• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufacık bir şey için Yalan söylenir mi?

Cudana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
5.595
80
0
İstanbul
İyi geceler arkadaşlar.

Çok büyük bir dert degil ama yine de aklıma takıldı.

En baştan kısaca anlatayım. Göreve ilk başladıgımda bekar evimde kullanmak üzere portatif, saglam bir gardrop almıştım.
Evlendikten sonra da o dolabımı evime de götürdüm.
Ta ki eşimin memleketine tayinimiz çıkıncaya kadar kullandık.
Buraya tayinimiz çıktıgında eşyalar geldiğinde kullanmayacagımız eşyaları kayınvalidemin terasına göndermiştik.
O dolap da giden eşyalar arasındaydı.
Kayınbiraderim atanınca o dolabı kullanmak üzere ona verdik.

Şimdi gelelim asıl olaya.
Erkek kardeşim bizim yaşadıgımız bir ile 1 saat uzaklıkta bir ilde çalışmaya başladı.
ev tutmak, eşya almak için babamlar yardıma gideceklerdi.Önce bize ugradılar.
Geldiklerinde annem kızım senin bir dolabın vardı, o dolap duruyorsa kardeşine verelim dedi.
Ben de onu eşimin kardeşine verdiğimizi söyledim.
Sonra aklıma geldi, kayınbiraderim 2 yıl önce evlendi, onun da bekarken kullandıgı eşyalar yine kayınvalidemin terasına gelmişti.
Yarın kayınvalideme soracagımı söyledim. Hatta eşime sordum o X'e verdik ama sonra ne oldu bilmiyorum dedi.

Ertesi gün kayınvalidem geldiğinde sordum.
Anne dedim böyle böyle, o dolap ne oldu dedim.
O dolap bize hiç gelmedi ki kızım dedi. Yok anne dedim anlattım olayı, dogru evet ama sonra kırıldı attık heralde dedi.
İşten gelince anneme dedim kırılmış anne dedim.
Eşim de saglık olsun anne olmazsa biz bir dolap alalım giderken götürün dedi , neyse aldık dolabı annemler kardeşimin evine götürdüler.

Aradan 2 hafta geçmeden kayınbiraderim yaşadıgı şehirden ev almıştı. Bize 5 saat uzaklıkta bir şehir..
Biz de hayırlı olsuna gidelim dedik. Kayınvalidem ve kayınpederim de gelmek istediler ve bir hafta sonu ev hediyemizi de alıp gittik.

Yedik içtik eglendik derken, kızım evde gezinip duruyor, ben de peşindeyim.
Yatak odasının kapısı aralık, kızım içeri girdi aniden, eltim namaz kılıyordu, ben de önüne geçmesin diye hemen içeri girip kızımı kucagıma aldım,
tam kapıdan çıkarken gözüme dolap ilişti.
Kendi gardrobunun yanına benim dolabımı da koymuştu.
Yani aslında kayınvalidemin dediği gibi kırılıp atılmamıştı.
İşin ilginç yanı, ev taşınacagı zaman kayıpederim ve kayınvalidem de gitmişti yardım için.
Kayınvalidemin o dolabı unutması imkansız yani...

Ben böyle şeyleri takıp tavır alacak insan degilim, takmadım da...
unuttum gitti.

Bugün durup dururken aklıma geldi.
Eşime anlattım. Eşim de annem unutmuştur dedi.
yahu dedim unutulacak tarafı mı var, annemler gelmeden 10 gün önce evi taşımaya gittiler, o dolap tek başına kurulacak bir dolap degil,
mutlaka baban ve kardeşin beraber kurmuşlardır,Sanki bana X kullanıyor dese ben alıp kendi kardeşime mi verecegim dedim.

Eşim de Allah için ne yardan geçer ne serden.
Ne annesine laf söyletir, ne bana söylettirir.

Ama sizce de ortada bir yalan yok mu?

Açıkçası kayınvalideme neden böyle bir şey söylediğini sormak istiyorum.
Sizce de sormalı mıyım?

(Uzun oldu biraz kusura bakmayın)

Son düzenleme:
Bence sormayın ama illa söylemek istiyosaniz anne hani gecen gun bahsettigim dolap varya sen onu karıştırdın heralde baska dolabı atmissin sen benim dolabım eltimin odasindaydi de ama hesap soruyomus gibi değilde muhabbet ediyomus gibi soyle.

