Üçüncü çocuk ve kayınvalide ile yaşamak

Eşiniz de erkek çocuk mu istiyor? O mu bir şeyler yaptı diye düşündüm de...
Bakıcı bulabilirsiniz bence, 3000 geliyorsa 1500 gelir en azından.

kayınvalidem 60 yaşında 7 yıllık evliyim çocuklara yılda 8 ay bakıyor. ilk kızıma 16 ay baktı sonra kreşe verdim ikinciye de 16 aydır bakıyor aşşağı yukarı yazları kendi evine gidiyor bağ bahçe işleri var diye yazında benim annem geliyor. Yani toplamda 32 ay baktı çocuklara
Allah razı olsun
tabi size de çok zorlukları oluyordur
benim ilkini babaanne büyüttü
2. yi bakıcı ile büyütmeye çalışıyorum
çok zor

Ya nasıl yapıyosunuz nolur bana da anlatın , hamilelik çok mu güzel? Annelik çok mu güzel? Tam olarak ne zaman güzel gelmeye başlıyor :KK51:

Bence imkanınız varsa biraz işe ara verip kayınvalidenizden uzaklaşın
Hamileliği bilmiyorum ama annelik çok güzel. Hasta oluyorlar,sendromları oluyor,diş çıkarıyorlar uyumuyorlar :) ama annem diye geliyorlar sarılıyorlar. Mesela kızım sabah babasıyla çıktı eden kreşe gidiyor. Babasına baba bugün çok yakışıklı olmuşsun dedi, eşimde sende çok güzelsin kızım dedi. (Bu arada ben saat 6 buçukta kalmışım oğlum diş çıkarıyor huysuz onu avutuyorum saç baş pijama dağılmış.) kızım bana dönmüş,anne sen böyle pijamalı bile çok güzelsin bende senin kadar güzel olurum anne olunca belki dedi. Aklıma geldikçe sırıtıyorum :))

Bencillik bence senin yaptığın 2 çocuğuna bakmis kadın büyütmüş 3. Ye hamilesin hem diosun ki rahat edemiyorum eve gel yemek hazır çamaşırlar yıkansın ev temizlensin çocuğa bakılsın sonra da de ki gitsin istemiyorum artık tek maaşla gecinebilecek miyiz diosun pes yani bu kadar menfaatçi olunmaz ki kadın evini düzenini bırakmış gelmiş şikayet ediyorsun üstüne sen zaten desen ki 3. Ye kendim bakmak istiyorum kadın zaten evine geçer sonrası mı ne para yetmedi çalış kreş e ver işten gel yemek yap 3 çocuğun kıyafetleri yıkanicak ayaklarını uzatıp tv izlemegi düşüneceksin ya işlerim bitsede uyarım bi dersin
İlk çocuğuma hamile kalır kalmaz biz gelir bakarız öbürününkilerede baktık buna da bakarız sen izne ayrılma dediler. Bende saflığımdan kabul ettim. O 3 yaşına gelince bir tane daha yap biz bakarız dediler. O daha 1 yaşına girmeden üçüncü de olsun belki erkek olur dediler ben istemedim ama Rabbim verdi canına mı kıysaydım yavrumun? Ayrıca siz evinizde istemediğiniz yemekleri yemek zorunda kaldınız mı hiç yada düzenlediğiniz dolapların darma dağın olduğunu gördünüz mü, eşiniz ve çocuklarınızla tatil yapmak istediğiniz halde onlarada değişiklik olsun deyip cümbür cemaat tatile gittiniz mi, sizden habersiz evinize misafir geldi mi?, ücretsiz izne ayrılayım dediğimde olmaz biz bakarız dediler mi? yada sen bizi istemiyorsun ondan ücretsiz izin alıyorsun dediler mi?

Evlendiğim ay hamile kaldım düğün borçlarımız vardı, ayriyetten ailem için kredi çekmiştim onu ödüyorduk ücretsiz izne ayrılma lüksüm yoktu. Rahatlığımdan değil mecbur kaldığımdan katlandım bunca zaman. İstanbul gibi yerde 6-7 aylık çocuğu kime emanet edebilirsin. Babaannesi hiç bakamasa en azından zarar vermez diye düşündüm. Belki de hiç tölerans göstermemeliydim haklısın.

Ailenizin kredisini ödemek için kayınvalidenize çocuk baktırıp sonra da şikayet etme hakkınız yok.
Kayınvalide için sonradan yaptığınız ilavelerin inandırıcılığı bence şüpheye düşer. Millet kayınvalidemizi korudukça bir kusur yüklüyorsunuz kadına.
İşten çıkın çocuğunuzu kendiniz büyütün. Emin'im kadın da bundan memnun kalır. Ya da anneniz gelsin baksın.
Açıkçası ben burada gördüklerimden sonra büyük konuşmayayım ama torun falan bakmam. Hem çocuk bakıcam hem arkamdan laf söyleyecekler. Yemezler canım derler adama.

