ufak capli sinir krizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya aslinda gercekten kendimi anlayisli biri olarak gorurum. benim derdim yogun calismasi degil. ahh keske oyle olsa. yalnizligim onun tavriyla ilgili. calismasi ise o aptal is yuzunden. bu kadar çalışması normal mesaili bir is olsa birsey demem calisiyor derim. asgari ucretle fabrika da bile calissa gurur duyarim. makam mevki cok para kazanmasi gibi dertlerim yok asla.

soyle soyleyeyim detay olmasin diye. firmalara danismanlik gibi bir is diyeyim isine. tam olarak oyle de degil. ortagi vs var. isin buyuk bolumunu kendi yapiyor evden. aldigi para asgari ücretten daha az. o da surekli degil. calisiyor ama odeme alamiyor. is saatleri belirsiz. hatta 7/24 nerdeyse. asla bir plan birsey yapamayiz. bazen 2-3 gun yeni is almak icin ugrasir hazirlar. onla beraber ben de stres olurum. ama isi alamaz elinde kalir. bazen bir firmayla calismaya baslar 2-3 ay sonra firma birakir. cunku firmalarinda surekli butce ayiracagi bir alan degil.

ve bu isi sirf sevdigi icin yapmak istiyor. ha bir de bu isten koseyi donecegini dusunuyor. 6 yildir donecek.

iste ben bu aptal is icin yalniz kalmaktan biktim. bari cocuklar konusunda yalniz kalmasam. gecen kendim ve kucuk olan icin iki hastaneye gittim. birisi cok uzak bir hastane. tek gittim. o evde calsiiyordu. isi yogun diye gel demedim onda geleyim demedi. otobuslerle gittim. yanimda bebekle doktor bile nasim muayene edecegini bilemedi. biriktirdigim cok sey var. dengesizligim bundan.

sadece isle ilgili kismi okuyup cevap yazdim. digerlerine de yazicam
O nasıl işmiş yahu
Doğru düzgün asgari ücretli bile olsa mesaisi belli bir işe girsin
Çok kızıyorum evi çoluğunu çocuğunu düşünmeden sırf öyle istiyor diye macera gibi işlere kalkışanları

Ben konuda sadece sekretere sinirlendim. Ne demek vermiyorum? Ilk kez boyle birsey duyuyorum. Pesine duserdim bu konunun.
Ayriyetten ben de cogu zaman bebegimi tek basima goturuyorum hastaneye, saglik ocagina falan. Esim polis oldugu icin her lazim oldugunda evi gec ayni sehirde bile bulunamiyoruz. Ben bu noktaya cok da yorum yapmayacagim o yuzden. Tek basina da yapilabilir bence bu tarz seyler.
Ancak sunu da anlayamadim. Saatlerce kosturmussun sinir kupu halinde esin gelip hemen halletmis. Acaba siz kriz yonetemiyo musunuz?
Ozel hastanede hasta olan cocugumuzsa ucrete bakmayiz biz. Evet ben ya da esim icin gittiysek biz de makul olani yapmaya calisiriz. Ama bebegimiz icin gidiyorsak orda maddiyati dusunmeyiz. Isinizi biraz da kendiniz zorlastirmissiniz. Bence biraz dinlenin. 2 cocukla yorulmussunuz. Anladigim kadariyla calisan da bir kadinsiniz. Anneniz ya da kv.niz falan bir sure gelip size destek olsa en azindan dinlenirsiniz bence biraz. Ben cok bunaldigim icin kiz kardesimi cagirdim haftaya gelecek mesela. 1 hafta benimle duracak o surede biraz kendimi toparlayacagim. Sizin de bence biraz sakinlesip dinlenmeye ihtiyaciniz var.

