twiter'ım, instagram'ım vs yok diye gülünüyor halime, ne garip...

Ona bakarsaniz benim hic akilli telefonum olmadi. Ipod touch var bir tek.
Hatta 1.5 senedir cep telefonum bile yok. Son bir ay icinde yeni yetmeler gibi telefon kullanmaya ozendim. "Herkeste var, ben de istiyorum cep telefonu" nidalarimla istedigim modelin piyasaya cikmasini bekliyorum. :KK70:

Bence sizin karsilastiginiz yorumlar cevrenizle ilgili. Ben watsapp nedir yeni ogrendim. Instagram ve twitter son 1 sene icinde aldim. Ha Facebook'u 2007'den beri kullaniyorum. Arkadaslarimin akilli telefonlari ve bahsettiginiz sitede hesaplari var, ama hic biri de oyle telefona gomulen tipler degil sansima. Cevremden de hic oyle yorumlar almadim. Teknoloji ilerledikce insan iliskilerinde bu tur muhabbetler cok. Herkesin havasi degisti. Muhabbetler begeniler, paylasimlar, goruldu/gorulmedi laflariyla dolu. Bunu abartip arkadas gorusmelerinde kafasini kendi telefonundan kaldirmayanlar var. Sohbet yok, herkes kendi dunyasinda. Valla sozum meclisten disari, kimse uzerine alinmasin simdi, ama bu tur embesilce manzaralar cok goruyorum.

Siz de akli basinda insanlarla gorusun. 3 tane kiytirik sitede hesabiniz yok diye ezilmenize gerek yok. O siteler de zaten ego tatmin etme pistlerine donustu. Begeniler, mutlu hayatlar yaristiriliyor cogunlukla. Valla bu muhabbetlerin dondugu ortamlara girmeyin cok rahatsizsaniz.

yoo, bilakis ben eziklik değil gurur duyuyorum, göğsümü gere gere özürlüyüm evet diyebiliyorum...
çünkü bunun eksikliğini hissetmiyorum.. neden hissetmiyorum? bi arkadaşımı özlediğimde arayıp konuşuyorum, sesini duyuyorum iki kelam ediyorum...
biryerde buluşup oturup bi fincan kahve içmenin tadına varıyorum...
bunlar insanı cahil yapıyorsa, evet ben cahilliği seviyorum...

bende kullanmıyorum canım
ohh kafam rahattt
guncel olaylar burda da cıkıyor
ya da aç haberlerı ızle
bi fotografı likelamadın dıye hıc bıseyden eksık kalınmıyo vallahı
aman kım ne yorum yapmıs eşim kızar mı sevgılım gorur mu babam bısey dersı bu cocuk nıye boyle yazmıs bu kız nıye fotografımı oaylasmıs su benı nıye etıketlemıs
hıııc ugrasamamm

Benim var ama süpersonik aktif kullanmıyorum twitter dışındakileri. Lakin çok şikayetçiyim. 50sine merdiven dayamış ablam ergen kızlar gibi telefonu elinden düşürmüyor. Sırf bu yüzden tartıştık kendisiyle. Çözüm oldu mu peki? Tabi ki hayır, hala telefonuyla sevişiyor kendisi.

artık insanlar telefonun şarjı bitecek diye ödü kopuyor... sanki şarj bitince elektrik kesilmiş gibi oluyorlar...
bana gelenlerin çoğu böyle.. kapıdan girer girmez şarj takacak delik arıyorlar... çıldırmışız artık yaa... acınacak haldeyiz...
bugün çarşıda tüm gün şarjım bitik dolaştım.. hiç de delik aramadım... bende mi sorun var acaba, arkadaşım hastanenin acil şarj etme yerinde şarj ettirdi telefonunu.. yarım saat onu bekledik..

kullanmadığımız için cahil olarak değerlendiriliyoruz, bilakis elime bi alsam çetelesini çıkarırım herşeyin hepsinin... ama istemiyorum.. çünkü tuzak bunlar bence.. bi alıştınmı bırakamıyorsun... illa ki bende alışırım ve bırakamam.. neden kendimi telefona bağımlı duruma getireyim...benim telefonum çalarsa açarım, sonrası yok...
bazen koyduğum yeri unuturum telimin :) hiç de üzülmüyorum eksik hissetmiyorum :) telefona yapışk ikiz muamelesinde bulunasım yok vallla

Ben de kullanmayanlari cok cool buluyorum bikere, bana havali geliyorlar valla:21:

Cahillikle de hicbir alakasi yok sonucta kimse oralardan bilimsel calismalara katilmiyor ya da makale okumuyor :)

Ben de kullanmayanlari cok cool buluyorum bikere, bana havali geliyorlar valla:21:

Cahillikle de hicbir alakasi yok sonucta kimse oralardan bilimsel calismalara katilmiyor ya da makale okumuyor :)

elindeki telefonuyla her saniye dıt dıt sesiyle mesajlaşan bir arkadaşım var.. onunla oturmak istemiyorum artık.. çünkü ben bişey anlatıyorum mesela, bi kulağı bende bir gözü telinde.. ben adam yerine konmuyorum gibi hissediyorum... ayıp yaa,

yoo, bilakis ben eziklik değil gurur duyuyorum, göğsümü gere gere özürlüyüm evet diyebiliyorum...
çünkü bunun eksikliğini hissetmiyorum.. neden hissetmiyorum? bi arkadaşımı özlediğimde arayıp konuşuyorum, sesini duyuyorum iki kelam ediyorum...
biryerde buluşup oturup bi fincan kahve içmenin tadına varıyorum...
bunlar insanı cahil yapıyorsa, evet ben cahilliği seviyorum...
Iste benim demek istedigim sey bunlari kullanmadiginiz icin ezik olmaniz degil, cevrenizin size boyleymis gibi davranmasi. Bu tur catismalar yasamaniz. "Teknoloji ozurlu, geri kalmis" gibi gormeleri filan... Boyle kendince sizi ezmeye calisan insanlarla cok takilmayin demek istiyorum.

