memegrafi çektirin bence daha güvenli.

ay wala cok saolun dahada stress oldum. 1 haftam var dha randevuma nasil beklicem bilmiyorum

neden gittin mamagrafiye? bir kitleniz mi var benim gibi? sonuclarin umarim iyidir..
Çekilme hissi gibi his vardı. Doktor da mamografi verdi. Ama ucunu bıraktım çünkü sağlık anksiyetem var. O ara sürekli doktora gidiyordum. Anksiyete tedavim bitmeden sağlıkla ilgili bir konuda hastaneye gitmeyi bırakmak istedim. En azından azalttım diyelim. Mamografi de ultrasonla beraber değerlendirilmeli gibi birşey yazıyordu ama hala gitmedim. Çekilme hissi gibi his hala var..arada rahatsız edici hisler oluyor..

Çekilme hissi gibi his vardı. Doktor da mamografi verdi. Ama ucunu bıraktım çünkü sağlık anksiyetem var. O ara sürekli doktora gidiyordum. Anksiyete tedavim bitmeden sağlıkla ilgili bir konuda hastaneye gitmeyi bırakmak istedim. En azından azalttım diyelim. Mamografi de ultrasonla beraber değerlendirilmeli gibi birşey yazıyordu ama hala gitmedim. Çekilme hissi gibi his hala var..arada rahatsız edici hisler oluyor..

benimde var saglik anksiyete bence. ultrasonada git bence. Neden gitmiyorsun?

O ara sürekli doktora gidiyordum. Anksiyete tedavim bitmeden sağlıkla ilgili bir konuda hastaneye gitmeyi bırakmak istedim. En azından azalttım diyelim. Mamografi de ultrasonla beraber değerlendirilmeli gibi birşey yazıyordu ama hala gitmedim.
gitmemeniz gereken dönemde gitmişsiniz gitmeniz gereken durumda neden aksattınız ki? Mamografi raporu usg istediyse yüzde 99 bir şey yoktur ama kesinlikle gidin lütfen

ben emzirmiyorum. 3 ay oldu birakali. korkmamak elimde dgl.. cok korkuyorum
o zamandan kalmıştır korkmayın. erken dönemde gitmişsiniz bir de ne güzel. benim de gebelikten beri var takip ediyorum kendim ara ara elle muayene ile. bu seferki temizdir inşallah ama sonrasında her ay muayene yapın mutlaka siz de kendinize.

gitmemeniz gereken dönemde gitmişsiniz gitmeniz gereken durumda neden aksattınız ki? Mamografi raporu usg istediyse yüzde 99 bir şey yoktur ama kesinlikle gidin lütfen

mamografi yapinca ultrasonda yapilmasi isteniyor herzaman diye biliyorum… ben ultrason yaptim birsey yok denildigi anda bile kafayi yiyorum burda. nekadar rahatsiniz massallah

o zamandan kalmıştır korkmayın. erken dönemde gitmişsiniz bir de ne güzel. benim de gebelikten beri var takip ediyorum kendim ara ara elle muayene ile. bu seferki temizdir inşallah ama sonrasında her ay muayene yapın mutlaka siz de kendinize.
ay insallah. korkamak elde dgl. siz gittinizmi doktora? elinze gelen kitle nasil? benimki ceviz kabugu kadar ve etrafinda damarlar var sanki.

sut kitlesi dedi. Yanilmis olabilirmi acaba? cikarkene orda hemsire kafami karistirdi.
bazen ultrasonda hersey gozukmiyebilir sen yine mamagrafiye gir dedi. Tam rahatlamistim kafama soru isaretiyle ciktim
Benimde oldu,hatta belirtiler daha ileriydi,akıntı ve bı göğüs ucum resmen çürümüş gibiydi. Dr süt bezesi var dedi zamanla geçer dedi. Hatırlamıyorum ama sanırım mamografiyede girdim. İçiniz rahat etsin diye girin bence. Benim diğer belirtiler için büyükler yeşil sabunla ovala ılık dusta dedi.yoktu evde normal şampuanla ovaladim hafif bir iki seferde normal haline döndü. Ama 6ay sonra kontrole gel bezelere bakalım dedi gittim bişey kalmamıştı.

