• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Twitter Kapatıldı

mansur yavaş carpık kentleşmeyi duzelteceginden bahsediyo ya keşke verdiği sözleri tutsa:31:

twitter düzeldi arkadaşlar yaşasınn:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Dns ile hiç oynamamıştım zaten, bende hala yok, sabah ta yoktu. Ayarları değiştirip girmekten utanç duyuyorum çünkü :ssz:
Yaşanılanlardan, yaşanılacaklardan ürküyorum. Huzura-siyasetsizliğe ihtiyacım var. Gerçekten bıktım memleketin gündeminin bu kadar çalkantılı olmasından :ssz:

Dns ile hiç oynamamıştım zaten, bende hala yok, sabah ta yoktu. Ayarları değiştirip girmekten utanç duyuyorum çünkü :ssz:
Yaşanılanlardan, yaşanılacaklardan ürküyorum. Huzura-siyasetsizliğe ihtiyacım var. Gerçekten bıktım memleketin gündeminin bu kadar çalkantılı olmasından :ssz:

ya ben de anasayfya kendi sayfama yada başkasının sayfasına girebiliyorum açıyo ama güncellemiyo an yazılanları.anlamadım nasıl düzeldi :53::53: bende bu şekilde kullanmak istemiyorum ama mecbur bırakıyorlar.hani yasakladılarda ne oldu herkes eskisi gibi kullanıyo.

ya ben de anasayfya kendi sayfama yada başkasının sayfasına girebiliyorum açıyo ama güncellemiyo an yazılanları.anlamadım nasıl düzeldi :53::53: bende bu şekilde kullanmak istemiyorum ama mecbur bırakıyorlar.hani yasakladılarda ne oldu herkes eskisi gibi kullanıyo.

Görüşmeler sürüyormuş ya twitterla, deneme yapılıyordur belki, bilemedim şimdi. Test yayını gibi :97:
Ne günlere kaldık, hepsini geçtim, yurtdışı haber forumlarına göz gezdirdim de nasıl şiddetli dalga geçiliyor cihan'a kan kusturmuş memleketimle bilemezsiniz :ssz:

Görüşmeler sürüyormuş ya twitterla, deneme yapılıyordur belki, bilemedim şimdi. Test yayını gibi :97:
Ne günlere kaldık, hepsini geçtim, yurtdışı haber forumlarına göz gezdirdim de nasıl şiddetli dalga geçiliyor cihan'a kan kusturmuş memleketimle bilemezsiniz :ssz:

alemsin valla test yayını çok güzelmiş :9::9::9: bende twitterda okudum paylaşmışlar tüm dünyaya resmen rezil olduk:53::53: bide o yetmezmiş gibi yasağı duyurmak için en çok twiti biz atmışız :26::26::26:

Gazeteci Nagehan Alçı Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak CNN Türk gece haberlerine telefonla bağlandı. Alçı, hükümetten yetkililer ile görüştüğünü ve kapatma kararının savcılığa başvuran bir kadının Twitter’ın cinsel içerikli görüntülerinin kaldırılmasını reddetmesi üzerine alındığı söyledi.
Kaynak:http://haber.gazetevatan.com/iste-twitterin-kapatilma-sebebi/619676/1/gundem

Hal böyle ise doğru bir uygulama :30:

alemsin valla test yayını çok güzelmiş :9::9::9: bende twitterda okudum paylaşmışlar tüm dünyaya resmen rezil olduk:53::53: bide o yetmezmiş gibi yasağı duyurmak için en çok twiti biz atmışız :26::26::26:

:39: Efendi efendi eğleniyordum twitter da, hakareti-küfürü elersin-ciddi yaptırımlar koyarsın, toptan niye kapatıyorsun:ssz: kumda oynamamıza bile izin vermiyorlar artık, of pooof afra tafra moduna geçtim :31:

Gazeteci Nagehan Alçı Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak CNN Türk gece haberlerine telefonla bağlandı. Alçı, hükümetten yetkililer ile görüştüğünü ve kapatma kararının savcılığa başvuran bir kadının Twitter’ın cinsel içerikli görüntülerinin kaldırılmasını reddetmesi üzerine alındığı söyledi.
Kaynak:http://haber.gazetevatan.com/iste-twitterin-kapatilma-sebebi/619676/1/gundem

http://www.diken.com.tr/medya/nagehan-alci-hem-yasagi-akladi-hem-mahkeme-kararlarini-carpitti/

