uçmak istediğini sakin kimseye söyleme yoksa düşürmeye çalışırlar. .

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Sanırım son kez sizlerle derdimi paylaşacağım. . Çünkü hayatımın bundan sonraki dönemi o kadar hareketli ve yoğun olacak ki.. buraya yazmaya fırsat bulabilir miyim bilmiyorum. .
5 yıldır bankadayım artık yoğunluktan müdürün anlayissizligi mesai saatlerinin çok uzun olmasi vs. Gibi sebeplerle 2014 martta tekrar öss ye girmeye karar vermiştim. Eşimin de desteği ile hem kendime daha yakın olan bir alan hemde çocuklarıma eşime daha fazla vakit ayırabilir duruma gelmek için okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazandim özellikle 2. Öğretim olarak. .
Şimdi buraya kadar herşey Güzel. .
Çocukları da çok seviyorum zaten çocuk ruhlu bi insanım. .
Mesele buradan sonra başlıyor. Yani ben evet evet ben gündüz 8 -5 çalışacağım. Akşam okula gideceğim ve aynı zamanda evliligi yürütecegim Allah izin verirse.
Insanlar nedense okumak istememi çok garip karşılar oldular . Birisine bunu söylediğimde özellikle bankada ki arkadaşlarıma aldigim cevaplar aynen şu şekilde; " nasıl yapacaksın yapamazsın birinden biri patlar. AA hem 4 sene nasıl okuyacaksin ki. Bir yildir evlisin Kocan çocuk istemiyor mu. Hamile halinle napacan. Eee çocukla nasıl gidecek hem iş hem okul . Yok yok . Olmaz. Beceremezsin. Çık. Hem zaten okul öncesi öğretmenliği nin ataması da biter sen mezun olana kadar. Yok ya. Bankacılık daha iyi ben iyiyim böyle valla elime bu saatten sonra kalem kitap alamam Bebe gibi. Kaç yaş fark olacak sınıftakilerle aranda. "
Ya kızlar çok yoruldum bazen de aklıma gelmiyor değil eşim bebek istiyor zaten 4 sene daha erteleme şansım yok.. ne yapardınız yerimde olsanız. .
EDT
KIZLAR esimi ikna ettim en az 1 yıl daha bebek çalışması yok :)
Evliliğimız de bu sayede 2. Yılını doldurmuş olacak .

Son düzenleme:
Sen bu yola baş koymuşsan ve kendinden eminsen başkalarının
ne dediğine takılma.Evet senin için zor bir süreç olacak ama üstesinden gelebilirsin.

Ben de aynı lafları çok duydum.
Çalışmıyorum milleti geriyor.
Onun yerine evlendiğimden beri sürücü kursuna gittim ehliyetimi aldım, fotoğraf kursuna gittim sertifikamı aldım, kpss kursuna gittim, girdim sınavıma bekliyorum kadroların açıklanmasını. Millete böyle anlatıyorum bön bön bakıyorlar. Babam bile köstek olma peşinde, 18 sene ben okuttum şimdi kocan mı okutuyor diye laf soktu bi kere. Çok soğuyorum öyle deyince babamdan. Zira çevredekiler de öyle... Bunları yapacağına, çocuk doğur ya da çalış onlara göre. Kendini geliştirmek suç oldu.
Şimdi aklımda yüksek lisans var, bilgisayar kursuna da gideceğim, çatlasınlar patlasınlar takma sen de...

Biri ölmüş. Hesap kitap derken cehennemlik olmuş. Bir tane zebani adamın cezasını çekeceği çukura doğru götürüyormuş. Her milletin ayrı bir çukuru varmış ve her çukurun başında da bir zebani duruyormuş ve çıkmaya çalışan olursa mızrağıyla iterek geri düşürüyormuş. Sadece Türkler'in başında zebani yokmuş. bizimki merak edip:

- Neden Türkler'in başında zebani bulunmuyor? diye sormuş. Zebani de gerek yok. Zaten onlardan biri çıkmaya çalışırsa diğerleri onu çekip geri düşürüyorlar, demiş.

özetle, bildiğin gibi devam et.. kesinlikle yaparsın..

İstiyorsun madem.. Bir basla bakalim..
Belki mukemmel bir duzen oturtacaksin.
Daha dert edecegin birsey yokki ortada.
İlerde yapamadigini dsunursen birinden birini secersin olmaz mi?

bende eşimin desteğiyle ve hatta ısrarıyla başlamaya karar verdim..
valla benimde oğlumda şuanda 8 aylık..
4,5 yıllık evliyim..
üstelik çalışıyorum ve seneye aynı senin gibi okula başlayacağım bende 2. öğretim olacak tabi..
gündüz çalışmaya devam akşam okul tabi ev,eş,çocuk..
sabırsızlamıyorum başlamak için...
biraz yorucu ama olmayacak bişey yok ortada...
sende yaparsın hiiç merak etme..
insanlar kendi yapamadıkları şeylerin imkansız olduğunu söyleyim senin morelini bozmaya çalışır tabi...
hiiiiç kulak asma..
başlayıp bişeyler başarmaya başladığın zaman kendini daha güçlü hissedeceksin..

kimseyi ipleme en olmadı işi bırakır okuluna odaklanırsın hamilede kalırsın yavrunuda doğurursun meyve veren ağaç taşlanırmış diye boşuna demiyolar...

Is olarak banka sana yorucu geliyorsa ikisi birden daha cok yorucu gelir. Ustelik bir sene de degil , 4 sene. Birinden birini secsen hem beynin rahatlar hem de fiziksel olarak daha az yorulursun. Bu arada bu secimi hemen yapma. Bir 6 ay ikisini birlikte yurutmeye calis. Baktin her seyi super idare ediyorsun. O zaman ikisine de devam edersin. Olur da yurutemezsen de biri agir basar , secimini yaparsin.

Ne güzel ya, eşin bişey demiyorsa kime ne. Kıskanıyorlar bence de.

Ben de dil kurslarından hiç bıkmam. Durumu iyi, bana karşı cömert bir eşim olsaydı, hiç gocunmaz koca parası yerdim valla

@konu sahibi: Kimseyi takmayın, bir deneyin. İkisi birden çok zorlarsa iş mi okumak hangisi sizde ağır basıyorsa birini seçersiniz.

komşumuz kızı okula başlayınca üniv başlamış sınıf öğretmenliği. bir de bebek var tabi. kadın Allah ın izniyle bititriyor. maddi durumu çok iyi olan koca kadının eline kalmıştı. kadın sayesinde toparlandılar falan filan. çocukla okumak zordur. ben açıköğretime başlıcam çalışıyorum ve çocuğum var. ama denemekten ne çıkar. hem sende daha çocukta yok. ertleyebildiğin kadar ertlersin. son yında falanda belki işten ayrılırsın. bu kadar azimlisin kpss kesin kazanırsın Allah ın izniyle sonrada çocuğu düşünürsün. 4 yıl ne ki insan ömründe. hiç pes etme hayırlı olsun. ayrıca sen mezun olana kadar nüfus hep artacak öğrenci de artacak okul arayışlarıda. özellikle kreşle bulmakta zorlanıyor insanlar belki kendi kreşini bile açarsan kimbilir. insan işinde mutlu olmazsa ömür geçmez..

Bence biraz çevrene kulak ver.4 yıllık evilisin eşin çocuk istiyor.Ev aldınız kredi ödüyorsunuz.Sen zaten yoğunluktan şikayetçisin.Her işin bir sıkıntısı yoğunluğu olur.5 yıllık bankacılık,daha yolun başı.Şubedeysen daha da yoğundur.Olmadı tayin isteyebilirsin.Okul öncesi öğretmenlikte sorumluluk daha da fazla.Çocuk ruhlu olmak ve çocuklarla anlaşıyor olmakla bitmiyor ki iş.Herşeyden önce tecrübe edinene kadar belirli zaman geçmesi lazım.Sen burda 5 yılını çöpe atmış oluyorsun.

KESİNLİKLE OKUMALISIN!

Çok rahat bir şekilde yapacağına eminim. Bankanın şartları cidden zor ve eğer tatmin edici bir ücret almıyorsan eziyet gibi. Bir müddet ikisini birlikte yürütmeye çalış. Aynı zamanda da iş ara. Part time olur, full time olur. En azından şimdiki maaşının yarısını bile alsan, hiç almamaktan iyidir. İlerde kendi kreşini açarsın. Ben bile anneme diyorum 2 yıllık çocuk gelişimi oku diye. Liseyi bitiriyor şimdi, kısmetse ön lisansta okuyacak. Hiç kimsenin lafına bakma, seni etkilemesine izin verme.

Üniversiteden yeni mezun oldum, yüksek lisansımı bitirip, 2. üniversitemi okumaya kararlıyım. O zamana çocukta olur ama bir şekilde başarırım diyorum.

siz kimseye bakmaya uçun gidin bu kararınızdan dolayı da tebrik ediyorum
çok istiyorsanız neden beceremeyesiniz,hem ben şimdiye kadar hiçbir bankacının işinden memnun olduğunu görmedim katlanabiliyorsanız kredi borçlarınızı biraz hafifletene kadar katlanın,ondan sonra da hadi bana eyvallah diyip kaçın ve onları mutlu oldukları bankayla başbaşa bırakın

Hayatta insanlar neden basarili olamaz Biliyormusun zoru basaramadklari icin ve basaramicaklarini kabul edip mücadele etmedikleri icin sen onlara bunu gosterebilirsin hem çalışıp hem okuyup birde evi idare eden basarali bir kadin olabilirsn

Sen kendine güvendikten sonra cekemeyen kiskananlari sallaaaaaaaaaaaa
Aynennn hıç bakmayın uçun siz onlarda kafalarını kaldırıp size baksınlar

Küçükken uçaklara öyle bakar el sallardık bız

Tebrik eder başarılarının devamını dılerim

Siz çocukta yaparsınız karıyerde bu azımle maşallah

Bırakın onları olumsuz ya da kıskanç insanlar...Ben okurken çalışan çocuklu hem de hamile vardı evet zor ve yoğun okudular ama başardılar şimdi atama bekliyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…