ucan kusa borcumuz var kocam kendi isinin patronu olma pesinde

Eşin kestirmeden köşeyi dönme peşinde
Ama güvencesi de yok, öyle kolay değil bu işler
Ben kadınım, ben bile bu riski göze alamıyorum. Eşim çalıştığı halde
Senin eşin gözüme tembel geldi
Ora olmaz bura olmaz, ben kendi işimin patronu olayım madem diyor
Neyle olacak para da nanay
Kira + vergi + elktrik + cart curt kolay mı

Ben haddimi biliyorum ınstagrama verdim kendimi :D ne çıkarsa bahtıma. Ek iş olarak bu üstelik
Aslında Haftanın bazen 5 bazen 5,5 günü çalıştığım bi iş mevcutken
Bende yayarım istesem kendimi ama rahat edemem, kızım var gencim ne diye yatayım
Çalışan demir ışıldar gençler

Kayınpederin dükkan da hiç hoş bi seçenek değil bence, unutun gitsin
Adam kirasından olacak
Yarın birgün lafı da döner bizim sayemizde diye
Ben gider yabancıdan kiralarım yine ne babama ne kayınpederime bel bağlamam açıkçası

Eveeet kizlar bu kez kendi derdimle karsinizdayim :KK14:

Evleneli dort yil oldu suanda yasadigimiz evin insaat masraflarindan kalan borc bize kaldi sorun yok kalsin dedim :KK14:icinde yasamasini biliyosan borcunu da yuklenmeyi bileceksin usagi
Ama dugunden 7-8 ay sonra esimin calistigi sirkette sallantilar basladi(patronun yeni sube hevesi elinde patlamis )maasini kah alamadi kay yarim aldi bu da bizi geriye attikca atti o donem bende hamileydim israrlarima ragmen cik isten diye resmen yalvarmama ragmen cikmadi 4-5 ay once cikti anca dank etti kafaya :kızgın:butun tazminat hakki o lanet olasi sirkete kaldi (iceriye de hala borcumuz var iyimi :KK14:)sonra suan hala calismakta oldugu ise girdi dun aksama kadar bana hicbisey hissettirmedi dun aksam doktuetegindeki taslari is yok musteri yok cikicam diye ve asil bombayi patlatti kendi terzi dukkanimi acicam bana kal geldi resmen ya kizlar bu kadar borc var isi var onu birakip hic sermayesi olmadigi halde is kuracak kendi isinin patronu olacakmis saka gibi :işsiz:ben razi olmadim tabi bunca borc varken senin sermayen yokken neye guvenipte boyle biseye niyetlendin dedim bizim bi oglumuz var bu evin sorumlulugun var dedim de dedim demez olaydim ne karamsarligim kaldi ne korkakligim ne de kostekligim
:işsiz:Ne diyosunuz kizlar ben mi karasarim korkagim ?
Bence esimin yaptigi su sartlarda olmayacak duaya amin demek

Bu arada en basta bahsettigim siketten ciktiktan sonra bizim acimizdan sartlari oldukca iyi olan bi is ayarlayacakti babam ama bu ise yine her zaman yaptigi gibi bodoslama daldi ve babamin ayarladigi isi resmen elinin tersiyle itti
Ne dersiniz kizlar borc varken sifir sermayeyle is kurmaya calismak olacak ismi ?

kizlar aslinda yazmayi unutugum bisey daha var esimin ailesinin dukkani var babasi zamaninda demisti asagidaki dukkandan kiraciyi cikaralim sen terzi dukkani ac diye ama esim tabiki yine razi olmadi burnunun dikine gidip reddetti halbu ki kira derdi olmayacakti kazandiginiz sizin olsun dedi kp ama cesaret edemedi benim ki o donem onu onersem mi yoksa bu isten vazgecirmeye calissam mi yine ?bi akil verin kizlar

İlk defa bir konuda ne düşündüğümü bilemiyorum..

Sıfırdan iş kurup korkunç başarılar yakalayan hatta zengin olan insanlar var..sonuçta zaten risksiz başarı gelmez..

Ama sizin düşündüğünüz gibi bu durum sizin sonunuzda olabilir..sonuçta heryerde borcumuz var sıfırı tükettik diyorsunuz..