Bunca yıllık evliliğimde çocuklar defalarca hasta oldular eşim çok acil ve tehlikeli bir durum olmadığı sürece benimle gelmedi hastaneye ..onunda işi herzaman çok yoğundur bende bu yüzden ondan beklemedim galiba.Tek başıma hallettim hep.
Bir yakınız olsaydı keşke size yardımcı olan en azindan belli ki çok yorulmussunuz..eşinizle sakin bir zamanda konusun bu durumu destek istediğinizi bilsin.zaten gördüğüm kadarıyla çok ta ilgisiz değilmiş

Dolmuş su bardağı gibisiniz, bütün erkekler böyle onun kaygısızlığını kendinize dert edinmişsiniz buda onun yerine daha çok daha yoğun kaygılanmaya sebep oluyor.. Daha sakin karar almaya çalışın

Şu kk daki eşlerle ilgili konuları açın okuyun sizin eşinizin binde birini yapmayan adamlarla dolu eşiniz gayette ilgili ve size karşı saygılı gördüm sizin tutumunuza rağmen adamın tek eleştirilecek yanı 2 çocuk varken gelir getirmeyen bir işe en fazla 2 sene emek verirsin baktın hala kar yok girersin bir işe evine yetmeye çalışırsın. Bence sizin tek probleminiz maddiyat ben daha fazla kazanıyorum evi ben yüklüyorum bu adama ne gerek var tahammülsüzlüğündesiniz eşinize saygınızda gitmiş. Herkez 4 4 lük olmuyo bu hayatta ona göre oturun düşünün ilerde yapacağınız olası evlilikte hiç bir adam kahvaltı hazırlayıp çocukları okula götüreyim getireyim uyutayım yapmaz vakti olsa da yapmaz eşiniz maddi yetersizliğinin farkında size bu konularda yardım etmeye çalısıyor en azından bu kısımdan rahatlatmaya çalışıyor bence

Bı hastane işini bile ne kadar yorucu anlatmussiniz ya sanki dünya savaşı çıkmış gibi bogusmussunuz .Oğlum 3,5 yaşında ve esim polis .Çalışma saatleri iğrenç ,uyku düzeni yok .En ufak birseyde saatler değişir ,görev yeri değişir o yüzden oğlumu heryere yalnız götürdüm desem yeri adam kafasına göre izin alamıyor çünkü .Hastaneye de çoğu zaman tek gidiyoruz bebekliginden beri ,aşısını da tek yaptırdım alıp şehir şehir gezdim .şuan dogudayiz burada da şehri iki günde öğrendim aldım oğlumu bebek arabasına yurute yürüye dolaştım ne bileyim birde ne rahatsızlığı çıktı ki bu kadar ilaç verilmiş doktor nasıl muayene edecegini bilememus filan ?
Şunu da söyleyeyim hiç mükemmel bir tip değilim ,birçok başaramadığını iş vardır ,oğlum aşırı hareketli ,uykuyu cidden sevmeyen v,inatçı dediğim dedik bı çocuktur bu yaşına rağmen bazen sebepsiz 1 saat aglayabilir bende çok yorgunum çok bunaldım o konuda anlıyorum ama hastane işini okurken yoruldum ...yani oğlum bu derece panik edecek bir duruma gelse ilk bulduğum hastaneye giderim sonra sikisirmiyim düşünmem o an .Biz kendimiz için çoğunlukla devlet Hastanesi'ne gidiyoruz çok acil hayatı birşey olmadıkça ...
Ayrıca eşiniz yine elinden geleni yapıyor biraz küçük şeyleri görmeye çalışın .Maddi konuyu da sakince konuşmaya çalışın belki ikna olur .

O nasıl işmiş yahu
Doğru düzgün asgari ücretli bile olsa mesaisi belli bir işe girsin
Çok kızıyorum evi çoluğunu çocuğunu düşünmeden sırf öyle istiyor diye macera gibi işlere kalkışanları

benim sinirim de krizim de bundan zaten. duzgun bir is olsa yogun da olsa yalniz da kalsam cekerim. onu acik diye diye kac yil oldu. ne düzen var isinde ne para ne zaman. kazanci az olur saatleri duzenli olur yine olur. boyle hicbiri yok. hani dese ki restoran dukkan falan acalim kredi cek onu bile yaparim yine o isler daha belirli.

Sinir olmak için bahane aramışsınız
Asıl konuya yorum yapamayacağım çünkü “taksi durağını ara sor” ve “hastaneyi ara sor” emirleriniz beni çok irrite ettiğinden konuya odaklanamıyorum.

