- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
- 798
- Konu Sahibi PembeLokum
Dün Bursa mitinginde mahkeme kararı var kökünü kazıyacağım dedi kendi kulaklarımla duydum ben
ülkenin düşürüldüğü duruma bak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dün Bursa mitinginde mahkeme kararı var kökünü kazıyacağım dedi kendi kulaklarımla duydum ben
Valla ben gezi zamanındaki sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle göz altına alınmaları okuyordum.
İstedikleri zaman gözaltına alabiliyorlarbence ama bu engellemenin amacı çok daha farklı gibi bence de.
Şurayı tekrar paylaşıyorum
'KARARI BİZ ALMADIK'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'e erişim yasağı ile ilgili "Anılan engellemeyle ilgili istanbul cumhuriyet başsavcığı tarafından talep olunmuş veya alınmış bir karar yoktur" açıklaması yaptı.
GEREKÇELENDİRME YANLIŞ'
Yargıçlar Sendikası (YARSAV) üyesi hakim Hüseyin Nuh Köse, Twitterın kapatılmasına yönelik bir mahkeme kararı olmadığını, kapatma işlemini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) isteği sonrası olduğuna işaret ederek Buraya yanlış bir bilgi var. Twitterın kapatılmasına yönelik bir savcılık veya mahkeme kararı yok. Ancak, çeşitli mahkemelerin, aldığı kararlar Twitterın kapatılması için gerekçelendirildi. Ancak bu doğru gerekçelendirme değil. Karardan hicap duyuyoruz. Bu karar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırı dedi.
BİR AÇIKLAMA DA ANKARA BAROSU'NDAN
Ankara Barosu, Twittera erişimin engellenmesine dair kararın derhal kaldırılması talebi ile BTK'ya başvurdu. Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy, kendisini TMK 10 maddeye göre yetkili sayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koruma tedbiri kararına karşı da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine başvuracaklarını belirterek Ankara Barosu olarak biz de twitter kullanıcıyız, menfaatimiz var. Yasa yollarına sonuna kadar başvuracağız"dedi.
'KARAR YANLIŞ UYGULANMIŞ'
Avuka Umut Metin ise konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede mahkeme kararlarının yanlış uygulandığına işaret ederek "Mahkemelerin verdiği kararlar siteye erişimin engellenmesi değil içeriğe erişimin engellenmesidir. Bu engelleme kararları münferit Twitter kullanıcılarına ilişkindir. Özel bir şirketin mahkeme kararlarına uymamasının yaptırımı Uluslararası Sözleşmeler ile Milletler Arası Hukuk Kuralları çerçevesinde düzenlenmiş ve yaptırımlara bağlanmıştır. BTKise uluslararası müracaat yerine bütünü ile siteye erişimi engellemiştir. Bu hali ile mahkeme kararları yanlış ve genişleterek uygulanmış aynı zamanda Anayasanın 22. maddesinde belirtilen 'Haberleşme Hürriyeti' ve 26. maddesinde belirtilen Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti ihlal edilmiştir" şeklinde konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26053400.asp
sadece nick kullanan kendi adını soyadını kullanmayan kullanıcıları tespit edebiliyolar mı ki
Erişimin engellenmesinin yasal bir dayanağı yokmuş ki zaten ne mahkeme böyle bir karar vermiş ne de TIB'in böyle bir yetkisi var ülkeyi rezil ettiler dünyaya
yine kraldan çok kralcıların, işgüzarlığı yani
üstelik bazı kişiler ailesinin yanında kalıyosa ıp adresi verilse de sıkıntı olur bence
sonuçta kimin üzerine kayıtlıysa o görülecek
bence de önceden söylenmesi gerekiyo
Valla ben gezi zamanındaki sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle göz altına alınmaları okuyordum.
İstedikleri zaman gözaltına alabiliyorlarbence ama bu engellemenin amacı çok daha farklı gibi bence de.
sadece nick kullanan kendi adını soyadını kullanmayan kullanıcıları tespit edebiliyolar mı ki
işte durum benim için bu şikayet edilen ben olsam gider ifade falan veririm hiç problem değil sorun evdekılere hesap vermekte korkumuz bundan kazen beyyy
twitterin kapatılmasına olumlu bakanlar bu sorumu cevaplarlarsa sevinirim.
neticede burada da bir sürü haber paylaşılıyor ve aynı şekilde kadınlar kulübü engellense, girilemese ne yapardınız
dan diye dalıyorum kusura bakma renginam ama başbakanımız ne eylerse güzel eyler. bir sebebi vardır türkiye üzerinden oynanan oyunları engellemek için yaptı. diyenler çıkardı yine
onlar isimleri acik olan kisilerdir, fake hesap olanlar degil...
birileri twitter kapattırdı,
birileri de fake konu gerekçesiyle konuları kapattırdı :)
çok konuya şahit oldum mantıklı değil böyle bir şey mümkün değil
kandırılıyoruz diyerek konu kapatılsın diyenler..
demekki hepimiz hoş olmayan durum gördüğümüz anda kapattırabiliyoruz :)
Fake hesap kullananlar tiwitter'a kimlik bilgilerini verir mi?
hee deseniz ki ıp numaralarından ulaşılabilir ama ya bu kişiler her seferinde ffarklı pcler kullanıyorlarsa tespiti yine zor bence.
suç işlemeden Twitter kullanan kişiilerin bu hakları engellenmiş oluyor.