Twitter Kapatıldı

Valla ben gezi zamanındaki sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle göz altına alınmaları okuyordum.
İstedikleri zaman gözaltına alabiliyorlarbence ama bu engellemenin amacı çok daha farklı gibi bence de.

Dün Bursa mitinginde mahkeme kararı var kökünü kazıyacağım dedi kendi kulaklarımla duydum ben

Erişimi engelleyebilir tabi ama dün çıkan mahkeme kararında siteye erişimin engellenmesi değil bazı içeriklere erişim engellenmesi kararını vermiş mahkeme yani dün gece ki uygulamanın yasal dayanağı yok demek istedim...

Valla ben gezi zamanındaki sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle göz altına alınmaları okuyordum.
İstedikleri zaman gözaltına alabiliyorlarbence ama bu engellemenin amacı çok daha farklı gibi bence de.

sadece nick kullanan kendi adını soyadını kullanmayan kullanıcıları tespit edebiliyolar mı ki

Son düzenleme:
Şurayı tekrar paylaşıyorum

'KARARI BİZ ALMADIK'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'e erişim yasağı ile ilgili "Anılan engellemeyle ilgili istanbul cumhuriyet başsavcığı tarafından talep olunmuş veya alınmış bir karar yoktur" açıklaması yaptı.

GEREKÇELENDİRME YANLIŞ'
Yargıçlar Sendikası (YARSAV) üyesi hakim Hüseyin Nuh Köse, Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir mahkeme kararı olmadığını, kapatma işlemini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) isteği sonrası olduğuna işaret ederek “Buraya yanlış bir bilgi var. Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir savcılık veya mahkeme kararı yok. Ancak, çeşitli mahkemelerin, aldığı kararlar Twitter’ın kapatılması için gerekçelendirildi. Ancak bu doğru gerekçelendirme değil. Karardan hicap duyuyoruz. Bu karar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırı” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ANKARA BAROSU'NDAN
Ankara Barosu, Twitter’a erişimin engellenmesine dair kararın derhal kaldırılması talebi ile BTK'ya başvurdu. Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy, kendisini TMK 10 maddeye göre yetkili sayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koruma tedbiri kararına karşı da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine başvuracaklarını belirterek “Ankara Barosu olarak biz de twitter kullanıcıyız, menfaatimiz var. Yasa yollarına sonuna kadar başvuracağız"dedi.

'KARAR YANLIŞ UYGULANMIŞ'
Avuka Umut Metin ise konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede mahkeme kararlarının yanlış uygulandığına işaret ederek "Mahkemelerin verdiği kararlar siteye erişimin engellenmesi değil içeriğe erişimin engellenmesidir. Bu engelleme kararları münferit Twitter kullanıcılarına ilişkindir. Özel bir şirketin mahkeme kararlarına uymamasının yaptırımı Uluslararası Sözleşmeler ile Milletler Arası Hukuk Kuralları çerçevesinde düzenlenmiş ve yaptırımlara bağlanmıştır. BTK’ise uluslararası müracaat yerine bütünü ile siteye erişimi engellemiştir. Bu hali ile mahkeme kararları yanlış ve genişleterek uygulanmış aynı zamanda Anayasanın 22. maddesinde belirtilen 'Haberleşme Hürriyeti' ve 26. maddesinde belirtilen “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti” ihlal edilmiştir" şeklinde konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26053400.asp

Son düzenleme:

yine kraldan çok kralcıların, işgüzarlığı yani

sadece nick kullanan kendi adını soyadını kullanmayan kullanıcıları tespit edebiliyolar mı ki

valla canım zaten kimse kendi adı soyadı ile öyle ileri gidecek yani suç teşkil edebilecek yorumlarda,paylaşımlarda bulunmaya cesaret edemez.
nick kullanan siteye üye olurkende nick kullanabilir öyle değil mi? yani twitter da bile olmaz kişinin kimlik bilgileri ben hiçbir sanal ortamda kimlik bilgilerimi kullanmam mesela.
Bana pek inandırıcı gelmedi bu.

Erişimin engellenmesinin yasal bir dayanağı yokmuş ki zaten ne mahkeme böyle bir karar vermiş ne de TIB'in böyle bir yetkisi var ülkeyi rezil ettiler dünyaya

yine kraldan çok kralcıların, işgüzarlığı yani

sadece bununla kalınmadı ki.
boyle bir hukum olmadıgı halde yasak ile diger kullanıcıların erisimi engellenmiş oldugundan insan hakları ihlali gerekcesiyle suc duyurusu yapılmıs TİB e .