Unutmuş olabilir, dolap kurulmuştur ama dolabın sizin olduğunu unutmuş olabilir.
İkinci bir durum da belki çekinmiş soyleyememis olabilir. Bence kv ne direkt anne onlardaymis dolap sen unutmuşsun galiba de, bir lafı geldiginde.

bence unutulacak bir şey değil, koskoca dolap yani bu.
kayınvalıden vermek istememiş hepsı bu
ama yalan söylemesine gerek yoktu yinede.

bence bir konunun arasında denk getir ve '' ilahi anne , sen dolabı unutmuşsun yaa, sapasağlam duruyor dolap'' diyerekten
gülücükler eşliğinde söyle :27:

Son düzenleme:
Esinizin söyledigi gibi bir anlik aklindan cikmis unutmus olabilir.
Ama eger unutmamis ve bilerek kirildigini falan söylemis ise tek sebebi sizin dolabi isteyeceginizi zannetmesidir.
Yani sizin kardesinize gidecegine oglunda kalsin mantigi ile hareket etmistir.
Bence fazla üzerine gitmeyin ama sadece yumusak bi tavirla ve sanki oda bilmiyormusta siz görmüs onada söylüyormus gibi bir ifadeyle " anne bizim o dolabi sen kirildi attik zannediyordun ama kirilmamis, kaynimlardaymis" deyin böylece hem adiniz " eski bir dolabin pesine düstü" ye cikmamis hemde kayinvalideniz yalan söylemis ise yalanini yutmamis olursunuz.

K.validen bu tarz şeyleri konuşulacak bir insan ise, alınıp tavır alacak biri değilse ben olsam sorardım. Ama alınganlık yapar diyorsan unut gitsin...

Ya k.biraderin dolabın üzerine yatmıştır. K.validen de sen dolabı isteyince yalan uydurmuş olabilir. Ya da k.validen dolabın akıbetini hatırlamadığı için "kırıldı attık herhalde" demiş olabilir...

Teşekkürler arkadaşlar.
Gelen fikirler güzel.

Ama kayınvalidemin unutmasına imkan yok.
Çünkü kayınbiraderim atandıgında o dolap terastan oraya gitti,
yeni evlerine taşınırken de yine onlar ordaydı ve o zaman kuruldu.

Aradan çok geçmeden annemler geldi ve sordum.
Unutması imkansız yani.
Kaldı ki kırıldı dediğinde de kırılacak bir dolap olmadıgını saglam oldugunu düşündüm,
yani aslında kırıldı attık heralde dediğinde anladım.
Ama olayın böyle oldugunu kestiremedim.

Açıkçası o da bizim yakın bir zamanda kayınbiraderim ve eltime ziyarete gidecegimizi kestiremedi heralde...

Derdim dolap degil, dedim ya dese ki bana onlar kullanıyor, tutup da isteyecek halim yok.
İsteyemem yani. Çünkü zaten ben o dolabı gözden çoktan çıkarmışım kim kullanırsa kullansın yani.

Ama neden yalan söyleniyor?

Eşim de annenlerden çekinmiştir belki diyor.
Bunda çekinecek ne var ki?

Son düzenleme:
K.validen bu tarz şeyleri konuşulacak bir insan ise, alınıp tavır alacak biri değilse ben olsam sorardım. Ama alınganlık yapar diyorsan unut gitsin...

Ya k.biraderin dolabın üzerine yatmıştır. K.validen de sen dolabı isteyince yalan uydurmuş olabilir. Ya da k.validen dolabın akıbetini hatırlamadığı için "kırıldı attık herhalde" demiş olabilir...

Evet alınır malesef.
Ama ben de ortada yalan söyleyecek bir durum olmamasına ragmen söylenmesine alındım.

Kayınbiraderim üzerine yatmadı canım, çünkü zaten biz verdik ona.
Ben dolabı çoktan gözden çıkardım gitti.

Benim takıldıgım nokta yalan söylenmesi...

Hatta dediğim gibi olayın üzerinden zaman da geçti, unutmuştum çoktan,
bugün durup dururken aklıma geldi.

Söylemeye utanmıştır büyük ihtimal. Öbür gelin avcı ve toplayıcı türdense 3ev değiştirmiş dolabı vermeye kıyamamıştır.kvden de sana söylemeye utanmıştır.yeni evde senin eski dolabı kullanıyorlar hala diye. Boşver uzatma bence. Sonuçta çok da önemli değil.yalan olsa bile beyaz bir yalan.yüzüne vurmaya gerek yok.

Söylemeye utanmıştır büyük ihtimal. Öbür gelin avcı ve toplayıcı türdense 3ev değiştirmiş dolabı vermeye kıyamamıştır.kvden de sana söylemeye utanmıştır.yeni evde senin eski dolabı kullanıyorlar hala diye. Boşver uzatma bence. Sonuçta çok da önemli değil.yalan olsa bile beyaz bir yalan.yüzüne vurmaya gerek yok.

