ufak capli sinir krizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman Allahim cocugum vs yok ama cok benzer buldum durumumuzu bazi acilardan... Evet kesin donerler koseyi o yaptiklari islerden, oysa olani yok ediyorlar.. Hayallerinin pesinde kosuyolarlar iste.. Lafta her sey kolay.. Soylemeden akıllarına yapilacak bir halt gelmez.. Ben de sinirliyim ben de kaldiramiyorum iyi gorunurler ama giciktirlar ah. Hih.
Her seyi en uygunu sen dusunursun. Evin erkegi gibi hissedersin .. Rhatlar gevsekler.

esekten duseni gene esekten dusen anlar. bir de kadinlar genel olarak daha fedakar. benim de mesela okudugum alan is anlaminda dardi. idealist dusunsem 3-4 yil surunmem gerekirdi. ben mezun olacakken esimle tanistim. o zamanda maddi durumu cok kotuydu. babasi falan hayatta degildi. annesi de calismamis falan. ben nasil evlencez nasil gecincez derdine taa o zamandan dustum. 2. universite olarak orgun olarak daha onu acik bir bolum okudum. gunduz de calsitim falan. ve 10 yil sonra bransimdaki isi yapma imkani buldum.

ben sevdigi isi yapmasın demiyorum. yapsın ama bir ayagini saglama bassin bir ayagiyla bosta dursun. ona dedim gece cagri merkezi gibi bir is bile olur. bir odemesi sabit belirli ise gir. bir yandan da bu isi yap. agirlikli freelance çalışılıyor zaten. iki isi yapabilir.

bir ara bir ortak bir elemanla calisiyordu. yanindami elemanin geliri esimden daha fazlaydı. yani ona daha cok oduyorlardi. boyle patronluk boyle is olur mu. olmaz ama anlatamadım kac yildir.

Sorunu bulmuşsunuz.

Çözüm üretmeniz lazım.

Sizce neler yapabilirsiniz?

onu da konumun basinda yazmistim aslinda. 1. si cok uzun yil yani tahminim 1 yil falan terapi almam lazim. kendi telkinlerim artik yetersiz geliyor.

2. si ya bosanmam ya esimin degismesi lazim. onun ve hatta insanlarin degismediginden emin oldum artik.

su an zamana ihtiyacim var. ama 1. ve 2. secenegi de bu zaman dilimi icinde gerceklestiremeyecegim. iste o zaman dilimi icinde kendimi nasil koruyacagim bunu pek bilmiyorum. konuyu acma ve dertlesme istedigi de bundandi. aslinda dertlesme de degil. yazinca rahatliyorum. bazen kagida bazen kk ya yaziyorim. bazen arada arkadasima yaziyorum. ve gerçekten iyi geldi dun yazmam.

hah iste benim de sinirlendigim bu. ve bari is konusu boyle olmasa yine diger konularda sabrederdim derken buluyorum hep kendimi.

ben bu isten bir cacik olmadigini anlasin diye eve hic katki saglamayacagim dedim kendimce. ev kredisi kendi masrafim ve cocuklarin giyim ve fuzuli masraf ve gezme masraflari benden diye dusundum kendimce. yani onun yapacagi mutfak arti fatura. ama istikrarli olamiyorum cunku cok oyle parasina sahip olan biri de degilim. harcarken dikkat ederim ama birilerinden surekli sakinamam. yani ihtiyac oldugunda sirf o surunsun de anlasin diye vermemezlik yapamiyorum. yada verirken gözüne sokmuyorum bak ben veriyorum demiyorum. mesela cocugun okul aidatini da o versin istiyordum bu yil. vercem de dedi ama ust uste birikti.ki cok degil devlet okulu zaten. ee ogretmenle ben muhatap oluyorum. bir ay iki ay derken tum yil ben odedim. yada bisi lazim oldu al dedim diyelim. daha odeme alamadim sonra diyor. e alinmasi da lazim gidiyoruz markete ben aliyorum. boylelikle evi de ben ustlenmis oluyorum.

