Vücudun değişik yerlerinde farklı çeşitte tüyler uzar.
“Bütün tüyler benzer görünmekle birlikte, aslında birkaç değişik alt tip bulunmaktadır,” diyor Doktor Tüyler de dönemler halinde uzar ve dökülürler.
Kirpik ve burun kıllarına cilia denir. Bunlar baş ve vücut tüylerinden farklıdır. Cinsel bölge ve kol altı tüyleri de saçlardan çok farklıdır.
“Bu farklı tipler birbirlerinden, eriştikleri boy, doku ve kıvrılma eğilimi gibi özelliklerle ayırt edilirler,” diyor Doktor..
peki canım oksijen yada papatya suyu kullanınca;
1) kıllar uzayıp kalınlaşıyor mu?
2) tüyler eski rengine ne kadar sürede dönüyor?
3) tüyler eski rengine dönerken dipten siyah siyah mı çıkıyor?
4) sararması için ille güneştemi beklememiz gerekiyor? (kaç saat bekletmek gerek?)
bunları cevaplarsanız sizi çok öperim, çok severim :)
1. Oksijen suyunda tüylerin kalınlaştığını duydum. O yüzden papatya suyunu tercih et derim.
2.Oksijen geçici bi yöntemdir bildiğim kadarıyla.. Oksijeni hiç denemedim. Ama papatya kalıcı. Çünkü papatyayı saç rengini açmak için kullananlar var. Bende onlardan biriyim. Tüy sarartıcıda ise 1 hafta sonra diplerden çıkmaya başlayabilir.. Ama benim arkadaşım 1.2 kere uyguladı ve 1 ay boyunca çok rahat kullandı..
3. Tüy sarartıcı kullandıgında evet. Çünkü tüyler kırılıyor ve dipten doğal rengiyle çıkmaya başlıyor. Ama bu kolunu ağdaylaalanlar içinde geçerli.. Dipten mutlaka kendi renginde çıkar tüy..
4. Sararması için güneş ışını şart. Saçın için kullanıcaksan fön makinesi deneyebilirsin ama kollar için bilemiyorum.. Kollarındaki tüyleri sarartmak için yazın dışarı çıkmadan önce her gün kollarına papatya suyu sür.. Güneş ışınları sayesinde rengi açılacaktır.. 2.3 kullanımdan sonra fark ediceksin renk açılmasını.. Belli bi saate gerek yok. Günşe ışını alması yeterli. Her gün uygularsan bunu işin dahada kolaylaşır. Saatlerce güneşte durmana gerek kalmaz.. Ama kullanıcaksanda aktardan alman papatyası al cnaım. Ve her seferinde taze taze kullan. Mesela ölçüsüde 1 bardak suya(ısıtılmış) 1 avuç papatya koy..
Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Öğrenmek istediğiniz başka bişey varsa sorabilirsin canım..
teşekkkürrr ederimm tatlım çok yardımcı oldunnn :)
tek kafama takılan; tüyler dipten ucamı açılıyorr papatyayla yoksaaaa tüylerin hepsi bir mi eski haline dnüyor. yani dipten siyah siyahmıı çıkıyo :/ kaç ay gidiyoo papatya suyu kollara
Yavaş yavaş renk eski haline döner canım. Siyah siyah çıkmaz. Her gün kullanırsan uzun süre kalır..
kötü kokmuyorsa hergün sürerim :)
sağol canım :) bide son sorum olacakKokmuyo canım merak etme..
sağol canım :) bide son sorum olacak
Kışın evde koluma yapsam işe yaramaz mı :/ çok sarı istemiyom ztn. hafif rengini açsın tüylrin yeter bana :)
Sanmıyorum canım, illa güneş lazım. Zaten bi anda sapsarı yapmaz papatya suyu. Tonlayarak rengi açar. 1 ton açar 2 ton açar. Sapsarı yaptıgını hiç görmedim :)
eczaneden aldım papatya suyu :) SAÇIMA nasıl kullanabilirim şmdi?
Canım o papatya suları bildiğim kadarıyla kimyasal madde içeriyo. Saçına sıkıcaksın güneşe çıkıcaksın. Ya da fön makinesi. Saçını ıslatıcaksın güneş altında ya da fön makinesiyle kurutucaksın. 2.3 defa bu işlemi tekrarlıcaksın..
tmm canım bana çok bilgi verdinn çok sevdim ben seni :86::86: çok teşekkürleerr canıımm
mrb arkadaslar size bişi sormak istiyorum hamile iken tüğ sarartıcı kullanılabilirmi acaba?
tesekkur ederim canım gebelik daha çok yeni olduğu için doktora henüz gitmedim.deneyeceğim papatya suyunu
mrh.kızlar bende yıllardır yüzümü kuaförde sarartıyorum.hiç bir yan etkisini görmedim.sir ağda ,ip gibi yöntemler bende alerji yapıyo 1 ay boyunca sivilceli gezmek zorunda kalıyorum.ama artık hamileyim yaptırabilirmiyim bilmiyorum.bilgisi olanlar paylaşsın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?