Arkadaşlar burda sizlerle bugün haberlerde okuduğum bir film haberini paylaşmak istiyorum,
Ama bu bizim bildiğimiz sıradan filmlerden değil,
Haberi okuyunca sizlerle paylaşmak istedim,
Ve hayatta ne kadar küçük önemsiz şeylere üzüldüğümüzü,ufacık sorunları kafamızda
büyütüp intihara varacak dereceye getirdiğimizi ve ne kadar az şükrettiğimizi anladım,
Hani izliyoruz ya hep Fatmagülün suçu ne diye,
Bu filmde gerçek bir tecavüz anlatılıyo,
Ama BİR değil BİNLERCE tecavüz,
Ben duyardım çocukken Bosnada savaş olduğunu,
Ama bu şekilde olduğunu daha yeni öğrendim,ne kadar cahiliz ve kendi insanımızdan uzağız,
Şimdi dizilere konu olan tecavüzü bile nasıl tartışıyoruz ama bundan 18 yıl önce
yanıbaşımızda kardeşlerimize Bosnalı kadınlara SİSTEMATİK olarak tecavüz uygulanmış
haberimiz yok,ya da aldırmamışız,
20.000 kadına hatta daha fazlasına Sırp askerleri tarafından sistematik olarak tecavüz
edilmiş,
Ve kürtaj yaptırmalarına bile izin verilmemiş,
Kimi intihar etmiş,kimi sabredip doğurmuş,kimi ise doğduktan sonra bebeği öldürmüş,kimi
ise sosyal hizmetlere varmiş,
Kim ister öyle bir bebeği,öyle bi acıyı hangimiz yaşadık ki,
Küçücük sorunlarda intihara kalkışan gençlere sesleniyorum,eşimizin ailemizin
arkadaşlarımızın yaptığı haksızlıklardan eziyetlerden şikayet edip duran ve intiharı bile
düşünen bizlere soruyorum,hangimizin acısı çilesi daha büyük?
Ben bu olayı okuduğumda kendi kendime dedim ki,ne kadar şanslısın!!!ve ne kadar az
şükrediyorsun haline!!!![KK19 :19: :19:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
Onların yerinde biz de olabilirdik,ALLAH korusun bizim ülkemize böyle bişey yapılsaydı
nolurdu?O kadınların suçu ne,o doğan masumların suçu ne?
Gerçekten çok büyük bi zalimlik bu,ve ben bunu biz herşeyden çok şikayet eden,halimize
çok az şükreden kadınlara bi ibret olsun diye sizlerle paylaşmak istedim,
Şimdi o bebekler büyümüş ve 17-18 yaşlarında,babalarının savaşta öldüğünü sanıyor çoğu,
Düşünsenize hangimiz onların yerinde olmak isterdi!!![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
Ben bu haberi okuduktan sonra anladım ki,güncel hayatta yaşadığımız sıkıntılara
sabretmemiz gerekiyo ve halimize çok çok çok şükretmemiz gerekiyo...
Dili dini ırkı ne olursa olsun,Türk olsun Boşnak olsun Alman İngiliz olsun hepimiz
hemcinsiz ve hiçbir kadın tecavüz gibi acımasız bi hakareti hak etmiyor...
Ve bunun içinde her alanda birbirimize destek olmamız gerekiyor...
Bunun için açtım bu konuyu...Lütfen duyarlı olalım,ve duyarlılığımızı kaybetmeyelim...
Merak edenlere birazdan eklicem okuduğum haberi...
![En Büyük KK :kkk: :kkk:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk01.gif)
![Türk Bayrağı :72: :72:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk-tr.gif)
Ama bu bizim bildiğimiz sıradan filmlerden değil,
Haberi okuyunca sizlerle paylaşmak istedim,
Ve hayatta ne kadar küçük önemsiz şeylere üzüldüğümüzü,ufacık sorunları kafamızda
büyütüp intihara varacak dereceye getirdiğimizi ve ne kadar az şükrettiğimizi anladım,
Hani izliyoruz ya hep Fatmagülün suçu ne diye,
Bu filmde gerçek bir tecavüz anlatılıyo,
Ama BİR değil BİNLERCE tecavüz,
Ben duyardım çocukken Bosnada savaş olduğunu,
Ama bu şekilde olduğunu daha yeni öğrendim,ne kadar cahiliz ve kendi insanımızdan uzağız,
Şimdi dizilere konu olan tecavüzü bile nasıl tartışıyoruz ama bundan 18 yıl önce
yanıbaşımızda kardeşlerimize Bosnalı kadınlara SİSTEMATİK olarak tecavüz uygulanmış
haberimiz yok,ya da aldırmamışız,
20.000 kadına hatta daha fazlasına Sırp askerleri tarafından sistematik olarak tecavüz
edilmiş,
Ve kürtaj yaptırmalarına bile izin verilmemiş,
Kimi intihar etmiş,kimi sabredip doğurmuş,kimi ise doğduktan sonra bebeği öldürmüş,kimi
ise sosyal hizmetlere varmiş,
Kim ister öyle bir bebeği,öyle bi acıyı hangimiz yaşadık ki,
Küçücük sorunlarda intihara kalkışan gençlere sesleniyorum,eşimizin ailemizin
arkadaşlarımızın yaptığı haksızlıklardan eziyetlerden şikayet edip duran ve intiharı bile
düşünen bizlere soruyorum,hangimizin acısı çilesi daha büyük?
Ben bu olayı okuduğumda kendi kendime dedim ki,ne kadar şanslısın!!!ve ne kadar az
şükrediyorsun haline!!!
![KK19 :19: :19:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
Onların yerinde biz de olabilirdik,ALLAH korusun bizim ülkemize böyle bişey yapılsaydı
nolurdu?O kadınların suçu ne,o doğan masumların suçu ne?
Gerçekten çok büyük bi zalimlik bu,ve ben bunu biz herşeyden çok şikayet eden,halimize
çok az şükreden kadınlara bi ibret olsun diye sizlerle paylaşmak istedim,
Şimdi o bebekler büyümüş ve 17-18 yaşlarında,babalarının savaşta öldüğünü sanıyor çoğu,
Düşünsenize hangimiz onların yerinde olmak isterdi!!
![KK14 :14: :14:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk14.gif)
Ben bu haberi okuduktan sonra anladım ki,güncel hayatta yaşadığımız sıkıntılara
sabretmemiz gerekiyo ve halimize çok çok çok şükretmemiz gerekiyo...
Dili dini ırkı ne olursa olsun,Türk olsun Boşnak olsun Alman İngiliz olsun hepimiz
hemcinsiz ve hiçbir kadın tecavüz gibi acımasız bi hakareti hak etmiyor...
Ve bunun içinde her alanda birbirimize destek olmamız gerekiyor...
Bunun için açtım bu konuyu...Lütfen duyarlı olalım,ve duyarlılığımızı kaybetmeyelim...
Merak edenlere birazdan eklicem okuduğum haberi...
![En Büyük KK :kkk: :kkk:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk01.gif)
![Türk Bayrağı :72: :72:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk-tr.gif)