twiter'ım, instagram'ım vs yok diye gülünüyor halime, ne garip...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
zselam herkese,
malum teknoloji çağındayız, ve artık toplumumuzda teknolojiden uzak kalanları dövüyorlar :)
şaka bir yana, kısaca izah edeyim başıma geleni.. her nekadar teknoloji ile yakın olsak da, teknolojinin sağlamış olduğu bazı sosyal durumlara uzak kalanlardanım... facebook denen zımbırtıyı senelerce edinmedim...
kullanmayı sevmiyorum, sevmek zorundamıyım yahu ?
ne eşim ne ben...ama dedim ya, sosyal ağlardan uzak kalanı dövüyorlar diye, mübalağa etmiş olmuyorum inanın.. :) çevremde kim varsa hepsi derdi ozamanlar neden almıyorsun, niye kullanmıyorsun, teknoloji özürlü falan fişman.. onların zoruyla değil ama sırf uzakta yaşadığım esnada face almak icap etti aldık neyse ki..
derken twit muhabbetleri, instagram mıdır nedir doğru yazdığıma bile şüpheliyim gülmeyin :)
işte o zımbırtı da varmış ne işe yarar anlamış değilim henüz, :) arkadaş ortamım olsun, eşimin çevresi olsun, akraba eş dost komşu aklınıza kim gelirse hepsinden aynı cümleyi duyuyorum,
aaaa senin yokmuuuu??? inanmıyorum yaaa ????
sanki çok mühim bir durummuş ve ben sallamışım gibi davranılıyor... hele ki son zamanlarda arkadaş ortamımla otururken yeminle oturmaya sıkılır vaziyete geldim... ellerinde telefon ve muhabbetten öte bir evrede muhabbet ediyoruz ( !) umarım cümlemi anladınız...
yani muhabbet desem değil, iyi vakit geçirmek desem dedğil.. saçma sapan bir hal...
sürekli birbirlerine instagramdan bişeylergöstermek, likeladınmı soruları... aaa şu beni eklemiş nidaları, ardından manidar sorular... gerçekten büyük bir problem olduğunu düşünüyorum ilişkimizin... gitmek gelemk gelmiyor içimden... ya öyle bir vaziyete gelmiş ki durum, sen beni gördün gördüğün halde cevap yazmadın...
nerden anladın gördüğümü diyor diğeri vallahi görmedim vs vs... mavi tiki olmuş watsapta
telefonumda watsap olduğunu bile unuttuğum zamanlar oluyor.. çünkü kullanmıyorum.. binde bir o da işim düşerse... çevremd özürlüyüm, teknoloji özürlü... sevmediğim için böyle ilan edildim :)
teknoloji güzeldir kullanalım edinelim... ama üç beş arkadaş bi araya gelince de iki kelam edelim yahu....
yakında kelimeleri telaffuz edemeyeceğiz diye korkarım

Bundan daha saçma bir dalga geçme konusu olamazdi heralde

Bence cok iyi yapiyorsunuz kullanmayarak, keske bende bu işe hiç baslamasaydim, birakamiyorum ayol (ayolda neyse artik)

Tamamen zaman kaybı
(Sigara kullanmiyorum ama bu isareti kullanmayi hep istemistim, bugune kismetmis)

kullanmadığımız için cahil olarak değerlendiriliyoruz, bilakis elime bi alsam çetelesini çıkarırım herşeyin hepsinin... ama istemiyorum.. çünkü tuzak bunlar bence.. bi alıştınmı bırakamıyorsun... illa ki bende alışırım ve bırakamam.. neden kendimi telefona bağımlı duruma getireyim...benim telefonum çalarsa açarım, sonrası yok...
bazen koyduğum yeri unuturum telimin :) hiç de üzülmüyorum eksik hissetmiyorum :) telefona yapışk ikiz muamelesinde bulunasım yok vallla

mutlu bırakmıyorlar ki...
illa ki edinmelisin, edinmezsen cahilsin cühelasın... teknolojiden bihabersin... kısaca safsın.. böyle imkanlardan yararlanılmazmıymış
Puhahaa ne imkanıymış ki
milletin resimleri , abuk subuk sözleri
paylaşımları mı....hiç güleceğim yoktu
az ötede kudursunlar...