Elinde telefon olan bir kadın, araya neden birini sokar? Adam arasa, saat 13:00’e randevu alsa sonra size bildirse, siz 13’e yetişemem deseniz ya da başka uyuşmazlık olsa... taksiyi sizin nerde olduğunuzu tam bilemediği için başka yere yönlendirse?
Mız mız çocuğunuzla daha çok sinir olmaz mıydınız?

Şu kk daki eşlerle ilgili konuları açın okuyun sizin eşinizin binde birini yapmayan adamlarla dolu eşiniz gayette ilgili ve size karşı saygılı gördüm sizin tutumunuza rağmen adamın tek eleştirilecek yanı 2 çocuk varken gelir getirmeyen bir işe en fazla 2 sene emek verirsin baktın hala kar yok girersin bir işe evine yetmeye çalışırsın. Bence sizin tek probleminiz maddiyat ben daha fazla kazanıyorum evi ben yüklüyorum bu adama ne gerek var tahammülsüzlüğündesiniz eşinize saygınızda gitmiş. Herkez 4 4 lük olmuyo bu hayatta ona göre oturun düşünün ilerde yapacağınız olası evlilikte hiç bir adam kahvaltı hazırlayıp çocukları okula götüreyim getireyim uyutayım yapmaz vakti olsa da yapmaz eşiniz maddi yetersizliğinin farkında size bu konularda yardım etmeye çalısıyor en azından bu kısımdan rahatlatmaya çalışıyor bence

bana ve çocuklara yardim etmesi benim gozumde arti degil. zaten olmasi gereken birsey. ve cevremdeki herkes de esimden kat kat daha fazla esine yardimci. cok yakinim esi ev hanimi oldugu halde isten geldiginde ispanak falan bile yapar. cocuk ve temizligi saymiyorum bile. ki bu ornekler olmasa bile maddi konulara gelice hayat musterektir denilip kadindan calismasi bekleniliyor. evi hep birlikte dagitiyoruz. ben temizliyorum zaten. kahvalti hazırlamayı sevmedigim icin evet hazirlar genelde evde olursa. cocuk bakiminda da ortak cocuklar yardimci olmasi gayet normal. ama tabiki esim merhametlidir. en takdir edilmesi gereken tarafi odur. uğraşıyor mu evet uğraşıyor da bunlari inkar etmiyorum.

bana ve çocuklara yardim etmesi benim gozumde arti degil. zaten olmasi gereken birsey. ve cevremdeki herkes de esimden kat kat daha fazla esine yardimci. cok yakinim esi ev hanimi oldugu halde isten geldiginde ispanak falan bile yapar. cocuk ve temizligi saymiyorum bile. ki bu ornekler olmasa bile maddi konulara gelice hayat musterektir denilip kadindan calismasi bekleniliyor. evi hep birlikte dagitiyoruz. ben temizliyorum zaten. kahvalti hazırlamayı sevmedigim icin evet hazirlar genelde evde olursa. cocuk bakiminda da ortak cocuklar yardimci olmasi gayet normal. ama tabiki esim merhametlidir. en takdir edilmesi gereken tarafi odur. uğraşıyor mu evet uğraşıyor da bunlari inkar etmiyorum.
Sizin meseleniz maddiyat rahat ettirilmek istiyosunuz radikal kararlar alın madem ya düzgün bir işe girsin ya boşanın bu düzende siz ona karşı saygınızı baya tüketiyosunuz

Sinir olmak için bahane aramışsınız
Asıl konuya yorum yapamayacağım çünkü “taksi durağını ara sor” ve “hastaneyi ara sor” emirleriniz beni çok irrite ettiğinden konuya odaklanamıyorum.

Elinde telefon olan bir kadın, araya neden birini sokar? Adam arasa, saat 13:00’e randevu alsa sonra size bildirse, siz 13’e yetişemem deseniz ya da başka uyuşmazlık olsa... taksiyi sizin nerde olduğunuzu tam bilemediği için başka yere yönlendirse?
Mız mız çocuğunuzla daha çok sinir olmaz mıydınız?

okunduğunuzu anlamamissiniz. iki anlattigim farkli konuyu birlestirmissiniz. su an dediginiz seyler bir once yasadigimi verdigim ornekteydi ve tekrar anlatmayi sevmem ama 1. si durak numari onun telinde kayitli. 2. kucuk olanla tele bakamayacak durumdaydim. kaldi ki bu tur seyleri bulan eden arayan hep ben olurum zaten.

ayrica buraya o sekilde yazmam o sekilde emir verdigimimi gosterir. diyelim ki ara sor demisim en kisa yoldan bu yine emir mi olmus oluyor.