:39: Efendi efendi eğleniyordum twitter da, hakareti-küfürü elersin-ciddi yaptırımlar koyarsın, toptan niye kapatıyorsun:ssz: kumda oynamamıza bile izin vermiyorlar artık, of pooof afra tafra moduna geçtim :31:

amaç zaten öyle sayfaları kapatmakmış ama yanlışlıkla bütün twitterı kapatmışlar :9::9::9:

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, günlük basın toplantısının başında Türkiye’deki Twitter yasağıyla ilgili çok sert bir yazılı açıklama okuyarak, “ABD, Türkiye’deki ifade özgürlüğünü desteklemekte ve özgür ifade hakkını çiğnemeye yönelik her türlü eyleme karşı çıkmaktadır” dedi. Açıklamanın ardından başlayan basın toplantısının ana gündemi de Türkiye oldu.

GEÇEN Haziran alevlenen ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan Gezi Olayları sırasında yaptığı, Türk Hükümeti’ni eleştiren üst üste açıklamalardan sonra 17 Aralık Rüşvet Operasyonu ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Washington Yönetimi, uzun bir aradan sonra Türkiye’de yaşananlardan duyduğu kaygıyı ilk defa sert bir açıklamayla dile getirdi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Twitter yasağına açıkça karşı çıkarak, Türk Hükümet’inden de vatandaşlarına her türlü sosyal paylaşım sitesine erişim hakkını sağlamasını istedi.

SORULARDAN ÖNCE OKUDU

Açıklamayı, Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısının başında Sözcü Jen Psaki yaptı. Gazetecilerden soru almaya başlamadan önce yazılı bir bildiri okuyacağını belirten Psaki, ABD’nin Gezi’de olduğu gibi sadece önemli olaylar sırasında başvurduğu bir yöntemle duyurduğu açıklamasında şunları söyledi:

“ABD, Türkiye’deki ifade özgürlüğünü desteklemekte ve özgür ifade hakkını çiğnemeye yönelik her türlü eyleme karşı çıkmaktadır. Türk Hükümeti’ne vatandaşlarının Twitter’a erişimini engellememesi ve tüm sosyal medya platformlarına özgürce erişimi sağlama çağrısı yapıyoruz. ABD Başkanı Obama’nın da yakın dönemde altını çizdiği gibi, demoktarik hükümetler, iktidar gücümüzü nasıl kullandığımız ve o gücü nasıl sınırlamak zorunda olduğumuz konusunda açık bir tartışma yürütmek için bizimle aynı fikirde olmayanları dinleme gibi zorlukları da kabul etmek zorundadırlar. Bağımsız ve kısıtlanmamış bir medya, demokratik, açık toplumların bir esasıdır ve resmi şeffaflığı, hesap verebilirliği sağlamada hayatidir. Bu davranış, Türkiye’nin kendi dile getirdiği, en yüksek demokrasi standartlarını hayata geçirme isteği ve yabancı yatırımcı çekme çabalarına da terstir.”

KAYGILARI RICCIARDONE İLETTİ

Psaki’nin yazılı açıklamasının ardından brifing, Türkiye’deki Twitter yasağı konusuyla başladı ve yabancı gazetecilerin de dahil olduğu soru-cevap kısmında 10 dakika boyunca Türkiye’deki basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü sorunlarıyla, Başbakan Erdoğan’ın artan otoriter eğilimleri ele alındı.

Psaki, soru üzerine, bu kaygıları ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin de Türk Hükümeti yetkililerine ilettiğini açıkladı. Ancak hangi yetkiliyle temas kurulduğunu söylemedi.

ERDOĞAN YANLIŞ İSTİKÂMETTE Mİ

Dışişleri Sözcüsü, Erdoğan’ın otoriter eğilimleri konusundaki değerlendirmelerinin sorulması üzerine ise “Kaygılarımız olduğunda bunları dile getiririz. Bildiğiniz gibi Türkiye önemli bir NATO müttefiği. Onlarla birçok konuda çalışıyoruz. Ama bu kaygılarımız olan bir konu ve bunu da dile getirdik” diye konuştu.
Psaki, son dönem ABD’den Türkiye’ye yönelik birçok eleştiri ve kaygı açıklaması yapılmasının Başbakan Erdoğan’ın yanlış bir istikâmet belirlediği anlamına gelip gelmediği şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Sosyal medyada herhangi bir yasaklama, haksız gözaltılar, gazetecilerin işlerini yapmalarına getirilen engeller gibi olaylar olduğunda, kaygılarımızı dile getirdik. Doğrudur, Türkiye’de birkaç olay gördük ama Türkiye ile yakın çalışmaya devam ediyoruz. Yakın bir müttefik olarak kalmaya devam ediyorlar.”

