• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi tuz ve seker

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ocaliptus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
68
0
286
39
İsviçre
Kizlar bebislerinize hazirladiginiz ek gidalara corbalara tuz ve seker koyuyormusunuz?bir cok yerde koymayin yaziyor ama bazi tariflerdede hep var.sasirdim kaldim yaa

OCALİPTUS cnm tuz ve şker bebeklere yasak cnm en az 1 yalına kadar kullanılmaması gerekiyor

sakın kullanma sen arkadaşım bakma onlra sen eskidenmiş onlar onun yerine yemiyosa tabi yiyorsa yedirde yemiyosa azıcık pekmez koy ...

yeemeğe değil tabi...ben yoğurda koyuyorum biraz biz sadece yoğurt yediğimiz için yanlış bi yönlendirme yaptım...

dr umuzun 1 yaşına kadar yasakladıklarını yazayım o halde....... inek sütü, bal, yumurtanın beyazı, tuz, baharat, kara lahana, patlıcan, bakla, karaciğer dışındaki sakatatlar, şeker, hazır meyve suları, puding, sosis, salam, çikolata, çilek, çay kahve... ek gıdada 1 yaşına kadar bunlara dikkat edersen rahatlarsın bebeğinle..

evet 1 yaşına adar yasak ama bende az tuzlu ve salçasız yaptğım yemeklerden veriyorum 10 aylıkken başladım öncesinde hep tuzsuz verdim

tuz şeker yasak bende vermiyorum. ama arada kayınvalidemlere yada annmelere gidince çaktırmadan ağzına tatlı sokuşturuyolar.valla görünce kıyameti koparıyorum vermeyin diye.başlıyolar biz verdikte ne oldu size falan diye artık dinlemekten yoruldum yaa

şeker hiçbir şekilde kullanmıyorum
ama yemeklerine çok az tuz koyuyorum
ona da ihtiyacı var bebeğin

Back