- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
- 448
Olur mu tabi ki düşünüyorlar. Yapılan parklarda çocukları oynayacak, kendileri de çay içecek : )canım bu konuya duyarlı olduğun çok belli yorumların çoğunu takip ettiginde..
verdiğin örnekler çok iç karartıcı.. ama ne yazık ki bu gerçekler var işte..
buna göz yummak kulakları kapatmak hangi vicdana sığar ?
herkes carpe diem modunda.. işin kötü yanı bu modda olan anneler var..
hiç mi çocuklarının torunlarının gelecegini düşünmüyorlar..
anlaması çok güç..
yeni kuşak yapılan çocuk parklarını destekliyorum ben. şu kadar tehlike içinde en azından oyun alanı yaratılıyor. bu kadar acımasız değil gerçekten. haa amaç halka hizmet gibi görünüp oy dahi olsa çocuklar nasipleniyor işte, fena mı?Olur mu tabi ki düşünüyorlar. Yapılan parklarda çocukları oynayacak, kendileri de çay içecek : )
Eğer bunun için binlerce ağaç kesiliyorsa fena tabii ki.yeni kuşak yapılan çocuk parklarını destekliyorum ben. şu kadar tehlike içinde en azından oyun alanı yaratılıyor. bu kadar acımasız değil gerçekten. haa amaç halka hizmet gibi görünüp oy dahi olsa çocuklar nasipleniyor işte, fena mı?
yeni kuşak yapılan çocuk parklarını destekliyorum ben. şu kadar tehlike içinde en azından oyun alanı yaratılıyor. bu kadar acımasız değil gerçekten. haa amaç halka hizmet gibi görünüp oy dahi olsa çocuklar nasipleniyor işte, fena mı?
madenlere tabi ki bakılmalı. bakılmak zorunda. madenlerin ekonomiye olan katkısını bilsen ve olmazsa neler olacağını bilsen gerçekten böyle konuşmazsın. tükenecek denen madenler dahi daha çoook uzun yıllar yeter.
tabi yenilenebilenlere bakılsın.
simon Atatürk havalimanın kapasitesinin attırılması için çok fazla öneri var bunlar yapılabilir
veya Sabiha gökçen daha işlek hale getirelebilr
çözüm yolları muhakak vardır ben tek çözüm yolunun 3. havalimanı oldugunu düşünmüyorum
normal şartlarda atatürkün kapanması ve hub olacak yüksek kapasiteli bir yer bulunması gerekliydi bence
ama düzgün planlanmadan çevreye zarar vererek yapıldı maalesef
bence yeri çok yanlış
bu kadar zarar vereceğine hiç yapılmasa daha iyiydi bence de
ki ben ilerisi için konuşuyorum kapasite konusunda bi 70 yıl ilerisini düşünmek lazım
atatürkte kapasite nasıl arttırılacak ki bilemiyorum
orası şehir içinde kaldı yapılaşma olmamalıydı
ki şehir içinde havaalanı olmasını da doğru bulmuyorum ben
yani daha önceden düşünülecekti ki şu anda da çok yoğun orası
atatürkün çok fazla genişletme imkanı yok diye biliyorum
oradaki trafik yenisine aktarılır heralde
sabiha gökçen şu anda bile tercih edilmiyo
genişletilse dahi o kadar kapasiteye ulaşamaz tercih edilen
büyük şehirlerde genelde iki havalimanı yapılır birisi hiç işlek olmayan tercih edilmeyen sadece lowcostların tercih ettiği yerler olur sabiha gökçen de öyle biraz
orayı alternatif olarak görmüyorum ben o yüzden
yani havaalanı zaten bizim için değil avrupada aktarma noktası haline gelsin diye yapılıyo
ama amaçlarına ulaşamazlarsa da çok kötü olur yani boş bi yatırım olur
normal şartlarda atatürkün kapanması ve hub olacak yüksek kapasiteli bir yer bulunması gerekliydi bence
ama düzgün planlanmadan çevreye zarar vererek yapıldı maalesef
bence yeri çok yanlış
bu kadar zarar vereceğine hiç yapılmasa daha iyiydi bence de
ki ben ilerisi için konuşuyorum kapasite konusunda bi 70 yıl ilerisini düşünmek lazım
atatürkte kapasite nasıl arttırılacak ki bilemiyorum
orası şehir içinde kaldı yapılaşma olmamalıydı
ki şehir içinde havaalanı olmasını da doğru bulmuyorum ben
yani daha önceden düşünülecekti ki şu anda da çok yoğun orası
atatürkün çok fazla genişletme imkanı yok diye biliyorum
oradaki trafik yenisine aktarılır heralde
sabiha gökçen şu anda bile tercih edilmiyo
genişletilse dahi o kadar kapasiteye ulaşamaz tercih edilen
büyük şehirlerde genelde iki havalimanı yapılır birisi hiç işlek olmayan tercih edilmeyen sadece lowcostların tercih ettiği yerler olur sabiha gökçen de öyle biraz
orayı alternatif olarak görmüyorum ben o yüzden
yani havaalanı zaten bizim için değil avrupada aktarma noktası haline gelsin diye yapılıyo
ama amaçlarına ulaşamazlarsa da çok kötü olur yani boş bi yatırım olur
atatürk havalalimanı pisti bi kere yetersiz kullanılıyor
inen uçak sayısı, yolcu sayısı ve kapasiteyle karşılaştırınca bu veriler elde ediliyor
havalimanı çevresindeki yapılanma son verilmesi gerekiyor bunu da belediyenin yapması gerekiyor
mesela çevredeki yüksek binalar traşlanarak paralel pist yapılabilir deniyor kii bu çok mantıklı.. ağaç kesmektense beton aşındırmak daha iyi diye düşünüyorum..
