• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçakta çiçek ve tohum taşımak yasak mı?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.963
133
Selam hanımlar,

İki hafta sonra bir uçuşum olcak ve el bagajımda bir adet küçük kaktüsümü, ve bagajımda da tohum getirmek istiyorum. Daha önce bagajımda iki adet çiçek tohumu taşımıştım ve sorun olmamıştı. Ancak şimdi içime bir korku düştü. Kaktüsümü çok ama çok seviyorum ve Türkiye'de böyle tür bir kaktüs hiç görmedim, eğer atarlarsa oldukça üzülürüm.

Geçen sefer havalimanındayken bazı tohumların taşınmasının yasak olduğunu okumuştum ancak benim tohumum yasaklılar arasında değil. Bu da içime korku düşürdü yine de. Tohumu atsam sorun olmaz ama daha büyük bir problemle karşılaşmak istemem açıkçası.

Bir bilgisi olan var mı bu konuda?

Yasak oldugunu hic duymadim.tohum eger yasal olmayan bir bitkiye ait degilse sikinti cikartmaz.
Bende cicekleri cok severim kaktusunuzu merak ettim foto atarmisinjz

Tam emin olmamakla birlikte goturulemeyecegini dusunuyorum.
Yasadisi bir tohum mu? ya da ticareti yapilan bir urunse sorun olabilir.
Turkiye`de isler nasil isliyor detayini bilmiyorum ancak mikrop, bakteri vs tasidigi dusunuldugunden her ulkeye boyle urunler sokulamaz.
Biletinizin oldugu firmayi arayip bir sorun bakalim, ne cevap verecekler. Buraya tekrar yazarsaniz biz de bilgilenmis oluruz.

Yasak diye biliyorum, bir akrabam oğlunun yanına giderken biraz fide ve tohum götürecekti, oğlu sakın öyle birşey yapma anne yasak dedi.
Saksı çiçeği götürebilirsiniz ama fide tohum yasak diye biliyorum, bunu direkt havayolları yetkililerine sormanız daha iyi sanki.

Hele bence havayolunu veya elciligi arayip sorun.

Ben Turkiye'ye soktum, problem olmadi. Saksida lale getirdim Amsterdam'dan gercekten cok cok guzel bir cicekti.

Cikarirken roblem olmaz. Almanya'ya girerken de ustunuzu cantanizi falan aramiyorlar zaten , cicegi ne olur ne olmaz bir posete koyun agzini baglayin havalanindan ciktiktan sonra acarsiniz.

Bavul aranmiyor zaten indkten sonra ben olsam tohumu bavuluma koyardim. Yakalarlarsa da bilmiyorum derdim, alip cope atarlar en kotu kimse tohum cicek yuzunden hapse girmiyor.

Hele bence havayolunu veya elciligi arayip sorun.

Ben Turkiye'ye soktum, problem olmadi. Saksida lale getirdim Amsterdam'dan gercekten cok cok guzel bir cicekti.

Cikarirken roblem olmaz. Almanya'ya girerken de ustunuzu cantanizi falan aramiyorlar zaten , cicegi ne olur ne olmaz bir posete koyun agzini baglayin havalanindan ciktiktan sonra acarsiniz.

Bavul aranmiyor zaten indkten sonra ben olsam tohumu bavuluma koyardim. Yakalarlarsa da bilmiyorum derdim, alip cope atarlar en kotu kimse tohum cicek yuzunden hapse girmiyor.
Her ülkenin uygulaması farklı oluyor demek ki, benim bir komşum Avustralya'da yaşıyor, o anlatmıştı Avustralya'da onların tarım bölgesi dedikleri bir şehir var ismi gelmedi aklıma, oraya arabayla giderken bile arabadaki yiyecekleri dahi şehre girmeden çöpe atmak zorundaymışsın ekili alanlara hastalık bulaşmasın diye.
Bir belgeselde de Avustralya'ya uçakla gelen turistleri havaalanında didik didik aradıklarını seyretmiştim, epey tırsıtıcıydı sanki azılı suçlu gibi sorguya çekiyorlar.

Her ülkenin uygulaması farklı oluyor demek ki, benim bir komşum Avustralya'da yaşıyor, o anlatmıştı Avustralya'da onların tarım bölgesi dedikleri bir şehir var ismi gelmedi aklıma, oraya arabayla giderken bile arabadaki yiyecekleri dahi şehre girmeden çöpe atmak zorundaymışsın ekili alanlara hastalık bulaşmasın diye.
Bir belgeselde de Avustralya'ya uçakla gelen turistleri havaalanında didik didik aradıklarını seyretmiştim, epey tırsıtıcıydı sanki azılı suçlu gibi sorguya çekiyorlar.

