Tuvalet eğitiminden vaz mı geçmeliyim?

burcuaybektas

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2023
25
2
31
Hanımlar merhaba oğlum 3 yaşına bu ay bastı.Daha önceden de yazmıştım,2 ay oldu tuvalet eğitimi adı namına bir şey yok.Ne çişini söylüyor ne kakasını.inat ettim 2 ay boyumca gece gündüz bez bağlamadım geri dönmek istemiyorum ama günde üç dört kere poposundan kaka temizliyorum .çiş gene arada söylüyor yalan yok. 6 cesıt lazımlık aldım neler neler yapmadım ki herkes gibi…her yolu denedim oturma olayıma tamamen karşı.oturağa oturmamak için ağlıyor tekme atıyor vuruyor hırçınlaşıyor kalasını oturarak yapmıyor ayakta küloduna yapıyor günde üç dört kere az az.sizce geri bağlamalı mıyım bunca ay bez takmamışlen? Bu arada gece hiiic kaçırmıyor yatak kuru kalkıyor. Ya çok akıllı bir çocuk her şeyi anlıyor bılıyoe bunu anladığımdan da emınım ama neden böyle yapıyor

Benim eğitim aldığım psikolog bir haftayı geçiyorsa tuvalet eğitimi sıkıntı vardır demişti. Bence çocuğa sanırım tuvalete yapmak istemiyorsun bezini bağlayalım mı deyip bezini bağlayın. Bir süre kendi haline bırakın. Benim kızımla tam 3 yaşında deneme yaptık 3 gün boyınca hep üstüne yaptı hiç söylemedi bezi geri taktım. Sonra bir psikologla görüştüm onum yönlendirdiği şekilde davrandım 3 buçuk yaşındayken anne ben tuvalete yapacağım bezimi çıkar dedi ve ondan sonra hep tuvalete yaptı hiç uğraşmadık. Bu kadar uzun aürmesi kesinlikle normal değil, belki inata bindirdi belki başka sıkıntı var bilmiyorum ama bezi bağlayın uygun olursanız online ya da yüz yüze bir paikologtan destek alabilirsiniz

Benim oğlum da böyleydi inat için ögrenmiyo oturmak istemiyordu bende 2 aya yakın denedim kaka çiş yapmadığı yer kalmadı en son bıraktım ara ara denedim ama zorlamadım pes ettim sonra geçen hafta yine başladım bu defa lazımlık kullanmadım direk tuvalete yaptırdım ayakta yapsın bişey olmaz dedim başta ayakta yapmayı çok sevdi tuvaleti düzenli yapmaya başlayınca ara ara lazımlıga oturttum şimdi lazımlıkta, klozette vs oturup yapıyor inat etmiyor eskisi gibi henüz kendisi söylemiyor ama tutuyor üzerine yapmıyor ben götürünce inat etmiyor bu benim için yeterli idâre edilebilir bi durum önceden inat ediyor götürsem bilen yapmıyordu

Bunu başka bir konuya yazmıştım, ben bu yöntemle 1 günde alıştırdım tuvalete.

Benim oğlum da 3 buçuk yaşındaydı biliyordu ama istemiyordu klozete lazimliga oturmak istemiyordu fiziksel hazırdı çoktan ama psikolojik hazır değildi bol bol kitap okuduk sohbetler ettik bezi bitmişti başladım öyle normal tuvalete götürdüm ben lazimlik klozetten bahsetmedim gitmek istemiyordu tuvaleti yıkayalım kirlenms diyerek götürüyorsun deterjan sıkıp köpük yapıyordum o da kopukler gitsn diye su döküyordu başlarda az az yaptı çişini kesik kesik yaptı 10 gün sonra alıştı ama hala tam anlamiyla cisim var demiyor bazen ben götürüyorm bazen o bana soruyor cisn var mı diyorum anlıyorum ki onun çısi gelmiş. 2 ay uzun süre olmuş geçen yıl 1 hafta denedim olmadı gündüz tutup gece yapmaya başlamıştı eğitimi birakmstm

Cok inatlasmissiniz inatla olacak is degil ki gun sonunda kontrol onun elinde. Geri baglayin bezi. 5 yasinda bezle gezen gordunuz u? En sonunda kendisi cikarmak isteyecek

Tecrübem yok ama çocuklar kakasını tuvalete yapmakta sıkıntı yaşıyorlarmış. Kendilerinden bi parça gitti sanıyorlarmış. Benim yeğenim de çişe alıştı ama kakayı yapmıyordu tuvalete. Altına da yapmaz tutardı. Ablam uzun bi süre bez bağladı kakası gelince söyledi. Sonra bi anda kendi bıraktı wc ye yaptı

Cok inatlasmissiniz inatla olacak is degil ki gun sonunda kontrol onun elinde. Geri baglayin bezi. 5 yasinda bezle gezen gordunuz u? En sonunda kendisi cikarmak isteyecek
Hem o hem ben çok yıprandık istemediğim sözler söyledim onu da kırdım kendim de mahvoldum ama bunca ay bağlamamışken geri dönmek aynı süreci sonra baştan başlatmak bunda da kararsızım….

Bugün marketten gidip bez alalım dedim onu da istemiyor takmayalım diyor
Ama annecim kakanı çişini söylemiyorsun ki diyorum söz diyo ama kaçıncı söz Allah bilir….. Emine Ergün duydunuz mu online eğitimi varsa onunla görüşme ayarlamayı düşünüyorum

Onu tanımoyorum ben Irmak Hanımdan aldım. İnstagramda annepsikolog diye geçiyor bir bakın isterseniz. Bence imkanınız varsa kesinlikle yardım alın çünkü çişini yapmayı öğrendi değil önemli olan bu süreci sağlıklı atlatmak

Tuvalet eğitiminiz tamamlandimi bilmiyorm ama inada bindirmis sanırım bence bağlayın ve altini sık degistiryen kirli kalsın biraz kendisi istesn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…