• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvaletin eğitimimi olur yahuuu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
çocuklarımızı eğitmekle yükümlüyüz...bir anne ve babanın en büyük sorumluluğudur bu...
tuvalet eğitiminin yöntemi farklıdır sizin söylediğiniz tarz baskıcı bir tuvalet eğitimi çocuğu sorunlu kendine güvensiz yapar...ve emin bilinçli hiçbir anne o tarz bir eğitim vermiyordur...

o halde siz başka türlü yani olması gerektiği gibi bir tuvalet eğitimi görmemişsiniz etrafınızda...çocuklara bazı şeyleri ne kadar erken öğretirseniz o kadar sağlıklı bireyler olurlar...ve bence çocuklara birşeyler öğretmek dünyanın en keyifli işidir...

kusura bakmayın ama çok yalnış bir düşünce tarzı...

hele evladının eğitimini kedi köpek eğitimiyle kıyaslamak çok garip....

çok komiksiniz ya kızcağız ne demiş tuvalet eğitimi dememek gerekir demiş ne kötü anneliğini bırakmışsınız ki bu kimsenin haddi değil ne de vermediğiniz ders! kalmamış.. Haklısın arkadaşım bende sana katılıyorum çevrem pedagog psikologlarla dolu onlardan da öğrendiklerim var. Tuvalet Eğitimi demek yanlış bencede tuvalet geçiş dönemi ya da tuvalete gideceğini öğretme denilebilir. Ne demek istediğin anlaşılmıştır anlamak isteyene..

çok komiksiniz ya kızcağız ne demiş tuvalet eğitimi dememek gerekir demiş ne kötü anneliğini bırakmışsınız ki bu kimsenin haddi değil ne de vermediğiniz ders! kalmamış.. Haklısın arkadaşım bende sana katılıyorum çevrem pedagog psikologlarla dolu onlardan da öğrendiklerim var. Tuvalet Eğitimi demek yanlış bencede tuvalet geçiş dönemi ya da tuvalete gideceğini öğretme denilebilir. Ne demek istediğin anlaşılmıştır anlamak isteyene..

bence konuyu bir kez daha anlayarak okuyun...

adından muzdarip değil ki arkadaş...adı ne olursa olsun, nasıl ifade edilirse edilsin böyle bir eğitimin olmaması gerektiğinden, gereksiz olduğundan bahsetmiş...sorun tuvalet geçiş dönemi , tuvalet eğitimi denmesi vsvs değil...çocuk nasıl olsa öğrenir ne uğraşıyorsunuz diyor arkadaş ( bu kadar insan yanlış mı anladı acababilmiyorumkismile)

ha bu arada "eğitim" kelimesinin yanlışlık neresinde merak ettim açıkçası..."tuvalete gideceğini öğretme" nin farkı nedir "eğitim" den...merak ettim sadece...

Son düzenleme:
Benim anlayamadığım bu sitede birisi başkalarının onaylamayacağı herhangi bir fikrini belirttiğinde çok sert bir uslupla eleştiriliyor.Konuyu açan arkadaşın fikrini savunmak amacıyla yazmıyorum bunu fikri hiç önemli değil kimseye hakaret etmediği sürece bir kaç konuda daha denk geldim buna o konulardada bana çok ters gelen fikirler söylemler vardı ordada o kişiyi doğduğuna doğacağına buraya girdiğine bin pişman edecek cvp lar vardı ne gerek var arkadaşlar birde bir insanın anneliğine laf etmek sorgulamak bana çok ayıp geliyor açıkcası hepimiz anneyiz hassas olmak lazım bu tip cümleleri kullanırken.

ne ekersen onu biçersin...

nasıl yaklaşırsan öyle tepki alırsın genelde böyledir doğanın kuralı....

konunun başlığı bile "yahuuu" kısmı çok itici değil mi sizce de....

insan fikrini doğru dürüst "ben şöyle düşünüyorum" " bence" diye açıklarsa belki farklı olabilir...

Arkadaşın bebeği daha küçük sanırım oda zamanı geldiğinde belki şu an düşündüğünü yapamayacak oda tuvalet eğitimi vermek zorunda kalacakdır muhtemelen.Yahuu kelimesi elbetteki çok samimi arkadaşlar arasında konuşulurken kullanılacak bir kelime konu başlığı açarken evet gereksiz olmuş ama ben açıkcası şu sıralar kızıma tuvalet eğitimi vermeyi düşündüğüm halde yazdıklarında üstüme alınacak beni sinirlendirecek birşey görmedim olabilir fikrini söylemiş herkesde fikrini söylesin sonuçda burası bunun için ama kimseyi incitmeye gerçekden gerek yok herşey bir yana kimsenin kimseye ne biçim annesin kötü annesin tarzında yaklaşmasını gereksiz buluyorum buda benim fikrim kimseyi incitmeyede çalışmıyorum

5 yaşına kadar yapanları ben de gördüm, okula gidiyor ama bezleniyor. annesi hava soğuk öğretemem, ay sıcak öğretemem diye diye bu yaşa getirdi. kakasını bile altına yapıyor kız

sen benim anneliğimi eelştiremezsinn emin ol senden daha kontrolü ve eğitimli bir anneyimdir.ben düşüncelerimi açıkladım asıl senin eleştirme tarzın çok ağır itamlarla dolu .

