• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüylenme sorunu

sdktm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
2.223
613
163
Merhaba arkadaşlar benim bir süredir yaşadığım bir problem var

çene bölgemde, göğüs ve göbek çevremde sert tüyler çıkıyor
çenemdekiler adeta sakal gibi çıkıyor
aşırı rahatsız oluyorum cımbızla aldım daha çoğaldı dün aynada farkettem tüm çene altımı sarmış duruma gelmiş

bu durumda doktora gideceğim, kadın doktoruna mı gitmeliyim,
doktorun bu durumda muayene şekli nasıl oluyor vajinal muayene olur mu acaba

biraz araştırdım bu durumu yaşayan kimseler tüylerin geçmediğini tek çarenin lazer olduğunu yazmış
birde doğum kontrol hapı veriliyormuş ama ben bunu kullanmak istemem, bu hapların aşırı yan etkileri olduğunu biliyorum

hormonal bir sorun olduğunu düşünüyorum. tahminimce sizden sadece bir kaç kan tahlili isterler vajinal muayeneye hiç gerek yok. hangi hormon değerlerinizde sorun varsa onu düşürmeye ya da yükseltmeye yönelik ilaç yazarlar. inşallah değerleriniz normale döndüğünde geçer:(

teşekkür ederim cevabınız için, inşallah en kısa sürede geçerler

uzun zamandır aynı sorunu bende yaşıyordum, sorunu halletmek için pek çok yöntem denemiş pek çok doktora gitmiş birisi olarak birkaç tavsiye vermek istiyorum. aldığın tüylerin kalın ve sert çıkması, zamanla bölgesel olarak yayılması kandaki testosteron seviyenin yüksek olmasıyla ve ya kıl köklerinin genetik olarak testosterona aşırı duyarlı olmasıyla alakalıdır. bir diğer ihtimal ise PCOS adı verilen bir yumurtalık semptomundan kaynaklanır.

öncelikli olarak ; tüylerinle daha fazla oynamadan acilen bir endokrin bölümüne gidip muayene olman lazım. çünkü bunun sonu gelmiyor, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı tüylerini aldıkça sertleşmeye ve bölgesel olarak yayılmaya devam edecektir. bütün yüzünü, vücudunu mahvetmeden doktora gitmen şart. bunun sebebi hormonaldir ve tedavi olmadan lazer, tüy dökücü kremler vs. asla yaptırmaman gerek. sen farketmeden bu işlemler vücudundaki ayva tüylerine de etki ediyor ve hormonal bozukluk yüzünden yanlış uyarılan ayva tüylerinin kıl köklerinden bir bakmışsın kalın ve koyu renkli kıllar çıkıvermiş.

ikinci olarak doktorunun gerekeli tetkiklerden sonra vereceği ilaçlara ek olarak iğneli epilasyona gitmeni öneririm. ilaç tedavisi görmeden, sorunun köküne inmeden yaptıracağın epilasyon işlemleri hem etkisiz kalacak hem de çevredeki uyuyan ayva tüylerini uyararak başını daha büyük belaya sokacaktır. en basitinden cımbız bile tek başına bu sorunu körüklemeye yeten bir alet.

üçüncü ve son olarak; bu konuda en uygun yöntem, doktorunun verdiği ilaçlarla kombine olarak iğneli epilasyona başlaman. lazer hormon bozukluğu olan kişilere önerilmiyor, insanların maduriyetinden istifade ederek sırf para koparmak niyetiyle %100 etkilidir gibi söylemlere asla kanma. çünkü herşeyin olduğu gibi bu işin de çok fazla çakalı türedi artık. bu meretten kurtulmak istiyorsan tedavi + iğneli ile mükemmel sonuçlar alırsın. bunun haricinde hamamotu yağı, bilmemne yağı, ıvır zıvır kremleri şeklinde mantar gibi türeyen para tuzağı ürünlerden de uzak dur. yıllardır çok çekmiş ve en sonunda neyin doğru olduğuna karar vermiş ve kararının faydasını da görmüş birisi olarak bu sıkıntıya ortak olduğum tüm bayan arkadaşlara yol göstermek istedim. sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim.

uzun zamandır aynı sorunu bende yaşıyordum, sorunu halletmek için pek çok yöntem denemiş pek çok doktora gitmiş birisi olarak birkaç tavsiye vermek istiyorum. aldığın tüylerin kalın ve sert çıkması, zamanla bölgesel olarak yayılması kandaki testosteron seviyenin yüksek olmasıyla ve ya kıl köklerinin genetik olarak testosterona aşırı duyarlı olmasıyla alakalıdır. bir diğer ihtimal ise PCOS adı verilen bir yumurtalık semptomundan kaynaklanır.