Kanada ve ABD de aynı şekil. Uçakta form dağıtılıyor, bavulunda et var mı yiyecek var mı vs şeklinde. Tarım ürünü sokmak yasak ablamız dediğin gibi.

Lakin ben Avrupa uçuşlarında hiç öyle bir şey görmedim. Sırt çantamda da pide döner taşıdığım çok oldu :) :) salam, sucuk, peynir, zeytin, meyve bavulumda her şeyi soktum almanyaya annem sağ olsun :) kirmizi oje kirmizi oje hangi ülke?

Kanada ve ABD de aynı şekil. Uçakta form dağıtılıyor, bavulunda et var mı yiyecek var mı vs şeklinde. Tarım ürünü sokmak yasak ablamız dediğin gibi.

Lakin ben Avrupa uçuşlarında hiç öyle bir şey görmedim. Sırt çantamda da pide döner taşıdığım çok oldu :) :) salam, sucuk, peynir, zeytin, meyve bavulumda her şeyi soktum almanyaya annem sağ olsun :) kirmizi oje kirmizi oje hangi ülke?

Bende gidenler ve yurtdışında yalayan komşular sayesinde biliyorum biraz, bir komşumda Almanya'da yaşıyor, 2 sene evvel arabayla geldi Türkiye'ye, dönüşte 5 kiloluk ev salçası, peynir vs aldı Almanya'ya giderken, yanlış hatırlamıyorsam Bulgaristan sınır kapısında hepsini çöpe atın demişler, geçen sene yine arabayla geldi akıllanmamış :)))) yine doldurdu arabayı e yasak nasıl sokacaksın dedik, valla sokamazsak hepsini yerim yine de çöpe atmam demişti ne yaptı bilmiyorum, bu sene gelince sorarım :-)

Yasak oldugunu hic duymadim.tohum eger yasal olmayan bir bitkiye ait degilse sikinti cikartmaz.
Bende cicekleri cok severim kaktusunuzu merak ettim foto atarmisinjz

İnşallah çıkmaz, aslında baktım internetten, bazı siteler evet diyor bazısı hayır. Hiç emin olamadım, kaktüsümün resmini yüklemeye çalışacağım :KK19:

dPaPXp

Tam emin olmamakla birlikte goturulemeyecegini dusunuyorum.
Yasadisi bir tohum mu? ya da ticareti yapilan bir urunse sorun olabilir.
Turkiye`de isler nasil isliyor detayini bilmiyorum ancak mikrop, bakteri vs tasidigi dusunuldugunden her ulkeye boyle urunler sokulamaz.
Biletinizin oldugu firmayi arayip bir sorun bakalim, ne cevap verecekler. Buraya tekrar yazarsaniz biz de bilgilenmis oluruz.

Arayacağım en kısa zamanda havayolunu. Aslında sebze tohumu, yasak değil diye düşünüyorum ama riske de girmek istemem açıkçası..

Mısır'dan getireceğim miss, yani çok dikkat etmiyorlar ama bazen hiç ummadığın zamanlarda bavulları açtırıp teker teker baktıkları oluyor. Çantamda cam birkaç şey vardı, x ray'den sonra bavulumu açtırıp teker teker inceleyip gönderdiler. Ama daha önce iki adet çiçek tohumu getirdim buraya hiç sorun olmadı. Biraz belirsiz yani :KK51:

Yasak diye biliyorum, bir akrabam oğlunun yanına giderken biraz fide ve tohum götürecekti, oğlu sakın öyle birşey yapma anne yasak dedi.
Saksı çiçeği götürebilirsiniz ama fide tohum yasak diye biliyorum, bunu direkt havayolları yetkililerine sormanız daha iyi sanki.

Evet arayacağım bugün inşallah. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor demek ki o_O

O zaman,o prens buraya gelmeli:ruh::KK45:,burada da görüyorum ama çiçekleri yapıştırma oluyor,bunun çakmasıymış demek,böylesi varsa da ben görmedim.:KK36:

Evet :KK19:

Bir de bu cinsin en sevdiğim yanı çiçeklerin rastgele çıkmaması, hep aynı hizada taç gibi çıkıyor :KK36:

Bu yakışıklıyı bırakmak istemiyorum, inşallah sorun olmadan getiririm Hoppa

Ben otobüsle gelirken yurt dışından artırıyorlar çiçek tohum vs hatta bal kabagini bile. Ama uçakta da bence yasaktir.

Back
X