Hangi birine gideyim. Hepsine aynı dönem randevular almıştım. Boğazımda da nodül var. Akciğerde nodül var. Sonra kurcalandikca daha çok kurcalanmis oluyor. Aktif rahatsızlık hissetmeden gitmemeye karar verdim. Mamografi de tehlikeli bir sonuç yoktu.

ay insallah. korkamak elde dgl. siz gittinizmi doktora? elinze gelen kitle nasil? benimki ceviz kabugu kadar ve etrafinda damarlar var sanki.
1 cm falandır yaklaşık, gebeyken gitmiştim ultrason çekilmişti gebeliğe bağlı süt kanalı diye düşündü arkadaşım, takip ediyorum işte ben de bakalım. Ceviz kabuğu derken? Çok mu sert çok mu büyük nasıl tam olarak

Hangi birine gideyim. Hepsine aynı dönem randevular almıştım. Boğazımda da nodül var. Akciğerde nodül var. Sonra kurcalandikca daha çok kurcalanmis oluyor. Aktif rahatsızlık hissetmeden gitmemeye karar verdim. Mamografi de tehlikeli bir sonuç yoktu.
Haklısınız o konuda, anksiyeteyi besliyor çıkan basit şeyler de. Yine de ihmal etmeyin siz🙏

Haklısınız o konuda, anksiyeteyi besliyor çıkan basit şeyler de. Yine de ihmal etmeyin siz🙏
İşte o dönem hepsine bir gittim. Boğazındaki nodül için ayrı memeye ayrı..benlere de takiyordum ama cildiye den randevu bulamıyordum. Çok ileti tarihe vermişlerdi unuttum karıştırdım derken pes ettim. Önce dedim zihnimi tedavi edecem. Ve acil olanalri. Acil olan kan degerlerim ve mide bağırsak sorunlarımdi. Hala düzelmedi onlar. Gastroenterolojide de takipteyim. Pankreasla ilgili sıkıntı var biraz ona bakıyorlar. Midede şüpheli olabilir diye kontrol endoskopisi istedi. Önce onları atlatayim da. Araya kadın hastalıkları gitmişti. Miyom vardı. Smear supheli çıkmıştı.
Eşimde ariyorsun cagiracaksin sürekli kötü hastalık arıyorsun dedi. Meme, boğaz ve akciğerdeki nodülü en sıralara attım o yüzden. Akciğer için gerçi şu ara zatürre gibi hasta oldum göğüs hastaliklari mecbur istedi. Hem nodulunu de kontrol ederiz dedi. Öyle işte.
Baktirdikca evham artıyor. E nabizimdan utanıyorum bazen tonla doktora gitmişim tonla tetkik var. SGK yi tek başıma batırmak üzereyim 😂 dur demem gerekiyordu meburen. Çok önemli olsa illa çıkardı diyorum. O yüzden onlara gitmedim.

Benimde oldu,hatta belirtiler daha ileriydi,akıntı ve bı göğüs ucum resmen çürümüş gibiydi. Dr süt bezesi var dedi zamanla geçer dedi. Hatırlamıyorum ama sanırım mamografiyede girdim. İçiniz rahat etsin diye girin bence. Benim diğer belirtiler için büyükler yeşil sabunla ovala ılık dusta dedi.yoktu evde normal şampuanla ovaladim hafif bir iki seferde normal haline döndü. Ama 6ay sonra kontrole gel bezelere bakalım dedi gittim bişey kalmamıştı.

Dogumundan sonra mi oldu? yani emzirdikten sonra? o kitle simdi gittimi tamamen?

X