bence herseyi bir kenbara birakip evladina daha fazla zaman ayirmalisin. sumu bumu oldu deme bence dogrudan harekete gec.anne olarak gerekeni once kendin yap. esasinda cocuguna gerekli bilgi ve egitimi vermesi gereken senin annen degil. esasinda bu kisi sensin. evet anliyorum calisiyorsun. o zaman kisa bir sure icin kariyerine ara ver. en azindan evladin kendi bassina birseyler yapmayi becerene kadar derim ben. evlat sahibi kolay olunmuyor.
annen konusunada gelionce ben derimki annenin gonlunu yine al. o yinede yanlis yada dogru sana destek olmus senin evladina bakmis.ana gibi yar olmaz demisler. annen olmadiginda ah keske sunu demeseydim, bunu yapmasaydim dememek icin. bence anneninde gonlunu al derim. bunlar benim kendi dusuncem. begenmek yada begenmemek senin bilicegin seyler tabiki.
dilerim hersey istedigin, diledigin gibi olur sen ve evladin icin...
canım demek senınkı asırı bıyutta ızlemıs tv nın dunyasına gırmıs ..ama yınde tek sorun tv degıl bence eger dedıgın gıbıyse mutlaka bır norologa gotur gec kalma.....her sey yavrularımız ıçın ve annenın gonlunu yıonde al ama anlıcagı sekılde onada anlat gerekırse dr a onuda gotur ...ınş onemlı bırsey yoktur ve hemen ıyılesme yolunu tutar bebegın.....ve bencede ıs cok onemlı degılse uç yasına kadar sen bak sonra ıyı bır yuvaya verıur yıne calısırsın bende bıraktım uçuzlerım var su an calısmıyorum uç yaslarına gelsınler ınş...saglıklı gunler
Slm canım üzüldüm yaşadıklarına ama lütfen bu kadar suçlama kendini sen zaten iyi bir annesin ki bebeğinin farklılığını farkedip doktora götürdün. Çalışmak zorunda olduğun için çalıştığını da biliyorsun ayrıca benim evde oturan ama sırf çocuğu ayak bağı olmasın diye akşama kadar televizyonun karşısna bırakan arkadaşlarım da var.Sen yorgun olduğun için yeteri kadar ilgilenememişsin bundan sonra telafi edersin, umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer.
Televizyonlarda renk ve görüntü değişimi çok kısa sürelerde gerçekleştiği ve ekranda bizlerin yakalayamadığı ancak bilinç altımız tarafından yakalanabilecek görüntü ve değişimleri olduğu için çocuklarda hiperkinetik bozukluklar olarak adlandırılan dikkat eksikliği ve hiper aktivite bozukluğu oluyor.
16 aylık bebeğe TV seyrettirmemek siizn elinizde, çok geç kalmış sayılmazsınız.
Ancak, siz çalışan bir anne olduğunuz için ister kendi anneniz isterse bakıcı olsun diğer işlerini yaparken çocuğun oyalanması için TV açacaktır, kimse sizin ilgilendiğiniz gibi ilgilenemeyecektir.
Benim size tavsiyem, çok güzel kreşler var oralara vermeniz. Psikologlar ve pedagoglarla, haftada 1 gün doktor kontrolü yapılan, yine haftada 1 gün sinema/tiyatroya götüren kreşler var. Aylık 1500 Lira gibi bir meblağ ücreti. Tuzlu mu? Tuzlu:) Ancak çocuğunuz için kazanmıyor musunuz?
Arkadaşlar bu hafta itibariyle artık evdeyim..
Bebişime kendim bakacağım. Bir haftadır evde televizyon açmıyoruz. Her fırsatta oyun oynuyorum onunla.Şimdiden bile farlılıklar var çocuğumda stresi geçti diyebilirim kendi kendine bile oyunlar oynamaya başladı oyuncakları ile ilgilenmeye başladı..
Zamanla daha büyük değişikler olacağını düşünüyorum.Oldukçada yazarım inşallah..
