Tuvalet iletişimi ve yıkanabilir bebek bezleri

Bu arada biraz okudum bağırsağı ele almış baya tuvalet iletişimine nasıl destek olcak çok merak ediyorum
Ben de uyku eğitimiyle ilgili bi kitap okumuştum. Başlamış uyku şöyledir döngü böyledir uyumak şu yüzden çok önemlidir. Kitabın son 20 sayfasında kısa kısa notlarla uyku eğitimini nasıl verebileceğimizi anlatmış özet gibi.
Bırak bağırsaklar kendi işini kendi yapsın ben bilmesem de olur. Çocukla tuvalet iletişimini nasıl kurabilirim bana bunu anlat

Aynennnn inşallah bu kitap da onun gibi değildir

bu arada uyku eğitimini ne yapacağız yaaa doğru dedin

Aynennnn inşallah bu kitap da onun gibi değildir

bu arada uyku eğitimini ne yapacağız yaaa doğru dedin
Ben kitaplara falan baktim videolar da izledim. Anladım ki ikizlerde tek başıma bu işi başaramayacağım. Açıkçası ikisine aynı anda nasıl eğitim veririm bilmiyorum. Sanırım yardım alıcam güvenilir bir eğitmen araştırıyorum
Ama bir bebek için bence eğitmene hiç gerek yok doğumdan itibaren uyku rutinlerine başlanırsa

Bu arada kitabın konusu hakikaten tövbe Estağfirullah afedersiniz

çiş kaka pırt ve bunları hangi kaslarla nasıl yaptığımız

normal tuvalette 50 saniye de ve bütün başırsaklarımızı boşaltırken alafranga tuvalette 150 saniyede tamamen boşalmamış olarak işimizi bitiriyor muşuz

benim uyku eğitimi için aşağı yukarı bi düşüncelerim var ama açıkçası konunun üzerine düşmedim canım

haklısın iki bebekle eğitmen sana daha kolay olur bir şeyleri pratikleştirmen gerekiyor

YouTube da gurbetçi aile de ki Tuğba hanımın çocuklarıma verdiği uyku eğitimi çok hoşuma gidiyor yanlış değilsem 8 gibi en geç 9 gibi çocukları uyuyor sabah yine 8-9 a kadar ve bunları bebekken yaptı çocuklarından biri 8 yaşında hala aynı düzende

ilk zamanlardan başlayıp bende tuvalet yaptır banyo yaptır emzir yatır yaparım heralde

gece iki saatte bir kalkıp emzirmek gerekiyor ya onun İçin de ilk tuvalete tutup sonra emzir yatır yaparım diye düşündüm

sen tabi iki bebişle eğitmen ne derse öyle

Bu arada ben bebeğimin hareketlerini hissediyorum ama her zaman değil ne zaman artık her zaman hissetmeye başlarım
Tam hareketleniyor eşime diyorum elini getirdiği anda duruyor adam bekle bekle bekle yok elini çekiyor tekrar hareket başlıyor

Benim arkadasim bebegi 5 aylıkken artık krizlere girmiş vaziyette girişti bu işe. 10 gün içinde destekli uyumayı tamamen bıraktı şimdi çocuğu akşam 7de yatıyor sabah 7.30da kalkıyor ve gece deliksiz uyuyor 14 aylık. Bir anne için bebeğin gece deliksiz uyuması resmen bulunmaz nimet destekli uykuda gece uyanmalari 5 yıla kadar devam edebiliyor.
Biraz da bebeğin mizacına göre sekillendircez sanırım. Bazı bebek gece tuvalete kaldırınca uykuya dönmekte zorlanıyor, bazısının hiç umurunda olmuyor. Bakıcaz bakalım

Aynen öyle bakacağız artık duruma göre zaten bi 4-5 aydan sonra sanırım gece emmeleri biter bilemiyorum tabi yine de tecrübeli değilim

Aynen öyle bakacağız artık duruma göre zaten bi 4-5 aydan sonra sanırım gece emmeleri biter bilemiyorum tabi yine de tecrübeli değilim
3 aydan sonra gece beslenmesine gerek kalmıyormuş. Gece emmezse gece boyu tuvalete maksimum bir kez kaldırmak gerekebilir diye bi bağlantı kurdum şu an göreceğiz

Merhabalar. Bunu ben de denemek istiyorum ama doğum yaklaştıkça bir yapamam düşüncesi oluşmaya başladı. daha vakit varken yaparım yaa onu da denerim bunu da yaparım diyordum yumurta kapıya dayanınca bir korktum Deneyip başaran olursa paylaşımlarını okumak isterim.

Sırf acaba yapabilir miyim düşüncesinden dolayı ben yari zamanlı başlamayı planlıyorum. Öyle de deneyebilirsin baktın her sey güzel geçiyor bebek mutlu sen mutlu tam zamanliya geçebilirsin

Ben babyneo ybb kullandim kizimda. Cokta memnundum.
Bu bezlerin yıkanma şeklini soracağım ben de, tamamen cahilliğimden yani kusura bakmayın. Direkt bebeden çıkartıp makineye mi atıyoruz yoksa öncesinde suya falan mı basıyoruz?

Sırf acaba yapabilir miyim düşüncesinden dolayı ben yari zamanlı başlamayı planlıyorum. Öyle de deneyebilirsin baktın her sey güzel geçiyor bebek mutlu sen mutlu tam zamanliya geçebilirsin
Bakalım hep olmasa da mutlaka denerim tutmayı inşallah. Rahat etsin minnoşum.

Bu bezlerin yıkanma şeklini soracağım ben de, tamamen cahilliğimden yani kusura bakmayın. Direkt bebeden çıkartıp makineye mi atıyoruz yoksa öncesinde suya falan mı basıyoruz?
Ben icine atilabilir bambu kumaslar kullaniyordum. Tuvalet kagidi gibi ama parcalanmiyor kolay. Kakasini yapinca ustunde kaliyordu. Onu atiyordum. Emici bez ve dis kilifini once soguk suda 14 dk da yikiyordum. Sonra 2 saatlik programda 60 derecede yikiyordum. Daha sonra tekrar 28 dk da durulama yapiyordum ki deterjan kalintisi kalmasin.

Merhabalar, ben de malum videoyu izleyip bu işe merak salanlardandım. Akabinde tuvalet iletişimi kitabını okuyup aşırı mantıklı buldum. Zaten annelerimiz hep böyle büyütmemiş mi bizi. Ben de Nosking gibi ikiz bekliyorum ve iki bebekle nasıl olur bilmiyorum ama kitaptaki bilgilere göre ilk 3 ayda başlamayı planlıyorum. Anneler ve eşimi şimdiden işlemeye başladım. Dedim herkes sırayla bu kitabı okuyacak. Ybb için henüz marka bakmamıştım ama yazılanları hemen not ettim. Hepsine bakacağım. Açıkçası kumaşları tedarik edip kendimiz de dikebiliriZ. Özellikle iç bezleri eski penyelerden havlulardan falan dikerek çoğaltabiliriz. inşallah isteyen herkes başarabilir.

Anneniz ne demişti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…