- 30 Eylül 2012
- 445
- 386
-
- Konu Sahibi atmivararkamda
bölümünü söylememişsin ama kısaca anlatayım.
Yaşadığın ilin ilçe meblerine gidip başvuru yapıyorsun.Evet torpil dönebiliyor büyük şehirlerde özellikle.Çalıştığın saat kadar ücret alırsın ve çalıştığın saat kadar sigortan yatar.Resmi tatil vs.de paran kesilir.Bırakmak için müdürüne söylediğinde yerine birini bulup sen işi bırakabilirsin zorluğu yok bırakmada.
Teşekkür ederim kızlar :)1.milli egıtımlerın stesınde ucretlı öğretmen basvuruları dıye duyuru yayınlanır 2.öncelık üniversıte brans mezunlarına puan ustunlugu esas alınarak öncelık verılır sonra ,alanı olmadıgı halde öğretmenlık yapmak isteyen üniversıte mezunlarına kpss puan ustunlugune bakılarak öncelık verılır en son yuksek okul yada lise mezunlarına öncelık verılır.3.torpıl ücretlı öğretmen alımların da cok guzel işleyebilir örnegı var bılıyorum ama bu yola basvuranları kınıyorum 4.kpss atanma durumun da yada ıstedıgın an işten ayrıla bılırsın meme ayrılıs yazını yazman yeterli 5. Ücretı en yuksek 1300 dur 120 saat karsılıgı .Her ay saatıne göre alacagın ucrette duser .Öğretmen gozuyle bakmazlar sana velıler saymaz vs vs
Yani kimin seçileceği okul müdürünün insiyatifinde herhalde biraz da.. Okullara gidip beni alın diye yalvarsam mı ne yapsamÇevre tanıdık okul müdürleri vs varsa onlara sorabilirsin açık filan var mı diye. İlçe meblere form doldurup bırak. Okul idareleri ihtiyaçları öğretmenleri o formlardan bakarak buluyor sizi arıyorlar. Ben de idarecilik yaptım ücretli öğretmen ararken torpil vs den ziyade görevi iyi yapabilecek şartları iyi olanları seçmeye çalıştık. Tanıdık faktörü etkili oluyor çünkü idarecilerin korkusu dönem ortasında bırakıp giden öğretmen, öğremenlik formasyon pedagojiden bi haber kişilerin olması. İyi olanı da inanın defalarca arayıp ulaşmaya calıstık tekrar çalışsın bizim okulda diye. Ama bu sistem hoş degil ucretli öğretmenliğe karşıyım ama en azından dershane giibi emeğin sömürülüp karın tokluğu maaşı olmuyor bi de sağlık sigorta güvencen oluyor ayrıca bu ücretli görev yaptıgın sürede puan olarak geçerli sayılıyor.
Müdürlerle ılgısı yok her yarı yıl bulundugunuz ıkın memi duyuruya cıkar gıdın basvurun kucuk bır yerdeysenız köy cıkma ıhtımslı yuksek acık cok oralar da .Buyuk bır okulda olursan sabahcı öğlecı kurayla yada sırayla belırlenır .Ücretlı oldugun ıcın de senın hakkını yıyıp kadrolu ya ıstedıgını sectıre bılırler .Yani kimin seçileceği okul müdürünün insiyatifinde herhalde biraz da.. Okullara gidip beni alın diye yalvarsam mı ne yapsam
Bir de ben sabahçı olmak istiyorum mutlaka. Branşım anasınıfı olduğundan ikisinden biri olacak. Onu neye göre ayarlıyorlar acaba bilginiz var mı ?
Zaten bu kadar ihtiyaç varken atama yapmayıp sözleşmeli almaları başlı başına sorun ama denize düşen yılana sarılıyor işte
2 yil yaptim.bi avantaji yokki dezavantajlarini sayalim.eger cidden ihtiyacin yoksa kpss oneririm.yol yakinken.ben cok pismanim.o 2 yil emek ve zaman kaybindan baska birsey degildi.Teşekkür ederim kızlar :)
Branşımı belirtmeyi unutmuşum okul öncesi
Torpilden ben de hiç hazetmiyorum ama sırf torpili olduğu için birinin hakkımı yemesine de tahammül edemiyorum asla
En çok işten ayrılma ihtimali kafamı karıştırıyordu çok sağolun
Puan düşük alım çok mu eylül ataması 85 ile kapadı ve Muş falandıistediğin an çekip gitmekte özgürsün, tabi çıkarsa. acaip torpil döndüğü için (mesela meb ilçe çalışanlarından birinin açıköğretim mezunu yeğeni senin önüne geçer istanbul üniversitesi eğitim fak. mezunu olmana rağmen) çıkma şansı düşük. eğitim fak mezunu olduğun için torpilin varsa kullan derim.
meb ilçe müdürlüğüne gidip başvuru yapacaksın. yalnız istenen belgeleri mutlaka topla. bence en iyisi meb ilçe müdürlüğünü ara, seni yönlendirirler.
okul öncesi puanları düşük, alım çok. bence hiç bulaşma parasına da değimez, yoluna da değmez, emeğine de değmez. kpss çalış.
ayrıca öğretmen ihtiyacı olan okula gidersin. istediğin okula gidemesin. seçme şansın yok. bırakma şansın var sadece.
Puan düşük alım çok mu eylül ataması 85 ile kapadı ve Muş falandı
alım sayısına göre çok da düşük bir puan değilşubat ataması 1.814 kişi aldılar ve 76,75684 'le kapattı. haberiniz yok galiba.
alım sayısına göre çok da düşük bir puan değil
Hayırdır sen bana niye atarlanıyosun ben onu anlamadım??puanların yüksek olması sadece o sınavda ortalamnın yüksek olduğundan kaynaklanır, tabiki bu sınavın ayırdediciliği iyi olmadığındandır. bizden 812 kişi aldılar 79.92'de kapattı. ha kpssyi sistemi alımları eleştirelim yani. benim bir cümlemden de lütfen pay çıkarmayın aynı şeyi biz de yaşıyoruz şurda. ben 78.6'yla atanamadım. kalkıp ama iyi aldılar deyincede kimseye çemkrmiyorum.
yazılan herşeyden de bir mana çıkarmayın. 1.812 şu şartlarda iyi bi alımdır birçok branşa göre. zor ama imkansız değil, arkadaşı doğru yönlendirmeye çalışıyorum çünkü birkaç sene sonra beş yüz kişi alsalar şükür diyecek duruma geleceğiz. hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz kimse kimseye lütfen anlatmasın.
Hayırdır sen bana niye atarlanıyosun ben onu anlamadım??
Farkındaysan ben oraya Eylül ataması yazdım , şubat ataması değil , subat atamasını bilmiyordum öğrendim ama bu senin ukalalık yapmanı gerektirmezbilmeden yorum yapmana olabilir mi?