uçmak istediğini sakin kimseye söyleme yoksa düşürmeye çalışırlar. .

Aslında bu konuşanların arasında kötü niyetliler, sahip olacağınız avantajları kıskananlar da vardır muhakkak ki ama birçoğu da hayata karşı korkak ve bıkkın olduklarından size böyle konuşuyorlardır diye düşünüyorum ben (onlara göre bu dediğim doğru olmayabilir, onlara sorsan mantıklı davranmaktır bunun adı) ama bence bir şeyi herkes başaramıyorsa bu denemedikleri, denemeye cesaret edemedikleri içindir, yoksa kimse aslında bir diğerinden üstün değil. İnsanoğlu sınırsız bir varlık bana göre, yapamayacağı şey yok yeter ki istesin ve vazgeçmesin.

Şimdiki hayatınız size yorucu geliyor diye daha da yorulacağınız adımları atmanızın mantıksız olacağını söyleyenler çok olur, ama hem okul hem işi bir arada yürütebilirsiniz bana kalırsa, hatta yükünüzün artmasına rağmen daha dinç bir şekilde daha hevesli yapabilirsiniz tüm işlerinizi, çünkü o durumda bir amacınız olmuş olur. Bir tercih yapıp sonucunu getirmek isteyeceğiniz için belki de zaman şimdikine göre daha kolay geçer -ki azimli olur vazgeçmezseniz ben buna kesin böyle olur da diyebilirim. Kendinize güveniyorsanız hiç durmayın derim ben. Size kendince mantıklı gerekçeler sunan insanlardan negatif yönde etkilenmemeye çalışın. Elbette ki tavsiyelere kulak tıkayın demiyorum ama kendi aklınıza yatmayan içinize sinmeyen de hiçbir önerinin moralinizi bozmasına izin vermeyin, yani bu konuşmaları kendi lehinize çevirmeye çalışın özetle.

Çocuk düşünmüyorsanız 4 yıl erteleyecekseniz, olur neden olmasın. ancak hem gündüz çalışıp hem akşam okuyup çocukta yapacaksanız, yazık olur çocuğa günde bikaç saat bile göremezsiniz... sizin yorgunluğu saymıyorum bile sonuçta sizin tercihiniz, yorgunluğu göze alıyorsunuz ama o bebek en kıymetli olan, temellerinin atıldığı 4 yılı annesiz geçirecek...
işi bırakacaksanız tabiki hiç mesele değil, işi bırakmayacaksanız okul öncesinin açık öğretimleri oluyor, evde çalışmalı, sadece sınavlarına giriyorsunuz, onu tercih edebilirsiniz...
( bu arada bunları yazdım diye belki benim için de kötü düşünürsünüz ama, bu böyle, sizin canınızı sıkan da zaten söylenenlerin haklılık payı)

okul öncesi öğretmenliği son sınıftayım. aynı anda hem evli hem 2 çocuklu hem derhaneye gidip hem staja koşturan bir bayan vardı sınıfımızda. dersleri hepimizden daha iyiydi açıkçası. okula göre değişir ama hocalar böyle özel durumu olanlara ayrıcalıklı davranıyor sağolsunlar. çevrenizdekilere kulak asmayın çekememezlikten diyorlar. hem bizim bölüm dersleri çok zorlayıcı değil yani yata yata geçmek dedikleri var ya ben onun bir örneğiyim.. umarım hakkınızda hayırlısı olur

Üniversite de bir arkadaşım vardı, evli ve çocuklu :) Çocuğu plansız olmuş sanırım, 1 yıl dondurdu kaydını ama onun dışında hiç sorun yaşamadı.

Bir de 42 yaşında bir ablamız vardı, o da hepimizden iyiydi. Sen istersen her şey olur, hiç sıkma canını.

Canım meslektaş olacağız eğer okursan inşallah okulla iş yeri yakın mı eğer yakınsa sorun olmaz herhalde ben evliyim 1 bebeğim var 1.öğretimim çokta zorlanmıyorum sadece bebeğimi bırakmak zor geliyor birde kpss zamanı gelince zor olur diye düşünüyorum. Sınıfımızda hem çalışıp hem okuyan çok insan var başarıyorlar sorun olmuyor çocuk olmazsa çalışırsın olursa işten çıkarsın

ben kararımı vermişsem kimseye sorgulatmam,yanlışıyla doğrusuyla benim kararımdır,gerisi kimsenin haddine değildir.benim bir arkadaşım var kararını bir çocuk bile değiştirebilir o nedenle hep bana danışır
Allaha şükür şu yaşıma kadar aldığım kararlardan hiç pişman olmadım,sonrası da böyle olur inşallah.
eğer fikir almak istersem danışırım onu da herkese değil,çok güvendiğim bana doğruyu gösterecek 1-2 kişiye danışırım.Allaha şükür ki o kişiler de yanıltmadı beni.

konu sahibi sen karar verdinse bitmiştir,ister zorlanırsın,ister zevk alırsın duruma göre devam edersin

ne yaşı dert edin ne evliligi ne de calısma hayatını...
insan istedikten sonra hepsine yetisir.

ustelik artık motivasyonunuzu yukseltecek bir hedefiniz de olacak...
insanın sevdigi, mutlu olacagını dusundugu işi yapması kadar guzel birsey yok bence : )

su an yolun basında sayılırsınız...
eger dısardan gelen onyargılardan birkac tanesini gercekten yasarsanız o zaman konu acın, biz destek oluruz ; )
simdiden karamsarlıga kapılıp, nasıl yetisecegim derdine dusmeyin.
bırakın onlar konussun, siz yapın :)

Hiç yorumları okumadan direk kesinlikle oku diyorum,ne var ki 4 sene de oyle böyle geçecek ve sen okursan eğer mezun olacaksın ama okumazsan aklında hep keşke olacak. Bende bu yıl sınava gireceğim okumayı düşünüyorum matematik ogretmeniyim su ana kadar hiç kpss ye girmedim sırf okumaya vakit kalsın diye hazirlanmayi düşünüyorum bu sene. Hayallerinin peşinden git nokta. Elalemi de salla, izlesinler seni bırak,keyfini çıkar,memnun olanlar devam etsinler islerine.

Dikkatimi çeken şu oldu, '1 yıldır evlisin, kocan çocuk istemiyor mu?'
Size ne be, belki ben istemiyorum. Yerinizde olsam tüm bunlar bitmeden asla çocuk yapmazdım.

Atanamamış bir öğretmen olarak tavsiyem : 4 yılınızı heba edersiniz.2015 yılı son büyük alım olacak ve sonraki yıllarda eskiden olduğu gibi alımlar azalacak.Zaten kazandığınız bölümün de atamaları azaldı.Kreş açma hayalleriniz ve imkanınız varsa okuyun ama hedefiniz devletse artık öğretmenliğin ne saygınlığı kaldı ne cazibesi.

hayatın her döneminde böyle insanlar varolacak onları takma istedikten sonra zorlansanda yaparsın neden olmasın.....
ben kızım anaolkuluna gidnce evde yalnız kalıp sıkıldım lise 2 den sonrasını açıktan bitirdim üni sınavına girdim şimdi aöf 2. sınıftayım geçen sene oğlum oldu şuan 1 yaşında ona rağmen tek 1 ders bıraktım....
kv haberi olunca hııımmmmmm yaptı
eltim o boşa okuyo mezun olsa ne yapacak demiş(kendi lise terk çocuklarına annesi bakıyo kendi oturuyo akşama kadar).....ki ben illa çalışmak için okumuyorum....kızım bişi sorduğunda mal gibi suratına bakmak istemiyorum... sadece üni sınavına beraber çalışsak o bile yeter destek destektir....bi de okuldan eve kağıt veriyorlar anne ne mezunu baba ne mezunu içim rahat lise bile yazamıyordum çünkü değildim....
bundan sonrada durmayı düşünmüyorum oğlum biraz büyüsün ilk hedefim ingilizce kursu hayırlısı bakalım....
kimsenin lafıyla isteklerinden vazgeçme....o sözler beni moralimi bozmak yerine hırslandırıyo......

Ben hayatta çok fazla plan yapma derim.

Kısa vadeli planların olsun ama uzun vadede yaptıkların bazen yolunda gitmiyor.

Sen içinde bulunduğun zamanı en güzel şekliyle verimiyle yaşa, ileride neler olacağını kimse bilemez.

Sen istemişsin sınava girip de kazanmışsın, neden denemeyesin ki?

Hem olgun beyinle konuları anlaman, çalışma prensibin daha kolay olur.

Üni ortamı gibi de takılacak arkadaşların olmayacağı için okul dışındaki zamanın eve kalır ders falan çalışırsın.

Benim de okulda kucağında bebeği olan arkadaşım vardı.

Çok uzun vadeli düşünüp de içinden çıkılmaz yapma durumunu.

ayni sen gibi bi arkadasimiz hem okudu okuldayken ilk cocugunu 3 sinifta dogurdu. hic dinleme emeksiz yemek olmaz tabi yoruldugun bunaldigin olacak. dokulurse toplarsin 4 yil nasil hizli akip gidiyor sasacaksin azimle devam tebrik ederim.

canın neyi istiyorsa onu yap..

insanlara ne yapsan begendıremezsın nede olsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…