Merhaba arkadaşlar 7 yıllık evliyim ve üçüncü çocuğuma hamileyim biri 6 biri 2 yaşında iki tane kızım var. Çalıştığım için evlendiğimden beri çocuklara bakmak için kayınvalidemler bende kalıyorlar. Artık bu durumdan çok fazla rahatsız olmaya başladım. Onların yaşadığı şehremi taşınsam yoksa ücretsiz izin alıp kendi çocuklarıma kendim mi baksam bilemiyorum kafam çok karışık.
Alabileceğiniz tüm izinlerinizi kullandıktan sonra, işe dönünce ne yapacağınızı yeniden düşünmenizi tavsiye ederim.
(1) bakıcı tutup kendi evinizde yasamaya devam
(2) kv ile aynı sehirde, yakin bir ev tutmak
(3) ufaklık okul yaşına gelene kadar aynı düzende devam
Sanırım benim tercihlerim bu öncelikle olurdu.

İlk çocuğuma hamile kalır kalmaz biz gelir bakarız öbürününkilerede baktık buna da bakarız sen izne ayrılma dediler. Bende saflığımdan kabul ettim. O 3 yaşına gelince bir tane daha yap biz bakarız dediler. O daha 1 yaşına girmeden üçüncü de olsun belki erkek olur dediler ben istemedim ama Rabbim verdi canına mı kıysaydım yavrumun? Ayrıca siz evinizde istemediğiniz yemekleri yemek zorunda kaldınız mı hiç yada düzenlediğiniz dolapların darma dağın olduğunu gördünüz mü, eşiniz ve çocuklarınızla tatil yapmak istediğiniz halde onlarada değişiklik olsun deyip cümbür cemaat tatile gittiniz mi, sizden habersiz evinize misafir geldi mi?, ücretsiz izne ayrılayım dediğimde olmaz biz bakarız dediler mi? yada sen bizi istemiyorsun ondan ücretsiz izin alıyorsun dediler mi?
Sizi düşünüp te gelmişler ailenize ait borcunuzu ödemeniz kolay olsun diye hata etmişler kısa sürede farkederler ki evlerine geçerler temennim bu yollardan geçtiniz mi diye şikayet ettiğiniz durum bizim hayallerimiz ki siz de bunu anlayamazsınız ne yazık ki

Alabileceğiniz tüm izinlerinizi kullandıktan sonra, işe dönünce ne yapacağınızı yeniden düşünmenizi tavsiye ederim.
(1) bakıcı tutup kendi evinizde yasamaya devam
(2) kv ile aynı sehirde, yakin bir ev tutmak
(3) ufaklık okul yaşına gelene kadar aynı düzende devam
Sanırım benim tercihlerim bu öncelikle olurdu.
Hem anne, hem kadın, hem gelin, hem eş, hem çalışan, hem evlat olmak o kadar büyük bir yük ki omuzlarımda hangisini bıraksam bilemiyorum.

Evet sağolsun geldi baktı bende onlar rahat etsin diye evimin bir odasını onlara verdim kanepelerde sürünmesinler diye ayrı yatak aldım. Tatillere götürdüm kendi evi gibi bilsin diye hiçbirşeyine karışmadım müdahale etmedim. Bunlar olurken benim de ne ev ne aile hayatım kalmadı. kendi evimde sığıntı gibiyim. Eve benden habersiz misafir geliyor, koyduğum hiçbirşeyi yerinde bulamıyorum, kendi istediğim gibi yemek yiyemiyorum, istediğim gibi misafir ağırlayamıyorum. Hiçbir sosyal etkinliğim yok evden işe işten eve gidip geliyorum. Bacaklarımı uzatıp televizyon izleyemiyorum daha bir sürü şey.
Kusura bakmayın ama bu dedıkelrınız size ağır gelıyosa verseydınız 2000 tl bakıcı tutsaydınız.
Veya işi bırakıp kendınız baksaydınız.

Veya doğurmasaydınız.

Kadın senın çocuguna bakıyor ee biz zahmet kanepede uyutma

Sizi düşünüp te gelmişler ailenize ait borcunuzu ödemeniz kolay olsun diye hata etmişler kısa sürede farkederler ki evlerine geçerler temennim bu yollardan geçtiniz mi diye şikayet ettiğiniz durum bizim hayallerimiz ki siz de bunu anlayamazsınız ne yazık ki
Herkes kendine göre haklı ne diyebilirim ki

Evet sağolsun geldi baktı bende onlar rahat etsin diye evimin bir odasını onlara verdim kanepelerde sürünmesinler diye ayrı yatak aldım. Tatillere götürdüm kendi evi gibi bilsin diye hiçbirşeyine karışmadım müdahale etmedim. Bunlar olurken benim de ne ev ne aile hayatım kalmadı. kendi evimde sığıntı gibiyim. Eve benden habersiz misafir geliyor, koyduğum hiçbirşeyi yerinde bulamıyorum, kendi istediğim gibi yemek yiyemiyorum, istediğim gibi misafir ağırlayamıyorum. Hiçbir sosyal etkinliğim yok evden işe işten eve gidip geliyorum. Bacaklarımı uzatıp televizyon izleyemiyorum daha bir sürü şey.

Ben şunu merak ettim, niye kv'de 7 yil kaldi? Ilk kizin 2 yaşina geldiğinde kolaylikla kreşe gidebilirdi. 7 yil kalmasi bana çok gereksiz geldi. Şimdi bile bir kizin okula diğer kizin kreşe gidebilir.

Ben ya bakiciya baktirirdim yada ücretsiz izin alirdim. Yillarca kv'de ile yaşayamazdim.

X