o da kendi kazandigini harcıyor eve. abur cubur disinda keyfi harcamalari yoktur. cocuk icin abur cubur ve kendine alir markette. hani illa fuxuli harcama ararsam bunu bulurum. o yüzden o da tum gelirini harcadığı icin evi kendi donduruyor zannediyor. ben de dedigim gibi gozune sokmuyorum. belli bir maas olmadigi icin de o farkina varamiyor kazandiginin. yetiyor zannediyor. cunku bir gun 10 unda alirsa bir gun 20 sinde aliyor. bir gun ek bir isten para aliyor. bir gun yeni birnis icin harcama yapiyor. toplantilari oluyor onlarin gunluk gideri falan. o baya aldigini zannediyor ama aslinda muhasebesini tutsa gorecek cok kazanamadığını. cok kazanmak da degil mevzu zaten. bu kadar belirsiz ve dengesiz gelir olmasindansa sabit herhangi bir iste asgari ucret cok daha mantikli. cunku onun gercek kazanci 1500 falan ancadir.
E o zaman çocukları kv falan birine emanet edip yada ikisinide uyuttuktan sonra sakin bir ortamda otur konuş bak durum böyle böyle ben artık çok yıprandım buna bi çözüm bulalım iki çocuğumuz var bunlar beni yıprattıkca gereksiz yerlerden öfke patlaması yaşıyorum deyin içinizde birikmişleri anlatın bilsin oda

Hastane konusunda daha aklı selim hareket etmeliydiniz.

Sekreter neden randevu vermedi ki..hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.

Çok yorulmuşsunuz, en çok da eşiniz çalışma şekli sizi yormuş.Allah yardımcniz olsun

randevu degil. acil sevisteki banko gorevlisi. hani barkod alinan yer. sikayetiniz nedir dedi. soyledim. cocuk doktoru yok ama dedi. olsun dedim. anlamaz ama acil doktoru dedi. olsun istiyorum dedim. bu anlamazdan sonraki yine de istiyorum kismino sinirli ve tavirli soyledim. o da benim.sinirime karsilik ego yapti. vermiyorum napcan git istersen sikayet et moduna büründü. aklima gelen tek sey daha yetkili biriyle gorusmeyi istemek geldi. tabi ki de yok dedi. gidip acil doktoruyla gorussem doktor kabul ederdi kesin. zaten acil de olsa kbb de olsa cocuk doktoru da olsa antibiyotik yazacakti. ozel veya devlet hepsininin yapacağı bu olcakti.

E o zaman çocukları kv falan birine emanet edip yada ikisinide uyuttuktan sonra sakin bir ortamda otur konuş bak durum böyle böyle ben artık çok yıprandım buna bi çözüm bulalım iki çocuğumuz var bunlar beni yıprattıkca gereksiz yerlerden öfke patlaması yaşıyorum deyin içinizde birikmişleri anlatın bilsin oda

dun konustum. burdan sakinlesmistim. o, bende bilemezdim sende bilemezdin. normal sartlarda gidip antibiyotik alinip gelinen bir durum olacakti falan diye konustu. iki kere toplantidan ciktigini soyledi. bu arada toplantisi oldugunu da bilmiyorum. yani onun toplanti dedigi genelde ortagiyla cafede birlikte calismak olur. ben ortagiyla calisiyor ama iki dakika gelemedi diye de ona sinir olmustum. cunku hastaneye yakindi. bu konularda net bilgi vermedigini isinin ne zaman cok onemli ne zaman az onemli oldugunu anlayamadigimi falan soyledim.

genelde ben cirladiktan ve patlamalar yasadiktan sonraki 1-2 hafta iyiye dogru gider esim. sonra fabrika ayarlarina doner. normal konuştuk anladi gibi ama anladı mi emin degilim.

Okuduklarımdan öyle negatif bir enerji yüklendim ki anlatamam.
Bu platformda böyle hissettiğim,
çok az konu oldu.

Gördüğüm şu,eşiniz kötü biri değil,
biraz sorumsuz,biraz hayalperest.
Sanırım siz en başta,biraz da etrafa evliliğinizi ispatlamak adına fazla sorumluluk almışsınız.
Bu durum eşinizin işine gelmiş,
böyle bir düzen tutturmuşsunuz.
Sonrasında hem bu tutumu,hem de yaptığı iş nedeniyle adama olan saygınızı yitirmişsiniz.
Saygı yitince,sevgi zaten azalarak bitiyor.

