ücretli öğretmenlik yapanlar lütfen bilgi!!

aycaf

kızım,en büyük hediyem,sonsuz şükrüm...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
400
130
123
merhaba arkadaşlar,az önce ilçe milli eğitime başvuru için gittim bir ilköğretimde matematik için arayışları var,ilk defa yapacağım eğer olursa..aranızda ücretli öğretmenlik yapanlar var mı ? direkt matematikle başlamak zorlar mı?

Ücretli öğretmen değilim fakat konu hakkında az çok bilgim var.

Mezun olduğunuz branş nedir?

eğitim fakültesi çıkışlı değilim ,ilçe milli eğitimde bana hangi branşlara girebileceğim soruldu ben de birkaç ders söyledim,matematik önerildi çok istediğim için olur dedim ama hakkını vermek lazım,eğitim ciddi iş sonuçta..

Eğitim fakültesi çıkışlı değilseniz, fen edebiyat fakültesi çıkışlı mısınız?

Bitirdiğiniz bölüm Matematik derslerinin hakkını verip veremeyeceğinize önemli bir refarans da o yüzden soruyorum.

Basit bir örnek edebiyat mezunu zorlanır da, fizik mezunu zorlanmaz gibi..

kamu yönetimi mezunuyum,önceliğim edebiyat,coğrafya vs fakat matematik önerildi yaparım diye düşündüm açıkcası seviyorum matematiği ama işte...

Mezun olmuş binlerce eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi öğrencisi varken,

kamu yönetimi mezunu birine matematik öğretmenliği öneriliyor..

Lanet olsun bu sisteme.

Aynı zamanda sizi ve öğrencileri buna mecbur eden bu sisteme.

sözel bölümlerde öğretmenlik yapsanız hem sizin için hemde öğrenciler açısından çok daha iyi olur. öğrenciler çok zorlanıyorlar çünkü hem yeni bir öğretmen hemde o branşta eğitim almamış biri , ben fizik mezunuyum matematikte yaparken zorlanmamıştım ama mesela tarih coğrafya hayatta anlatamam

dört gündür bende ücretli ögretmenlik yapıyorum 5.sınıf ve iki tane 6.sınıfa giriyorum bütün gün bogaz patlatıyorum eger yasınız gencse suratınız sert mizaçlı degilse sınıf sizi pek tınlamıyo bu durumda öyle cok zorlanıyosunuzki ben nereye geldim diyosunuz hele bide tecrübesizseniz Allah yardımcımız olsun

kamu yönetimi mezunuyum,önceliğim edebiyat,coğrafya vs fakat matematik önerildi yaparım diye düşündüm açıkcası seviyorum matematiği ama işte...

öğretmenlik mezunu bile değilsin

sırf matematiği seviyorsun diye matematik öğretebileceğini mi sanıyorsun.

sanki otur da şu dersi çalış denilmiş gibi

yazık

öğretmenlik mezunu bile değilsin

sırf matematiği seviyorsun diye matematik öğretebileceğini mi sanıyorsun.

sanki otur da şu dersi çalış denilmiş gibi

yazık

bakın beni yanlış anlamışsınız belliki ...matematiği seviyorum matematik dersine gireyim demedim..ilçe milli eğitimin yönlendirmesini yazdım..tabiki eğitim sistemi kötü bunun gözle görülür örnekleri de mevcut fakat zaten öncelik eğitim fakültesi daha sonra fen edebiyat,vs.vs ama okuldaki kadrolu öğretmenler tayin yoluyla kaçmaya yer arıyorsa ve önceliği mevcut bölümlerden başvuru olmuyorsa emin olun o çocukların derslerinin boş geçmesinden daha iyidir..kaldıki türkiyedeki üniversiteler ne kadar yeterli!! her bölüm çıkışlı o bölümde yetkinlik mi sahibi sizce? ve matematik seviyemi nerden biliyorsunuz da bu yorumu yapıyorsunuz? üniversite öğrencilerinin 1. sınıfta özel ders verdiği,mesleki seçimlerin tamamen bilinçsiz yapıldığı,işini sevmeyenler ülkesinde yaşıyoruz farkındaysanız..Doktorlar bile yetersiz kalıyorlarsa hizmette eğitim baştan kokuşmuş demektir,konu benim ücretli öğr yapıp yapmamam değil..at yetiştiriciliği mezunları sınıf öğr,branş öğr. yapıyorken benim bölümün zorluk derecesini düşününce çok da alakasız kalmıyorum sanırım..ayrıca okula başladım ve sınıf mevcutları 50 nin üstünde ,saygı nedir anlamını dahi bilmeyen öğrencilerin matematik eğitimi maalesef sırada bayağı bir gerilerde kalıyor..okulda 70 öğretmen var yarı yarıya ücretli ,yerine geldiğim öğretmen kadroluydu ve ders anlatma derdiniz olmasın sessizliği sağlayabilirseniz ne ala!! diyorsa eğer suçu kişilerde değil de sistemde aramak lazım değil mi?

