Börekler Üç Renkli Börek-Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
arkadaşlar daha önce tarif verildi mi bilmiyorum,ama çok lezzetli ve değişik bir börek..
portakal agacından

Malzemeler

4 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı

Hazırlanması:

Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Son düzenleme:
harika bi tarif ve tadı süper bende ıspanak beyaz peynir ve havuçla yapıyorum mutlaka denemelisiniz

resim portakal ağacından sanırım:) çok iştah açıcı görünüyo bu arada. annem de ıspanak, peynir ve havuçla yapar. züper oluyo. ben de tavsiye ederim.

Cnm ya gerçekten çok hoş görünüyor acayip cnm istedi.akşam eve giderken yufka aliyim hemen hemen yapicam.teşekkür ediyorum

arkadasım paylasım için çok sağol hakikaten bu börek çok güzel oluyor denemeyen varsa mutlaka bu böregi yapmalı

görüntü mükemmel hiç böyle denememiştim
denerim bunu ama pastırmasız :))

kızlar bişey sorucam
rulo yapıp ikiye böldük ya
bu şekilde piştikten sonra mı dilimlere ayırıyorz
pişmeden öncemi yoksa keseceğiz

bide kaç dereceede kaç dakika pişiyor ortamama?

teşekkürlerrrrr

kızlar ben bunu tavuk patates ve havuç üçlüsünden yapıyorum süper oluyor
rulo yapıp pişirin piştikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın soğuduğunda kötü oluyor

Yaptım fakat havuç, kaşar peynir ve salam üçlüsüyle..
Mmmm enfes oldu..
Teşekkürler Libyanacım...
Bu arada tam keserken misafirler geldi kesilmeden önceki halini koyuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…