Twitter Kapatıldı

bakın bizi itham ettiğiniz şeyleri aslında kendınız yapıyosunuz farkında değilsiniz butun mesajları okudum halada okuyorum karşıt görüsten bir kişi bile size hakarte etmemiş aşşağılayıcı bişey yazmamış ancak sizin yazdıgın kırmızı kısım ortada bana sizi kib leme hakkı verdiğiniz için tesekkur ederım

o müzakereler hala devam ediyor muydu ya

ama kazen de söyledi önceki sayfalarda
bilgiler twitterdan isteniyomuş
direk ulaşılamıyomuş

Tabi canım küfür,hakaret vs. olmaması gereken şeyler tamamen karşıyım bu tarz paylaşımlara,yorumlara.
Ama Twitter çok uzun zamandır Türkiyede epey rabet gören bir forum çok daha önce devlet engelleyebilirdi pek ala.

tşk ederim size de iyi günler.
size göre zıt şeyler ama bana göre aynı şeyler..
zaten bireysel düşüncemi yazıyorum katılan katılır katılmayan katılmaz..
ben gördüklerimi yazdım.
konuyu okuyor arkadaşlar ve daha sonra diyorlar ki eee şurda mantık hatası var konu sahte.
mesela yazmış iki yıldır evliyiz, başka cümlede de bu yaz evlendik.. hemen yazılan yorum iki yıl evliyim diyorsun başka yerde bu yaz evlendim diyorsun hopp konu sahte kapatılsın :)
bizi kandırıyorsun , senin yüzünden ban yiyoruz gibi..
ban yiyorum onlar yüzünden demek bile başkasının özgürlüğünden çok kendini düşünmek değilmidir..
yani birilerinin özgürlüğü çokda umurumuz da olmuyor demekki ..

canım olay küfür hakaret değil ki, küfür hakaret olmadanda bi suçlamayla karşı karşıya kalabilirsin, görüyoruz işte insanlar saçma sebeblerle gözaltına alınmaya başladı

Burada daha önce de paylaşıldı; Twitter diğer ülkelerle bilgileri paylaşıyor ancak ülkemizle paylaşmıyor diye. Geçen sene Fransa'da yaşanan bir olay ve twitter'ın tutumu...Fransa ile de bilgi paylaşımında bulunmamış Twitter, kendi ülkesinin yasalarına bağlı olduğunu ifade etmiş. Fransa'da davalar açılmış ve sonuca 10 ay gibi bir süre sonra ulaşılmış ancak bu süre zarfında bildiğim ve anladığım kadarıyla erişimi engelleme olmamış...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25430928/
http://www.teknoblog.com/twitter-fr...zarlarin-bilgilerini-devletle-paylasti-60459/
http://www.theguardian.com/technology/2013/jul/12/twitter-data-french-antisemitic-tweets

bende mahkeme kararı varmış gibi yapacaklarını bu karara dayandırarak konuştu demek istedim...
açıklama için çok teşekkür ediyorum sağol penguin cim

geçen adam bir liradan ayakkabı kutusu satıyor diye göz altına alındı, kraldan çok kralcı vatandaşın biri şikayet etmiştir, onun gibi işte

Yok, hakaret sadece tek yönlüdür Angrycigim, senin dediklerin bir dertli basbakan dedi. Nede olsa her gün bir iftira, kola degil adamcagiza :))

Ayrica "baska ülkelerde en küçük ifitirada, alay ile ceza aliniyor" diye yazildi. Hangi ülkelerden bahs ediliyor merak ettim.
Birsey söyleyimmi, baska ülkelerde basbakana karsi rüsvet iddialari oldugunda, ses kayitlari oldugunda o ülkenin basbakani istifa eder, hükümet düser. Sadece iddia olsa bilse. O ülkelerde insanlar protesto ettiginde ve polisin elinde gençler öldügünde, o hükümet o gençler ile beraber ölerdi. Hiç kimse hükümeti savunmazdi cünkü gelismis ülkeler insanlar yol, metroya bakmiyorlar. Gelismis ülkelerde bunlar icraat degil, lütüf degil, sadece en basit ihtiyaçlardan. Gelismis ülkelerde bir basbakan "ben yol, metro yaptim" diye övünen basbakan ile dogru alay ederlerdi.

Ve alay konusunda birsey daha söylüyebilirim, burda kraliyet ailesi ile dalga geçen bir dizi çekilmisti (yani oyuncular kraliyet ailesini oyunuyordu) ve çok izleyicisi vardi hatta. Ayni sey ingiltere içinde söylenebilir. Buna ne deniliyor biliyormusunuz? Konusma özgürlügü.

canım olay küfür hakaret değil ki, küfür hakaret olmadanda bi suçlamayla karşı karşıya kalabilirsin, görüyoruz işte insanlar saçma sebeblerle gözaltına alınmaya başladı

Aynen katılıyorum bende sana :)
Boş ayakkabı kutusu bile suç aleti oldu bu memlekette.

İyi askıya alalım demişler,ben olsam hepten koparırım ipleri.

Yalnız kk nın kuşları da sanki twitter a tepki olarak doğmuş gibi duruyor

kırmızı ile isaretledigim yer icin farklı düşünmüyorum.
sırf fake olma ihtimalini soylemek bile ban nedeni oldu, yani sizin verdiginiz ornekteki gibi konunun kapatılması gibi bir durum ile zıt demistim, olmaz olamaz demedim, ayrıca size gore aynı olabilir tabi.
fakat dusuncem şu ki, bu twitter da olabilir, konunun kapatılması da, ya da dusuncelerimizi dile getirirken gerekcelendirmeksizin suclama yapıp yapmama ayrımı da, bireysel veya toplumsal olarak herhangi bir baskı unsuru olusturacak kararlar alınmamalı, alınamayan kararlar icin ise hedef gostererek ithamda bulunulmamalı. üstelik bu durum tüzel kişileri temsil ediyorsa ya da devlet adına bir acıklamaysa direkt özgürlüklerin kısıtlanması kapsamında da insan hakları suçu olur. nitekim twitterla ilgili tum tartısma da bu zaten. en azından olayı boyle okuyorum şahsen.

Twitter kolay kolay IP vermiyor ancak anlaşmalar gereği uluslararası yazışmalarla bu da çok uzun sürüyor genelde yada uluslararası davalar sonucu vermek mecburiyetin de kalıyor. Adınız soyadınızı kullanmadığınız sürece sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Tabi bakalım twitter ne açıklama yapacak bugünden sonra

Yaşanılanları hayretle takip etmekteyim
Binlerce tweet'im var twitterda 1 adet hakaret içerikli yazım yok, ne şahısa-ne kuruma. Efendice sorgulayarak-eğlenerek yazıyordum. Benim bu hakkım nasıl kısıtlanır? Ne hakla, hangi vicdanla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…