öyle hangisini istersen veriyolarmı ya ben işletme fakültesi mezunuyum.bende ücretli öğretmenlik yaptım.ama milli eğitimin bana söylediği sen sadece ticaret lisesinde muhasebe dersi verebilirsin çünkü 4 yıl boyunca gördün her sene diğer dersler diplomanla olmaz muhasebe ve finansman alanında calısmıstım bu yüzden hayır olabiliyosa bnde gidim türkçe istiyorum diyeyim sevdiğim ders :)

yukarda arkadaşa yazdığım cevabı okursan o cümlenin açılımını anlarsın..yani bir dersi seviyorum dedim diye sürekli imalı cevaplar geliyor..bir konuda ne kadar yetkinlik sahibi ve bilgi sahibi olursan ol sevmeden yetersiz kalıyorsun ..ifadem o yöndeydi yani istekle yaparsam çocuklardan da verim alırım anlamında yazmıştım ama önyargılı bir toplumuz..soruna gelince arkadaşım : evet dediğin gibi normalde ama okuluna göre değişiyor bu..okulda gereğinden fazla açık varsa ve o bölüm mezunlarının başvuruları yoksa silsileli bir şekilde değerlendiriliyorsun..ben kabaca yazdım konuyu açarken detaylı yazmadım ..derslerin sürekli boş geçtiği okullarda değerlendirilebiliyorsun kısaca..kaldıki yeterince konuya vakıf değilsen gereksiz bir özgüvenle derslere girmek istemez kimse..

canım benim kardeşimde kamu yönetimi okudu ama ona ücretli öğretmenlik olarak otizm hastaları öğrenciler verilmiş iki tane. şu an onlarla ilgileniyor ama bu vicdan meselesi çok şükür ki kardeşim içinden gelerek onlara ilgili davranıyor ama sen matematik öğretmenliği istediysen bile zaten senin yanında bir tane bilgili kaç yıldır çalışmış bir ücretli öğretmen verecekler sende ona yardımcı olacaksın onun gibi olacaksın kardeşimin ilk senesi ve yanında tecrübeli bir öğretmen var. ama sanırım sen milli eğitimde çalışacaksın öğretmenlerin gelmediği günler. o konu hakkında çok bilgim yok tek bildiğim bu. he bir de kardeşime okul müdürü neler yapacağını hangi dersleri öğreteceğini söylüyor seninde öyle olur bilmiyorsan bile konuyu çalışıp gidersin.umarım yardımcı olabilmişimdir.

teşekkürler canım,başladım okula bugün..dediğin gibi vicdan meselesi bu işler,zaten herkes azçok biliyor ücretlerin ne kadar düşük olduğunu parasında değilim işin yani kaldıki yıllardır çalışan ve şuanda alacağımın üç katını alan birisiydim ama çabalamak,bir işi sevgiyle ve özveriyle yapmak ayrı bir şey..ben direkt kendim giriyorum derslere yani yardımcı olacak bir öğr.vs yok..tabi sürekli bilgi alışverişindeyim öğretmenlerde ,eşim de öğretmen onun da çok yardımı oluyor..