Sizin meseleniz maddiyat rahat ettirilmek istiyosunuz radikal kararlar alın madem ya düzgün bir işe girsin ya boşanın bu düzende siz ona karşı saygınızı baya tüketiyosunuz

maddi acidan rahat ettirilmek degil. sadece duzen ve sabit gelir istiyorum. zaten su donemde dogru duzgun is bulamaz. yine asgari ucret anca kazanir. ama en azindan sigortasi olur ve odeme alamadim diye birşey olmaz.

ya is ya ben diyemem isinden vazgecmez cunku. cevabi biliyorum.

Bunca yıllık evliliğimde çocuklar defalarca hasta oldular eşim çok acil ve tehlikeli bir durum olmadığı sürece benimle gelmedi hastaneye ..onunda işi herzaman çok yoğundur bende bu yüzden ondan beklemedim galiba.Tek başıma hallettim hep.
Bir yakınız olsaydı keşke size yardımcı olan en azindan belli ki çok yorulmussunuz..eşinizle sakin bir zamanda konusun bu durumu destek istediğinizi bilsin.zaten gördüğüm kadarıyla çok ta ilgisiz değilmiş

bende yuzde 90 na tek gittim zaten. konuda anlattim aslinda. bu olayda haksiz ve sacmalamis gibi gorunsem de biriktirmisliklerimden dolayi dengemin bozuldugundan falan bahsettim aslinda. ve zaten her yerde tek oldugum icin bu olayda bu kadar patladim. yoksa her seferinde geldi de bu sefer neden gelemedi simarikligi degil.

hic oyle prenses olamadim ne aile hayatimda ne evliligimde. liseden beri kendim gecinirim kendin gider gelirim gece 12-1 dahi olsa. kimse ne babam ne abim ne esim seni surdan alalim suraya birakalim vs ne yapan oldu ne ben bekledim. cocukla hep toplu tasimalarda tek gittim tek geldim 2-3 aylik oldugu donemlerde bile.

maddi acidan rahat ettirilmek degil. sadece duzen ve sabit gelir istiyorum. zaten su donemde dogru duzgun is bulamaz. yine asgari ucret anca kazanir. ama en azindan sigortasi olur ve odeme alamadim diye birşey olmaz.

ya is ya ben diyemem isinden vazgecmez cunku. cevabi biliyorum.
Ama kaç senedir bu işle uğraşmasına rağmen bi randuman elde edememiş çocuklarını sizi düşünmesi lazım

Ben konuda sadece sekretere sinirlendim. Ne demek vermiyorum? Ilk kez boyle birsey duyuyorum. Pesine duserdim bu konunun.
Ayriyetten ben de cogu zaman bebegimi tek basima goturuyorum hastaneye, saglik ocagina falan. Esim polis oldugu icin her lazim oldugunda evi gec ayni sehirde bile bulunamiyoruz. Ben bu noktaya cok da yorum yapmayacagim o yuzden. Tek basina da yapilabilir bence bu tarz seyler.
Ancak sunu da anlayamadim. Saatlerce kosturmussun sinir kupu halinde esin gelip hemen halletmis. Acaba siz kriz yonetemiyo musunuz?
Ozel hastanede hasta olan cocugumuzsa ucrete bakmayiz biz. Evet ben ya da esim icin gittiysek biz de makul olani yapmaya calisiriz. Ama bebegimiz icin gidiyorsak orda maddiyati dusunmeyiz. Isinizi biraz da kendiniz zorlastirmissiniz. Bence biraz dinlenin. 2 cocukla yorulmussunuz. Anladigim kadariyla calisan da bir kadinsiniz. Anneniz ya da kv.niz falan bir sure gelip size destek olsa en azindan dinlenirsiniz bence biraz. Ben cok bunaldigim icin kiz kardesimi cagirdim haftaya gelecek mesela. 1 hafta benimle duracak o surede biraz kendimi toparlayacagim. Sizin de bence biraz sakinlesip dinlenmeye ihtiyaciniz var.

