Tuvalet Eğitimi tuvalet eğitimine başladık ama dışarıya çıkmamız gerektiğinde ne yapacağım??

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.008
87
643
İstanbul
oğlum 3 yaşını doldurdu tam. bu hafta ufak ufak tuvalet eğitimine başladık. 3-4 gündür tam başlıyoruz dışarı çıkmak zorunda kaldım dışarıda bağladım bezini. 3-4 gündür bi bezi bağladık bi çıkardık derken iki gündür tamamen çıkarttık. (gündüz ve gece uykuları hariç bezi çok dolu oluyor çünkü yatmadan önce süt içiyor) bugün ilk defa biraz biraz lazımlığa yaptı. ufak tefek kazalar oldu tabi. ben ne kadar süre evden dışarı çıkmamam lazım yada çıkmak zorunda kalırsam ne yapacağım? tamamen evde kazalar bitince mi artık dışarda bağlamayı kesmeliyim?o zamana kadar bağlayıncada bu sefer kafası karışacak. mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum ama haftasonu mesela çıkmak zorundayız.. öff yardım edin bana...

bu süreci parklarda geçirmeniz sizin lehinize.çünkü parkta sulanması gereken çook yer var?ağaç susuz, çimen susuz,
taşlar vs.ben kızımı öyle alıştırdım.zevkle suluyordu parkı.erkek anneleri şişede alıyor yanına arabada falan işetmek için aklınızda bulunsun.büyük çiş için poşet alabilirisin ya da ıslak mendile yaptırıp atarsın çöpe.yanınızda birkaç yedekte alın,oyuna dalınca söylemiyorlar .Allah kolaylık versin.

merhaba canım...
bizde yeni başladık oğlumla...temmzuda 3 yaşını dolduruyor inşalllah...bugün bezsiz 4. günümüz, ufak kaçırmalar oluyor ama fena gitmiyoruz..inşallah devam eder böyle...bende hep böyle düşünmüştüm dışarı çıkarken napıcam diye...
mesela çarşıya gitmemiz gerekiyor markete alışverişe veya mecburen gidilmesi gereken yerler oluyor...hep düşünürdüm napsam diye....ama mecbur bezliyorum..çünkü caddenin ortasında çiş tutamam ki...veya kaçırırsa altına nerde değiştireyim marketin içinde falan diye mecbur bi kaç sefer çıkmak zorunda kaldığımızda bezledim...
kafası karışır diye bende üzülüyordum ama hiç öyle olmadı...hatta bezliyken çişini yaptığını hissettim çünkü durdu birden ve bacaklarını büzüştürdü sanki pantolonu ıslanacak sandı :)
oğlum bak şimdi beze yaptık eve gidince lazımlığa yapıcaz tamammı dedim tamam dedi..
eve geldik kapıdan girer girmez çözdüm bezini ve hemen oturttum lazımlığa, azcık yaptı...ve kaldığımız yerden devam ettik...
mecburen bezledim ben ama sen ne düşünürsün bilemiyorum...bizde genelde dışarda parkta geçiriyoruz...sık sık bi köşeye oturtuyorum hadi toprağı ıslatalım diyorum gülerek yapıyor :)
bazıları arabada falan şişeye yaptırıyormuş erkek çocuklarına ama benimki şişeye asla yapmıyor....
bi kaç gün daha dışarı çıkarken bezlicem ama sonrasında bezlemiyecem...
yanıma yedek pantolon alıyorum iki üç tane...
birde çok ucuza donlar aldım bol bol, eğer kakasını falan yaparsa dışarda direk çöpe atıyorum, zaten ucuz bişey...bir iki liralık donlar...
bu süreç zor bi süreç allah yardımcımız olsun...bizde evde kakayı pek halledemedik :( çişi az buçuk söylüyor ama kakayı hiç bilmiyor...

ben ilk 2 hafta öğrenmıs olmasına ragmen dısarı cıkarken bezlemıstım altını.
3. hafta artık hıc takmadım bez. dısarıdaykende bezsız gezıyor artık.
5. haftanın ıcındeyım ben. yıne de cantamda yedek bır bez oluyor.
sizin yavrunuz erkek oldugu ıcın yanınızda pet şişe de goturebılırsınız. bı arkadasım oyle yapıyordu.
benımkıde erkek olsaydı ben baglamazdım heralde.

