• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter'ı kapatmışsınız, o zaman lösemi hastalarına gereken kanı siz bulun'

bu anketi seçildikten sonra yapması gerekmiyo mu
yani projelerin hepsini yapmayacak mı seçilenleri mi yapacak anlamadım ben

bence bunun yerine sizin önerileriniz neler gibi birşey eklese daha iyi olurdu
en azından bu konuştuğumuz şeyleri dile getirip duyurabilirdik

bu anketi seçildikten sonra yapması gerekmiyo mu
yani projelerin hepsini yapmayacak mı seçilenleri mi yapacak anlamadım ben

bence bunun yerine sizin önerileriniz neler gibi birşey eklese daha iyi olurdu
en azından bu konuştuğumuz şeyleri dile getirip duyurabilirdik

Yapılmayacak diye bir şey yok seçilenlere öncelik tanınacak sadece iletişim bölümünden yine öneriler de bulunabilirsiniz seçim sonrası olması daha mantıklı olabilirdi tabi ama yine de hoş bir uygulama olmuş bence yönetimin her kademesinde katılımcılık ve hesap verebilirlikten yanayım :ssz:

Yapılmayacak diye bir şey yok seçilenlere öncelik tanınacak sadece iletişim bölümünden yine öneriler de bulunabilirsiniz seçim sonrası olması daha mantıklı olabilirdi tabi ama yine de hoş bir uygulama olmuş bence yönetimin her kademesinde katılımcılık ve hesap verebilirlikten yanayım :ssz:

uygulama güzel ama bu seçim sonrası olmalıydı bence

bunun yerine deseydi ki bazı alanda sağlık çevre vs projeleri olanlar yazsın
en beğenilenler oylamaya da sunularak değerlendirilecek deseydi
biz de kanser hastaları vs konuştuklarımız toparlayıp yazabilirdik mesela
o açıdan diyorum sesimizi duyuramıyoruz çünkü başka türlü

yani önerilere yazsam umursanacağını sanmam projelerini hazırlamış sonuçta sadece önceliğini soruyo

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ilaç sıkıntısının boyutlarına dikkat çekerek, ”Halen şaklaşık 500 ilaç piyasada bulunmaştu. Bunların önemli bir bölümü kanser ilaçları ve aşılar” dedi.
İlaç sıkıntısını dile getirmek üzere İstanbul Eczacılar Odası’nda düzenlenen basın toplantısına İzmir, Diyarbakır, Bursa, Mersin, Van, Gaziantep, Tekirdağ, Kocaeli ve Amasya Ecza Odası yöneticileri katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, ”Sayısı her gün değişmekle beraber bugün yaklaşık 500 ilaç piyasada bulunmamaktadır. Bunların önemli bir bölümünü kanser, kalp ilaçları ve aşılar gibi yaşamsal öneme sahip ilaçlar oluşturmaktadır. İlaç yokluğu, biz eczacılara sağlık hizmeti sunmada, hastalara ise ilaca ulaşmada büyük sorun yaşatmaktadır” diye konuştu.
İlaçta yaşanan sorunun kur farkı olduğunu ifade eden Şimşek,”Bugün halen yürürlükte olan ’İlaç Fiyat Kararnamesi’nin fiyatlandırma ile ilgili hükümlerinin uygulanması, ilaçta yaşanan bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırmaya yetecektir. Kararnamede ilacın fiyatının belirlenmesinde esas alınan kur değeri hala 1.95 iken bugün kur 3.00 liraya dayanmıştır. İşte sorunun esas kaynağı buradadır” şeklinde konuştu.
İlaç fiyat kararnamesinin revize edilmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Şimşek, ”Çözüm, yerli ilaç sanayinin destek ve teşviki yanında ilaç fiyat kararnamesinin revize edilerek doğru uygulanmasıdır. Hastanın ilaca kesintisiz ve zamanında ulaşmasını sağlamak; ilaç firmalarının, Türk Eczacıları Birliği’nin, Sağlık Bakanlığı’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncelikli görevidir. Bu bileşenler bir araya gelerek, halk sağlığını önceleyen, ilacı erişilebilir hale getiren bir yaklaşımla, ilaç fiyatlarında sürdürülebilir yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmelidir “ ifadelerini kullandı.
Kanser ilaçlarının bulunamaması durumunda ciddi kayıplar yaşanacağını belirten Şimşek şöyle konuştu:
”Bulunmayan kanser ilaçları, kemoterapi sürecini ve tedavi sürecini geciktiriyor. Hastalık acil tedavi edilmesi gereken bir olgu ki kanser gibi kalp hastalıkları gibi bekleme şansı yok hastanın. Yurtdışından ilacın gelmesi için günlük sorunların çözülmesi için geçen süreler hastanın tedavisinde ciddi bir gecikmeye neden oluyor. Bu sayının daha da artması bizim endişemiz. Daha çok kanser ilacı piyasada olmazsa ciddi kayıplar yaşayacağız”
Piyasada 473 kalem ilacın bulunmadığını söyleyen İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör ise ” Geçen hafta sonu itibariyle 473 kalem ilaç piyasada bulunmuyordu. Çok yaygın olarak, ithal kökenli ilaçlar bugün piyasada bulunmuyor. Bu uygulama Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği şekle dönüşürse emin olun piyasa önümüzdeki dönemlerde kat be kat artan sayıda bir ilaç yokluğuyla karşı karşıya kalacağız” diyerek tepki gösterdi.
Eczanelerin bypass edileceği bir uygulamayı kabul etmeyeceklerini ifade eden Güngör,” Eczaneyi bypass edecek, ortadan kaldıracak bir hizmetin uygulanması halinde kesinlikle müdahale edeceğiz. Bu alanlara çıkmak olur, ilaç hizmeti üzerindeki örgütlü gücümüzü kullanırız. Çünkü eczacılık mesleğinin sonlandırılmasına yönelik bir adımdır bu. Bu adıma ne biz, ne Türk Eczacılar Birliği nede bizim dışımızda olan 54 Eczacılar Odası hiçbir şekilde izin vermez“ şeklinde konuştu.
http://www.medikalakademi.com.tr/uyeler/timur/activity/19370/#!

