Öncelikle çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. İnş hep beraber sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza
Ben 2 tane farklı siparişle aldım aliexpressden bezleri. Bi tanesini littles bloomz store diye bi mağazadan aldım. Bu mağaza türkiye ile anlaşmalıymış ve ödeme ekranında vergiyi direk kesiyor. Vergi satırı var zaten ödeme bilgilerinde. Bu kargom aras kargo ile bugün elime ulaştı ve 1 kuruş para vermedim ekstra.
Diğer bezlerim alvababy store dan bu ise türkiyedeki fiyatına göre uygun gelmişti bana meğersem anlaşmalı değilmiş ve ptt kargo ile gelcekmiş ve kapıda vergi ödeyeceğim. Şuan türkiyede gümrükte hala %20 vergi ve bi kaç vergi daha ekliycekler sanırım öyle göndercekler kargomu. Kimisi satıcılara yazıyormuş az fiyat gösterin diye ve vergiyi az ödüyormuş ama ben öyle bişey yazmadım yaklaşık 100 lira civarı daha vercem kapıda.
Bu arada umarım başarırız tuvalet iletişimini
ben şimdiden aşırı heveslendim.
Yapamazsın diyen de çok oldu artık insanlara anlatmama kararı aldım. Herkes prof çünkü bizim ülkede bilirsiniz
hevesimi kırmaya çalışan vazgeçirmeye çalışan çok oldu. Anlattığım anne adayları da var mesela arkadaşım bana “ben çocuğumu serbest bırakcam” gibi bi tepki verdi. Sanki ben çocuğumu tuvalete tutup çabuk işe diye poposuna vurarak baskı yapcakmışım gibi.
Konuyla alakalı en ufak bilgisi yok insanların ama fikri çok. O yüzden başarıp onlara hani yapamazdım bakışı atasım çok var