üstelik bazı kişiler ailesinin yanında kalıyosa ıp adresi verilse de sıkıntı olur bence
sonuçta kimin üzerine kayıtlıysa o görülecek
bence de önceden söylenmesi gerekiyo

işte durum benim için bu şikayet edilen ben olsam gider ifade falan veririm hiç problem değil sorun evdekılere hesap vermekte korkumuz bundan kazen beyyy

onlar isimleri acik olan kisilerdir, fake hesap olanlar degil...

twitterin kapatılmasına olumlu bakanlar bu sorumu cevaplarlarsa sevinirim.
neticede burada da bir sürü haber paylaşılıyor ve aynı şekilde kadınlar kulübü engellense, girilemese ne yapardınız

işte durum benim için bu şikayet edilen ben olsam gider ifade falan veririm hiç problem değil sorun evdekılere hesap vermekte korkumuz bundan kazen beyyy

ben hangi içeriklerin incelendiğini anlamadım
eleştirilerde de mi çağırılıyo mesela orası muamma

ben kötü birşey yazmadım
ne hakaret yazdım ne iftira attım hatırlamıyorum öyle birşey yazdığımı
ama eleştiriden çağırırlarsa kötü yani

ben de zaten babamdan korkuyorum
ne işin var senin siyasetle diye bana kızar sonra

birileri twitter kapattırdı,
birileri de fake konu gerekçesiyle konuları kapattırdı :)
çok konuya şahit oldum mantıklı değil böyle bir şey mümkün değil
kandırılıyoruz diyerek konu kapatılsın diyenler..
demekki hepimiz hoş olmayan durum gördüğümüz anda kapattırabiliyoruz :)

twitterin kapatılmasına olumlu bakanlar bu sorumu cevaplarlarsa sevinirim.
neticede burada da bir sürü haber paylaşılıyor ve aynı şekilde kadınlar kulübü engellense, girilemese ne yapardınız

dan diye dalıyorum kusura bakma renginam ama başbakanımız ne eylerse güzel eyler. bir sebebi vardır türkiye üzerinden oynanan oyunları engellemek için yaptı. diyenler çıkardı yine

dan diye dalıyorum kusura bakma renginam ama başbakanımız ne eylerse güzel eyler. bir sebebi vardır türkiye üzerinden oynanan oyunları engellemek için yaptı. diyenler çıkardı yine

kusura bakar mıyım kuzum genele sordum

ben de öyle düşünüyorum ama bakalım ne diyecekler

Son düzenleme:
onlar isimleri acik olan kisilerdir, fake hesap olanlar degil...

Fake hesap kullananlar tiwitter'a kimlik bilgilerini verir mi?
hee deseniz ki ıp numaralarından ulaşılabilir ama ya bu kişiler her seferinde ffarklı pcler kullanıyorlarsa tespiti yine zor bence.
suç işlemeden Twitter kullanan kişiilerin bu hakları engellenmiş oluyor.

iyi günler,
eger dediginiz gibi bir durum söz konusu olduysa eleştirinizde haklısınız.
fakat bu kapattırılabilecegi degil, birilerinin istenmeyen dusuncelere vs tahammul edemedigi noktada baskı uygulamaya kalkıstıkları anlamına gelir,
ve evet bence de sorunlu bir dusunce tarzı.

fakat fake konuyla ilgili bir ornek de ben vereyim kendimden, hem de tazesiyle...
kapattırılmasını istememiştim fakat bir uyenin tavrından oturu bu konunun fake olma olasılıgı benim gozumde artıyor dedigim icin bile konu dısında ban yedim. yani konunun kapatılması orneginizle tamamen zıt seyler...

"MÜZAKERELER ASKIYA ALINSIN"

‘Müzakereler askıya alınsın’ çağrıları ilk defa Türkiye yanlısı olarak bilinen gruplar tarafından yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Avrupa Parlamentosu’nun en büyük üçüncü grubu Liberallerin Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, üyelik müzakerelerinin artık askıya alınması gerektiğini söyledi. Grubunun gölge Türkiye raportörü de olan Lambsdorff yaptığı açıklamada, ‘müzakerelerin askıya alınması çağrısı yapıyorum. Basın hürriyeti temel bir AB değeridir. Eğer Başbakan Erdoğan bunu anlamıyorsa kendisiyle müzakere etmenin artık bir manası kalmamıştır’ dedi.

Alman Liberal lider AB’nin temel hak ve hürriyetlerin müdafaa edilmesi için Türkiye sivil toplumu ile ilişkilerini kuvvetlendirmesi gerektiğini kaydetti.
http://gundem.bugun.com.tr/siddetle-kiniyorum-haberi/1026029

twitter kullanıcı bilgilerini IP falan vermiyor diye biliyorum

ama facebook veriyor, bi şekilde ben buna kendim şahit oldum, IP adresi internet kafe çıktıkğından bişey olmadı ama

sonuç itibariyle heryerde dikkat etnek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…