Benim de yok.
Derdim de yok : p

Bakınız teknoloji neymiş:

"Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgisi, uygulayım bilimi"

TDK yı açıp gösterin o çok bilmişlere de teknoloji neymiş ne değilmiş öğrensinler

Puhahaa ne imkanıymış ki
milletin resimleri , abuk subuk sözleri
paylaşımları mı....hiç güleceğim yoktu
az ötede kudursunlar...

bu konuyu açmama sebep olan arkadaşım sağolsun :) akşam bizdelerdi eşiyle beraber... eşinin elinde telefon, maç özetlerini okuyor bilmem hangi programdan, arkadaşım mutfağa su içmeye diye çıktı, gitti gelmez gitti gelmez.. bende gittim merak ettim arkasından... mutfağa oturmuş sandalyeye atık kimleri likelıyorsa eşimle içerde göz göze geliyoruz, bunlar napıyor dercesine :)
eee ben içerde oturuyorum... niye geldiniz ki ozaman.. oturun evinizde karı koca kimi likelıyorsanız likelayın beee

onlar için teknoloji like'dan , face yorumlarından ibaret... bizler mi? bizler cühela takımı...

Benim hepsinden var facebook hariç instagram ve twitterı baya baya aktif kullanıyorum. Ama olmayana "aaaa nasıl yok" demiyorum. Ne güzel yeaa keşke bende öyle olsam diyorum ama onlarsız yapamıyorum. Dalga geçmek için çok saçma bir konu zaten.

Bulasmayin valla bagimlilik gibi biseyy...sonrasinda tel elden dusmuyor dediginiz gibi...keskeee hic girmeyeydim bu islere ama bi kere baktin mi ayy bi bakimda yatiyim,bi bakimda cikiyim...seklinde bi hayat gercekten hos olmuyor..kullanmayanlara ozeniyorum ama kopamiyorumda..

dalga geçseler razıyım... umuruma takmam... ama sanki çok önemli bir konuyu önemsemiyormuşum gibi addediliyor...

onlar için teknoloji like'dan , face yorumlarından ibaret... bizler mi? bizler cühela takımı...

ha işte bu teknoloji düşkünleri var ya bilgisayara bir program kurulacak çift tıklamayı bilmez. (şaka yapmıyorum)
word nedir nasıl kullanılır bilmez.
yemişim öyle teknolojiyi
formatlarını ben çekiyorum neyin havası bu

komedi resmen :):)
ben dışarda böyle gördüklerime çok gülüyorum...resmen ayrı dünyadalar
beden nere,kendi nere...yazık :)

Benim var ama süpersonik aktif kullanmıyorum twitter dışındakileri. Lakin çok şikayetçiyim. 50sine merdiven dayamış ablam ergen kızlar gibi telefonu elinden düşürmüyor. Sırf bu yüzden tartıştık kendisiyle. Çözüm oldu mu peki? Tabi ki hayır, hala telefonuyla sevişiyor kendisi.

Ona bakarsaniz benim hic akilli telefonum olmadi. Ipod touch var bir tek.
Hatta 1.5 senedir cep telefonum bile yok. Son bir ay icinde yeni yetmeler gibi telefon kullanmaya ozendim. "Herkeste var, ben de istiyorum cep telefonu" nidalarimla istedigim modelin piyasaya cikmasini bekliyorum.

Bence sizin karsilastiginiz yorumlar cevrenizle ilgili. Ben watsapp nedir yeni ogrendim. Instagram ve twitter son 1 sene icinde aldim. Ha Facebook'u 2007'den beri kullaniyorum. Arkadaslarimin akilli telefonlari ve bahsettiginiz sitede hesaplari var, ama hic biri de oyle telefona gomulen tipler degil sansima. Cevremden de hic oyle yorumlar almadim. Teknoloji ilerledikce insan iliskilerinde bu tur muhabbetler cok. Herkesin havasi degisti. Muhabbetler begeniler, paylasimlar, goruldu/gorulmedi laflariyla dolu. Bunu abartip arkadas gorusmelerinde kafasini kendi telefonundan kaldirmayanlar var. Sohbet yok, herkes kendi dunyasinda. Valla sozum meclisten disari, kimse uzerine alinmasin simdi, ama bu tur embesilce manzaralar cok goruyorum.

Siz de akli basinda insanlarla gorusun. 3 tane kiytirik sitede hesabiniz yok diye ezilmenize gerek yok. O siteler de zaten ego tatmin etme pistlerine donustu. Begeniler, mutlu hayatlar yaristiriliyor cogunlukla. Valla bu muhabbetlerin dondugu ortamlara girmeyin cok rahatsizsaniz.

hay alnından öpeyim
vallahi çok doğru söyledin... teknolojiden kasıtları bukadar işte... teknoloji birbirinin yediği kebap resimlerini likelamaksa, ben özürlü kalayım arkadaş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…