Üç oğlu IŞİD’e katılan baba: Biz çocuklarımıza insan sevgisini öğretmiştik

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Üç oğlu IŞİD’e katılan baba: Biz çocuklarımıza insan sevgisini öğretmiştik

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Süleyman Bengi İ.’nin 16 yaşında ikiz erkek kardeşleri Dilar ve Dilşat’ı da yanına alarak terör örgütü IŞİD’e katıldığı tespit edildi.

Çocukların babası Yrd. Doç. Dr. M.Şefik İ., “Biz onlara insan sevgisini öğretmiştik, nasıl bu noktaya geldiler anlamadık”dedi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre Süleyman Bengi İ., 10 Mart’ta Ankara’da kaldığı öğrenci konukevinden“Selamünaleyküm anneciğim, eşyalarımı fakirlere dağıtırsınız. Allah’a emanet olun” notu bırakarak ortadan kayboldu. Aynı gün Diyarbakır’da ailesiyle kalan 16 yaşındaki ikiz erkek kardeşler Dilar ve Dilşat’tan da bir daha haber alınamadı.

Üç çocukları ortadan kaybolan aile, emniyete başvurdu. Ankara ve Diyarbakır’da polis alarma geçti. Her iki kentte yapılan aramalarda üç kardeşin izine ulaşılamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm il emniyet müdürlükleri ile sınır kapılarındaki güvenlik birimlerini kardeşler konusunda uyardı. Üç gencin sınıra gittiklerine ilişkin görüntülere ulaşıldı. MİT’e de bilgi aktarıldı ve çocukların Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları belirlendi.

‘Burada huzuru bulduk, merak etmeyin’
Süleyman Bengi İ.’nin sınırı geçtikten sonra ailesine, “Burada huzuru bulduk, bizi merak etmeyin” diye mesaj attığı öğrenildi. Aile, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT ve emniyetten çocukların geri getirilmesi için yardım istedi. MİT, yaptığı çalışmada çocukların Suriye’den Irak’a geçtiğini belirledi.

Burada çocuklarla bağlantı kuruldu. Halen Irak’ta IŞİD’in kontrolündeki bölgede bulunan üç kardeşin getirilmesi için diplomatik çalışmalar devam ediyor. S. Bengi İ.’nin kimlerle bağlantıya geçtiği, IŞİD’e katılmaları için bağlantıların kimler tarafından yapıldığı da araştırılıyor.

Aile devletten yardım istedi
Çocukların ailesi dernekler ve kitapların oğullarını bu noktaya getirdiğini söylerken, üç kardeşin bulunması için Cumhurbaşkanı, Başbakan, MİT ve emniyetten yardım istedi.
http://www.diken.com.tr/uc-oglu-isi...sevgisini-ogrettik-bu-noktaya-nasil-geldiler/

allah aiesının yardımcıları olsun sabır versın rabbım aılesıne... bız sşansylıydık kızkardeşimi sınıra ulaşamadan polısle teror şubeyle ortaklaşa hareket ederek sınıra geçmeye cok yakın bıyerde yakalattk kurtardık allaha hamdolsun cok şukur nasıl bır acı nasıl bır korku oldugunu okadar çok ıyı bılıyorumkı allah bıdaha yaşatmasın bızede kımseyede... ama hala nasıl gelıstı olaylar kımler ıkna ettı kımler beklıyordu orada hala bılmıyoruz cevap alamadık ogrenemedık... tek bıldıgımız oraya ölmek babama kavuşmak ıçın gıtmek ıstedıgıydı daha babamın 40 bıle çıkmamştı nasıl bır beyın yıkamadır nasıl bır fırsatcılıtır nasıl olsa babası öldu 4 kadın bı başlarına kaldılar kımse aramaz sormaz dedıler ama yanıldılar ıyıkı cok erken fark ettık sınıra gıtmeye çalıstıgını 1 saat bıle gec fark edıp polıse gec basvursaydık sınıra gecmek ıstedıgını anlatmasaydık asla bulamazdık bakkala bıle tek gıdemeyen kardesım babamın ona aldıgı telefonu satıp once tırıne bınıp otagar ordanda gazıantep arabasıydı sanırım ona bınıp gıtmesını hala aklım almıyor nasıl bı şuur ve nasıl bır acı ıcındeydıkı boyle bısey yaptı neyse cok uzattım allah kımseye yaşatmasın

Bizim bir akrabamızın damadı karısını çocuklarını alıp gitmişti, orda vefat etmiş. Kadın geri dönmek istemiyor şu an. Gerçekten acayip bir beyin yıkama var, sağlıklı düşünemiyorlar. Böyle şeyleri hep başkalarından duyardık şok geçirdim. Hani sınıra yakın falan da değiliz, buralarda duymayız pek öyle şeyler. Ama çok ciddi bir örgütlenme varmış, Türkiye'deyken her akşam toplantılara gidiyorlarmış falan. Allah doğru yoldan ayırmasın ne diyelim.

geçmiş olsun, çok üzüldüm...

Evvelden PKK tarafindan kandirilip daga cikan genclerimiz vardi sadece.. Simdi bir de din din diye delirttiler milleti, artik gencler ISID tarafindan cihat diyerek kandirilip sinir otesine kaciyorlar.

