- 14 Eylül 2012
- 5.241
- 1.854
-
- Konu Sahibi didonutella
Pdf var mı acaba kitabın bi ona bakayim ben deKızlar ben premanın dediği kitabı aldım şimdi oluşmaya başladım
Bu arada biraz okudum bağırsağı ele almış baya tuvalet iletişimine nasıl destek olcak çok merak ediyorumPdf var mı acaba kitabın bi ona bakayim ben de
Ben de uyku eğitimiyle ilgili bi kitap okumuştum. Başlamış uyku şöyledir döngü böyledir uyumak şu yüzden çok önemlidir. Kitabın son 20 sayfasında kısa kısa notlarla uyku eğitimini nasıl verebileceğimizi anlatmış özet gibi.Bu arada biraz okudum bağırsağı ele almış baya tuvalet iletişimine nasıl destek olcak çok merak ediyorum
Aynennnn inşallah bu kitap da onun gibi değildirBen de uyku eğitimiyle ilgili bi kitap okumuştum. Başlamış uyku şöyledir döngü böyledir uyumak şu yüzden çok önemlidir. Kitabın son 20 sayfasında kısa kısa notlarla uyku eğitimini nasıl verebileceğimizi anlatmış özet gibi.
Bırak bağırsaklar kendi işini kendi yapsın ben bilmesem de olur. Çocukla tuvalet iletişimini nasıl kurabilirim bana bunu anlat
Ben kitaplara falan baktim videolar da izledim. Anladım ki ikizlerde tek başıma bu işi başaramayacağım. Açıkçası ikisine aynı anda nasıl eğitim veririm bilmiyorum. Sanırım yardım alıcam güvenilir bir eğitmen araştırıyorumAynennnn inşallah bu kitap da onun gibi değildir
bu arada uyku eğitimini ne yapacağız yaaa doğru dedin
Bu arada kitabın konusu hakikaten tövbe Estağfirullah afedersinizBen kitaplara falan baktim videolar da izledim. Anladım ki ikizlerde tek başıma bu işi başaramayacağım. Açıkçası ikisine aynı anda nasıl eğitim veririm bilmiyorum. Sanırım yardım alıcam güvenilir bir eğitmen araştırıyorum
Ama bir bebek için bence eğitmene hiç gerek yok doğumdan itibaren uyku rutinlerine başlanırsa
Benim arkadasim bebegi 5 aylıkken artık krizlere girmiş vaziyette girişti bu işe. 10 gün içinde destekli uyumayı tamamen bıraktı şimdi çocuğu akşam 7de yatıyor sabah 7.30da kalkıyor ve gece deliksiz uyuyor 14 aylık. Bir anne için bebeğin gece deliksiz uyuması resmen bulunmaz nimet destekli uykuda gece uyanmalari 5 yıla kadar devam edebiliyor.Bu arada kitabın konusu hakikaten tövbe Estağfirullah afedersiniz
çiş kaka pırt ve bunları hangi kaslarla nasıl yaptığımız
normal tuvalette 50 saniye de ve bütün başırsaklarımızı boşaltırken alafranga tuvalette 150 saniyede tamamen boşalmamış olarak işimizi bitiriyor muşuz
benim uyku eğitimi için aşağı yukarı bi düşüncelerim var ama açıkçası konunun üzerine düşmedim canım
haklısın iki bebekle eğitmen sana daha kolay olur bir şeyleri pratikleştirmen gerekiyor
YouTube da gurbetçi aile de ki Tuğba hanımın çocuklarıma verdiği uyku eğitimi çok hoşuma gidiyor yanlış değilsem 8 gibi en geç 9 gibi çocukları uyuyor sabah yine 8-9 a kadar ve bunları bebekken yaptı çocuklarından biri 8 yaşında hala aynı düzende
ilk zamanlardan başlayıp bende tuvalet yaptır banyo yaptır emzir yatır yaparım heralde
gece iki saatte bir kalkıp emzirmek gerekiyor ya onun İçin de ilk tuvalete tutup sonra emzir yatır yaparım diye düşündüm
sen tabi iki bebişle eğitmen ne derse öyle
Aynen öyle bakacağız artık duruma göre zaten bi 4-5 aydan sonra sanırım gece emmeleri biter bilemiyorum tabi yine de tecrübeli değilimBenim arkadasim bebegi 5 aylıkken artık krizlere girmiş vaziyette girişti bu işe. 10 gün içinde destekli uyumayı tamamen bıraktı şimdi çocuğu akşam 7de yatıyor sabah 7.30da kalkıyor ve gece deliksiz uyuyor 14 aylık. Bir anne için bebeğin gece deliksiz uyuması resmen bulunmaz nimet destekli uykuda gece uyanmalari 5 yıla kadar devam edebiliyor.
