• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçuk

unu balı napıyosunuz yaaa saçma saçma git arkadaşım eczaneden binbir türlü uçuk kremi var al bir tanesinden sür 1 haftaya kurutur zaten üstelik uçuk virüsü bir kere vücuda girdiyse kurtulamazsınız tedavisi yoktur önlem alınabilir sadece... uçuklu birisinin çatalı kaçığı bardağı nı kullanmamak gerekir ayrıca uçuk çıktığında ruj sürdüğünüzde o ruju birdaha kullanmayın tekrarlar çok dikkat etmek gerekiyor oynamamak patlatmamak gerekiyor 1 hafta 10 güne geçer zaten düzenli kremini sürdüğünde de... bugüne kadar en iyi uçuk kremleri zoviraz ve vectavir dir...

kızlar uçuk çıkacağını hissettiğiniz zaman apikobal diye bir b vitamini hapı var onu için uçuğun çıkmasına engel oluyor . bana bunu uzun sure gecmeyen bır ucuk ıcın doktor vermıstı, o ucugumu 2 gunde gecırmıstı. ondan berı 2 sene oluyor her cıkacak gıbı oldugunda ıcerım bır tane cıkmadan soner gıder bende bu dertten kurtulurumm:)))) cıktıysada ıcın cabucacık gecırıyor cıkmıs olan ucugu da o kremler falan palavra onları sursenızde yıne normal gececgı zamanda gecıyor cunku....

merhaba arkadaşlar bendede yıllardan beri bu uçuk illeti var annemden geçmiş banada DNA ma gelmiş yerleşmiş zaten kızııyorum annemede uçuktan başka birşeyini verseymişssin ya bana diye :9: neyse bende geçen sene biraz araştırdıktan sonra bu uçuğun vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla hemen kendini gösterdiğini öğrendim biraz üzülsem canım sıkılsa hemen çıkardı mutlu olsam çıkardı bahanesi çoktu yani herneyse...bağışıklı sistemini güçlünediren bir ilaç kullnadım bir ay kadar aslında 2 3 ay kullanmak gerekiodu ama bende yinede çok uzun bir süre uçuk çıkmadı şimdi çıkmaya başaladı yine aynı ilacı kullanıyorum ilaca başaldıktan 10 15 boyunca uçuklar çıkıyıor hep sanırım döküyor virüsün etkisini sonra uzun bir süre çıkmıyor...yani işin özü bağışıklık sistemimizin zayıf olmasıgüçlendirmek için desteklemek lazım...ilaç ismi vericem ama eczaneden bulunabilioyr zaten fiyatıda düşmüş bu sene geçen sene 38 flanadı bu sene 25 tl ilacın adı immuneks tablet 40 lı galiba bana ii geldi günde bir tane alıyorum benim gibi bu dertten muzdarip olan arkadaşlarla paylaşmak istedim sağolsun burdaki tüm arkadaşlarımın tecrübelerinden çok şey öğrendim sağolsunlar bende bir yararım olursa paylaşmak istedim...ama çok uzun yazmışım farkettim:):):):) kusura bakmayın umarım bir faydası dokunur bir arkadaş pharmaton demiş oda gerçekten etkili bir multivitamın ama immuneks direk bağışıklık sistemine etki eden beta glukan içeriyor...neyse hepimize güzelliğimize gölge düşürmeden uçuksuz günler diliyorum...:64::64::79::16::16::21:

geçmiş sayfaları okuyamadım; benim uyguladığım bir yöntem var uçuğun çıkacağını hissettiğim an hemen limon kolanyası sürüyorum ya hiç çıkmıyor yada çok hafif bazen küçük bir sivilce şeklinde geçiyor ...mutlaka denemenizi öneririm....