Son düzenleme:
Konu pek ilgi çekici gelmedi galiba:26:

İlgi çekmemesine çok üzüldüm, hassasiyetlerden, haklardan, hukuklardan bahsedilip sonrasında kanser hastaları, engelliler hakkında tek kelam yazılmaması üzücü.

Devlet hastanelerinde sıra beklemiyoruz artık deyip seviniyoruz, gripten gittiysen sıra beklemezsin ama git bakalım MR için kaç ay sıra bekleyeceksin, ameliyat olman gerekiyorsa ne kadar bekleyeceksin bir söyleyiver bana, kansersen sgk, gss hiçbir işe yaramıyor, hoş gss kapsamı daraltıldı, en ihtiyaç duyulanlar kapsam dışı, göz, diş teşhis ve tedaviler gibi kalemler yok artık, eee ne olacak peki? Tamamlayıcı sigorta yaptıracaksın, mecbur değilsin yaptır diye zorlamıyorlar ama ya diş problemi yaşarsam ne olacak, ya gözlük tedavisine ihtiyacım varsa? O zaman yaptırmalısın, yapacak birşey yok, mecbur değilsin ama mecbursun, gelde çık işin içinden:44:

Şimdi biz gözümüze dişimize baktıramayacakken gelde kanser hastalarını düşünme, testleri yapılmıyor neden pahalı, ilik bankası yetersiz, kendilerine has bir hastane bile çok görülüyor, engellileri de yazalım mı?
Otistik yavrularımızdan mı başlayalım, bedensel engelli insanlardan mı?

engelsiz istanbul
trafik sorunu
ve öğrenciler için oyumu kullandım

ama cok basarılı hepsi
oy kullanırken zorlandım

Ben mesela yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.Batı'nın göbeğinde yaşıyorum,engelliler için rampalı otobüsler yapıldı ama otbüs şoförüyle tartıştım bir gün bu yüzden.Adam almak istmedi,sırf rampayla uğraşmamak için.:50:

arkadaşlar lütfen bunu imzalayın
800 küsür daha imza gerekiyo

simon kim imzalayacak? Bu soru içinde ironi barındırıyor, şu anda bağımsız adayın miting alanında boş alana konuşması gibi birşey yapıyoruz, sansasyonel haber lazım bize, başka türlü dikkat çekmez bu konu, ne üzücü değil mi:50:

simon kim imzalayacak? Bu soru içinde ironi barındırıyor, şu anda bağımsız adayın miting alanında boş alana konuşması gibi birşey yapıyoruz, sansasyonel haber lazım bize, başka türlü dikkat çekmez bu konu, ne üzücü değil mi:50:

ben de anlamadım mune
gerekli gereksiz her konu sayfalarca ilerliyo
bu konuya ilgi gösteren yok
çok üzüldüm gerçekten
ilgi görmesi için napabiliriz bilemiyorum
bi imza atacaklar yani
her konuya koysak mı acaba