Biraz da bebeğin mizacına göre sekillendircez sanırım. Bazı bebek gece tuvalete kaldırınca uykuya dönmekte zorlanıyor, bazısının hiç umurunda olmuyor. Bakıcaz bakalım
3 aydan sonra gece beslenmesine gerek kalmıyormuş. Gece emmezse gece boyu tuvalete maksimum bir kez kaldırmak gerekebilir diye bi bağlantı kurdum şu an göreceğizAynen öyle bakacağız artık duruma göre zaten bi 4-5 aydan sonra sanırım gece emmeleri biter bilemiyorum tabi yine de tecrübeli değilim
Sırf acaba yapabilir miyim düşüncesinden dolayı ben yari zamanlı başlamayı planlıyorum. Öyle de deneyebilirsin baktın her sey güzel geçiyor bebek mutlu sen mutlu tam zamanliya geçebilirsinMerhabalar. Bunu ben de denemek istiyorum ama doğum yaklaştıkça bir yapamam düşüncesi oluşmaya başladı.daha vakit varken yaparım yaa onu da denerim bunu da yaparım diyordum yumurta kapıya dayanınca bir korktum Deneyip başaran olursa paylaşımlarını okumak isterim.
Bu bezlerin yıkanma şeklini soracağım ben de, tamamen cahilliğimden yani kusura bakmayın. Direkt bebeden çıkartıp makineye mi atıyoruz yoksa öncesinde suya falan mı basıyoruz?Ben babyneo ybb kullandim kizimda. Cokta memnundum.
Bakalım hep olmasa da mutlaka denerim tutmayı inşallah. Rahat etsin minnoşum.Sırf acaba yapabilir miyim düşüncesinden dolayı ben yari zamanlı başlamayı planlıyorum. Öyle de deneyebilirsin baktın her sey güzel geçiyor bebek mutlu sen mutlu tam zamanliya geçebilirsin
Evet mantıklı o zaman bi 3 aycık sabr edeceğiz3 aydan sonra gece beslenmesine gerek kalmıyormuş. Gece emmezse gece boyu tuvalete maksimum bir kez kaldırmak gerekebilir diye bi bağlantı kurdum şu an göreceğiz
Ben icine atilabilir bambu kumaslar kullaniyordum. Tuvalet kagidi gibi ama parcalanmiyor kolay. Kakasini yapinca ustunde kaliyordu. Onu atiyordum. Emici bez ve dis kilifini once soguk suda 14 dk da yikiyordum. Sonra 2 saatlik programda 60 derecede yikiyordum. Daha sonra tekrar 28 dk da durulama yapiyordum ki deterjan kalintisi kalmasin.Bu bezlerin yıkanma şeklini soracağım ben de, tamamen cahilliğimden yani kusura bakmayın. Direkt bebeden çıkartıp makineye mi atıyoruz yoksa öncesinde suya falan mı basıyoruz?
Anneniz ne demişti?Valla tatlım sen ne biliyorsan bende onu biliyorum benimde ilk bebeğim bende tezrübesiizm
ama bence neden olmasın sonuçta yeni doğandan itibaren başlayacağız zaten yabancı gelmez çabuk adapte olurlar gibime geliyor
bende lazımlık değil de normal klozete bebekler için olan korumalı kapağından alıp öyle devam ederim diye düşünüyorum
zaten premanın dediği de bu şekilde
benim tek takıldığım nokta annemin dediği
evet sinyal vermeme durumu da oluyormuş bazı bebişlerde