İyi geceler arkadaşlar.
Çok büyük bir dert degil ama yine de aklıma takıldı.
En baştan kısaca anlatayım. Göreve ilk başladıgımda bekar evimde kullanmak üzere portatif, saglam bir gardrop almıştım.
Evlendikten sonra da o dolabımı evime de götürdüm.
Ta ki eşimin memleketine tayinimiz çıkıncaya kadar kullandık.
Buraya tayinimiz çıktıgında eşyalar geldiğinde kullanmayacagımız eşyaları kayınvalidemin terasına göndermiştik.
O dolap da giden eşyalar arasındaydı.
Kayınbiraderim atanınca o dolabı kullanmak üzere ona verdik.
Şimdi gelelim asıl olaya.
Erkek kardeşim bizim yaşadıgımız bir ile 1 saat uzaklıkta bir ilde çalışmaya başladı.
ev tutmak, eşya almak için babamlar yardıma gideceklerdi.Önce bize ugradılar.
Geldiklerinde annem kızım senin bir dolabın vardı, o dolap duruyorsa kardeşine verelim dedi.
Ben de onu eşimin kardeşine verdiğimizi söyledim.
Sonra aklıma geldi, kayınbiraderim 2 yıl önce evlendi, onun da bekarken kullandıgı eşyalar yine kayınvalidemin terasına gelmişti.
Yarın kayınvalideme soracagımı söyledim. Hatta eşime sordum o X'e verdik ama sonra ne oldu bilmiyorum dedi.
Ertesi gün kayınvalidem geldiğinde sordum.
Anne dedim böyle böyle, o dolap ne oldu dedim.
O dolap bize hiç gelmedi ki kızım dedi. Yok anne dedim anlattım olayı, dogru evet ama sonra kırıldı attık heralde dedi.
İşten gelince anneme dedim kırılmış anne dedim.
Eşim de saglık olsun anne olmazsa biz bir dolap alalım giderken götürün dedi , neyse aldık dolabı annemler kardeşimin evine götürdüler.
Aradan 2 hafta geçmeden kayınbiraderim yaşadıgı şehirden ev almıştı. Bize 5 saat uzaklıkta bir şehir..
Biz de hayırlı olsuna gidelim dedik. Kayınvalidem ve kayınpederim de gelmek istediler ve bir hafta sonu ev hediyemizi de alıp gittik.
Yedik içtik eglendik derken, kızım evde gezinip duruyor, ben de peşindeyim.
Yatak odasının kapısı aralık, kızım içeri girdi aniden, eltim namaz kılıyordu, ben de önüne geçmesin diye hemen içeri girip kızımı kucagıma aldım,
tam kapıdan çıkarken gözüme dolap ilişti.
Kendi gardrobunun yanına benim dolabımı da koymuştu.
Yani aslında kayınvalidemin dediği gibi kırılıp atılmamıştı.
İşin ilginç yanı, ev taşınacagı zaman kayıpederim ve kayınvalidem de gitmişti yardım için.
Kayınvalidemin o dolabı unutması imkansız yani...
Ben böyle şeyleri takıp tavır alacak insan degilim, takmadım da...
unuttum gitti.
Bugün durup dururken aklıma geldi.
Eşime anlattım. Eşim de annem unutmuştur dedi.
yahu dedim unutulacak tarafı mı var, annemler gelmeden 10 gün önce evi taşımaya gittiler, o dolap tek başına kurulacak bir dolap degil,
mutlaka baban ve kardeşin beraber kurmuşlardır,Sanki bana X kullanıyor dese ben alıp kendi kardeşime mi verecegim dedim.
Eşim de Allah için ne yardan geçer ne serden.
Ne annesine laf söyletir, ne bana söylettirir.
Ama sizce de ortada bir yalan yok mu?
Açıkçası kayınvalideme neden böyle bir şey söylediğini sormak istiyorum.
Sizce de sormalı mıyım?