Aslında bu konuyu buraya açmak biraz tehlikeli olmuş.Burdaki görüşler sizi etkilemesin çünkü kendi hisleriniz doğrultusunda hareket etmeniz gerekiyor.Hisler insanı yanıltmaz,hislerinizi dinleyin..

Tabiki dr siz haklısınız. hem terzi dükkanı ne ya. bu zamanda terzi mi kalmış allasen.hic mi hiç akil kaari değil. Benimde babam is kurma diye tazminatıni çekti. aldı mali.satmayı noldu. elinde kaldi.millete rahat batiyo ya. Ben olsam sizin yerininzde tamam dene bakalım ama rızam yok derdim ve rahat birakirdim.ha tamam birikimin olur sana 1 sene kadar yetecek paran olur okey.

Devlet destekli açsanız olabilir ayrıca belki daha iyi olur hep derim ticaret kumardır ama patron olmuyorsun kendi işinde daha çok yorulup daha çok fedakarlık yapmak zorundasin

Devlet destekli açsanız olabilir ayrıca belki daha iyi olur hep derim ticaret kumardır ama patron olmuyorsun kendi işinde daha çok yorulup daha çok fedakarlık yapmak zorundasin
Biz o kumari kaybederiz orasi kesin bizim deneme -yanilma sansimiz yok ki artik hic borc olmasa bi nebze tmm dersin gozunu karartirsin ama yok esimin hayalerini gerceklestirmesi mantikli dusunursek eger cooooooook uzaklarda olan bi ihtimal su anki durumumuzda

kosgebi araştırdınız mı hiç ?

Canım risk almadan birseylere sahip olunamaz. Sadece iyi planlaması lazım. Sen hatalisin.
Ne açıdan ?iyi plan lazım diyosunda ortada kuru sıkı hayalden)laftan başka bişey yok ki plan adına ve bu iş bu adamın ilk falsosu değil abartmıyorum @fozgep

Tabiki dr siz haklısınız. hem terzi dükkanı ne ya. bu zamanda terzi mi kalmış allasen.hic mi hiç akil kaari değil. Benimde babam is kurma diye tazminatıni çekti. aldı mali.satmayı noldu. elinde kaldi.millete rahat batiyo ya. Ben olsam sizin yerininzde tamam dene bakalım ama rızam yok derdim ve rahat birakirdim.ha tamam birikimin olur sana 1 sene kadar yetecek paran olur okey.

Yoo paça işinden bile baya para kazanılıyor, hele ki giyim mağazalarıyla anlaşmalıysa. Herkes selvi boylu değil her pantolon tak diye otursun.

Evleneli dort yil oldu suanda yasadigimiz evin insaat masraflarindan kalan borc bize kaldi sorun yok kalsin dedim :KK14:icinde yasamasini biliyosan borcunu da yuklenmeyi bileceksin usagi
Ama dugunden 7-8 ay sonra esimin calistigi sirkette sallantilar basladi(patronun yeni sube hevesi elinde patlamis )maasini kah alamadi kay yarim aldi bu da bizi geriye attikca atti o donem bende hamileydim israrlarima ragmen cik isten diye resmen yalvarmama ragmen cikmadi 4-5 ay once cikti anca dank etti kafaya :kızgın:butun tazminat hakki o lanet olasi sirkete kaldi (iceriye de hala borcumuz var iyimi :KK14:)sonra suan hala calismakta oldugu ise girdi dun aksama kadar bana hicbisey hissettirmedi dun aksam doktuetegindeki taslari is yok musteri yok cikicam diye ve asil bombayi patlatti kendi terzi dukkanimi acicam bana kal geldi resmen ya kizlar bu kadar borc var isi var onu birakip hic sermayesi olmadigi halde is kuracak kendi isinin patronu olacakmis saka gibi :işsiz:ben razi olmadim tabi bunca borc varken senin sermayen yokken neye guvenipte boyle biseye niyetlendin dedim bizim bi oglumuz var bu evin sorumlulugun var dedim de dedim demez olaydim ne karamsarligim kaldi ne korkakligim ne de kostekligim

Bu arada en basta bahsettigim siketten ciktiktan sonra bizim acimizdan sartlari oldukca iyi olan bi is ayarlayacakti babam ama bu ise yine her zaman yaptigi gibi bodoslama daldi ve babamin ayarladigi isi resmen elinin tersiyle itti
Ne dersiniz kizlar borc varken sifir sermayeyle is kurmaya calismak olacak ismi ?

kizlar aslinda yazmayi unutugum bisey daha var esimin ailesinin dukkani var babasi zamaninda demisti asagidaki dukkandan kiraciyi cikaralim sen terzi dukkani ac diye ama esim tabiki yine razi olmadi burnunun dikine gidip reddetti halbu ki kira derdi olmayacakti kazandiginiz sizin olsun dedi kp ama cesaret edemedi benim ki o donem onu onersem mi yoksa bu isten vazgecirmeye calissam mi yine ?bi akil verin kizlar
kusura bakma ama eşin bir ayranı yok içmeye atla gider çeşmeye durumu var

Bence kayınpederin dediği dükkana yönlendirin eşinizi, hala o imkan varsa. Terzi dükkanı için çok bir sermaye gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Zamanla kapı önüne ufak tefek ürünler de koyup satabilirsiniz.

İnanın, en çok parayı kendi işi olan kazanıyor. Kim ne derse desin. Şirketlerde çalışınca ne uzar insan ne kısalır. Milletin ağız kokusunu ve sıkışık durum olunca işsizlik korkusunu yaşayacağına kendi riskini al.

Biz o kumari kaybederiz orasi kesin bizim deneme -yanilma sansimiz yok ki artik hic borc olmasa bi nebze tmm dersin gozunu karartirsin ama yok esimin hayalerini gerceklestirmesi mantikli dusunursek eger cooooooook uzaklarda olan bi ihtimal su anki durumumuzda
elinin altında oturacağı evi
kenarda biraz parası
tanıdık müşterileri
eve sıfır parayla dönse bile ailesini geçindirebileceği bir ekstra geliri olması lazım
bu durumlarda bile batan çok insan oldu
eğer dükkanı çok açmak istiyorsa önce bir terzi yanında işe girebilir

Ne açıdan ?iyi plan lazım diyosunda ortada kuru sıkı hayalden)laftan başka bişey yok ki plan adına ve bu iş bu adamın ilk falsosu değil abartmıyorum @fozgep

Senin hatalı olduğun noktayı söyleyeyim. Bu adam şu kadar kredi çekeyim parayi iddiaya gomeyim 1 -3 alayım böyle paraya para demeyiz gibi bir şeyle mi geliyor da yok ilk falso değil yok kuru sıkı hayal falan diyorsun.

Esin sanırım terzi kendi dükkanıni açmaktan bahsediyor.birikimi olmayabilir vs bunlar için bir planlama yaparsınız. Bu hayali nasıl ve nezaman gerceklestirsiniz ona bakarsınız. Önce bir maliyet kalemlerini cikarirsiniz. Aylık tahmini gelirini belirlersiniz veya işte bir şekil gelir kalemleri neyse onlari belirlersiniz.sonra bu yatırımın ne zaman kazançlı olmaya başlayacağını ve planlar tutmazsa nasıl hareket edeceğinizi falan.

Kağıt kalem al esin ile otur bu hesapları yap. Belki sen ikna olursun belki o ikna olur vaz geçer. Herkes senin gibi birseylere girişmek için bir şeylerin tam olmasını beklese o yanında çalıştığınız o dükkanlar, o şirketler olmazdı.

Senin hatalı olduğun noktayı söyleyeyim. Bu adam şu kadar kredi çekeyim parayi iddiaya gomeyim 1 -3 alayım böyle paraya para demeyiz gibi bir şeyle mi geliyor da yok ilk falso değil yok kuru sıkı hayal falan diyorsun.

Esin sanırım terzi kendi dükkanıni açmaktan bahsediyor.birikimi olmayabilir vs bunlar için bir planlama yaparsınız. Bu hayali nasıl ve nezaman gerceklestirsiniz ona bakarsınız. Önce bir maliyet kalemlerini cikarirsiniz. Aylık tahmini gelirini belirlersiniz veya işte bir şekil gelir kalemleri neyse onlari belirlersiniz.sonra bu yatırımın ne zaman kazançlı olmaya başlayacağını ve planlar tutmazsa nasıl hareket edeceğinizi falan.

Kağıt kalem al esin ile otur bu hesapları yap. Belki sen ikna olursun
o ikna olur vaz geçer. Herkes senin gibi birseylere girişmek için bir şeylerin tam olmasını beklese o yanında çalıştığınız o dükkanlar, o şirketler olmazdı.
Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş diyorum başkada bişey demiyorum anlayan anlar

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş diyorum başkada bişey demiyorum anlayan anlar

Dünyanın her yerinde bir yatırıma giriseceksen nasıl analiz edildigini yazmisim. Sana 2 satırda fayda maliyet analizi yap oyle hareket et demişim. Davul falan filan ne diyorsun allah aşkına. Evet arkadaşım senin kocadan bi halt olmaz diyeyim mi istiyorsun. Ne bu celal anlamadım. Bu arada biz o davulu aldık bir senfoniye çevirdik. Uzaktan değil içinden yazıyorum hatta ben o davulu çalıyorum. Sevgiler ;)

usagi91 bende cepte para yokken işyeri açamasını mantıksız bulur birşekilde eşimin önüne geçerdim.
AMA madem kira derdi yok babasının orada yapmaya çalışsın madem

toplam borcunuz ne kadar bu da önemli.
eğer büyük bir borç ise yeniden riske girmek akıl işi değil.
peki eşin işten de çıkmış ne yapacak dükkan açamazssa.
eşin ilerisini gerisini düşünüp hesap edebilen bir adam değilmiş sanırım.
böyle bir durumda ben de kolay koaly hem de bu kadar borçla destek filan olmazdım.
babasının dükkanını neden istemiyor.
aslında bu mantıklı bir yardım teklifi.
ama diğer masrafları nasıl karşılayacak.

usagi91 bende cepte para yokken işyeri açamasını mantıksız bulur birşekilde eşimin önüne geçerdim.
AMA madem kira derdi yok babasının orada yapmaya çalışsın madem
Dükkan çok ücra bi yerde ona o yüzden razı olmuyor

toplam borcunuz ne kadar bu da önemli.
eğer büyük bir borç ise yeniden riske girmek akıl işi değil.
peki eşin işten de çıkmış ne yapacak dükkan açamazssa.
eşin ilerisini gerisini düşünüp hesap edebilen bir adam değilmiş sanırım.
böyle bir durumda ben de kolay koaly hem de bu kadar borçla destek filan olmazdım.
babasının dükkanını neden istemiyor.
aslında bu mantıklı bir yardım teklifi.
ama diğer masrafları nasıl karşılayacak.
Aslında dun akşam babamlardaydım kendi çalıştığı yerde eleman alımı varmış ben oraya girmek taraftarıyım yine evet ne yazık ki değil yani yani parasını- borcunu yonetebşlen bi insan değil bak çalışmaktan kaçmaz iş olsun yeterki diyen bi insandır ya ne biliyim sorumluluk sahibidir konunun başında söz ettiğim şirkette 8yıl çalıştı sonucu husran oldu artık emir altında çalışmak istemiyorum diyo ama bizi de bi bilinmeze surukluyo borcumuz 25 bin düzenli bi ödemesi olsa bitmeyecek bi borç değil bide eşimi ya ben hayalini koy bi sandığa kilitle kaldır demiyorum ki gir şu işe bi hayatımızı düzene sokalım bi borç yükünden kurtulalım sonra yap ne yapıyorsan dimi

Dünyanın her yerinde bir yatırıma giriseceksen nasıl analiz edildigini yazmisim. Sana 2 satırda fayda maliyet analizi yap oyle hareket et demişim. Davul falan filan ne diyorsun allah aşkına. Evet arkadaşım senin kocadan bi halt olmaz diyeyim mi istiyorsun. Ne bu celal anlamadım. Bu arada biz o davulu aldık bir senfoniye çevirdik. Uzaktan değil içinden yazıyorum hatta ben o davulu çalıyorum. Sevgiler ;)
Ya tmm sen o davulu çalmaya devam et tutmayayım ben seni

Back
X