öncelikli olarak ; tüylerinle daha fazla oynamadan acilen bir endokrin bölümüne gidip muayene olman lazım. çünkü bunun sonu gelmiyor, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı tüylerini aldıkça sertleşmeye ve bölgesel olarak yayılmaya devam edecektir. bütün yüzünü, vücudunu mahvetmeden doktora gitmen şart. bunun sebebi hormonaldir ve tedavi olmadan lazer, tüy dökücü kremler vs. asla yaptırmaman gerek. sen farketmeden bu işlemler vücudundaki ayva tüylerine de etki ediyor ve hormonal bozukluk yüzünden yanlış uyarılan ayva tüylerinin kıl köklerinden bir bakmışsın kalın ve koyu renkli kıllar çıkıvermiş.

ikinci olarak doktorunun gerekeli tetkiklerden sonra vereceği ilaçlara ek olarak iğneli epilasyona gitmeni öneririm. ilaç tedavisi görmeden, sorunun köküne inmeden yaptıracağın epilasyon işlemleri hem etkisiz kalacak hem de çevredeki uyuyan ayva tüylerini uyararak başını daha büyük belaya sokacaktır. en basitinden cımbız bile tek başına bu sorunu körüklemeye yeten bir alet.

üçüncü ve son olarak; bu konuda en uygun yöntem, doktorunun verdiği ilaçlarla kombine olarak iğneli epilasyona başlaman. lazer hormon bozukluğu olan kişilere önerilmiyor, insanların maduriyetinden istifade ederek sırf para koparmak niyetiyle %100 etkilidir gibi söylemlere asla kanma. çünkü herşeyin olduğu gibi bu işin de çok fazla çakalı türedi artık. bu meretten kurtulmak istiyorsan tedavi + iğneli ile mükemmel sonuçlar alırsın. bunun haricinde hamamotu yağı, bilmemne yağı, ıvır zıvır kremleri şeklinde mantar gibi türeyen para tuzağı ürünlerden de uzak dur. yıllardır çok çekmiş ve en sonunda neyin doğru olduğuna karar vermiş ve kararının faydasını da görmüş birisi olarak bu sıkıntıya ortak olduğum tüm bayan arkadaşlara yol göstermek istedim. sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim.

Aynen PCOS başlangıcı
  • ayağın kokuyormu
  • Saçların dökülüyormu
  • omuzunda ve/veya kulağında sivilce varmı
  • Göbeğinde yağlanma başladımı

Aynen PCOS başlangıcı
  • ayağın kokuyormu
  • Saçların dökülüyormu
  • omuzunda ve/veya kulağında sivilce varmı
  • Göbeğinde yağlanma başladımı

evet ayağımda sebebini anlayamadığım koku oluşuyor
saçlarım dökülüyor
omzumda var ama kulaklarımda sivilce yok
göbeğimde yağlanma var

sanırım pkos belirtilerine uyuyorum
peki iğneli epilasyon ücretleri ne kadar bilginiz var mı

evet ayağımda sebebini anlayamadığım koku oluşuyor
saçlarım dökülüyor
omzumda var ama kulaklarımda sivilce yok
göbeğimde yağlanma var

sanırım pkos belirtilerine uyuyorum
peki iğneli epilasyon ücretleri ne kadar bilginiz var mı

pcos belirtilerine uyduğunuz sizde pco olduğunu göstermeyebilir. doktora görünmeden epilasyona başlamayın ve ya ben de kesin pco vardır demeyin. iğnelinin dakikası 1-2 tl arasında değişiyor. (iğneliyi çok iyi bir uzmana yaptırmanız gerek). eğer pcos ve ya başka sebeplerden dolayı hormonal bozukluğunuz varsa, tedaviye başlamadan ( hormonlarınız baskılanmadan ) epilasyon bir işe yaramaz onu berlitmem gerekiyor. ayrıca kilolu iseniz kilo vermeniz şart. pco'lu bayanlarda kilo vermenin ilaç kadar etkisi var. bu tüylenmenin de baş düşmanı kilo. mutlaka kilo verin.

Back