Iste benim demek istedigim sey bunlari kullanmadiginiz icin ezik olmaniz degil, cevrenizin size boyleymis gibi davranmasi. Bu tur catismalar yasamaniz. "Teknoloji ozurlu, geri kalmis" gibi gormeleri filan... Boyle kendince sizi ezmeye calisan insanlarla cok takilmayin demek istiyorum.

artık öyle insanlar kaldı mı ki?
şimdi çok zor öyle insanları bulmak... cebinde teli olan herkes yapıyor bunu.. istisnalar hariç.. ama istisnalar da beni bulmaz...

Benim face instragram felan yok.
Bi whatsapp var ama telefonum bozuldugunda daha memnundum.
Whatsapp bak bisey yazdim, whatsappa bakmadinmi sen?
Gibi gibi.
Hic aklima gelmezdi bedava olan seylerden nefret edicegim ama whatsapp cikti cikali mesajlasmanin moku cikti.
Maglum bedavaya, yazan yazana.
Kapatmak istesem olmuyor, odev ders felan.
Cok sey kaciriyorm.
sonucta herkeste var ve hrkes ordan anlasiyor.

banada soruyorlar kullanmadığımı söylüyorum bir face var okadar yani onunla başa zor çıkıyorum zaten birde diğerlerini başıma bela edemem yani öyle diyorum gerçekten de öyle bütün zamanının bilgisayar başında (tabi bunu meslek edinmedikçe) zaman geçiren insanları sevmiyorum kitap oku araştır öğren sorgula mantığında bir insanım çok teknolojinin insanı körelttiğini düşünüyorum aynen tv gibi.. zarar zarar anacım :KK51:

gazeldustubaglarfaost: 39451777 .!.:
mutlu bırakmıyorlar ki...
illa ki edinmelisin, edinmezsen cahilsin cühelasın... teknolojiden bihabersin... kısaca safsın.. böyle imkanlardan yararlanılmazmıymış :KK57:
Sen onlara bana twitter face lazım değilde ben geleceğim için zaman harcarım diyorum kitabımı okur,dersimi çalışır,ailemle sohbet ederim diyorum benim zamanım kıymetli diyorum öylece kalıyorlar teknoloji mınyakları:KK48:

Bende aktif kullanıcı degilim bu aglarda. Cok sasirdigim anlar oluyor artik millet her anini oraya postaliyor. Herhalde bazilarinda otomatik kameradan fotoğraf cekilince facebooka yükleniyor. Cok garip geliyor, hep böyle kendini sergileme elindekilerle övünme gibi bir istek var sanki. Teknoloji zaten günümüzün hastaligi. Eski zamanlarda insanlar daha rahatmis. Simdi kimin nerde en güzel keyfi (kahve keyfi bilmem ne keyfi) yaptigini bütün Türkiye hatta insanliga duyurmak gibi bir istek mevcut. Ne yazikki caresi yok. Sizin cevreniz baya abartmis hayatlari internete bagimli orda sürekli kendini tatmin etme gereği duyan insanlara acimiyor degilim.

sizin cevreniz dünyadan baya kopmus vaziyette..
umarim bu tür düsüncede olan insanlar cogalmaz

facebook kullanıyorum yurtdısından akrabalarım var onları gormek gorusmek acısıdan da cok iyi oluyor instagram aslında guzel bir uygulama fotograf manyagı oldugumdan heralde:)) ama genel anlamda egerki kullanmanız icin bir sebep yoksa uye olmamanızda iyi aslında

Asıl sen gül onlara. :63: Ne kadar gereksiz kullanır
olduk teknolojiyi. Facebook hesabımdaki bazı arkadaşlarımın o gün
ne yediğini,nerelere gittiğini,kimlerle buluştuğunu,ne izlediğini
her şeyini biliyorum. Eksiksiz paylaşıyorlar her gün.:rolleyes:

Benim yok ama şuana kadar " aa neden yok "diyenle karşılaşmadım.
Bunları kullanmak sadece abartı olduğu zaman sıkıntılı aksi taktirde sosyal medya iyiye yönelik kullanıldığı taktirde çok faydalı hal alıyor.
Kullanıcı olmak isterdim fakat ilgi meselesi sanırım.
Whatsapp ise telefonda kayıtlı eşin dostunla görüşebileceğin iyi bir program bence ve kişisel.
İstemediğiniz kişileri engellersiniz olur biter.
Rahatsız olduğunuz kişilerin zaten telefon listesinde işi olmamalı.

Ben de kullanmıyorum ve mutluyum. .

Bence herkes bilinçlendirilmeli ve gercek yasama donmeliyiz böyleee cok daha güzel

X