Geçmis olsun. Cok üzüldüm durumuna. Hem babaniz vefat etti, diger taraftan kiz kardesin... Hepiniz çok yipranmisinizdir

Nasil bir beyin yikama felan diyorsun da, hiç kiz kardesin ile konusma firsatin olmadi mi? Sana bu raddeye nasil geldigini anlatmadi mi?

gercekten cok zor seylerdı allah kımseye yaşatmasın bıde evden gıderken ben arkadısma kafa dınlemeye gıdıyorum dua esın uzulmeyın yaMıstı dusunsene bu yaIdan aklına gelırmı sınara gıdecegı eger kurnaz davranmasaydım sınırı gecmeden bulunmasaydı asla kurataramazdık
Polısler buldu ıfade aldılar ucakla amcam gıdıp getırdi hıc bısey sormamıza ızın vermedı bız konuyu açtıkca kapattı zaten tek bılgımız sosyal paylaşm sıteaınden tanıdıgı hanı ben o ortadan kaybolduktan bır sure sonra fece sıfresını kırdırdım kaynıma ve ordakı meaaj benım aklımı başıma getırdı ısım yok sadece sahte bır ısım ve pırofıl nerdesın indinmi sımırdan alcaklar senı pesınde kımse vaarmı bu mejı gorunce fark ettım olayı zaten polıse bıldırmıstık mesajı okuttuk otobusu bulduk pılakaydı sofordu muavındı hepsını polıs buldu ve tam gazıantepte ınmeden polısler arabadan aldı cok kapsamlı oldu arastırma bulma tek soyledıgı ölmeye sehıt olmaya babama kavuşmaya gıttım ve babam zaten yenı olmustu onun pıskolojısını kullanıp yıkadılar beynını bız allaha sukur kurtardık ama kurtarılmayan bı cok kısı var allah yardım etsin aılelerıne

Ucuz atlatmışsınız, okurken nefes alamadım resmen. Kardeşiniz şuan nasıl?

Nasıl bir beyin yıkama anlamıyorum. Bir de sınırı geçince huzur bulmuşlarmış mış... Ailesine sabırlar diliyorum. Umarım sağsalim bulunurlar.

dinimizi iyi bilen kişi ışid in islama hizmet etmediğini de bilir...
insanlaın manevi boşluklarından zaaflarından yararlanıp işliyorlar....
yazık ya ne emeklerle okutuluyor büyütülüyor o çocuklar..

allaha sukur ıyı atlattık odenemı tekrarı olmaz ınsallah allah hıc kımseye yasatmasın cok zor bı durum

dinimizi iyi bilen kişi ışid in islama hizmet etmediğini de bilir...
insanlaın manevi boşluklarından zaaflarından yararlanıp işliyorlar....
yazık ya ne emeklerle okutuluyor büyütülüyor o çocuklar..
Dininizi iyi bilen kisi AKPnin de Islama hizmet etmedigini bilir ama ne yazik ki ulkedeki dindar halkin buyuk cogunlugu sirf din adina onlarin pesinde.. Demek ki ISIDin yolunda gidenleri de hic garipsememeli.. Bazi seyleri gozlerine de soksan, bak neler oluyor desen de bir davaya bir insan bir kere inandi miydi sonuc degismiyor..

ne alaka konuyla ... laf mı soktun sen şimdi....bravo çok başarılı....
hadi yatağa geç oldu

ne alaka konuyla ... laf mı soktun sen şimdi....bravo çok başarılı....
hadi yatağa geç oldu
Konuyla cok alakasi var ki yazdim. Anlayamadiysan benim kabahatim degil. Sana gec olmustur o, yatacaksan yat tutan yok, burada saat daha aksamin yedisi, tavuk muyum ben?

Sinir kapilari her turlu militana acildi, sirf ISID degil, daha bilumum orgutler Anadoluda orgutlenme pesindeler.. Hizbullah, El Kaide, her turlusu var. Bir iki seneye kalmaz hareketlenmede baslar, su anda orgutlenmekle mesguller sadece.. Terorist yatagi haline geldik biz ne yazik ki.. Hic alakasi olmayan AKP sagolsun.

Son düzenleme:
Konuyla cok alakasi var ki yazdim. Anlayamadiysan benim kabahatim degil. Sana gec olmustur o, yatacaksan yat tutan yok, burada saat daha aksamin yedisi, tavuk muyum ben?
dininizin dediğine göre müslüman değilsin...
orada saat 00:57 olmadığına göre türkiyede de değilsin ...
eeeee o zaman pardon da kime neyin lafını sokuyorsun ?...
kendi yaşadığın yer ve kendi inancınla ilgilen....
çek elini ülkemden ve cumhurbaşkanımdan

Cumhurbaskanin senin olsun da, ulke hala benimdir!

Cumhurbaskanin senin olsun da, ulke hala benimdir!
benimdir dediğin ülkende yaşamıoyorsun bile neyin kafası...
ben de ülke de cumhurbaşkanı da burada peki ya sen?
her neyse saraylım ben yatıyorum malum "ülkem"de gece 01.i vurdu saat ....
sana iyi geceler....
sende burada fazla oyalanma BDV de gurbetçilerin derdine ortak ol bir işe yara bari...

Basustune... Sen emret, ben yaparim. Munenin polemikten banlamayacagini bilsem neler derdim de, simdilik sustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…