Oglum geçen gün 27 ayıına girdi.5 günde çişini 17 .günde kakayı ögrendi.Dışarı çıkarken hiç bez takmadım ve takma derim.Ki market hastane dışında dıarı çıkmadım.Zorunlu olmadıkça 24.günümüz ögrendigi halde çıkmıyorum.Çıkarkende alıştırma kilotları var sıvı geçirmiyor.Kkasını yada çişini çakırırsa taşma yapmıyor.Artık klozet kapagımızla yava yavaş gezmelere oturmalara gitmye düşünüyourm haftaya.Kolay gelsin zor bi süreç .

canım birde dışarı lazımlığı diye bişey varmış, ondan alabilirsin istersen arabada falan çok büyük rahatlıkmış...katlanır özelliği olduğu için çantaya bile sığıyormuş...poşet geçirilerek kullanılıyormuş...
uzun yola çıkacak olanlara falan çok mantıklı... bu resimdeki...

$indir.webp

saolun arkadaşlar.. şimdilik bi ilerleme yok gündüz ve gece uyumadan önce süt içiyor ve uyandığında bezi çok dolu olduğu için şimdilik yatarken bezliyorum.. biraz alışsın onuda kesecem..Allah herkese kolaylık versin.. çook zor bir süreçmiş bu..:((

tuvalet eğitimiyle ilgili izlediğim bi videoda gece sıvı alımını azaltmak gerekitği söyleniyordu. benim oğlum uyumadan önce bi biberon süt içer. şimdilik uyuduğu zaman bezini bağlıyorum sabaha kadar çok dolu olduğu için. acaba uyumadan önceki süt olayını kesmelimiyim? ama o şekilde uyuyor süt olmadanda uyumaz gibi geliyor bana..hemde süt içtiği için seviniyorumda..

tuvalet eğitimiyle ilgili izlediğim bi videoda gece sıvı alımını azaltmak gerekitği söyleniyordu. benim oğlum uyumadan önce bi biberon süt içer. şimdilik uyuduğu zaman bezini bağlıyorum sabaha kadar çok dolu olduğu için. acaba uyumadan önceki süt olayını kesmelimiyim? ama o şekilde uyuyor süt olmadanda uyumaz gibi geliyor bana..hemde süt içtiği için seviniyorumda..

Merhaba,

Benim oğlumda 3 yaş 2 aylık. C.tesi sünnet oldu. Sünnetten önce sabahları kreşe gitmeden çişini tuvalete yaptırıyordum. Benim oğlum da biberonla süt içmeden uyumaz. Uyursa da gece kalkıp ister. Ama bezini ıslatmıyor. Sabaha kadar tutuyor. Sünnet yarası iyileşsin artık bezi tamamen kesmek istiyorum. Kreşe de gidiyor. Nasıl olacak ben de bilmiyorum.

tuvalete alışsın diye sütü kesmeyin sakın...
bu çare değilki..onların kemik gelişimi için süte ihtiyacı var...
bi süre gece bezleyin...zaten bi süre sonra gündüzleri çişini tutmayı becerebildikleri için gece de tutabiliyorlar...
biraz sabredin..ama sakın sütten kesmeyin..yazık değilmi onların en ihtiyacı olduğu şeyi sırf tuvalet için kesmeyi düşünmeyin...siz bilirsiniz ama bence yapmayın...

benimde 27 aylık kızım 3 günde hem çişini, hem kakasını öğrendi. arada gece ufak kazalrımız oluyor ama. ben bezi eğitime başlarken bir çıkarttım ve bir daha hiç takmadım. yanıma bi çanta hazırladım, içine 3 tane eşofman altı, çorap, kilot, ıslak mendil... bir kere markette wc ye yetişemedik altımıza kaçırdık o kadar. nereye gidersek gidelim, ne kadar uzun gezersek gezelim her yerde bi wc buluyoruz. bol tuvalet kağıdı serip oturtuyorum. sorun olmuyor hiç. eve gelincede bi güzel yıkanıyoruz. her çocukta farklı gelişiyor wc eğitimi benimkinde de böyle oldu. hepinize kolaylıklar diliyorum, Allah sabır versin..

Ben de bır hafta once yazmıştım zorlanıyorum sureklı yere yapıyor dıye ama sukurler olsun kızım artık tuvalete hem cısını hem kakasını yapıyor.Cok kaçırdı ılk zamanlar,cok uzuldum öğrenemeyecek dıye ama sımdı gayet ıyı gıdıyor.Ben de bır kere markete gıderken bezlemedim kaka yaptı Allahtan elbıse gıydırmemısım :D

Yalnız sımdı 1 saat arayla oturtuyorum her defasında yapıyor,ve cok sevınıyor annecım bak cısımı yaptım kakamı yaptım dıye sevınıyor ama acaba ne zaman kakam var cısım var dıcek? Artık dışarı çıkarken de bezlemiyorum ama cısını yaptıktan hemen sonra çıkıp eve geliyoruz.

Back
X