• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak bileti başına gelen ?

Smile_s

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
3.624
3.939
333
Arkadaşlar canım çok sıkıldı.

Eşime uçak bileti aldım yurtdışı için kendisi çifte vatandaş..

Ama bileti alırken Türk kimliği ad - soyadı ile aldım

Ancak pasaportta soyadı yok yani isim baba adı dede adı şeklinde

İade işleme kapalı yardımcı da olmuyorlar başına gelen yada önerisi olan varmi

Bir hava yolunun biletleme bölümünde çalışmıştım. Hava yolunun yapabilecegi bir islem yok malesef. Gideceği ülkeye girmesi pasaportu kontrol eden polisin insiyatifine bagli.

Bir hava yolunun biletleme bölümünde çalışmıştım. Hava yolunun yapabilecegi bir islem yok malesef. Gideceği ülkeye girmesi pasaportu kontrol eden polisin insiyatifine bagli.
Canım gittiği ülke de bilet kontrolü mu yapiyorlar

Bir bilgim yok da daha önceden sorun çıkmadıysa neyi dert ettiniz anlamadım.

Bir bilgim yok da daha önceden sorun çıkmadıysa neyi dert ettiniz anlamadım.

Pasaport ve biletteki ad soyad aynı olmalı. Sanırım ki Bulgar pasaportundan bahsediyorsunuz.
Burada havayolu firması aynı kişi olduğunu belgelemeniz sureti ile bileti değiştirir.
Değiştirmemekte diretiyorsa kaymakamlık onaylı isim denklik belgesi ile başvurun aksi durumda havalimanında pasaport / bilet uyuşmayacaktır.
Bileti aldığınız havayolu ve pasaport ülkesini söylerseniz daha detaylı yazabilirim sanırım.

Pasaport ve biletteki ad soyad aynı olmalı. Sanırım ki Bulgar pasaportundan bahsediyorsunuz.
Burada havayolu firması aynı kişi olduğunu belgelemeniz sureti ile bileti değiştirir.
Değiştirmemekte diretiyorsa kaymakamlık onaylı isim denklik belgesi ile başvurun aksi durumda havalimanında pasaport / bilet uyuşmayacaktır.
Bileti aldığınız havayolu ve pasaport ülkesini söylerseniz daha detaylı yazabilirim sanırım.
Evet Bulgaristan üzerinden pasaport.

Türk hava yollarından alındı ama arada acente var en uygun.com

Yurtdışı Danimarka olucak canım

THY ile görüşüp pasaport görüntüsünü gönderdik ek bilgi ekleyebiliriz inceleyelim dediler umarım yardımcı olurlar

Evet isim denklik belgesi aklımıza geldi hava alanında yanımızda bulundurmak ama başımıza gelmediği için daha önce tereddutte kaldim

Türk kimliği var ama neden pasaportunu değiştirmedi? Ben de yabancıyım ama mecburen değiştirmek zorunda kaldım. Diğer türlü sorun yaşar.

Evet Bulgaristan üzerinden pasaport.

Türk hava yollarından alındı ama arada acente var en uygun.com

Yurtdışı Danimarka olucak canım

THY ile görüşüp pasaport görüntüsünü gönderdik ek bilgi ekleyebiliriz inceleyelim dediler umarım yardımcı olurlar

Evet isim denklik belgesi aklımıza geldi hava alanında yanımızda bulundurmak ama başımıza gelmediği için daha önce tereddutte kaldim
Havaalanındaki kişi denklik belgesi ile işlem yapmaz. Arada acente olması sorun değil. THY'ye yazılı kayıt ile başvurun, denklik belgesinin de kopyasını koyun sorun olmaz. En kötü senaryoda değiştirmezseniz şayet, Danimarka dönüşü bilet/pasapport farklı derler. Aynı pasaport ile THY'de değişiklik yaptırdım.
Yapabiliyorlar. Bileti farklı birine aktarmıyorsunuz sonuçta. Enuygun yapar mı arada bilmiyorum, farklı aracılar yapamıyor neticede biletleme THY'den yapılmış oluyor.
İyi şanslar. :)

Havaalanındaki kişi denklik belgesi ile işlem yapmaz. Arada acente olması sorun değil. THY'ye yazılı kayıt ile başvurun, denklik belgesinin de kopyasını koyun sorun olmaz. En kötü senaryoda değiştirmezseniz şayet, Danimarka dönüşü bilet/pasapport farklı derler. Aynı pasaport ile THY'de değişiklik yaptırdım.
Yapabiliyorlar. Bileti farklı birine aktarmıyorsunuz sonuçta. Enuygun yapar mı arada bilmiyorum, farklı aracılar yapamıyor neticede biletleme THY'den yapılmış oluyor.
İyi şanslar. :)
Valla şuan şans a çok ihtiyacım var :)

Böyle bir hata yaptıgim için kendimi çok salak hissediyorum ztn :(

Başına gelebilecek birileri için yazıyorum.

İzmir de pasaport polisine sordurduk sorun olmaz dediler.

THY kaç defa gorusmemize rağmen çok yavaş çalıştıkları için yardımcı olmadı.

Erken tarihte pasaport gönderimi ile belgelememize rağmen bu işlemi aslında yaptıklarını söylediler ama kaç defa aradım çözüme kavuşmadi.

İsim denklik evraklarimizi daha önceden Ankara dan burdaki kaymakamlığa getirttiği mız için isim denklik belgesini de yanında götürerek pasaport polisi ne onu beyan etti. Baştan sorun çıkarmışlar ancak isim denklik belgesi ile onay vermişler.

Umarım kimse böyle bir sorunla karşılaşmaz ama aklınızda bulunsun

Başına gelebilecek birileri için yazıyorum.

İzmir de pasaport polisine sordurduk sorun olmaz dediler.

THY kaç defa gorusmemize rağmen çok yavaş çalıştıkları için yardımcı olmadı.

Erken tarihte pasaport gönderimi ile belgelememize rağmen bu işlemi aslında yaptıklarını söylediler ama kaç defa aradım çözüme kavuşmadi.

İsim denklik evraklarimizi daha önceden Ankara dan burdaki kaymakamlığa getirttiği mız için isim denklik belgesini de yanında götürerek pasaport polisi ne onu beyan etti. Baştan sorun çıkarmışlar ancak isim denklik belgesi ile onay vermişler.

Umarım kimse böyle bir sorunla karşılaşmaz ama aklınızda bulunsun

Gelmiş geçmiş olsun diyelim.
Hem size hem de bizlere tecrübe olmuş oldu...

Back
X