- 15 Aralık 2013
- 15.607
- 35.807
- 798
John: Ladieeees and Gentlemen (a.k.a Kazen) welcome to the 1st Academy Awards.
Lady: Bi sus. Evet en sevdiğim dizi dedikodusu grubu, yoldaşlarım, ponçikler; bu hafta Mert Fıratcığımın hapisten çıkışı şerefine olaya bi Oscar havası getirmek istedim. Törenimiz boyunca hayali arkadaşım John bize eşlik edecek.
(Neden John diye sormayın, ne diyeydim Mahmut mu diyeydim, dur aslında iyi fikirmiş, Mahmut olsun bu arada baştan söyleyeyim bu haftanın dizi yorumu şizofrenik bi ruh hali ve ağır can sıkıntısı altında stres atmak icin yazılmıştır. Uzun ve yer yer manasız oldu affola)
Lafı daha fazla uzatmadan ladies first diyor ve önce kadın adaylarımızla başlıyoruz
Mahmut: Gecenin ödüle en yakın adayıyla başlayalım o halde Ladyciğim, Merve hakkında ne düşünüyorsun?
Lady: Orada bi dur Mahmut. Öncelikle Merve değil, Merve "Aksak" diyeceksin.
Ki Merve Aksak diye yazılır; Andalların ve İlk İnsanların Gerçek Kraliçesi, Serhan'ın Koruyucusu, Sarmaşık'ın Tapusuz Sahibi (tapu gitti malumunuz) olarak okunur.
Bölüm öncesinde hakkında şüpheye düşenler, Serhan'ı mal gibi ortada bırakıp gitti mi şimdi bu diyenler oldu ama biz bunu fragmanlar ilk çıktığında da yazdık. Rızoşkonun ocağına o incir ağacı dikilecek dedik. Dediğimiz gibi de oldu.
Suçlunun abisi olduğunu öğrendiğindeki kırgınlığı, kızgınlığı, Serhan'a karşı mahçupluğu olsun, Rıza'yı kısık ateşte ince ince pişirip bi çırpıda polise servis etmesi olsun, adliyedeki final vuruşu olsun bölüm boyunca yürü be kızım dedirtti
Mahmut: Özetle payback is a bad b.tch diyosun yani.
Lady: E bi yerde öyle, intikamı kim sevmez Mahmutcuğum. Bu kadın Serhan'ı hak etmiyor olabilir ve fakat Aksak soyadının hakkını sonuna kadar veriyor.
Mahmut: Tamam, tamam, milletin başına en iyi çorap ören, en belalı kadın oyuncu ödülünün sahibi belli oldu.
Diğer adaylara da bi göz atalım ne dersin?
En fırsatçı akbaba ödülü için ne diyeceksin?
Lady: En sert rekabetin döndüğü kategoriye gelelim diyosun. Karar vermesi zor Mahmut. Pelin, Arzu ve Burcu bu kategoride sağlam performanslar ortaya koydular.
Mahmut: İstersen kısaca bi hatırlayalım bu haftanın performanslarını.
Pelin geçen hafta evi alarak bu haftaya da en az 2-0 önde başladı aslında yağmacılık konusunda. Tahtını ve tacını kutlamak için ganimeti üstünde verdiği partiyi de unutmamak gerek tabi.
Lady: Bu kadına yaptığı hiçbi şey yakısmıyor Mahmut.
Merve gibi zalim bi diktatör olmak istiyo ama ne o gücü kaldırabilecek zekası var, ne becerikli, ne zayıflıklarından arınmış Sosyopat seri katil kılıklı öğretmenin kollarına atılmalar, Taylan'a yalvarıp yakarmalar, Burcu'ya af çıkarmalar Merve'nin en k..takça hareketinde bile bi klas var, Pelin'se ucuz bi taklit olmaktan öteye gidemiyo.
Mahmut: Peki Sneaky Little B.tch hakkında ne diyosun?
