twiter'ım, instagram'ım vs yok diye gülünüyor halime, ne garip...

bende aktif olarak facebook twitter instagram falan hepsini kullanıyorum ama kullanmayanlara da uzaylı muamelesi yapmıyorum hatta keşke bende daha az kullanabilsem. yolda çok fazla vakit geçiriyorum o sırada bir şeylerle oyalanayım diye diye oldu hep benimkisi ama buna rağmen arkadaş ortamlarında elinden telefon düşürmeyenler ya da görgüsüz gibi yediği her öğünü orada burada paylaşanlar hakkında bende sizin gibi düşünüyorum.

Ay ay ben bir zamanlar fena kullanırdım fec gene kullanıyorum ama o kadar değil uzak akrabalar için güzel oluyor.. geçen akşam resimlere bakayım dedim bir girdim abovvv neler yüklemişim yuh dedim artık kendime bunudamı bunudamı dedim durdum şimdi beni bekliyor resimleri düzene sokmak inanın 1 günümü alacak gibii..

Teknoloji Facebok, Instagram falan değildir, bunları aktif kullanmak teknolojiyi takip etmek falan değil. Önünden geçtiği mekanda yer bildirimi yapan insanla muhabbeti kesen bir insanım ben. Birlikte gezdiğim, takıldığım bir arkadaşım ilk başlarda bir kafeye, lokantaya vs. falan oturur oturmaz beni de etiketleyip Facebook'tan yer bildirimi yapıyordu. Daha sipariş bile vermeden telefonunu elime tutuşturup fotoğrafını çekmemi istiyordu. Kızla muhabbetimiz güzeldi, sohbeti bırakıp sosyal medyada takılmazdı ama böyle de salakça bir davranışı vardı. İki oldu üç oldu ses çıkarmadım, sonra bir keresinde "beni etiketleme" dedim. Sebebini sordu, "Ben istemiyorum, ne o öyle her gittiğimiz yer ortada. Sen ne yapıyorsan yap ama beni katma. Ne o öyle keko gibi?" diyerek eleştirdim. "Haklısın, çok saçma" dedi ve yer bildirimi yapma huyundan vazgeçti.

Şunu söyleyeyim, Facebook, Twitter, Instagram falan ben de kullanıyorum ama kullanım amacım biraz farklı. Çok sevdiğim bir sanatçı var, onun paylaşımlarını takip ediyorum. Sadece onunla ilgileniyorum sosyal medya hesaplarımda ve böyle mutluyum. Benimle de dalga geçmeye kalkan biri olmuştu, nerdeyse bir yıldır aynı profil fotoğrafını kullanıyorum ve başka fotoğraf eklemiyorum, o bununla alakalı saçma bir espri yapmıştı ve cevap dahi vermemiştim, umursamadım. Sosyal medyayı sebebim varsa kontrol ediyorum. Orada benim için özel biri varsa mesela onu merak edersem kontrol ederim, millet ne yapmış falan diye değil. Ha öyle yapana da yok sözüm, can sıkıntısıdır.

Mesajımı gördün, görmedin, yazdın, yazmadın olayına değinmiyorum bile. Yani demek istediğim şey şu: sosyal medyanın esiri olmayın, o sizin emrinize amade birşey ve sizin hayatınızı zorlaştırıyorsa kullanmayın, gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…