merba kizlar.. konuyu actigim zamanlar icerisinde yaklasik bir 8-9 ay kadar surekli ardi ardina ucuklarim cikti.. malesef de engelleyemedim.. hayatim cok asiri sitresliydi.. sitres durumlairni astim ve cok uzun zaman ucuk cikmadi cok sukur..
isin asli bende ucuk cikiyorsa sitresten ve uzuntuden cikiyor cunku direk olarak bunyem zayifliyor.
sizler kendinize dikkat edin kizlar.. hem sitresten hem de sizi sayif dusurecek seylerden uzak durmaya calisin..
bir de vectavir kullanin mutlaka cok ise yariyor bende artik..
ardi ardina kesimeksizin cikan ucuklar mutlaka bagisikliginizin zayif oldugunu ve hayatinizin normal seyrine yol almadigini bir mudahelede bulunmaniz gerektigini gosteriyor unutmyin.
bazen biz anlamiyoruz ama vucudumuz bize alarm veriyor. bunu iyi okuyabimek lazim..

Ucuk cikacagini hissettiginiz anda bir parca buzu bastirin ve dayanabildiginiz kadar tutun orada. Ucuk buyumuyor. Yaklasik 4 yildir ucugum cikmadi benim buz yapa yapa.

benimde uçuklarla başım dertteydi uzun zamandır çenemde çıkıyodu ve iltahaplı oluyordu.kaç dr a gittiğimi hatırlamıyorum bile ben sivilce sanmıştım başta.
bu mikrobun kolay kolay vucuttan çıkmadığını öğrendim ve 4 aydır sürekli ilaç kullanıyorum dahada kullanabilirmişm.

bende az çekmedım o uçuktan..zoretanın dıye sıvılce ılacı var..o tedavıden sonra azaldı uçuğum..arada tek tuk çıkıyor..köyde öğretmenım..ha deyınce gıdemıyorum ilçeye..asivıral kullanamadığımda ekinezya çayı içiyorum..ama her marka aynı sonucu vermedı bende..lipton ekınezya ıçıyor ve poşetı uçuğa tutuyorum çayım bıttığınde 2-3 dk.. aynı gun bırde şu zencefıllı şekerlerden aldım mı bır tane tamamdır:nazar: yalnız her bunyede farklılık göstereceğini unutmayalım..

şu an dudağımın iki tarafındada uçuk var bir günde çıktı niye çıktı anlamış değilim nasıl geçirebilirim bu uçuğu arkadaşlar ?

ya arkadaşlar 1haftaönce bende uçuk çıktı kabuk bağladı kopucak gibiydi kopardım çok azıcık kan aktı madecassol sürdüm sonra asiviral aldım eczaneden ama ... ilk defa geldi başıma dudağımda iz kalırmı acaba ya bilen varsa :58:

Bende zaman zaman bu dertten muzdaribim..Aynen dudaklarımın kontürü hafif bozuldu..ama belli belirsiz..

Eskiden daha sık çıkardı,öğrenciyken filan..Birde denize girince ertesi gün mutlaka uçuk çıkardı..evde asiviral bulunduruyorum,hafif yanma hissettiğimde(artık anlıyorum çıkacağını)
Asiviral sürüyorum..

Ama yaş ilerledikçe azaldı..Eskiden nerdeyse ayda 2 kez çıkardı..
Belki vücut direncim değişti,ondan pek sık çıkmıyor artık..

merhaba arkadaşım. 28 yaşımdayım. aynen sizin gibi denize havuza gireyim. üzerinden 1 - 2 gün geçsin uçuk çıkarıyorum. ama ne uçuk :53: geçen hafta 10 saat yol geldim ailemin yanına. hiç uyumadım dinlenmedim. üst üste alışveriş falan yaptım. üstüne havuza gittim. sonuç felaket dudağım 5 - 6 yerinden patladı şişti , burnum iki kaşımın ortasına kadar uçukladı şişti. kaç gündür ağrı kesici kullanıyorum. Asiviral kullanıyorum. daha gençken lise yıllarımda daha sık çıkarırdım öyle ki yanaklarımdan çıkardı.. şimdi senede 1 kez hava değişimi yüzünden çıkarır oldum. birde şu dikkatimi çekiyor. erkeklerde neden uçuk çıkmıyor ? ben hiç uçuğu olan erkek görmedim.. Allah çaresiz dert vermesin arkadaşlar.. uçuk da çok sinir bozucu ama ne yapalım :37:

ya arkadaşlar 1haftaönce bende uçuk çıktı kabuk bağladı kopucak gibiydi kopardım çok azıcık kan aktı madecassol sürdüm sonra asiviral aldım eczaneden ama ... ilk defa geldi başıma dudağımda iz kalırmı acaba ya bilen varsa :58:

canım kabuk bağlasa da koparma.. yara sonuçta izi kalabilir..

merhaba 30 yaşındayım ve doğduğum günden beri uçukla boğuşuyorum.

uçuk dediğim şeyler nohut büyüklüğünde, içi iltihap dolu, 3-5 tane çıkıyor ve ayda en az iki kere çıkıyordu.

zovirax, benzeri kremlerin hepsini denedim denedim bir işe yaramadı

sonra bir gün kaybedecek bir şeyim yok deyip bir mantık yürüttüm:

uçuk, herpes virüsünden kaynaklanıyor, yani virüs sebep oluyor.
başka virütik ne hastalıklar var; grip, soğuk algınlığı vb...
bunların tedavisinde neler kullanılıyor, malum haplar- isimlerini yazamadığım için yazamadım- ve bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel solüsyon umca!

dudakta hafif kaşıntı olmaya başladığında o haplardan birini, 30 damla umca ile içtim, her 8 saatte bir.
en az 3 gün
uçuk çıkamadan kurudu gitti...

yetinmedim.

uçuk kremlerinin içindeki aktif maddeyi içeren hapları araştırdım ve buldum.
eczanelerde pek bulunmuyor, depoya sipariş veriyorsunuz 1-2 güne geliyor.
isimlerini yine buradan giremiyorum.
günde 5 tablet şeklinde içiliyor, yaklaşık 50 TL'lik bir ilaç.

ben bu 3 ilacı kullanarak sanırım kalıcı çözüme ulaştım, 3 ay oldu hiç çıkmadı.

umca+ ......flue antigripal tablet +....lovir ya da ......viral tablet

denemenizde fayda var:3:

ditrevi , şu kullandığınız ilaçların tam isimlerini bana özel mesajdan iletebilirmisiniz lütfen :(

Kızlar, elinizin altında hiç bir şey yoksa, elinize 1 damla limon damlatın üstüne azıcık tuz ilave edip,uçuğa koyun. çok acımıyor merak etmeyim ama fevkalade sonuç alıyorsunuzz.

Herkese merhaba... :3: 2008'e kadar ben de uçukla mücadele ettim,benim burun kenarından çıkıyordu.Ayda bir çıkmaya başlayınca pomadların dışında çare aramaya başladım.Eşimin eniştesi ilaç mümessiliydi ve bana bir ilaç(valtrex)verdi.Uçuğun çıkacağını anladığınız an 4 tane içiyorsunuz,sonraki günler daha az içiyorsunuz.Valla bu ilacı bir defa-düzenli-kullandım,yanında pomad falan da kullanmadım.3 senedir uçuk nedir bilmiyorum.Hepinize geçmiş olsun :2:

ditrevi senin dediğin ilaçlardan sadece umca solüsyonu kullandım 2 aydır çıkmıyor ama solüsyon fecii iştah açıyor 3 kilo aldım vallahi :) ama aldığımı anlayınca hemencik verdim çok şükür :)

zovirax,aklovir vs uçuk kremlerini bende kullandım umca solüsyonu kullanınca uçuktan eser kalmadı çok mutluyummm :)

uçuk benim de başıma bela..çıkacağını anladığım an sarımsak sürüyorum..sonra diş macunu sürüp bekletiyorum..gün içinde kayboluyor..ama farketmediysem uykuda çıktıysa, ya da dışardaysam bunları ypamıyorsam kısacası geç kalmışsam bir hafta boyunca çekiyorummm..

Back