Lady: Bi ağzını topla diyorum, ikide bir b.tch falan, yakısıyo mu hic Mahmut Hem sinsi küçük biip hangisi oluyo şimdi, Burcu mu yoksa Arzu mu?
Mahmut: Yok artık ikisini de aynı kefeye mi koyuyorsun?
Lady: O kadar da değil tabi ki, Burcu hala açık ara en nefret edilen karakterimiz. Merve gitti Pelin geldi, ona rağmen Burcu'ya ev vermiyolar ya, nasıl içimin yağları eriyo anlatamam.
Gel gelelim Arzu'da az değil hani.
Burcu dediğin insanların hayatına sızan, sonra sırf kendi hayat standartlarını yükseltmek için sorunları olan ama belki de toparlanabilecek bi evliliğe pençelerini geçiren, maddiyatçı, Arzu'nun artıklarıyla yetinen bi yağmacı.
Arzu ne peki?
Anneliğinin, aldatılmışlığının, maddi sıkıntısının arkasına saklanıp Serhan'ın iş yerine sızan, sonra sırf kendi hayat standartlarını koruyabilmek için sorunları olan ama dava sonuçlanınca toparlanabilecek bi şirkete pençelerini geçirip müşterilerini çalan, Serhan'ın artıklarıyla yetinen bi akbaba.
Adam sana hiç gereği yokken kol kanat gerecek, iki çocuğunun babası senin için o anlamaz bi halttan derken senin tarafında kalacak, sen ilk fırsatta adamın sağ kolunu ve müsterilerini çalacaksın.
İhanet sadece karı koca arasında olmaz Mahmut, zor zamanında uzatılan eli eline geçen ilk fırsatta ısırırsan bu da ihanettir. Öyle iş hayatı deyip yırtamazsın. Lisede Oyayı da böyle satmıştı zaten.
Mahmut: Bu kategorinin kazananını seyirciye bırakalım en iyisi. Sen bi karar veremeyeceksin anlaşıldı. Peki en akıllı davranan kadın oyuncu?
Lady: Kesinlikle emlakçı. Kadın sitedeki kadınların tamamının toplamından daha zeki. Bi yandan Pelin'in partisinde boy gösterirken bi yandan Merve'nin dönüşü ihtimalini aklından çıkarmıyor.
Mahmut: En gereksiz kadın oyuncu?
Lady: Sarışın polis. Üzerine konuşmaya bile gerek duymuyorum. Aşk-ı Memnu zamanında da böyleydi bu
Mahmut: Son olarak Oya bu bölümde de herhangi bi dalda aday gösterilmedi sanıyorum?
Lady: Okul bahçesinde son derece rahatsız edici bi şekilde çocukları sıkıştırarak bi yere varamaz Mahmut, ben ne yapayım. Kadının entrika zekası 0-10 yaş arasına yetiyo, annesini kandıramayınca çocuğu kandırdı bildiğin.
Ki ben onu tüm iyi niyetimle yasak aşkını en erotik biçimde tıraş eden kadın oyuncu dalında aday gösterecektim ama yok tüm cinsel gerilimin boşa gittigi bi sahne daha
Yahu ellerimdesin, sana istediğimi yapabilirim'li diyaloglara geçilmiş adam sana ne istiyosan onu yap demiş, seyircide nabız 240. Yine bi şey olmadı ya
Oya baştan deseydi ki "Merve benim hayatımın içine yok yere ederken hangi ahlaki norma uydu acaba? Ben bunca yıl sonra mutlu olma şansımı ahlaki değil diye tepicem öyle mi? Yok ya. Şerefsizlik öyle yapılmaz böyle yapılır tatlım " yemin ediyorum tüm seyirci Oya'nın arkasındaydı mıymıntılığından kaybediyo ne yapalım.
Evet sayın seyirciler, ödül törenimizin kadınlar bölümü burada sona ermiştir. Mahmut el salla ablalarına
Bu hafta cok fena döktürmüşsün
Bildiğin gözümde canlandırarak okudum mahmutla seni.