• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi için yardım lütfen

Benim arkadaş misafirlige gittinde bez bağlardı sorun yaşamiyordu artık bağlamıyor kız alıştı mesela kızı geceleri üç dört defa yatağını ıslatır halen benim oğlum tam iki yaşına girdi başladım iki ayda rayına oturdu zamanla da bu duruma alışıyorsunuz önce bir psikolojinizin etkileniyor falan ama geçiyor ben hiç bez tutmadım ne gece nede bir yere giderken sürekli peşinde oldum ne yazikki kaçırirdi şimdide arada oyun oynama uğruna kaçırır bazen inat edip kaçırır artık takmiyorum çabucak öğrencek diye bir şey yok kolaymı iki sene bez bağlanıyor bir anda nasıl alissinlar
Ev ortamı değilse tuvalete gitmeyi kabul etmiyor. Tamamen bezi çıkarmadım tuvalete yapsa da tam hazır gibi gelmedi. Tutma refliksi yeteri kadar gelişmemiş sanırım. Mesela bu sabah bezi çiş doluydu. Ama gece bi kaç kez ağladı belki o arada yapmıştır. Gece yataktan kalkmaya razı getiremedim tuvalet için, uyansa da. Bende zorla ağlatmanın anlamı yok diye düşündüm. Şu an gün içinde çoğu bezi kuru çıkarıyorum hijyen açısından uzun süre aynı bezi takmıyorum yeni takmamışsam tuvalet sonrası değiştiriyorum ama dışarıda malesef halka açık tuvaletlere gitmeyi reddediyor. Baya ağlıyor götürmek için ısrar etmeye kalkarsam.

Back