Pardon da size saruboceq'in anneliğini eleştirme hakkını kim verdi??
Ayrıca bu ironi nereden geliyor, anneliğimi eleştiremezsin derken sizin yaptığınız ne oluyor?
Üstelik sizinle "siz" diye hitap ederek konuşan birine, "sen" deme hakkınız nereden doğdu?
Bir garipsiniz vallahi...

1-Sen değil siz.
2-Eleştirmek zaten haddime değil anneliğinizi kimsenin anneliğini eleştirmek kimsenin haddine değil..Sizede burada bir had düşüyor ama değil mi???

Kontorllü anne olmak?Neye göre kime göre??Anneliği mi yarıştırıyorsunuz şimdide..Hemde benimle..Sadece gülüyorum size.:3:
Tarzınız çok yanlış.Bunu bilin..Sizin tarzınız bana bir şey kaybettirmez ama size kazandırır..
Ne diyeyim Allah kolaylık versin,sizinle görevim gereği tartışmıyorum.Düşüncemi her üye gibi saygı çerçevesinde belirttim.Benim ve burdaki yavrusuna tuvalet eğitimi dahil hayatındaki tüm terbiyeleri veren anneler evlatları için kedi köpek lafını kullandırtmaz.Düşüncenizdir olabilir ama ifade etmeninde bir uslubu vardır.Bu uslubunuzdan dolayı eleştiri alıyorsunuz.
Neyse siiznle tartışmaya hiç niyetim yok benim.Yanlış kişiyim ben..

Bence de konuyu açanın üslubu çok yanlış daha sakin bir üslupla kelimeleri dikkatli kullanarak düşüncelerini ifade etseydi düşüncelerine katılan bile olabilirdi.

Bende tuvalet eğitimi konusunda çocuğa ısrarcı davranılmaması taraftarıyım. Çocuğa 2 yaşından önce sadece çişinin kakasının ayrımını yapabilmesini hazır olmak sayıp bu eğitimi haftalarca vermeye çalışmak yanlış. Benim oğlumda geç alıştı 2.5 yaşındayken bezi çıkarıp sadece 1 hafta denemem oğlumu kronik kabız etmeye yetti. Hala ilaç kullanıyoruz. Bu yaz 1 haftada kurtulduk bezden. Ama kaka da hala sorun yaşıyoruz.

Ama bırakın kendi haline zamanı gelince söyler e de katılmıyorum, her çocuk için geçerli değil hatta çoğu çocuk için. Örneğin bu yaz bezini çıkarmasam belki hala bezlenirdi oğlum. Çocuk her şekilde hazır olup söylemeyebilirde. Biraz desteğe ve teşviğe ihtiyacı olabilir. Burada anne devreye giriyor.

Çevrenin etkisi ile bazı anneler çok ısrarcı davranıyorlar. Fazla ısrar da zorlamaya girer.

Ayrıca tuvalet eğitimi demek çocuğun bezini çıkarıp tuvalete oturtmaktan ibaret değildir. Çocuk daha bezliyken tuvalet fikrini aşılamaya başlarsınız. Kaka çiş ayrımını öğretirsiniz. Bu kısımlarda tuvalet eğitimine dahildir.

bir bebek doğduğunda evet kedi köpekten farksızdır.hiç bir şey bilmez.onlar gibi sadece yeme içgüdüleri vardır.zamanla tuvalet EĞİTİMİ konuşma eğitimi okuma eğitimi yabancı dil eğitimi veririz.bunları da eğitmeyin o zaman.bırakın kendi kendine konuşmayı öğrensin.o öğrenecek diye basit kelimelerle konuşmayalım ahbabımızla konuşuyor gibi konuşalım bakalım ne zaman öğrenecek konuşmayı.bırakın kendi kendine okumayı öğrensin..emin olun tuvalet eğitimini kazandırmazsanız değil 3, 5 yaşına kadar altına yapar.ne gerek var tuvalete yaparım altıma nasıl olsa temizleyenim var der.ve her konuda da herşeyi sizden bekler.annem tuvalete götürsün annem yedirsin annem uyutsun..sonra kendine güvensiz hiç birşeyini kendi yapamayan aciz evlatlar yetiştirelim.özgürlükten kasıt bu değil!kızıma 18 aylıkken tuvalet eğitimini kazandırdım ve emin olun sırf bu yüzden yaşadığı özgüven bir çok konularda da kendini gösterdi.bu sizin kararınız ama bu kadar sert uslupla bizlerin kararınıda yargılayamazsınız.yada sizin kararınızı bu şekilde yargılayanları da anlayışla karşılamalısınız

bir bebek doğduğunda evet kedi köpekten farksızdır.[/B]hiç bir şey bilmez.onlar gibi sadece yeme içgüdüleri vardır.zamanla tuvalet EĞİTİMİ konuşma eğitimi okuma eğitimi yabancı dil eğitimi veririz.bunları da eğitmeyin o zaman.bırakın kendi kendine konuşmayı öğrensin.o öğrenecek diye basit kelimelerle konuşmayalım ahbabımızla konuşuyor gibi konuşalım bakalım ne zaman öğrenecek konuşmayı.bırakın kendi kendine okumayı öğrensin..emin olun tuvalet eğitimini kazandırmazsanız değil 3, 5 yaşına kadar altına yapar.ne gerek var tuvalete yaparım altıma nasıl olsa temizleyenim var der.ve her konuda da herşeyi sizden bekler.annem tuvalete götürsün annem yedirsin annem uyutsun..sonra kendine güvensiz hiç birşeyini kendi yapamayan aciz evlatlar yetiştirelim.özgürlükten kasıt bu değil!kızıma 18 aylıkken tuvalet eğitimini kazandırdım ve emin olun sırf bu yüzden yaşadığı özgüven bir çok konularda da kendini gösterdi.bu sizin kararınız ama bu kadar sert uslupla bizlerin kararınıda yargılayamazsınız.yada sizin kararınızı bu şekilde yargılayanları da anlayışla karşılamalısınız

Ben anne değilim ama bir insan yavrusunun, kedi köpek yavrusundan doğduğu dakikadan itibaren kesinlikle ve tamamen farklı olduğunu düşünüyorum üstelik okuyorum.
Bir bebeği başka bir canlıyla eş görmeyi doğru bulmuyorum ben.

kimse konuyu saptırmıyor..bu kadar insan mı yanlış düşünecek..bir Allahın kuluda haklısın demedi sana..sende haksız olmayı yediremiyor ve herkese saldırıyorsun bence..yapılan yorumlar gayet mantıklı çünkü..

yapmayaaaa baksenn. herzaman çoğul tarafmı haklıdırr. sürü psikolojisi diye bişey vermış gerçektenn.

1-Sen değil siz.
2-Eleştirmek zaten haddime değil anneliğinizi kimsenin anneliğini eleştirmek kimsenin haddine değil..Sizede burada bir had düşüyor ama değil mi???

Kontorllü anne olmak?Neye göre kime göre??Anneliği mi yarıştırıyorsunuz şimdide..Hemde benimle..Sadece gülüyorum size.:3:
Tarzınız çok yanlış.Bunu bilin..Sizin tarzınız bana bir şey kaybettirmez ama size kazandırır..
Ne diyeyim Allah kolaylık versin,sizinle görevim gereği tartışmıyorum.Düşüncemi her üye gibi saygı çerçevesinde belirttim.Benim ve burdaki yavrusuna tuvalet eğitimi dahil hayatındaki tüm terbiyeleri veren anneler evlatları için kedi köpek lafını kullandırtmaz.Düşüncenizdir olabilir ama ifade etmeninde bir uslubu vardır.Bu uslubunuzdan dolayı eleştiri alıyorsunuz.
Neyse siiznle tartışmaya hiç niyetim yok benim.Yanlış kişiyim ben..

senden mi öğrenicem uslubu ifadeyiiii görevini yerim senin, ne bu be sen eleştiriken bişey yok ben eleştirikenmi zoruna gitti.ben böyle düşünüyorummm sanane sanane sanane,hayır ayrıca niye bukadar uzattın ki sen atraksiyonmu istiyon yoksaaa.burdan olmaz sen bana özelde tel ver ordan görüşelimm senle olurmuuuu

Siz iyice abarttınız,malesef klavye ve internet krallığı yok bende.
Özelden görüşecekmiş tövbe tövbe...Siz bu ağızla maçlara gidin bence.

Konu konu sahibinin tartışmaya meyilli tavrı ve konunun farklı bir yere gelmesi dolayısıyla kapatılmıştır.

Back