pardon ama eğitimin durumunu tartışmak bir kamu mezununa kaldıysa halimiz gercekten harap demektir. biz eğitim mezunları 5 yıllık matematik öğretmenleri yerleşemezken kamu yönetimi, işletme, 2 yıllıklar, fen edebiyatlıları öğretmen diye alıp calıştıran devlete ve calışan insanlara hakkımız haramdır. cekin ellerinizi eğitim sistemimizden, mesleğimizden!!!

yorumuzu okuyunca cidden üzüldüm neden bu kadar sivri bir dil kullanmışsınız ki? sistem bozuk evet ama atanamayan öğretmenlerin ücretli öğretmenlikte öncelikli olduğunu eminim siz de biliyorsunuzdur..demekki başvuru olmamış o yavrucakların dersleri boş geçeceğine kadar üniversite mezunu bir insanın(ailelerinin eğitim düzeyi sıfırlarda olan muhitler) derslere girmesinde ne sakınca var? kaldıki bu ülkede eğitimle alakası olmayan kişiler milli eğitimde bakanlık yaptı değil mi? artı olarak böyle acımasız bir yoruma da benim cevabım şu olsaydı hoşunuza gider miydi?...madem öğretmenim diyorsun yıllarca eğitim aldım diyorsun atanacak kadar puanı alamıyorsan mesleğinde,alanında yeterli değilsin(kadrolu öğretmenler bu şekilde düşünüyor hepsi değil tabiki) üstelik ülkemizdeki üniversiteler ve eğitim fakülteleri de malum efendim emin olun çoğu eğitim fakültesinden daha ağır bir eğitim alarak mezun oldum oda arkadaşım eğitim fakültesinde okuyup gezerken ben çalışma salonunda sabahlıyordum ayrıca fen edebiyatlılar demişsiniz onların çoğu şuanda kadrolu öğretmen değl mi??
not: görev yaptığım okulda okul müdürü de dahil olmak üzere bir çok kadrolu öğretmen arkadaşım ve öğrencilerden övgü alarak dönemi bitirdim hamile,karnım burnumda tek bir saat aksatmadan derslerine girdim ..eğitim tabiki çoook önemli bir mesele ve malesef ülkemizde sorun ama yine de bazı şeyler gönülden yapılında değer katıyoruz diye düşünüyorum!!

1.si henüz 4.sınıfım yani sınava girmedim o yüzden o puanı cekip cekmediğim konusunda yorum yapamayz 2.si kpss ye bir bakmanızı öneririm genel kültür genel yetenek ve eğitim sınavları bizim üniversitelerde aldığımız alan derslerini ne derece sınayabilir? ayrıca evet dediğiniz doğru bircok fen edebiyatlı şuanda kadrolu öğretmen ancak hak mı önemli olan herkesin bitirdiği bölümle ilgili bir yere yerleşmesi diğer alanlara sarkmaması yani onlar yüzünden bircok brans hocası fen edebiyatlılara oranla cok daha yüksek puanlarla üniversiteye girmesine rağmen parayla formasyon alan fen edebiyatlılar yüzünden boşta geziyor. kimin üniversitede zorlandığı da bizi neden bağlasın ki biz de zorlanıyoruz o zaman biz de doktor olarak atanacaz diye mi diretelim bu ne kadar sacma olurdu değil mi bunu soyleynce herkes der ki öğretmen ne anlar sağlık alanından peki ya diğer kamu, at yetiştiriciliği gibi bölüm üzerine eğitim almş kişiler ne anlar öğretmenlikten? ama doğru ya eğitim dünyanın en kolay işi ya kaydırın bu alana herkesi. zaten başımıza ne geliyorsa sizin okul müdürünüz ve öğretmen arkadaslarınız gibi atanmış geride kalanları unutan meslektaşlarımız yüzünden geliyor her ne olursa olsun herkesin yeri kendi bitirdiği alandır bizim olmamz gereken yerde bizim alanımıza göz dikmiş kişiler olmamalı. hem diyorsunuz ya kendi atanabilmesi gereken puanı cekemeyen öğretmenin hakkı mı diye o zaman bende şunu sorgularım kendi alanıyla ilgili herhangi bir yere yerleşememş kamulular veya diğer bölüm mezunlarının öğretmenlikle işi ne? hani diyorsunuz ya o yavrucakların sucu ne diye peki biz ne umutlarla üniversiteye yüksek puanlarla yerleşmiş ancak atanamayan yerine bilmem ne mezunu ücretlinin calıştırıldığı gencecik öğretmelerin sucu ne baska bölüm mezunları ücretli yapmasa o dersler boşa gececek değil illaki birileri atanacak atamak zorunda ve velileri de elimizden geldiğince bilinclendirmeye calışıyoruz öğretmen olmayan ve öğretmenlikle alakası olmayan kişiler cocuğunuzun dersine girdiğinde şikayet edin diye ve basarıya ulaşmamız yakındır inşallah. en basitinden kendimi örnek veriyim size kendi alanımda türkiye de ilk 250deydim ataması iyi olduğu icin ve tabi ki sevdiğim icin de okul öncesi öğretmenliğini tercih ettm ama şu anda durum ortada alanımda calışan binlerce at yetiştiriciliği, kamu vs bölüm mezunları en kötüsü de 2 yıllık mezunlardan oluşan ücretlilerle dolu soruyorum sze hak bunun neresinde? benim hakkımı kim ödeyebilecek bize gelince hak nereye gidiyor? hakkımızı helal etmiyoruz tanıdığım bildiğim cevremdeki hic bir meslektaşım da etmiyor bilginize...
(derdim tartışmak saygısızlık etmek sizi kırmak vesaire değil sadece zaten fazlasıyla sinirimi bozan bir konuyla ilgili burada bir baslık gorunce icimde kalmışlıkları söylemek istedim bizim de neler düşündüğümüzü bilin istedim)