(Uzun oldu biraz kusura bakmayın)
Çok büyük bir dert degil ama yine de aklıma takıldı.
En baştan kısaca anlatayım. Göreve ilk başladıgımda bekar evimde kullanmak üzere portatif, saglam bir gardrop almıştım.
Evlendikten sonra da o dolabımı evime de götürdüm.
Ta ki eşimin memleketine tayinimiz çıkıncaya kadar kullandık.
Buraya tayinimiz çıktıgında eşyalar geldiğinde kullanmayacagımız eşyaları kayınvalidemin terasına göndermiştik.
O dolap da giden eşyalar arasındaydı.
Kayınbiraderim atanınca o dolabı kullanmak üzere ona verdik.
Şimdi gelelim asıl olaya.
Erkek kardeşim bizim yaşadıgımız bir ile 1 saat uzaklıkta bir ilde çalışmaya başladı.
ev tutmak, eşya almak için babamlar yardıma gideceklerdi.Önce bize ugradılar.
Geldiklerinde annem kızım senin bir dolabın vardı, o dolap duruyorsa kardeşine verelim dedi.
Ben de onu eşimin kardeşine verdiğimizi söyledim.
Sonra aklıma geldi, kayınbiraderim 2 yıl önce evlendi, onun da bekarken kullandıgı eşyalar yine kayınvalidemin terasına gelmişti.
Yarın kayınvalideme soracagımı söyledim. Hatta eşime sordum o X'e verdik ama sonra ne oldu bilmiyorum dedi.
Ertesi gün kayınvalidem geldiğinde sordum.
Anne dedim böyle böyle, o dolap ne oldu dedim.
O dolap bize hiç gelmedi ki kızım dedi. Yok anne dedim anlattım olayı, dogru evet ama sonra kırıldı attık heralde dedi.
İşten gelince anneme dedim kırılmış anne dedim.
Eşim de saglık olsun anne olmazsa biz bir dolap alalım giderken götürün dedi , neyse aldık dolabı annemler kardeşimin evine götürdüler.
Aradan 2 hafta geçmeden kayınbiraderim yaşadıgı şehirden ev almıştı. Bize 5 saat uzaklıkta bir şehir..
Biz de hayırlı olsuna gidelim dedik. Kayınvalidem ve kayınpederim de gelmek istediler ve bir hafta sonu ev hediyemizi de alıp gittik.
Yedik içtik eglendik derken, kızım evde gezinip duruyor, ben de peşindeyim.
Yatak odasının kapısı aralık, kızım içeri girdi aniden, eltim namaz kılıyordu, ben de önüne geçmesin diye hemen içeri girip kızımı kucagıma aldım,
tam kapıdan çıkarken gözüme dolap ilişti.
Kendi gardrobunun yanına benim dolabımı da koymuştu.
Yani aslında kayınvalidemin dediği gibi kırılıp atılmamıştı.
İşin ilginç yanı, ev taşınacagı zaman kayıpederim ve kayınvalidem de gitmişti yardım için.
Kayınvalidemin o dolabı unutması imkansız yani...
Ben böyle şeyleri takıp tavır alacak insan degilim, takmadım da...
unuttum gitti.
Bugün durup dururken aklıma geldi.
Eşime anlattım. Eşim de annem unutmuştur dedi.
yahu dedim unutulacak tarafı mı var, annemler gelmeden 10 gün önce evi taşımaya gittiler, o dolap tek başına kurulacak bir dolap degil,
mutlaka baban ve kardeşin beraber kurmuşlardır,Sanki bana X kullanıyor dese ben alıp kendi kardeşime mi verecegim dedim.
Eşim de Allah için ne yardan geçer ne serden.
Ne annesine laf söyletir, ne bana söylettirir.
Ama sizce de ortada bir yalan yok mu?
Açıkçası kayınvalideme neden böyle bir şey söylediğini sormak istiyorum.
Sizce de sormalı mıyım?
(Uzun oldu biraz kusura bakmayın)
Son düzenleme: