• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter'ı kapatmışsınız, o zaman lösemi hastalarına gereken kanı siz bulun'

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Twitter'a gelen yasak günlerdir özellikle "ifade ve iletişim özgürlüğünün engellenmesi" çerçevesinde Türkiye ve dünyanın gündeminde. Ancak yasağın sağlıkla ilgili de çok önemli etkisi var: Kan ve trombosit arayan hastaların durumu...

Küçük Melis, Yağız, Talha, oğluna yazdığı mektupla herkesi ağlatan Sevil anne ve başka birçok lösemi hastasının ilik nakli olması için kampanyalar düzenlenmiş, birçok kişi Twitter sayesinde sağlığına kavuşmuştu. Acil kan ve trombosit arayan hastalar, nadir hastalıkları olanlar, ABD'de birçok iç organı değiştirilerek hayata tutunan Refiye için de çok ses getiren paylaşımlar olmuştu.

"YETER ARTIK BİZ DE YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Hürriyet'in haberine göre, bu durum nedeniyle bir çok platform Twitter yasağına tepki göstermeye başladı. Etkin hesaplardan biri olan "Lösemi Dayanışma" isimli hesaptan da duyuru yapılarak olaya tepki gösterildi ve şu sözlere yer verildi, "Twitter'ı kapatmışsınız, o zaman lösemi hastalarına 2 günde 1 lazım olan kırmızı kanı ve trombositi de siz bulun. Benimki AB Rh negatif, biraz zor bulursunuz şimdiden söyleyim. Bu saatten sonra gönüllülerimize Twitter'dan ulaşıp biz de bulamayız artık. Bir sürü hastanın zaten sebebi oluyordunuz, artık hepsinin sebebi oldunuz. Şimdi bunu yazdık diye yine bize saldırıp belki de sayfamızı kapatırlar. Yeter artık. Biz de yaşamak istiyoruz, kan verecek gönüllülerimize ulaşmak istiyoruz, kan anonslarımızı yapmak istiyoruz. Bu hakkımızı elimizden alanları kınıyoruz."

Eki Görüntüle 1035732

TGC TWİTTER YASAĞININ KALDIRILMASI İÇİN DAVA AÇTI

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde Twitter’a erişim yasağının kaldırılması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından erişimin engellenmesi işleminin iptali için dava açtı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basın ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle 21 Mart 2014 tarihli Twitter yasağının kaldırılması için Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava TGC Hukuk Danışmanı avukat Gökhan Küçük tarafından yürütmeyi durdurma ve Twitter’a erişim yasağının iptali için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş adına açıldı.

Dava dilekçesinde “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kamuya yararlı dernekler statüsünde; tüzüğü gereği yasalar ve uluslararası sözleşmelerle gazetecilere tanınan hak ve özgürlükleri korumak amacıyla gerekli tüm girişimlerde bulunmak hak ve yetkisine sahip bir dernek” olduğu vurgulandı.

Dilekçede Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Twitter” kullanıcısı olup üyeleriyle olan ilişkilerini ve iletişimini sağladıkları, iptal kararı nedeniyle Twitter hesaplarına ulaşamadıkları vurgulandı. Dava dilekçesinde şu noktaya dikkat çekildi.

“Basın ve İfade Özgürlüğü üç temel ilke üzerinde yükselir. Haberleri Bilmek/ Habere Ulaşmak; Haber ve fikirleri eleştirmek/Yorumlamak ve Haberleri serbestçe yayabilmek hakkı. Bu ilkelerin her olayda ve her seferde aynı anda var olması zorunludur. Bir ilkenin idare tarafından engellenmesi o ülkede basın/ifade özgürlüğünün zedelendiğinin ve hatta basın özgürlüğünün olmadığının açık kanıtıdır. İdare Twitter’ı yasaklayarak -hiçbir nesnel kritere tabi olmadan- kısaca keyfilik içinde basın ve ifade özgürlüğünü açıkça ihlal etmiştir.”
http://www.radikal.com.tr/turkiye/t...mi_hastalarina_gereken_kani_siz_bulun-1182948

Son düzenleme:
Türkiye'de 700 lösemi hastası acil kemik iliği bekliyor. Bunlardan 418'i çocuk . Geçen yıl uygun kemik iliği bulunamadığından 152 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı ise Ulusal Kemik iliği Bankası için 5 yıldır adım atmıyor.