havalimanının etrafındaki park sahaları verimsiz kullanılıyor kapasiteyi engellliyor
vs vs daha çok öneriler mevcut.. öneriler arttıralabilir.. çözüm yolları bulunabilir..
kolayına kaçmak oluyor bence bu.. 3.yü yapalım gitsin diye..
son paragrafında da dediğin gibi yine amaç rant sağlamaya çıkıyor..
Ahlnin tasinacagini dusunmuyorum ben. Bu biraz utopik olur. Sabiha sehre cok uzak. 3. Havalimani da oyle. Parali turistleri isadamlarini oralara suruklemezler. Zaten orda cok oturmus bir duzen var. En basta thy bunu istemiyor. Thy demek de devlet demek..
Ki 3. köprü konuşulurken bile ranta izin verilmeyeceği söylenmişti, bilgim kadar konuşurum, 3. Köprü Anadolu ayağının olduğu yeri iyi bilirim, çocukluğumun geçtiği alanlardır, açın emlak satış sitelerini o bölgede ev fiyatlarına bakın, ki çoğu 2b arazisidir veya asla tapu verilmeyecek binalardır, çoğu yıkılacak yani, insanlar 3. Köprüyle birlikte evlerinin istimlak edileceğini bildiğinden fahiş fiyatlarla satışa çıkardılar.ben tamamen katılmıyorum açıkçası kısa vadede çözüm bulunur 20 yıl gibi zaten ama çok ilerisi için dediğim gibi gerekli görüyorum
ben de sektörde olduğum için biraz biliyorum pratikte pek öyle dediğiniz gibi bi durum yok
düzenleme yapılırsa bi süre daha gider ama ben çok ilerisi kastediyorum zaten
pratikte olay çok farklı oluyo
ama munenin dediğine de katılıyorum
yapıldıktan sonra çevredekilere rant sağlama faaliyetleri devreye girecek
zaten biraz da yerleşime açmak için orası tercih edildi diye düşünüyorum
zaten ne kadar konuşsak boş adamlar yapmış adını bile koymuş artık
canım orda bi alan ayrılıp işadamlarının jetlerinin ineceği biryer haline getirilecekmiş
tamamen kalkmıyo yani
diğer kısımların yeşil alan olacağı konuşuluyo ama napacakları hiç belli olmaz
avm kongre merkez vs de olabilirmiş
ben öyle duydum
ben tamamen katılmıyorum açıkçası kısa vadede çözüm bulunur 20 yıl gibi zaten ama çok ilerisi için dediğim gibi gerekli görüyorum
ben de sektörde olduğum için biraz biliyorum pratikte pek öyle dediğiniz gibi bi durum yok
düzenleme yapılırsa bi süre daha gider ama ben çok ilerisi kastediyorum zaten
pratikte olay çok farklı oluyo
ama munenin dediğine de katılıyorum
yapıldıktan sonra çevredekilere rant sağlama faaliyetleri devreye girecek
zaten biraz da yerleşime açmak için orası tercih edildi diye düşünüyorum
zaten ne kadar konuşsak boş adamlar yapmış adını bile koymuş artık
Jetler icin fazla buyuk orasi. Ic hatlar kismi cok eski dedigin gibi orasi kapanabilir yesil alan olur (sanmiyorum ya). Sadece thyye tahsis edilir belki.. oraya havalimanindan daha yuksek geliri olan bir sey yapilamaz bence.. bakalim gorucez her gun yeni planlarla geliyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?