Siz hem eşinize,hem de bu evliliğe olan inancınızı yitirmişsiniz o nedenle eşinizin her yaptığı ve yapmadığı size batıyor.

Genel durumunuzu yorumlayamam ama bu anlattığınız olayda sizin de kriz yönetiminiz
iyi görünmüyor.
Çocuğunuzu biraz doyurup,ardından
bir ağrı kesici şurup verebilirdiniz doktor arayışına girmeden önce.
Aradığınız ilk özel hastaneden tedbiren randevu alıp,diğerini öyle arayabilirdiniz.
En kötü ihtimalle en son alternatifte muayene ücreti yüksek de olsa ödeyip muayene ettirebilirdiniz oğlunuzu.
Bir muayene ücreti nedeniyle,
aile bütçenizin çökeceğini zannetmiyorum.

Siz ruhen çok yorulmuşsunuz,
acilen desteğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

sizin tespitleriniz hosuma gidiyor. ben artik soyle dusunuyorum. bir iliski nasil baslarsa oyle gidiyor. arkadaslik iliskisi is iliskisi farketmeksizin. yani ben altta basladiysam altta gidiyorum. cok sorumluluk alarak basladiysam o sekilde devam ediyor falan. bunca yildir hayatimdan anladigim bu oldu.

esimi babasi kucuk yasta birakmis baskasiyla evlenmis. cok uzun surelerde bitirmis universiteyi. hep cok fakirlermis. evleri falan cok kotuydu. akraba destegi falan o sekilde gelmis.

herkes dedi ki bu bu yasta bisi olmadiysa olamaz basini yakma. 30 lu yaslardaydi cunku.

ama ben ona inandim ve hayatinin zorluguna inandim. ve cok sevdim. burda biraz turk filmlerindeki o yoktan varederimli romantiklikler de geldi sanirim bana bunu kabul ediyorum.

ve ben istedim ki o zaten cok yorulmus hayatta ben onu yormayayim. buluşmalara hep ben yakinina giderdim. cunku benim aylik akbilim vardi. benim gitmem daha mantikli geldi. zaten seviyorum ayrilmayacaksam yok yere kavga etmenin anlami yoktu hic kavga etmezdik. o yuzden cok uyumlu olduğumuzu zannederdim.

onun hastane evrak vs ivir zivir dusunelecek tum islerini ben hallederdim.

evlenince de cocuk olana kadar devam etti bu. o normal iste çalışıyordu o donem. kazandigini getirir bana verir ben bulup bulusturup evi dondururdum. yetmediginde ailemden borc alirdim. hamileyken ozel ders verdim falan. dogum masrafimi ve cocugun masrafini o sekilde karsiladim ek gelirle.faturalari hep ben yatirirdim. yani bir evde dusunulmesi gereken ne varsa bendeydi.

cocuktan sonra bunun aslinda beni ne kadar yordugunu farkettim. ve en azindan faturalari ona devrettim. eskiden kesilir ve faiz biner diye korkardim. ama biraktim. cok kesildi elektrik su dogalgaz. cok faizler bindi ama sonunda o odemeyi ogrendi. hala biriktirip biriktirip 2-3 fatura halinde oduyor ama en azindan bir seyi ustumden atabildim.

yani ilk baslarken ispat icin degil onu yormamak adina ben cok sey ustlendim ve ne kadar yoruldugumu gec farkettim.

aileme ve cevreme ispat etmek icinde ailemden de destek almadim genelde. mesela arabamiz yok normalde babanin arabayla seni getirip goturmesi sorun olmaz degil mi. ama ben ispat yada belki onlarin dusuncelerini bildigim icin kendimi biraktirmiyordum cogu zaman. minibusle donuyordum kucagimda bebekle. bu da yorgunluğuma yorgunluk katti.

evet cok yorgunum. cunku son 10 yilim is arti orgun okul arti ev.... is arti kpss arti cocuk... is arti formasyon veya baska kurs arti cocuk arti ev seklinde falan devam ediyordu. yani sadece is ve cocukla olsam bile büyük bir bosluk rahatlik hissedecektim. ayri ayri zaman dilimlerinde yapilacak seyleri ayni anda goturmeye calistim.