$BjewMxAIYAAOswx.jpg
$Bjb7fWdCUAAbXEq.jpg
$BjaUCpiCUAAVMME.jpg
$BjaR77VIUAAEezc.jpg
$BjaPINmCEAAPdQj.jpg
$BitHxaGIIAAMTkg.jpg
$BinH3-BIYAIeRfV.jpg

[video=youtube_share;Q49XS4LwrVk]http://youtu.be/Q49XS4LwrVk[/video]

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın...Başımızda değil ya,ne olursa olsun diğer insanlar...:ssz: Engelli olmama,kanser olmama garantisi var çünkü hepimizin...:45::ssz: Bir belediye otobüsüne binene kadar ne hakaretlere maruz kalıyor engelli vatandaşlar...:6: İmzalayalım Pingucum,inşallah konun hak ettiği değeri görür.

Bu konuya çok şey yazacağım ama şimdi işim var, işimi bölüp bölüp girdim siteye:))

Sadece lösemi değil, organ nakli hastaları, engelliler herşeyi konuşalım herşeyi.
Beklentilerimiz neler, sosyal devletten ne istiyor bu insanlar, hepsini ele alalım, hasta olmak, engelli olmak gerekmiyor illa ki.
Lütfen hepsinin sesini duyuralım.

Bu konuya çok şey yazacağım ama şimdi işim var, işimi bölüp bölüp girdim siteye:))

Sadece lösemi değil, organ nakli hastaları, engelliler herşeyi konuşalım herşeyi.
Beklentilerimiz neler, sosyal devletten ne istiyor bu insanlar, hepsini ele alalım, hasta olmak, engelli olmak gerekmiyor illa ki.
Lütfen hepsinin sesini duyuralım.

Tekrar teşekkür ederim Mune :42: Neler yapılması gerekiyor, neler yapılmış veya yapılmamış şehirlerinizde bu konularda gördüğünüz eksikleri yazın arkadaşlar...

Engellilerin Sorunları:
[video=youtube;9FeQehRSoC4]https://www.youtube.com/watch?v=9FeQehRSoC4[/video]

Son düzenleme:
Farklı partilerinde bu konularda ki meclis konuşmalarını da yüklemek istiyorum ama pek bir şey bulamıyorum internetim de yavaş bulan varsa yüklesin arkadaşlar :ssz:
[video=youtube;4OR0j1w12aU]http://www.youtube.com/watch?v=4OR0j1w12aU[/video]

Bu konu da en aktif çalışan milletvekillerinden biri Şafak Pavey verdiği soru önergeleri:

• Zihinsel engellilerin öğrenim imkanlarına ilişkin
  • Engellilerin istihdamda yaşadıkları sorunlara ilişkin
  • Van depremzedelerinin karşılaştığı sorunlara ilişkin
  • Genel Sağlık Sigortası uygulamasına ilişkin
  • AIDS ile mücadeleye ve HIV ilacı ile ilgili anlaşmaların gecikmesine ilişkin
  • Engelli yurttaşlarımızla ilgili hukuki düzenlemelere ilişkin
  • Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü engelliler ile ilgili verilere ilişkin
  • Engelli öğretmenlerle ilgili verilere ilişkin
  • Engellilere yapılan aylık ödemelere ilişkin
  • Engelli vatandaşların tekerlekli ve akülü sandalye ihtiyaçlarına ilişkin
  • İstanbul'da bir okulun imam hatip okuluna dönüştürüleceği iddiasına ve engelli öğrenciler için yapılan çalışmalara ilişkin
  • Zonguldak'ta engelli bir öğrenciye öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı iddialarına ilişkin
  • Özürlü Memur Seçme Sınavına göre yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin
  • Engellilerin vergi indirimli araç alımlarında uygulanan kıstaslara ilişkin
  • Özürlü Memur Seçme Sınavı sonrası yapılacak atamalara ilişkin
  • 12 Haziran 2011 ile 9 Mayıs 2012 tarihleri arasında terör nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin

Bu konu da en aktif çalışan milletvekillerinden biri Şafak Pavey verdiği soru önergeleri:

• Zihinsel engellilerin öğrenim imkanlarına ilişkin
  • Engellilerin istihdamda yaşadıkları sorunlara ilişkin
  • Van depremzedelerinin karşılaştığı sorunlara ilişkin
  • Genel Sağlık Sigortası uygulamasına ilişkin
  • AIDS ile mücadeleye ve HIV ilacı ile ilgili anlaşmaların gecikmesine ilişkin
  • Engelli yurttaşlarımızla ilgili hukuki düzenlemelere ilişkin
  • Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü engelliler ile ilgili verilere ilişkin
  • Engelli öğretmenlerle ilgili verilere ilişkin
  • Engellilere yapılan aylık ödemelere ilişkin
  • Engelli vatandaşların tekerlekli ve akülü sandalye ihtiyaçlarına ilişkin
  • İstanbul'da bir okulun imam hatip okuluna dönüştürüleceği iddiasına ve engelli öğrenciler için yapılan çalışmalara ilişkin
  • Zonguldak'ta engelli bir öğrenciye öğretmeni tarafından şiddet uygulandığı iddialarına ilişkin
  • Özürlü Memur Seçme Sınavına göre yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin
  • Engellilerin vergi indirimli araç alımlarında uygulanan kıstaslara ilişkin
  • Özürlü Memur Seçme Sınavı sonrası yapılacak atamalara ilişkin
  • 12 Haziran 2011 ile 9 Mayıs 2012 tarihleri arasında terör nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin

Pingu bu konuların ilgi çekmemesi çok normal...:ssz: Mesela ben İzmir'e yakınım,paylaştığın resimlerin birinde İzmir var.Aslında görüşebilirim onlarla.:16:

Böyle hassas bir konuda herkesin hem fikir olur görüş ayrılığının olmaması gerekiyor ama umarım herkes aynı hassasıyeti gösterir.

Haklısın. Siyaset konuşmayı seviyoruz madem gelsinler birazda bu konular üzerinden de savunsunlar yada eleştirsinler fakat yoldan, parktan başka bir şey yok genelde :ssz::ssz:

Artık özel hastaneler yanlış tedavi uyguladığında bile ücret alacaklarmış, mağdur insanı daha fazla mağdur ediyorlar :ssz:

Artık özel hastaneler yanlış tedavi uyguladığında bile ücret alacaklarmış, mağdur insanı daha fazla mağdur ediyorlar :ssz:

iyi de onlar zaten para için bile bile yanlış tedavi uyguluyorlar.benim kaç defa başıma geldi yaşadım bunu.özel hastanelere asla ama asla güven olmaz.özel hastaneler zaten kapitalizmin bize getirmiş 'para kaçırma'ya yardımcı bi kurumdur.
ayrıca sosyal medyayı eğlence olarak kullanmamızın yanında bir de iletişim aracı olarak kullandığımızı görmüyorlar galiba.medya zaten yandaş kuruluş olduğu için sesini çıkartan vatandaşı ekrana getirmiyor.gerçekten var olan sorunlarımızı malesef göstermiyorlar.sadece kendi istedikleri gibi sosyal medyayı kullanıyorlar ama bi taraftan da bizim ihtiyacı olan insanlara ulaştığımızı da engelliyorlar.ama nedense ihtiyacı olan insanlara hiç mi hiç yardım etmiyorlar.pardon seçim zamanı dışında yardım etmiyorlar diyecektim.

Daha yeni böyle bi ilan sayesinde kan merkezine gitmistim yardımım dokunsun diye.
Acaba sosyal medyanın bu kısmını hiç düşünen oldu mu? Onlara göre işine gelmeyen herseyi yok etmeye çalışmak sadece.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back