ahh o sekreter yok mu o. banko gorevlisi iste sekreter dedigim. tum gunume maloldu. aslinda sakin olsaydim o an doktorla gorussem doktor verirdi buyuk ihtimal giris. her gelen cocuk geri cevrilmiyor ya. bebek de degil. onerdigi hastane kanuni. orda cocuk acil varmis. bıliyorum 4-5 saatten once sira gelmiyor o hastanenin acilinde. bebek icin bir kac kez gitmistim tövbe ettim. sikayet hattina bildirdim ama birsey cikmaz heralde.

kirik olsa burda ortopedi yok baska hastaneye git dense anlarim. yada doktor gorse benim alanim degil cocuk acile gidin dese yine anlarim. hemsire yada saglik gorevlisi de yoktu. bazi acillerde hemsire yada saglik gorevlisi oluyor. sikayetin kirmizi mi yesil mi sari mi oldugunu belirliyor. bankodaki gorevli kayit aciyor. ama burda o yoktu. bankodaki uzman arkadas burdaki doktor anlamaz dedi vermedi. ego tatmini yapti benim dedigim olur tavrindaydi. yetkili biriyle gorusmek istediğimi soyledim ama amerika degil tabi ki burasi. klasik cevap benden yetkilisi yok dedi. :)

tek basina hastane mevzusuna cok cevap yazdim ona burda tekrar yazmayacagim. dinlenmek konusunda da ucretsiz izne ayrilcam yakin zamanda. ins o zaman toparlarim.

aslinda cok konu acmak istemiyorum. tanidik biri okusa direkt anlar ben oldugumu. ama icimde volkan oluyor sanki anlatmadikca. konuşabileceğim kimsem yok diyebilirim. kendimi iyice yalniz ve caresiz hissediyorum.

bugun bir yere gidecektik. ama oglum hasta oldugu icin once onu doktora goturmeye karar verdim. gece agrisi tuttu. sabah esim goturur zannettim aslinda. acele isim var dedi cikti gitti. dogru duzgun ne kazandigini bilmedigim kendi isini yapiyor. gecesi gunduzu belli degil. evden de calisiyor. ne zaman is je zaman mola hic bilmiyorum.

neyse ben goturecektim. ozel bir kac hastaneyi aradim doktor var mi diye. hem de muayene ucretlerini ogreneyim diye. bu arada oglum surekli agliyor hemen doktora gidelim diye. benim aklim corba oldu. en yakin ve fiyatı makul olana goturmeye karar verdim.ama kimlik esimde kalmis. nakitim yok. banka kartim var ama minibus param cok az var. aradim esimi. hastaneye kimliği ve parayi birakmis ben gelene kadar. ilk bir orda sinir oldum heralde.

doktor katina ciktim doktor artik muayene almıyormuş. halbuki telefonda sormustum. once buna sinir oldum. gelmeden de esime sinir olmustum.

baska bir ozeli aradim randevu kalmis mi diye. randevular doldu dedi. bu arada oglum zir zir agliyor. yakinda devley hastanesi var ona gittik. nobetci kulak burun var mi dedim yok dedi. tamam olsun muayene verin dedim..cocuk doktoru da yok dedi acil var anlamaz dedi. olsun siz yine verin dedim. bu kismi biraz tavirli soylemis olabilirim sinirlerim bozuktu. vermiyorum dedi falanca hastaneye gidin dedi. (uzak ve cok asiri muayene sirasi olan bir hastane. oraya kadar zir zir ağlar cocuk . zaten agliyordu ) olsun siz yine de verin agri kesici verir birsey verir. vermiyorim isterseniz sikayet edin dedi. orda iyice sinirlerimi bozdu. biraz bagirdim cagirdim heralde. ismini aldim dogru aldim mi bilmiyorum. ama o da biliyor bisi olmayacagini. o yuzden cok rahat sikayet edin diye biliyor.