calismak zorudaydim calistim. mevcut isim iyi degildi gelecek acisindan daha iyisini dusunmek zorundaydim onunla ilgili yandan hep bir çabam ugrasim oldu. ev zaten maluk, en is yapmiyorum diyen kadinin yine basinda bir suru is ve sorumluluk oluyor. cocuk konusunda evliligimin 3. yılıydı. cevresel ve hormonel bir baskiyla yaptim sanirim.

simdiki aklim olsa tabi hic birini yapmazdim. once gelecek acisindan ne is yapmak istiyorsam onu yapardim. ama iste burasinin da sartlari belli. kpss den 80-90 alsan da atanamayabilirsin. o yuzden once kpss ye calisayim diyemiyorsun. hicbirseyin belirliligi ve kesinligi yok. o donem icinde bunlarin dogru ve zorunlu oldugunu dusundugum icin bunlari yaptim.

yogun yasam arti asiri sorumluluk arti daha az sorumlu esle birlikte evet cok yoruldum. bana hissettigin en yogun duygu ne deseniz bunu derim zaten. yorgunluk.

sizin tespitleriniz hosuma gidiyor. ben artik soyle dusunuyorum. bir iliski nasil baslarsa oyle gidiyor. arkadaslik iliskisi is iliskisi farketmeksizin. yani ben altta basladiysam altta gidiyorum. cok sorumluluk alarak basladiysam o sekilde devam ediyor falan. bunca yildir hayatimdan anladigim bu oldu.

esimi babasi kucuk yasta birakmis baskasiyla evlenmis. cok uzun surelerde bitirmis universiteyi. hep cok fakirlermis. evleri falan cok kotuydu. akraba destegi falan o sekilde gelmis.

herkes dedi ki bu bu yasta bisi olmadiysa olamaz basini yakma. 30 lu yaslardaydi cunku.

ama ben ona inandim ve hayatinin zorluguna inandim. ve cok sevdim. burda biraz turk filmlerindeki o yoktan varederimli romantiklikler de geldi sanirim bana bunu kabul ediyorum.

ve ben istedim ki o zaten cok yorulmus hayatta ben onu yormayayim. buluşmalara hep ben yakinina giderdim. cunku benim aylik akbilim vardi. benim gitmem daha mantikli geldi. zaten seviyorum ayrilmayacaksam yok yere kavga etmenin anlami yoktu hic kavga etmezdik. o yuzden cok uyumlu olduğumuzu zannederdim.

onun hastane evrak vs ivir zivir dusunelecek tum islerini ben hallederdim.

evlenince de cocuk olana kadar devam etti bu. o normal iste çalışıyordu o donem. kazandigini getirir bana verir ben bulup bulusturup evi dondururdum. yetmediginde ailemden borc alirdim. hamileyken ozel ders verdim falan. dogum masrafimi ve cocugun masrafini o sekilde karsiladim ek gelirle.faturalari hep ben yatirirdim. yani bir evde dusunulmesi gereken ne varsa bendeydi.

cocuktan sonra bunun aslinda beni ne kadar yordugunu farkettim. ve en azindan faturalari ona devrettim. eskiden kesilir ve faiz biner diye korkardim. ama biraktim. cok kesildi elektrik su dogalgaz. cok faizler bindi ama sonunda o odemeyi ogrendi. hala biriktirip biriktirip 2-3 fatura halinde oduyor ama en azindan bir seyi ustumden atabildim.

yani ilk baslarken ispat icin degil onu yormamak adina ben cok sey ustlendim ve ne kadar yoruldugumu gec farkettim.

aileme ve cevreme ispat etmek icinde ailemden de destek almadim genelde. mesela arabamiz yok normalde babanin arabayla seni getirip goturmesi sorun olmaz degil mi. ama ben ispat yada belki onlarin dusuncelerini bildigim icin kendimi biraktirmiyordum cogu zaman. minibusle donuyordum kucagimda bebekle. bu da yorgunluğuma yorgunluk katti.

