• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tuvalet eğitimini başarıyla tamamladık...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gunayfur

04.06.2017 b:67 g:59.9 h:55
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.035
1.394
63
Mrb arkadaşlar...
Oğlumu çişe alıştırmak için uygun zamanı bekliyordum. Ramazandı, bayramdı,tatil vs hepsini geride bırakmıştık. Oğlum 28 aylık çok hareketli bir çocuk. Uyurken bile öyle yatağında yatar sabah salonda oturma odasında uyandığına şahidim. Uykuya da düzene sokacağım inş.
Ewt canlar tuvalet eğitimi için ilk aşama "annenin ön hazırlık yapması" yani araştırma yapması kitaplar dan veya günümüz teknolojisi internet üzerinden tuvalet eğitimi hakkında uzmanların görüşlerini okumalı.
2.aşama ise "annenin istikrarlı olması" kendinden emin olmalı anne çocuğa bu eğitimi tam verebilmek için onun isteğine hayır diyebilmeli "bezi bağla" diye ısrarcı olan çocuğa "bezimiz bitmiş aa babana söyleyim de yenisini alsın" gibi onu ikna edici Konuşmalı. "bez yok" bez bağlamam" denildiğinde çocuk diretebiliyo. Anne bezi gece gündüz kesmeye karar verdiyse kesinlikle gece uykusunda ve gündüz uykusunda da bağlamamalı. Bebek yatakları için alez ler var hiç olmadı yumuşak bi poşeti kesip çarşafın altına serin. Ama bez kesinlikle bağlamayın.uyanıkken sıkı yönetimde olan çocuklar uykuda bez bağlandığında rahatlık hissediyorlar bu durum Çocukların aklını karıştırıyo ve tuvalet eğitimi gecikiyo.
Son aşama da ise "sabır ve anlayış" çocuğunuz ilk gün daha önce küçük alıştırmalar yapmış olabilirsiniz. Ama bu öyle bi an değil tamamiyle çocuğun tuvalet eğitimine ilk adımı olacağı için saatlerce çiş yapmasını bekleyebilirsiniz onu ve kendinizi bunaltmadan çişinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Önemli olan onun ilk yaptığı anı ve ne yaptığını görmesi.bunun için uygun lazımlık evde muhakkak olmalı. Çocuklar ilk anda kendilerinden bi parçanın gittiği hissine kapılabilirler.onu rahatlatmak için "aferin sana" bak rahatladın "gibi cümleler kullanın. Siz lazımlığı temizlerken görebilir birlikte" hoşçakal by by " diyebilirsiniz.bu anı ilk başta oyuna çevirebilir daha sonra çokta önemsemeyebilir alışıyor artık sabırlı olun yeter. VE en zoru Altına kaçırabilir uyanıkken veya uyurken onu kesinlikle azarlamayın bağırmayın. Bunun olabileceğini bi daha ki sefere haber vermesini söyleyin. Çocuk altına kaçırdığın da ağlayabilir ona sarılıp ona telkinde bulunun anlayış gösterin. Ve şunu da unutmadan ekleyim gece gündüz bez bağlamayı bıraktınız diyelim..gece muhakkak çiş için kaldırın ilk gece ve bi kaç gün zorlanıyorlar kalkmaya sonrada alışıyorlar siz kaldırın ama alışınca kendileri kalkıyorlar.

NOT 1= Her kafadan bir ses çıkabilir siz istikrarlı olun ve emin olduğunuz şey yapın. Kesinlikle ödün vermeyin.
2= herşeyi denediniz ve başarılı olamadınız bunu kabullenin ve tuvalet eğitimini erteleyin.
3= çocuğu şartlamayın "çişini yap sana şunu alacam şunu verecem" gibi..ama bişry de diretiyor ve çiş yapması gerekiyo yapmıyorsa " bunu ancak çişini yaptığın zaman verebilirim "diyin.
4= Çiş göletleri ve kakaları her an her yerde bulabilşrsiniz.o zaman çocuğunuza biraz daha zaman ayırın ve kızmadan meseleyi halledin.
5=gece uyuyacağı zaman çok sulu şeyler tüketmesine izin vermeyin.
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar biraz uzun oldu sanırım inş faydalanırsınız. Ben bu yazdıklarım doğrultusunda oğluma bi tam günümü ayırdım. Ev işi vs bi günlük hiç bişey yspmadım onu bunaltmadan ara ara sordum.şu an 2.haftayı doldurduk ve şimdi tam öğrendi çok şükür. Arada kaçırıyo tabi olabilir. Sulu şeyleri fazla kaçırmış olabilir.üşütmüş olabilir vs.

Kolay gelsin annişler :)

Ewt beğendim. @annelikkitabı sabır en büyük şey bu konuda ve zaman. Tşk ederim paylaşım için.

Back
X