o sinirle esimi aradim. cunku esas sinirim esime. yalniz olmaktan sıkıldım. bir soyle hayatta sırtımı dayayamadim esime. sunu da halleder diyemedim. hemen geliyorsun su hastaneyim diye aradim. ama sinirden de ne yapacagimi bilmiyorim..basladim aglamaya. gelse ne yapacak. bindim minibuse bir baska ozel hastaneye daha. yolda da mesaj attim gelme diye.

yolda aglaya aglaya gittik obur hastaneye. hatta hastane degil tip merkezi. ufak bir yer. giris yapana kadar oglum gene zir zir agliyor. miz mizlik yapiyor. tam giris yapcam sgk li giris kotamiz doldu yalnizca ozelden giris yapabilirim dedi sekreter bir de orda sinirim bozuldu. sgkli muayene 70 tl ozel hali kimbilir ne kadardir. ki tip merkezi cok iyi bir yer degil. bir de oyle sinirim bozuldu.

ciktim kapinin onune esimi aradim cocukla konusturdum kendim konusmak istemiyorum. o zaten o oraya gelmis. tamam hadi muayene olalim dedi. ona gore sorun yok. cunku maddi olarak hic tasasi yoktur. ne kazanirsa o. yetiyor mu yetmiyor mu dert etmez. ben nasilsa varim. iki kurus icin didinen benim. sinir oldum. ne yaparsan yap eve gidiyorum ben dedim. benim banka kartimi istedi yaninda nakit yokmus. az yukarda daha iyi bir ozel hastane vardi. bari ona gotur dedim. atladi taksiye goturdu.

ben eve geldim. muayene ettirmis ama ilaçlarının hepsini alamamis. depodan gelecekmis. baska eczaneye sormak yok tabi. sinir oldum kahvalti bile etmeden cikmistik oglumla agrisi cok diye.

kavga edecektim esimle. toplantiyi biraktim geldim dedi. hemen gitmem lazim dedi. cocugun ilacini icirdi. sadece agri kesici bu arada. kucuk olani uyuttu. gitti.iyice sinirlerim bozuldu iyice sacmalamaya basladim. bu halimden hic hoslanmiyorum. dengemi bir turlu bulamiyorum.

belki sadece bu olay bazinda bakıldığında haksiz olan benimdir. ama o kadar yoruldum ve o kadar biriktirdim ki. artik saglikli dusunemiyorum.

cocugun agrisi var sen parayi dusunuyorsun diyebilirsiniz. ama iste sonra acikta kalan yine ben oluyorum o yuzden en makul sekilde en olabiliri dusunmek zorundayim hep. o yuzden evden cikmadan muayene ucretlerini falan sordum. ama aptalligim su ki keske randevu alsaydim. o an hangidine gidecegime karar veremedigim icin randevu alamadim. ve max hepsine 15 dk icinde gidecegimden randevu olayi sorun olmaz diye dusundum. cunku aradigimda vardi.

devlet hastanesinin acilinde muayene olabiliriz diye dusundum. sekreter sorun cikardiginda o an sinirim bozuk olmasa belki baska sekilde halledebilirdim. en azindan doktorla gorusebilirdim.

bazen hersey ust uste geliyor ya ben aklimi yitiriyorum sanki. buraya da ne yazdim bilmiyorum. kendimi nasil duzeltebilirim bilmiyorum. uzun yillar terapi almam lazim sanirim. ama ona maddi gucum yetmez. bosanmam lazim ama su an vakti degil. ev tasimaya maddi gucum su an yetmez. esime git desem o kadar becerikli bir adam olsa zaten bu hale gelmezdik. demin diyecektim ama toplantiya yetisecek diye bisi demedim. hos desem de tamam diyecek ama elle tutulur bir sey yapmayacak gene. bosanmak icin bile benim caba gostermem gerekiyor. her seyi benim ayarlamam gerekiyor. o kadar yoruldum ki. o ise cocugu uyuttugu ve bana kahvalti hazirladigi icin kendini iyi koca beni de kiymet bilmez bir sey begenmez elestirel bir kadin olarak goruyor. bosaninca onu cok arayacağımi düşünüyor. bosanmanin mental ve duygusal kisminda cok zorlaniyordum. artik daha hazir gibiyim. sadece zaman gerekli. ama bu zaman dilimi icinde zaten sagliksiz olan ruh halimi nasil koruyacagim bilmiyorum.