evet cok yorgunum. cunku son 10 yilim is arti orgun okul arti ev.... is arti kpss arti cocuk... is arti formasyon veya baska kurs arti cocuk arti ev seklinde falan devam ediyordu. yani sadece is ve cocukla olsam bile büyük bir bosluk rahatlik hissedecektim. ayri ayri zaman dilimlerinde yapilacak seyleri ayni anda goturmeye calistim.

calismak zorudaydim calistim. mevcut isim iyi degildi gelecek acisindan daha iyisini dusunmek zorundaydim onunla ilgili yandan hep bir çabam ugrasim oldu. ev zaten maluk, en is yapmiyorum diyen kadinin yine basinda bir suru is ve sorumluluk oluyor. cocuk konusunda evliligimin 3. yılıydı. cevresel ve hormonel bir baskiyla yaptim sanirim.

simdiki aklim olsa tabi hic birini yapmazdim. once gelecek acisindan ne is yapmak istiyorsam onu yapardim. ama iste burasinin da sartlari belli. kpss den 80-90 alsan da atanamayabilirsin. o yuzden once kpss ye calisayim diyemiyorsun. hicbirseyin belirliligi ve kesinligi yok. o donem icinde bunlarin dogru ve zorunlu oldugunu dusundugum icin bunlari yaptim.

yogun yasam arti asiri sorumluluk arti daha az sorumlu esle birlikte evet cok yoruldum. bana hissettigin en yogun duygu ne deseniz bunu derim zaten. yorgunluk.
Bu yorgunluğu tamamen gideremeseniz bile,azaltmaya odaklansanız?
Biz de size yardımcı olalım.
Gayet güzel ifade etmişsiniz kendinizi,
durum şimdi daha da netleşti benim gözümde.
Belli ki eğitimli ve kendini yetiştirmiş birisiniz.
Eşinize de çok kızamadım,
hayata 3-0 yenik başlamış adam.
Bir çözüm yolu bulmak lazım sizin için.

Bu yorgunluğu tamamen gideremeseniz bile,azaltmaya odaklansanız?
Biz de size yardımcı olalım.
Gayet güzel ifade etmişsiniz kendinizi,
durum şimdi daha da netleşti benim gözümde.
Belli ki eğitimli ve kendini yetiştirmiş birisiniz.
Eşinize de çok kızamadım,
hayata 3-0 yenik başlamış adam.
Bir çözüm yolu bulmak lazım sizin için.

biraz daha ucretsiz izin hakkim var. biraz calisip o calistigimi kenara koymaya calistim. kalan sürede ihtiyacim olursa kullanacagim. bu sureyi oncelikle cocuklarimla gecirerek harcamak istiyorum. cunku buyuk oglumla ilgili cok vicdan azaplarim var. o donem cok anlamamistim. simdi kucuk olanla vakit gecirdikce daha iyi anliyorum. mesleki acidan ara vermenin getirdigi bir ozguvensizlik var. mesleki okumalari yapacagim. yine baya yogun olacagim. yapacağım seylere ve kendime odaklarinirsam iyi olacak. surenin sonunda da duruma bakar karar veririm diye dusunuyordum.

ama iste kendimde sevmedigim kisim burda basliyor. hatta bunu aileden gelen takintiya falan baglamaya basladim artik. bu da genetik bir faktor heralde. annemde dedemde vardi. buyuk oglumda da var bende de var gozlemledigim. iste o anda odaklandigimiz sey olmayinca sapitiyoruz :) mesela hastane olayindaki yasadigimda buydu. orda takinti yaptigim en makul olanin en uygun sekilde olmasi olayiydi. mukemmeliyetcilik de var serde. o anda olmasi gereken ilk gittigim hastanede muayene olmakti ya. o olmadi. 2. makul olan secenekte olmadi ya. orda iste takinti basliyor. o sinir yapiyor.

yani ben sunu demek istiyorum. az cok yapmam gerekenleri biliyorum. su an su aşamada ayrilsam cok daha zorlanirim. hem cocuklarla biraz daha zaman gecirip hem esime sorumlulik almasina firsat verip kendimi dinleyebilecegim bir zaman biraktim teoride. esim bu surecte daha iyi anlar isinin getirisini goturusunu.