İlgi çekmemesine çok üzüldüm, hassasiyetlerden, haklardan, hukuklardan bahsedilip sonrasında kanser hastaları, engelliler hakkında tek kelam yazılmaması üzücü.

Devlet hastanelerinde sıra beklemiyoruz artık deyip seviniyoruz, gripten gittiysen sıra beklemezsin ama git bakalım MR için kaç ay sıra bekleyeceksin, ameliyat olman gerekiyorsa ne kadar bekleyeceksin bir söyleyiver bana, kansersen sgk, gss hiçbir işe yaramıyor, hoş gss kapsamı daraltıldı, en ihtiyaç duyulanlar kapsam dışı, göz, diş teşhis ve tedaviler gibi kalemler yok artık, eee ne olacak peki? Tamamlayıcı sigorta yaptıracaksın, mecbur değilsin yaptır diye zorlamıyorlar ama ya diş problemi yaşarsam ne olacak, ya gözlük tedavisine ihtiyacım varsa? O zaman yaptırmalısın, yapacak birşey yok, mecbur değilsin ama mecbursun, gelde çık işin içinden:44:

Şimdi biz gözümüze dişimize baktıramayacakken gelde kanser hastalarını düşünme, testleri yapılmıyor neden pahalı, ilik bankası yetersiz, kendilerine has bir hastane bile çok görülüyor, engellileri de yazalım mı?
Otistik yavrularımızdan mı başlayalım, bedensel engelli insanlardan mı?

Sanıırım bır konuya duyarlı olmak için illa o durumdan muzdarıp mı olmamız lazım anlamıyorum ki??
Sanırım konu baslıgı ''twıtter'ı kapatmıssınız'' la basladıgı ıcın talep yok.Değiştirelim olmadı.Bu kadar zor degıl gelıp destek vermek

Halbuki bir gün hepimiz için twitter da tag, burda konu açılabilir,yada imza kampanyası başlatılabilir...

Son düzenleme:
ben de anlamadım mune
gerekli gereksiz her konu sayfalarca ilerliyo
bu konuya ilgi gösteren yok
çok üzüldüm gerçekten
ilgi görmesi için napabiliriz bilemiyorum
bi imza atacaklar yani
her konuya koysak mı acaba

Sanıırım bır konuya duyarlı olmak için illa o durumdan muzdarıp mı olmamız lazım anlamıyorum ki??
Sanırım konu baslıgı ''twıtter'ı kapatmıssınız'' la basladıgı ıcın talep yok.Değiştirelim olmadı.Bu kadar zor degıl gelıp destek vermek

İşte inanın kimse alınmasın ama çok kızıyorum, şu konu bir siyasi lider için açılmış olsa 1 saat içinde sayfalar dolusu yazı olurdu, kişisel polemiklerde cabası ama mevzu sağlık olunca, eğitim, engelli hakları vb olunca kimseden ses seda yok.

Herkes sırra kadem basmış ve Chelzy dediğiniz gibi ille hasta olunca mı duyarlı olmamız gerekiyor ya da engelli mi olmamız lazım engelli insanların hakkını savunmak için.

Yav çocuklardan bahsediyoruz lösemi deyince, bakın bu çocuklar eyleme de katılmamış, lösemili yavrucaklar, kaderlerine mi terk edelim?
Bilmiyorum, çok üzüldüm şahsen, demek ki herkes kendiyle ilgili şeylerde hakkımda hakkım diye diretiyormuş:50:

Korkmayın,fişlenmezsiniz.Bir imzadan bir şey olmaz.:51:

Sayfalarca yazıldı twit muhabbeti...:24: Kazen ortaya savcılık deyince korkaklıkla itham edildik.Neden kimse yok bizden başka ? :36:

Back