ücretsiz kreş hakkı

caca_88

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2019
476
660
23
37
merhaba arkadaşlar,

10 yaşında oğlum ve 2,5 yaşında kızımla 1 yıldır tek yaşıyoruz.
Çocuklarımla geçinmeye çalışıyoruz çok şükür ben sabah 7,30 da çıkıp akşam 7 de eve geliyorum.
Kızıma ablam ve annem bakıyordu bakamayacaklarını söyleyip beni orta da bırakmışlardı bi önceki konumda detaylı anlatmıştım
3 aydır maddi anlamda kendimi çok fazla zorlayarak kreşe vermiştim o sıra da erkek kardeşim ve annem ablam cuzzi miktarda destek oluyolardı,tabi bende araştırmalar yapmaya devam ediyordum

aile ve sosyal hizmetlere başvurdum durumumu belgelerimle sundum kreş yardımı veya ücretsiz kreş talebinde bulundum.
veeee sonuç başvurduktan 1 ay sonra geldi onaylandı diyeee :))))
ama bana söylenen şu bizim kontenjanlarımız dolu siz milli eğitime bağlı bir okul bulacaksınız diye benim kızım şuan 31 aylık okullar 36 aylık alıyor ve kontenjanlar dolu (
ama araştırmaya devam ediyorum inşallah bizi kabul eden bir okul bulucam.

bunları yazdım çünkü benim gibi boşanıp çocuklarıma kim bakacak nasıl geçinicem diyenlere örnek olmak istedim çok şükür bizim Allahımız var :)))
Çocuklarımın hayırsız babalarından nafaka falan alamıyoruz ama çok şükür açta kalmıyoruz Allah bize yol çizmiş ama biz öyle sabırsızız ki kararlar bağlıyoruz boşanarak doğruyu yaptığımı anlıyorum o sığıntı gibi annesinin evinde yaşarken biz çocuklarımla huzurlu mutlu yaşıyoruz çok şükür

Hangi il orası.
Doğuda küçük bi ilçede öğretmenim.2 kreş var mebe bağlı.
yıllık 200 tl.
dönemlik 100 yani.
36 ayı doldurmayan 2 yaş çocukları ücretsiz 1 saat hakkı var.
ben 1 saat hergün götürüyorum şuan.
hiç soruşturdunuz mu?

rabbim hep yolunuzu açık etsin, yavrularınızla hep mutlu olun inşallah

Konuyu okurken Almanyada yaşayan kadının ibretlik hikayesi geldi aklıma)))
Pencereden bavulumu attim, evden kactim, siginma evinde kaldim. Sonra eşim yalvardi eve dondum, 4 aydir iyiyiz, bu da benden size nasihat gibi bir şey olmustu)))
Arkasindan da Turk kadinlarina akil filan vermisti))))
Almaniyayi filan övmustu)))
Bu konu o konuya kapak olsun))))

Merhaba çocuğunuzun tuvalet becerisi varsa mebe bağlı (bahsi geçen) okullardan birinin müdürü ile konuşup durumunuzu anlatın. Eminim yardımcı olurlar en kötü ihtimalle ilçe milli eğitime ya da il milli eğitime gidip şube müdürü/ilçe Mem müdürü ile görüşme talep edin. Bu tür durumlarda musamma gösteriyorlar.

istanbul başakşehir de oturuyorum ben başakşehir sınırları içerisinde okul bulmamı söylediler

aa ilçe milli eğitimine gidebilirim onlardan yardım alabilirim hiç aklıma gelmemişti bu teşekkür ederim :)
akıl akıldan üstündür :)
okulları arayıp bilgi alıyorum direkt kontenjanımız dolu diyolar çünkü milli eğitim 30 çocukta bir ücretsiz çocuk alma hakkı veriyormuş kreşlere

teşekkür ederim hepinize
aminn kadınlar birbirine destek olmalı köstek değil o yüzden bu platformu seviyorumm :)

bu çocuklarla ne yaparım çocukların için katlanıyorum diyenlere amiyane tabirle kapak
kutlarım sizi
tebrik ediyorum sizi..
burda mağdur edebiyatı yapan kadınlara ilham olmanız dileğiyle..
yolunuz bahtınız açık olsun..
rabbim hep yolunuzu açık etsin, yavrularınızla hep mutlu olun inşallah

teşekkür ederim hepinize
aminn kadınlar birbirine destek olmalı köstek değil o yüzden bu platformu seviyorumm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…