Ayrıca en büyük sorun televizyon karşısında yemek yemesiydi. Sevdiği reklam ya da program çıkmadan asla yemiyordu. Şimdi artık öyle bir yemek yiyorkimaaşallah şaşırdım kaldım..
Çok hatalar yapmışız ama allahtan erken fark ettikte düzletmeye başladık..
zamanla değişiklikleri yazarım arkadaşlar..
Sevgili innuk,
Çok sevindim senin adına...
Bebeğine en iyi sen bakarsın canım,
Ona kitap okumayı da unutma...
Hiç unutmuyorum annem bana küçükken Ayşegül Tatilde kitabını alır ve birlikte okurduk...
Bebein de büyüdüğünde bunları hatırlayacaktır.
psikolog otizimle ilgili bişi demediyse işten biranönce çıkıp sadece çocuguna odaklan yoksa geri dönüşü olmayan bir yola girmek üzeresin.gün içinde parka gidin kitap okuyun resim yapın çeşitli faaliyet kitapları satılıyor onlardan alın ama tv yi kesinlikle bi şekilde uzak tutmalısınız.klip ve reklam en zararlıları.malesefki anne dışında bakan kişilere bu loay geliyor oturt tv nin başına bak işine ...umarım geç kalmamaışsınızdır.sevgiler...
saol arkadaşım çok teşekkür ederim..
Bizimkine bende çeşit çeşit hikaye kitapları aldım. Kucağıma oturtup hem resimlerine baksın hemde ona hikaye okuyum diye ama genllikle ya elinden alıp kitabı yemeye çalışıyor yada sayfalarını hızlı hızlı çevirip yırtmaya çalışıyor. Ama 80 tane kitapta paralasa vazgeçmiycem hergün okumaya çalışıcam..
Çok şükür canım Otizm demedi ama kesin olarak 3 yaşından önce birşey söylemiyorlar..
İşten ayrıldım zaten bir haftadır evdeyim oğlumla beraber ama tabi hala bir düzen kuramadık tam olarak. Dışarıyı parkı çok seviyor dışarı çıkınca eve dönmek istemiyor ama tabi dışarıda da aktif olarak oynadığı oyun yok sadece kumlarla oynuyor parkta birde kaydıraktan laymayı seviyor..
TV yi on gündür hiç açmıyoruz. Alıştı artık eskiden oynamayı bilmediği oyuncaklarla oynamaya başladı nasl oynuyacağını öğrendi gibi görünüyor..
İnşallah bundan sonra daha hızlı gelişim gösterir..
ilk okuduğumda okadar üzüldümki
son gelişmeleri okuyuncada çok sevindim
bende senin gibi kızım küçückken işe başladım
annem bakıyordu allahtan annem çok tv izlemeyi sevmezde böyle bi sorunumuz olmadı
ama annemin yaptığı hatalar çoktu benimde tabi
ben ilgilenemedim yorgunum diye bahaneler üreterek
annemde sağolsun baktı ama iştahsız olan kızıma aman miydesi küçülmesin diye
sürekli eline bişeyler tutuşturdu salatalık havuç vs çocuk yemek saati ni açlığını
bilemedi şimdi yeni yeni düzen oturtmaya çalışıyoruz
uyu düzenimiz yoktu annem öğleden sonra uyuttuğu için gece 1 den aşağıya yatmıyordu
delirmek üzereydim artık bunların üzerine benimde yaşadığım vijdan azabı işi bırakmama sebep oldu
iyide oldu diyorum şimdi herşeyiyle kendim ilgilenebiliyorum
ama tv konusunda ben de hata yapıyorum çoğu kez bütün gün açıktır evde tv
artık bende açmamaya karar verdim
TV meselesi çok ama çok önemli arkadaşlar, daha 5 dk önce şurada yazdım:
http://www.kadinlarkulubu.com/cocug...izla-evde-neler-yapiyoruz-2.html#post18619073