Üç bakanın oğlu gözaltında

MARMARAY'DA SKANDAL RÜŞVET İDDİALARI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu A.O. Bayraktar’ın, rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi.

Bakan çocuklarının, yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları ileri sürüldü. İddialara göre, Marmaray güzergâhında bulunan bazı arsaların da benzer yöntemlerle imara açıldı. Söz konusu arsalar imara açılmasıyla Marmaray projesinin dahi tehlikeye girdiği öne sürüldü.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de SİT alanındaki arsaların imara açılması ve inşaatlara ruhsat verilmesi karşılığında 1 buçuk milyon dolar rüşvet istediğinin kayıtlara yansıdığı öne sürülüyor. Demir’in, Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye otel yapılması için inşaat izni talimatını rüşvetle verdiği bir diğer iddia. Marmaray’ın geçtiği hattın yakın çevresine inşaat izni verilmesi Japon mühendislerin raporları doğrultusunda yasak. Akmercanlar isimli inşaat firmasının sahibi G.A.’nın otel inşaatı talebinin, Marmaray’ı yapan Japon mühendislerin ve Demir Yol Liman ve Hava Meydanları İşletmesi’nin olumsuz rapor vermesine rağmen rüşvet karşılığında kabul edildiği belgelendi.

Marmaray kazısından çıkan tarihî eserler satılmış

Büyük Postane Caddesi’ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinin bulunduğu binadan da üç koruma kurulu müdürü ve iki kurul raportörü gözaltına alınırken polis, kuruldaki dosyalara el koydu. Polis ekipleri, sabah 06.00 sularında 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlükleri ve İstanbul 1 ve 2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün bulunduğu binalara girdi ve akşam saatlerine kadar burada arama yaptı. Emniyet birimlerinin, içeri giren herkesin kimliğini kontrol ettiği öğrenildi. İddialara göre, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinin ilgili personellerince Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihi eserlerin kamuoyuna açıklanmadan el altından satıldığı ve Topkapı Sarayı’ndaki tarihi değerdeki eşyaların bazı Arap şeyhlerine gönderildiği öne sürüldü.

Zaman

İstifa etmeleri gerekirken, operasyon yetkisi olan emniyet müdürlerini görevden alıyorlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.

İstanbul Emniyeti’nin operasyon yetkisine sahip 5 üst düzey emniyet müdürü görevden alındı.

Görevden alınan isimler şunlar:
Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25387740.asp

Son düzenleme:
Allahın adaleti yücedir...Cemaatden medet umar hale geldik ama inşallah yolsuzluğun,hırsızlığın "1 numara"sına da ulaşılacaktır.AKP'yi hedef alan yolsuzluk operasyonunda Egemen Bağış,Erdoğan Bayraktar,Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında soruşturma izni alınabilmesi için fezleke hazırlandığı öne sürüldü.(sendika.org)

Bir bilgiyide paylaşmakta yarar var

Ankaralılar, “Halk olaya el koyuyor! Cebimizden çalınan vergilerimizin, her bir kuruşunun hesabını soruyoruz!” diyerek Güvenpark’tan Meclis’e yürüyecek
AKP’li bakanlara, bürokratlara ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonuna sonrası toplumsal muhalefet sokağı adres gösteren çağrılar yapmaya başladı.
“Halkın parasını yedirtmeyiz! Halk olaya el koyuyor! Cemaatten adalet beklemiyoruz! Cebimizden çalınan vergilerimizin, her bir kuruşunun hesabını soruyoruz!” çağrısı yapan Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri, tüm Ankaralıları saat 18.00′da Güvenpark’a ve Güvenpark’tan da meclis yürüyüşüne davet etti.
Sendika.Org/ Ankara

Son düzenleme:
"Normalde siyasetçi seçimi kaybedince gitmez mi?..
Ama bak sen neleri kaybedince gidiyorsun:
- Cemaati...
- PKK desteğini...
- Hizbullah’ı...
- Dönekleri...
- Yalaka patronları...
- Eli palalıları...
- Kasetçileri, telekulakları, şantajcıları..."

bekir coşkun ne güzel yazmış..

olay bir hükümetin bütün iplerini cemaat tarafından yönetilmesinde bitiyor bence.bu cemaatin lideri türkiyede dahi değilken hala neden gelmediğini anlayabilmiş değilim koskoca bir Türkiye cumhuriyeti hükümetini bir günde nerelere getirebiliyor.akp yi destekleyen,seven,görüşlerini benimseyen biri değilim üstelik bana göre siyasi bir ideolojileri bile yok ancak cemaat adı altında bir yapılanmanın ülkede bu denli etkili olması bak bizim istediğimizi yapmazsan kulağını işte böyle çekeriz msjı vermesi çok üzücü.

bi taraftan da hükümet için kendi düşen ağlamaz diyesim geliyor.bu yapılanmanın içinde yer alan,her yeri bu kadrolarla dolduran her seferinde okyanus ötesine selamlar gönderen de kendileriydi.

- Cemaati...
- PKK desteğini...
- Hizbullah’ı...
- Dönekleri...
- Yalaka patronları...
- Eli palalıları...
- Kasetçileri, telekulakları, şantajcıları..."

Tarih haklarında başka yazacak şey bulamayacak hatta fazlası ,daha kötüleri eklenecek listeye..

