• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçuk

kızlar sandoz diye bir uçuk kremi var ve çok etkili.. yani şöyle bir etkisi varki bir daha uçuk çıkmıyor nerdeyse :) bir ara uçuklarımla başım dertteydi 3 ayda bir çıkıyordu kabusum olmuştu en sonunda bu kremi keşfettim ve 2 yıldır uçuk ney unuttum.

uçuk en büyük kabuslarımdan biridir..

merhemler kremler işe yaramıodu bende, sürüorum yinede büyüo kocaman oluo ateş yapıo hasta gibi yatıodum uçuk yüzünden o derece yani..

biyerden duymuştum uçuğunuza aseton sürün die, dayanamayıp pamukla sürdüm aseton, 10sn kadar tuttum üstünde tabi yandı biraz ama normal uçuk acısından farklı değildi.. asetondan sonra hissetmedim uçuğu ağrısı geçti ve küçüldü hemen, bende ogünden sonra aseton sürmeye başladım..

şimdi kaşıntı hisettiğim anda bakıorum uçuk gelio aseton sürüorum büyümeden geçio minnacık bişe oluo.. tabi gün içersinde 6-7 kere kullanıorum..

şimdii aa olurmu zara verir diyenler olucaktır, tabi haklısınız böle düşünmekle, bende öleydim çünkü ama artık canıma tak etmişti..

bide doktora gittim benexol verdi vitamin 3-4 günde 1 kere içiorum, eskiye göre az çıkıo çıkıo uçuk..önceden ayda 1-2 kere iken şimdi 2-3 ayda 1 çıkıo..

belirtmek istiorum aseton anlık tedavi benim için, yani ağrısını alıo ve büyümeden söndürüo uçuğu... kesin çözümler yine ilaç tabiki, benexol ve diğer arkadaşların veriği ilaç isimleri gibi..

kızlar sandoz diye bir uçuk kremi var ve çok etkili.. yani şöyle bir etkisi varki bir daha uçuk çıkmıyor nerdeyse :) bir ara uçuklarımla başım dertteydi 3 ayda bir çıkıyordu kabusum olmuştu en sonunda bu kremi keşfettim ve 2 yıldır uçuk ney unuttum.

bu ilaci denicemyerimseniben

slm arkadaşlar bende bir yöntem biliyorum bu kocakarı ilacı diye tabir edilen fakat anında sonuç aldığım bir yöntem: mutfakta kullandığım nemli elbezini sabah kalktığımda uçuğun üstüne bastırıp on sny kadar bekletiyorum ve uçuk sönüp ertesi güne kadar neredeyse geçmiş oluyor.

kızlar, forumda bi arkadaşın uçuk sorununa yardımcı olmak için bi yere yazdıklarımı, buraya da kopyalıyayım.

ben uçuktan çok çektim. çok sık çıkar. ama artık epey tecrübeliyim. kısa sürede atlatıyorum:

uçuğun büyümeye başladıysa, iltihabı artmıştır. ben bu durumda tahta kaşığın sapını ısıtıp, yavaş yavaş değdiriyorum. alışmaya başlayınca, bastırıyorum. uçuk, sizin ondan korkmanızı ister zaten. ama siz onu korkutmalısınız. amaç bu. tahta kaşık işleminden sonra, iltihaplı su akar, sakın başka bi yere bulaştırmadan temiz bir pamukla hemen o sıvıyı hafifce üzerinden alıyoruz.
ardından bepanthen merhem ya da krem sürüyoruz. biraz duruyor. bu aşamada uçuğun olduğu deri besleniyor bu kremle.
bi kaç saat sonra kremi emdikten sonra, tentürdiotla bölgeyi temizliyoruz. sonra buz alıyoruz. buzu da yavaş yavaş değdidiyoruz. alıştıktan sonra bastırıyoruz.
artık akşam oldu. şimdi de tekrar bephanten sürüyoruz ve yatıyoruz.

uçuk, stras altındayken ya da hastayken bağışıklık sistemi çöktüğü anda pörtlüyor. bu yüzden moral ve vitamin gerekli. sürekli pozitif düşün ve bol bol "elma" tüket.! ve diğer meyveleri. mutlaka.!

uçukla savaşmaya yardımcı olan üç vitamin var; b,e ve d vitaminleri. bu vitaminlerin olduğu gıdaları araştır ve tüket.

ertesi güne uçuğun pes etmiştir, etmemişse, tahta kaşık-bephanten-tentürdiot- buz- bephanteni tekrarla bugün de. pes ettiyse yani artık zonklamıyorsa kahvaltıdan sonra, kremi temizleyip, üzerine temiz bir pamuğuna zeytinyağı damlat ve uçuğun üzerine sür.

geçmiş olsun :)

ya kizlar sizin de dudaklarinizin cizgisi degisti mi?
benim dudaklarimin cizgisi belirgin degil artik.. ucuk olan yerlerin rengi degisiyor..beyazliyor.. dudaklarin hatti deigisiyor resmen..
off biktim ama ya..

bende çok çektim uçuktan çocukluğumdan beri...
yüzümde hep ileri kaldı....
evlendiğimden beri çıkmıyordu..
bir hafta önce yine çıktı...
eskilerden hiç farkı yok.zonklayıp duruyor.
zovirax kullanırdım eskiden.evde asiviral buldum.onu sürdüm aldı biraz acısını...
çok geçmiş olsun sanada..
ha bide boazğım beze dolu

bende alayım bu kremden işe yarar belki

Uçuk en büyük sorunlarımdan birisi diyebilirim..Bu sorunun sadece bende olmadığını bilmek açıkçası içimi biraz rahatlattı desem kızmazsınız umarım, çünkü korkmaya başlamıştım farklı bir hastalığım mı var diye. kendimi bildim bileli uçuksuz zamanım geçmez, ayda EN AZ 2 kez uçuk çıkar ki fazlasını sayamadım bile.Her daim çıkabiliyor, dudağım uçuksuz zamanları çok özlüyor,dudak üstü epilasyon sonrası(ip,sir ağda,epilatör hepsini denedim) sivilceden uçuğa çeviriyor yaz-kış demeden, tuzlu bişey yediğimde bir kaç saate kalmadan zonklamaya başlayabiliyor.ve yaralar çook uzun süre kalıyor tam ohh diyeceğim anda biri geçmeden diğeri çıkıveriyor.stresli ya da mutlu olmam hiiiiç farketmiyor..Beyaz tenli aşırı hassas bir cilde sahibim..