ama uygulamada boyle olmuyor. kvalidem de bizle yasiyor. onunla yasamanin verdigi duzensizlik, zaman zaman esimin asiri anneciliginin gozume gozume gelmesi ( bu konu evliligimizin ilk yillarinin sorunlariydi. o yuzden gozume sokmamaya calisiyor artik.) ya da esimin isinin getirdigi duzensizlik ve elzem ihtiyaclarda bile param yok demesi ( para gercekten hic onemli degil. ekmek arasi yapip parka gitmek benim icin yeterli. ne yemege goturmedin derim ne sunu almadin bunu almadin derim. ama bu kadar emek verip kendini de yiprattigi bir iste param yok diyip hala devam etmesine deliriyorum.)..... gibi verdigim ornekler olunca benim dengem kayiyor. hastane olayindaki gibi kriz hali geliyor. yok bir gun bile dayanamayacagim diyorum. o andaki o olay basit yada degil benim sonraki bir kac gunume hatta haftama ve ruh halime yansiyor. muthis bir karamsarlik mutsuzluk. bosanma dusuncesi tum yukumu aliyor. daha duzenli ve temiz bir ev. saglik sorunu vs olmadigi surece daha dengeli bir gelir gider duzeyi. ihtiyac hasil oldugunda ailemden gonul rahatliginca destek gorebilme vs dusuncesiyle kus gibi hafifliyorum. sonrasinda bu sefer bosanmanin negatif etkilerinin korkusunu ve mutsuzlugunu yasiyorum.

en sonunda kendimi esimle tanistigim yere hic gitmeseydimin hayalini kurarak finak yapiyorum :) saka bir yana iste dengem kayiyor. su asamada seansina 350 tl vererek bir psikologa gidemem. bruksisizm ve kaygi bozuklugu icin psikiyatr a gidecegim. ilac kullanmak istemiyordum ama buyuk ihtimal verir. bunlari yapabileceğim sadece simdilik. baska bilmiyorum ne yapabilirim.

Boşanmayı düsündüren şey sadece eşinin çocuk, ev konusunda destek olmaması ise, bence yanlış karar. Biz kadınlar anac doğmuşuz, biraz da kendi göbeğini kendin kesen biri isen her isi halledebilecegin düsünülür. Malesef erkeklerin büyük çogunluğu boyle. Calisan bir kadınım haftasonu temizlik, yemek, camasır yıkama rutinimin yanında birde çocukları dershane ve kurslarına götürürüm. Elimdeki isi bırakır birini dershaneye götürür eve gelir biraz daha ev isini halledip digerini götürür gelirim. Sonra cocukları eve toplama isi var birde. Market alişveriside girerse araya aksam agrıdan oturamadığim olmustur. Hele misafir olayıda olursa eyvah ki ne eyvah.

Esim haftasonu cogu zaman yarim gün calısır, kalan zamanda oraya buraya ugradım der. Erken gelip bir seyim ucundan tutsaydın derim, gittigi yerlerin isiyle ilgili oldugunu soyler, yersen. Tartistim, kavga ettim, güzel anlattım. Daha yeni yeni bir seyler degismeye basladi. Ama yinede bu gorevlerin ilk adresi benim. O hep ikinci planda.

Evet haksızliga ugradigimin, daha cok emek verenin ve yorulanin ben oldugumun farkindayim. Ama bunun icin bosanmayi dusunmem cunku bu eksikligini kapatan baska artıları var.

Hepsi degil belki ama cevremdeki gördüğüm cogu evlilikte böyle. Bir arkadasım var hep ben yapamam, beceremem, tek basıma gidemem, misafir agirlayamam diye ögretmis kocasına. Bir onu gördüm adam tüm sorumlulugu almıs ama kadın hic bir kararı tek basına veremez. Biten yogurdu bile kocasına haber etmeden alamaz. Kahveye, çaya gidecek olan kocasını arar yada kadın kocasına sormadan gelin diyemez. Böyle bir hayat hic bana göre değil. Aptala yatip aciz gözükmektense bu hayatimı yeğlerim açikcası.

Yorulmuş, bunalmışsın o yüzden bu kadar karamsarsın. Ama hep böyle sürmeyecek, cocuk büyüyecek, her sene biraz daha elinden, kucağindan düşecek. Kendine daha fazla zaman ayırabileceksin. Biraz daha sabır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back