belliki çok dolmuşsunuz bana patladınız:) kaldıki genel itibariyle yazdıklarınız konusunda hemfikiriz hakkınızı arayın tabiki ..ama öyle bir yazmışsınızki direkt olarak ben sizin hakkınıza girmiş gibi hissettim..ben bu düzenin değişeceğine inanmayanlardanım..merak etmeyin ben elimi çektim mesleğinizden bırakalım işini sevmeyen öğretmenler minnacık çocuklara bağırarak hatta şiddet göstererk sırf o bölümü bitirdiği için takdir alarak yapsın mesleğini..bizim gibi lisede bilinçsiz tercih yapanlar da ücretli öğretmenliği dahi haketmesin..kimse ücretli öğr. yapmazsa atama olacağına inanmanız sadece iyimserlik olur ..taşeron kaynayan memleketimizde.öğretmen olup özel sektöre yönelen arkadaşlar da o bölüm mezunlarının hakkını yiyor size göre..niye ücretli öğretmenin aldığı ücreti küçümsüyor o işi o ücrete yapcama boş gezerim diyor....bu arada belki ben de kendimi yanlış ifade ediyorum ben en az sizler kadar sizin hakkınızı savunanalardanım değer verdiğim bir meslek öğretmenlik..ama yine de yaşadıkça işin içine girdikçe gördümki sadece mesleklenmek yetmiyor eğitim de sevgi de şart!!

Başlık altındaki yazışmalar baya bir gerilmiş hatta son bir kaç tanesini okuyamadım. Yazının başlığını görünce ne zamandır aklımda olan bir şeyi sormak istedim aslında.

Lise çağlarında tanıdığım birisi var, genel lise mezunu ve üniversite okumadı bunu kesin olarak biliyorum. Geçenlerde kendisinin ücretli öğretmenlik yaptığını öğrendim ve çoook şaşırdım bu mümkün mü ki?

Duyduğumda gerçekten üzüldüm bu duruma. Nasıl yani lise mezunları öğremenlik yapabiliyormu demek geldi içimden kendisini sevmeme rağmen daha bir sürü şey sölemek istedim. Ama hiç bir şey demedim. Sadece hiç bilmiyor gibi ne mezunu olduğunu söyledim geçiştirdi çünkü iniv. okumadı biliyorum..

Yazık gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…