Evet bak bu dogru olabilir.

Çünkü kayınvalidem eltimin hep tasarruflu, aşırı tutumlu oldugunu söyler :)

Ben nedense unuttugunu dusunuyorum. Zaten eski bir dolap ve artik sizin isinize de yaramaz. Yalanini yuzune vurmaya gerek yok. COk isinizde kaldiysa bir ara 'dolap kaynimlardaymis, gormemissin' diyebilirsiniz

Ben nedense unuttugunu dusunuyorum. Zaten eski bir dolap ve artik sizin isinize de yaramaz. Yalanini yuzune vurmaya gerek yok. COk isinizde kaldiysa bir ara 'dolap kaynimlardaymis, gormemissin' diyebilirsiniz

Görmemişsin diyemem, çünkü eminim gördüğüne.

Unuttun heralde diyeyim en iyisi :/

Eşime de neden annenin yalan söylediğini kabul etmiyorsun diyorum,
insanlık hali belki unutmuştur diyor :)
Güler misin aglar mısın? :)

O da ne şiş yansın ne kebap yansın derdinde :)

Görmemişsin diyemem, çünkü eminim gördüğüne.

Unuttun heralde diyeyim en iyisi :/

Eşime de neden annenin yalan söylediğini kabul etmiyorsun diyorum,
insanlık hali belki unutmuştur diyor :)
Güler misin aglar mısın? :)

O da ne şiş yansın ne kebap yansın derdinde :)
Annesi icin 'evet hatali' diyen adam gormedim ben :37:

Bırakın bi dolap için bu kadar ne dedi ne desem diye düşünmeyi yalan söylüyorsa bi düşündüğü vardır elbet size bunu açıklamaz bu saatten sonra eşinizde evet annem yalan söylüyor diyecek değil
bu kadar küçük sorunları dert etmeyin

Bırakın bi dolap için bu kadar ne dedi ne desem diye düşünmeyi yalan söylüyorsa bi düşündüğü vardır elbet size bunu açıklamaz bu saatten sonra eşinizde evet annem yalan söylüyor diyecek değil
bu kadar küçük sorunları dert etmeyin

Bence de küçük ve dert edilecek de bir şey degil.
Dedim ya ben unuttum gitmişti.

Ama demek ki unutmamışım ki sonradan aklıma takıldı.
Yalan yalandır bence, büyüğü küçüğü olmaz.

Söylenen yalan küçük belki ama, aklından neler geçti de bana öyle dedi acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Ama lüffe'nin dediği aklıma yattı.
İsteyecegimi düşünüp, eltimin de vermeyecegini sandı sanırım, geçiştirme amaçlı söyledi gibi..

Ama sonradan bizim bu kadar kısa sürede onlara gidecegimizi hesaba katmadı.

Son düzenleme:
Bence de küçük ve dert edilecek de bir şey degil.
Dedim ya ben unuttum gitmişti.

Ama demek ki unutmamışım ki sonradan aklıma takıldı.
Yalan yalandır bence, büyüğü küçüğü olmaz.

Söylenen yalan küçük belki ama, aklından neler geçti de bana öyle dedi acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Ama lüffe'nin dediği aklıma yattı.
İsteyecegimi düşünüp, eltimin de vermeyecegini sandı sanırım, geçiştirme amaçlı söyledi gibi..

Ama sonradan bizim bu kadar kısa sürede onlara gidecegimizi hesaba katmadı.

Elbette yalanın büyüğü küçüğü olmaz o an için söylemiştir sonra geri dönememiştir sözünden yani sormanız ne işe yarayacak sadece haklı olduğunuzu ıspat edeceksiniz ve kayınvalidenizin yalancı olduğunu

Elbette yalanın büyüğü küçüğü olmaz o an için söylemiştir sonra geri dönememiştir sözünden yani sormanız ne işe yarayacak sadece haklı olduğunuzu ıspat edeceksiniz ve kayınvalidenizin yalancı olduğunu

8,5 yıllık geliniyim.
Beni çok sever, ben de onu çok severim.

Daha önce böyle bir şey de yaşanmadı aramızda...

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duydugunu merak ediyorum açıkçası.

O dolabı istersiniz yada neden evlenince geri almadınız diye olabilir eltinde nasıl aldı ki ben eşimin bütün bekarken kulandığı eşyaları attırdım

Söylenen her yalan böyle zararsız,önemsiz olsa keşke..:ssz:
Çekinmiş ya da utanmış olabilir bence de.
Hiç bu konuyu açmayın bence.
Ummadığınız yere gidebilir konu ya da gereksiz bir konuşma olur.
Sonunda ne gerek vardı dersiniz gibime geliyor:26:

Back