başka topikte yazmıştım
bu maskeyi değişik şekillerde kullananlar var
yüz bölgesindeki etkisinin çok olumlu olduğunu yazanlar var yabancı forumlarda
ve kıllar alınmadan uygulanmış çoğunda ,kılalrın üzerine bu maske yapıştırılmış,20 dk bekletildikten sonra maske suyla çıkarılmış.bi nevi depilatory gibi ama bence kıllar alındıktan sonra daha etkili olması muhtemel,çünki kıllar güçlü keratinize yapıdan oluşmakta ,kılların üzerine sürülüp böyle bi etki görüldüyse ,kıl diplerine ulaşınca etkisi daha kuvvetli olmalı mantıken..denemeye değer gibi görünüyor açıkçası.
uygulanacak bölgenin büyüklüğüne göre değişiyordur kullanılan miktarlar.
yüz bölgesini baz alacak olursak,1 yemek kaşığı zerdeçal tozu ve bir miktar nohut ununun(50 gr nohut unu olabilir başlangıç için) üzerine sütü yavaş yavaş ilave edip pasta hamuru kıvamına gelene dek dökersiniz ve hamuru hazırlarsınız.
zerdeçalın miktarı 1 yemek kaşığından daha fazlaya çıkarılabilirde ama şöyle bi sıkıntı var;zerdeçalda boyar maddeler var ve bu boyar maddeler elinize değidiğinde kolay kolay çıkmıyor,belki hamur içinde olacağından ciltte leke bırakmaz net bilemiyorum çünki hiç denemedim.
zerdeçalın rengini açarız ama evdeki doğal herhangi bi maddeyle çıkaramayız ,evde bu rengi açabileceğimiz tek kimyasal limon tuzunda var (sitrik asit).yani zerdeçalı önce sütle karıştırıp sonra içersine sitrik asitli suyu ilave edip rengi açıp sonra unu ilave edebilirz falan....
bunlarıda not geçeyimde sonra bana kızmayın zerdeçalın boyar etkisi sebebiyle...