Gündeme gelen çarpıcı iddialar,

Japon mühendislerinin olumsuz raporlarına rağmen Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye rüşvet karşılığı otel inşaatı izni çıktı.

- Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürlüklerinde gözaltına alınan personellerce Marmaray kazıları sırasında çıkan tarihî eserler kamuoyuna açıklanmadan el altından satıldı.

- Topkapı Sarayı’ndaki tarihî değerdeki eşyalar, bazı Arap şeyhlerine gönderildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Polis durduk yere kimseyi gözaltına almaz, bak beni niye almıyorlar." diyeli 6 ay oldu

Zekeriya Oz'un icindw bulundugu her dava saibelidir. Dun hain bugun kahraman olmadi bu adam. Ben hala Emenikenin para sayma goruntulerini ergenekon davasinda muvazzaf subayin telefonuna polis tarafindan sehven yuklenen ve aleyhine kanit olarak kullanilan numaralari merak ediyorum. Yolsuzluk var mi yok mu bilmiyorum ama bu savcinin yaptigi hicbi sey temiz degildir.

Akpye gelince; sen yapilan onca hukuksuzluga goz yumarsan hukuksuzluk isine gelir gemini yurutmeye devam edersen gun gelir o hukuk sana da lazim olur iste.

Ergenekon balyoz sike vs. davalarinda tek dilegim bir gun yok ettikleri adalete yarattiklari canavar tarafindan muhtac birakilmalariydi. Ayiklasinlar simdi pirincin tasini.

Son düzenleme:
bir tek şey çok çok önemli benim için.
cemaat yönetiyormuş bu ülkeyi. ve iplerinide hükümete vermiş. nerelere kadar sızdıklarının çok acı gerçeği bu..

Arkadaslar cemaat kaynakli davalarin yontemi hep ayni. Medyayi kullanip suclaeiklari kisilerin kesin suclu oldugu imajini yaratmaya calisiyorlar. Olmayan delilleri varmis gibi fisildayip etrafa algi muhendisligi yapiyorlar. Davalar baslayinca bakiyorsun o medyada carsaf carsaf yer Alan delillerin aslinda cogu yok. Ama cogu insan bundan habersiz.
Bu davada da cogu soylenenin aslinda var olmadigini dusunuyorum.

soruşturmayı yürüten emniyet müdürlerini görevden aldılar. yuh diyorum artık. dayanamıyorum bu ülkenin haline, asla yurtdışına gitmem diyen ben artık kızım için bu ülkeden gitmeyi düşünüyorum. bu insanlara suçsuz deyip hala onlara oy verenleride Allah'a havale ediyor ve hakkımı asla helal etmiyorum

cemaat yönetiyormuş bu ülkeyi. ve iplerinide hükümete vermiş. nerelere kadar sızdıklarının çok acı gerçeği bu..

Uzun yıllardır bunun için uğraşıyorlardı zaten kadrolaşmayı görmemek için kör olmak lazımdı..

cemaat tek yönlü saldırmaz, daha doğrusu cemaatin akıl hocaları cia böyle yapmaz. farklı cepheler olur. ilk neşter dünkü operasyonda vuruldu, ilk neşterin ne kadar derine gideceğini, yapılacak diğer operasyon dalgalarıyla görücez. ikinci cephe; pkkdan açılır, pkk ağa babaları tarafından kışkırtılır, terörizm ayyuka çıkar. 3. cephe halk hareketleri olur; ülkenin dört bir yanında gezi eylemleri benzeri eylemler yaptırılır. bütün bunların planları çok önceden yapılmıştır ve domino etkisiyle bütün ülkeyi de sarar. sonuç olarak hazreti başbakanımızın, suriye devlet başkanı beşar esadı harcadığı gibi harcarlar onu. tayyip olur sana teyyip, tıpkı esadın esed olması gibi. bunlar benim varsayımlarım tabi.

anlaşılan o ki başbakan yeterince kullanılmış ve artık onların tabiriyle "deliğe süpürülme vakti" gelmiştir.

asker gak dese guk dese "aha darbe bu" diyen ileri zekalar; tskda da cemaatin yuvalanmasına izin vermeseydiniz, bugün kaba etiniz kurtulmuş olurdu.

demek ki neymiş; bu ülkede darbeler her zaman cia merkezli yapılıyormuş. darbeyi yapan kenan paşa da olsa, fethullah hoca da olsa "amerikanın çocukları" oluyormuş.

işte gözden kaçan en önemli şey

millet seviniyor, sosyal medyada bayram var, yahu neye seviniyorsunuz, şuan bence daha acınası bi haldeyiz
bizim gibi ne akp li ne cemaatçi olanlar daha da acınası, tutunacak dalımız yokmuş meğersem, anca böyle tenis maçı gibi izliyoruz, elden başka bişey gelmiyor, çünkü öyle bi gücümüz yokmuş

Duygularima tercuman olmussun chess.

Bakiyorum sosyal medyada Z.Oz'e methiye duzen ulusalcilar var.Cok saskinim gercekten.

demekki neymiş, hayatta heryere alnının akı ve teriyle gelecekmişsin, kimseye eyvallahın olmayacakmış. birileri omuz verir yükselirsen o birilerinin işi bitince altından kaçıverirlermiş.

bu iki yapılanma birbirine omuz verdi şimdi çıkarları ters düşünce kozlar ortalığa saçılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…