aslinda her seyin onunu ardini dusunen bir tip olmaktan da sıkıldım. birak bir seferde yak gemileri. sen dusunecegine cevrendekiler dusunsun diyorum bazen kendime.
Ben sizi haksız buldum.. Adam işteymiş..keyfi bi durum yok yani.. Çocuğu bi muayene ettirebilmeyi becerememişsiniz ağır oldu biraz k. Bakmayın ama yumuşatamadım.. Bence boşanmayın tek başınıza halledebilecek gibi değilsiniz.

Ama kaç senedir bu işle uğraşmasına rağmen bi randuman elde edememiş çocuklarını sizi düşünmesi lazım

hah iste benim de sinirlendigim bu. ve bari is konusu boyle olmasa yine diger konularda sabrederdim derken buluyorum hep kendimi.

ben bu isten bir cacik olmadigini anlasin diye eve hic katki saglamayacagim dedim kendimce. ev kredisi kendi masrafim ve cocuklarin giyim ve fuzuli masraf ve gezme masraflari benden diye dusundum kendimce. yani onun yapacagi mutfak arti fatura. ama istikrarli olamiyorum cunku cok oyle parasina sahip olan biri de degilim. harcarken dikkat ederim ama birilerinden surekli sakinamam. yani ihtiyac oldugunda sirf o surunsun de anlasin diye vermemezlik yapamiyorum. yada verirken gözüne sokmuyorum bak ben veriyorum demiyorum. mesela cocugun okul aidatini da o versin istiyordum bu yil. vercem de dedi ama ust uste birikti.ki cok degil devlet okulu zaten. ee ogretmenle ben muhatap oluyorum. bir ay iki ay derken tum yil ben odedim. yada bisi lazim oldu al dedim diyelim. daha odeme alamadim sonra diyor. e alinmasi da lazim gidiyoruz markete ben aliyorum. boylelikle evi de ben ustlenmis oluyorum.

o da kendi kazandigini harcıyor eve. abur cubur disinda keyfi harcamalari yoktur. cocuk icin abur cubur ve kendine alir markette. hani illa fuxuli harcama ararsam bunu bulurum. o yüzden o da tum gelirini harcadığı icin evi kendi donduruyor zannediyor. ben de dedigim gibi gozune sokmuyorum. belli bir maas olmadigi icin de o farkina varamiyor kazandiginin. yetiyor zannediyor. cunku bir gun 10 unda alirsa bir gun 20 sinde aliyor. bir gun ek bir isten para aliyor. bir gun yeni birnis icin harcama yapiyor. toplantilari oluyor onlarin gunluk gideri falan. o baya aldigini zannediyor ama aslinda muhasebesini tutsa gorecek cok kazanamadığını. cok kazanmak da degil mevzu zaten. bu kadar belirsiz ve dengesiz gelir olmasindansa sabit herhangi bir iste asgari ucret cok daha mantikli. cunku onun gercek kazanci 1500 falan ancadir.

Ben sizi haksız buldum.. Adam işteymiş..keyfi bi durum yok yani.. Çocuğu bi muayene ettirebilmeyi becerememişsiniz ağır oldu biraz k. Bakmayın ama yumuşatamadım.. Bence boşanmayın tek başınıza halledebilecek gibi değilsiniz.

sadece guldum yorumunuza. beni taniyan kim okusa bu yorumunuza guler zaten.

bu olayda haksiz ve sacmalamis gibi gorunsem de biriktirmisliklerimden dolayi dengemin bozuldugundan falan bahsettim aslinda.

Sorunu bulmuşsunuz.

Çözüm üretmeniz lazım.

Sizce neler yapabilirsiniz?

sadece guldum yorumunuza. beni taniyan kim okusa bu yorumunuza guler zaten.
Ee tabi sizi tanımıyorum sadece burdan yazdığınız kadarıyla..çocuğunuzu muayene ettirememenizin verdiği bir sinir ve eşinize patlamanız görünüyor.. Belki daha fazlası vardır ama şu an yazdıklarınızdan anladığım bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back