İNANCIMIZI GÜÇLÜCE BİLDİRDİK

Psaki, aynı zamanda bir Amerikan şirketi olan Twitter Inc’le ilgili Türkiye’deki hukuki sürece ABD Yönetimi’nin dahil olup olmadığı sorusuna “Hayır dahil değiliz” dedi.
Türk Hükümeti’nin, iletilen kaygıları nasıl karşıladığı konusunda ise “Twitter’a bir engelleme olmaması konusundaki inancımızı açık bir şekilde ilettik. Elbette kendi kararlarını verecekler. Ama özel görüşmelerimizde de kamuoyu önünde yaptığımız gibi bunu güçlü bir şekilde ilettik” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/26057685.asp

Hangisi doğru:26:
O piti piti karamela sepeti:2:

Karar versinler hangisi?

Lafının arkasında durmak, bu yasağı ben getirdim diyebilmektir:ssz:
Ben kapatmadım ya bu twitter'ı, yetkim kk sınırları içerisinde geçerli, henüz uluslararası platformlara açılamadım:51:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Twitter şimdi mahkeme kararlarını uygularsa bizimkiler de onu açacaklar. Karşılıklı anlayış içinde belki bu akşamdan itibaren Twitter açılmış olur. Kimse merak etmesin" dedi.

ntvhaber

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Twitter şimdi mahkeme kararlarını uygularsa bizimkiler de onu açacaklar. Karşılıklı anlayış içinde belki bu akşamdan itibaren Twitter açılmış olur. Kimse merak etmesin" dedi.

ntvhaber

tam metin aşağıda

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "CHP, bu seçimde büyük bir kumar oynuyor. Ya yeni bir CHP olarak Mansur Yavaşların, Lütfü Savaşların, Sabri Erbakanların partisi olmaya dönecek veyahut bir zamanlar yolsuzluk dosyaları önünde poz verdikleri, sonunda affedip aday yaptıkları Sarıgüllerin CHP'si olacak. Bize göre hava hoş. Yazı da gelse tura da gelse biz kazanacağız inşallah" dedi.

Manisa'da bir yerel kanaldan canlı yayınlanan bir programda soruları yanıtlayan Arınç, seçim çalışmalarını çok hareketli geçirdiklerini, partisinin mitinglerine katılımın, önceki yıllara göre 2-3 kat fazla olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete haksızlık yapıldığına inanan binlerce insanın, AK Parti'ye destek olmak için meydanlara koştuğunu, mitinglerin, AK Parti'ye vurmak, dövmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamadığını gösterdiğini belirten Arınç, seçimler öncesi yerel yönetimlerden çok merkezi hükümetin tartışıldığını, hükümeti yıkma, aciz bırakma, itibarını zedeleme amaçlı çok kötü şeyler yapıldığını, buna karşı hükümetin kendini savunma noktasında olduğunu anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümete hakaret ettiğini dile getiren Arınç, bu seçimlerin, hükümete yönelik eleştirilerin ne kadar karşılık bulduğunu, halkın buna ne kadar itibar edeceğini göstereceğini, bu özellikleriyle bir genel seçim havasını da yansıttığını kaydetti.

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun, hakaret ve gaflarıyla meşhur olduğuna değinerek, "Bazen sinirlendiğinde 'anasının a'sı' diyecek kadar edepten yoksun bir insan. Bir siyasetçiye, bir ana muhalefet liderine yakışmayacak sözler ediyor. Hepsi kanunen suç, ahlaken yanlış ifadelerle hakaret ediyor" diye konuştu.