Asiviral,Zovirax,Terramicyn,tentürdiot,Bepanthen hepsini denedim pıt pıt atmaya başladığında hemen sürüyorum ama hiçbir işe yaramıyor.

Dr.a gittiğimde bana çıkmadan önce gel dedi,çıkmadan öncesi ya müsait olunamıyor ya da her zaman anlayamıyosun..SSK Zovirax'ı karşılamıyor..Yorum yapan arkadaşların söylediği Sandoz ve Vectavir'i hiç denemedim,asetonu da (açıkçası cildim çok hassas old.dan korkuyorum)..dün akşam çıkmaya çalışan yeni uçuklarıma tahta kaşık olayını denedim(hatta ateşi açık unutup 1 kaşığın yanmasına sebep oldum ;P) kırmızı kırmızı şuan için şişmeden duruyorlar ama bakalım akşama kadar neler olacak ;) çok uzattım farkındayım ama ben de pudra ile kurutma yöntemini kullanıyorum, hemen yaraya dönünce geçmesi daha kolay oluyor..

arkadaşlar önerdiğiniz tüm yöntemleri malesef ben de zamanında denedim ancak hiçbiri tam olarak iyi gelmedi. artık sağlıklı olduğum dönemlerde bile çıkıyor. zoviraxa bağışıklık kazandı sanırım bünyem. hiç bir etkisi yok bende. sıcak ve soğukla korkutmak da öyle. asetonu da çok denedim. 10dakikalık alıyor ağrıyı bende o kadar. grip gibi. ilaç alsan da almasan da 1hafta da geçiyor bende. genelde stresliyim. kafaya takıyorum birçok şeyi. ancak en çok stresli olduğum dönemde de çıkmıyorlar artık. sağlıklı ve iyiyken de çıkıyor. ve ayda 1 çıkmaya başladılar. bıktım gerçekten. ağrısı ayrı dert görüntüsü ayrı. denemediğim, sizlerin önerdiği "vectavir" kaldı. bir de onu deniycem. umudum yok ama denemekte yarar var.
benim gibi bünyesi sağlıklı, stressiz olduğu halde uçuğu çıkan ve ilacın etki etmediği durumlara yönelik öneriniz olursa paylaşırsanız çok sevinirim;)

bu arada b vitamini denmiş. ben apikopal alıyorum kas ağrılarım için doktor önermişti. benexolden mg olarak daha yüksek ve dolaysıyla daha etkili bir vitamin. yani b vitamini ya da c vitamini ekslikliğinden de her zaman olduğunu sanmıyorum. düşman gibi. en olmadık zamanlarda çıkıyor bende:(..dalga geçiyor sanki:)..

söylemiş olunan aseton uygulamasını yaptım çıkmak isteyen uçuk belirtileri sonrası.. inat ettim çıkmasınlar diyee neresi zonkladıysa oraya sürdüm..gece dişlerimi fırçaladıktan bi süre sonra üst dudağımın iç kısmında şişme olmuş,tahta kaşık uykulamasını uyguladım yok,içeri aseton da süremem asiviral vardı onu sürdüm.sabah kalktığımda da botoxlu moduna geçmişim bile ;( üst ve dudağın alt kısmı da feci kaşınıyor offffffffffffff ;(( bıktım artık yaa neden başka bir çaresi yookk bununnn

bende de çıktı :( vectavir sürüyorum dünden beri acısı azaldı gibi. yumuşadı sanki bilmiyorumkismile

kızımı dolaştırmaktan yeni okuyorum burayı keşke gündüz baksaymışım.
vectaviri ben de alırdım dudağımda koskocaman bi uçuk var.....akannehir

günaydın kızlar..opuyorumnanaktan
sanırım hamileler için uçuk merhemi zararlı olabiliyormuş.
ben şun an 19 haftalık hamileyim aynı zamanda!
sanırım kendi kendine iyileşmeesini bekleyeceğim...akannehir

bende vectavir kullanıyorum uçuk için çok etkili gerçekten.hele benim gibi dudağından 1 hafta uçukla gezenler için ideal :)

bende uçuk çıktığında vectavir kullanıyorum gerçekten çok iyi :ecrin_bebek:
bide belki bişeyler alerji yapıyo olabilir. ben 2 yıl önce tel taktırmıştımda kocaman uçukları çıkmıştı dudağımda. hem yeni takılan teller hemde uçuk olunca 1 haftada kilo vermiştim. çok kötüydü çok :gitme:

offf yaaaa nefret ediyorum ucugaaa bir tek hamileyken 9 ay cikmadi,,,,nedenini bilmiyorum.ama dogurdugum gun alt dudagimdan bir tanesi ciktiii...nasil sinsi ve cokbilmis oldugunu artik siz dusunun...yeni dogurmustum,2-3 saat gecmemisti bile.bir baktim pit,pit atiyor alt dudagim...
bunyem zayif dusmustu belki ondan cikmistir.
ama sonrasinda birkac defa yine cikti,su an yine var alt dudagimda.
lanet olsun ucugaaa

Back