“Gezi olaylarında öyle tweetler yaşandı ki... Suç işlenmesi karşısında her ülke kendi tedbirini alır. Son olayda 3-4 kişi, zarar gördüğünü ifade eden insan, mahkemeye başvurmuş. Biri kadın, ev hanımı, 'Benim adıma Twitter'da hesap açılmış. Bu hesaptan ..... yayın yapılıyor, ben rezil oldum.' diyor. Mahkeme de karar vermiş; 'Buna erişim yasaklansın.' Bunları da TİB, Twitter merkezine duyurmuş ama merkez uygulamamış. Defalarca uygulamayınca TİB, geçici olarak erişimi kapatmış. Twitter şimdi mahkeme kararlarını uygularsa bizimkiler de onu açacaklar. Karşılıklı anlayış içinde belki bu akşamdan itibaren Twitter açılmış olur. Kimse merak etmesin. Biz iyilikten, güzellikten yanayız, Twitter dünyasının güzelliklerini de biliriz. Mesela 'Ben bu sabah Akhisar'a gidiyorum' dedim sadece. Çalışmalarımı anlatıyorum. Nasıl ulaştı, erişime nasıl açıktı bilmiyorum o sırada, düşmüş. Düşünce de beni sağdan soldan aradılar, 'Herkes tweet atamıyor, siz nasıl atıyorsunuz' diye. Özel bir çabamız olmadı. Allah kapıları açıyor demek ki iyi niyet olursa Twitter bile açılır. (Yolsuzluk iddialarıyla ilgili) Diyelim ki bazı bakanlar ve çocuklarıyla ilgili iddialar var, başbakana ait olduğu söylenen teypler, kasetler var. Bunlar yeni şeyler değiller ki. Bunlar belli zamanlarda herkes için çıkarırlar. Siyasette yolsuzluk iddiası ilk defa değildir. Geçmişte korunanlar bizim dönemimizde korunmaz. Biz şunu biliyoruz, insanlar beşerdir şaşar, hata yapabilir. En yakınımızda bile olsa hata yapan insanları hele yolsuzluk, zimmet, suistimal gibi çirkin işlere bulaşmış ne kadar insan varsa onları yanımızda tutmayız. Onlar yargılanır aklanabilirlerse yanımıza gelirler, aklanamazlarsa cehennemin dibine kadar giderler.”

"Twitter Türkiye'yi kale almıyordu"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş,Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, twitter yasağı ile ilgili soruya, "Twitter, Türkiye'yi adam yerine koymuyor, kale almıyordu." cevabını verdi. Özgürlüklerin yasaklanmadığını savunan Kurtulmuş, "Yalanların, sahtekarlıkların bir karşılığı olmamalı mı?" dedi.

Çorum'da gazetecilere açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu: ''Twitter dediğiniz şey de nihayetinde bir şirket. Bu şirket Türkiye'yi şimdiye kadar hiç takmıyor, hiç adam yerine koymuyordu. Türkiye'den giden taleplere karşı sadece iki şart altında kullanıcı hesap bilgilerini veriyordu. Twitter ya da sanal alemdeki kullanım yüzünden insan öldüyse ya da birtakım çocuk cinsel suçları kapsamına giren suçlar işlendiyse, IP hesaplarını kim kullandı? kullanıcı kimdir, bunları Türkiye'ye veriyordu.

Bunların dışında ne yazık ki Türkiye'yi adam yerine koymuyor, kaale almıyordu. Halbuki, binlerce, milyonlarca fake hesap üzerinden Türkiye'de neler yapıldı. Benim de başımdan geçti. Benimle ilgili uydurma haber, onlarca fake hesap üzerinden anından yayıldı. Bir saat sonra bunun uydurma haber olduğu anlaşıldı ama bu kadar. Hakaretin, bu kadar uydurma haberlerin, montajların, yalanların, sahtekarlıkların, insan haysiyetlerini ayaklar altına alan işlerin bir hesabı olmamalı mı, bir karşılığı olmamalı mı?''

Habertürk

Son düzenleme:

e beni sağdan soldan aradılar, 'Herkes tweet atamıyor, siz nasıl atıyorsunuz' diye. Özel bir çabamız olmadı. Allah kapıları açıyor demek ki iyi niyet olursa Twitter bile açılır.

Biz neyi tartışıyoruz Bülent Arınç son noktayı koymuş.Açıklamaya gel :52:

Dün gece geç saatlerde erişime kapatılan Twitter yasağı sürüyor. Sosyal medya devi ise yasak kararı üzerine flaş bir açıklama daha yaptı.

Twitter, şirketin Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki servisine girişin yeniden sağlanacağını umut ediyoruz” dendi.

Mesaj şöyle: “Twitter’ın vazgeçilmez bir iletişim platformu olduğuna inanan Türkiye’deki kullanıcılarımızın yanında duruyoruz. Yakında platforma erişimin tamamen açılmasını umut ediyoruz.”

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/26057894.asp

Back