• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitiminde geri dönüş yaşayanlar

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elif1310

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
2.793
1.659
333
Selamlar. Lütfen bana yardımcı olun. Kızım şu an 26 aylık. İki yaşını doldurdu eğitime başladık. Her şey çok iyi gidiyordu. İlk başlarda gece bez takmama rağmen kuru kalkıyordu gündüz uykusunda zaten bez kullanmıyorduk. Sonra bir iki damla ıslatınca çiş demeye başladı. Gündüz uykularında bazen kaçırıyor. Gece zaten dolu oluyor. Kaçırdığı Zaman kızıyordum ilk Zaman'lar. Şimdi son derece sakin davranıyorum bazen görmezden geliyorum bazen bak ıslanmış bundan sonra haber ver falan diyorum gittikçe daha kötü oluyor. Son iki gündür ıslansa bile rahatsız olmuyor ve bana kaçırdığını bile söylemiyor. Söylemeyi de bıraktı kendim ikna ederek götürüyorum. Ben şimdi ne yapmayalım beze geri mi dönmeliyim? Lütfen bu konuda fikri olan varsa özellikle bu durumu yaşayan varsa bir akıl verin

Merhaba canim yillar önce boyle bir problemin olmus.bende su anda seninle ayni seyleri.yasiyorum.kizim 22 aylik.sen ne yaptın o zamanlar

Ben de o haldeyim. keşke anlatsa birileri neler yapmamız gerektiğini

Ben de o haldeyim. keşke anlatsa birileri neler yapmamız gerektiğini
Geri dönüş yapmiyorlar konu sahipleri. Ama bn ne yaptığımı yazayim.bn ara ara goturup yaptırıyorum genelde itiraz etmio.kaka kendi wc yapmak istiyor ama malesef bn bezi takiyorum altina kulot bz aldim kolay indirip kaldırıyorum

benim oğlum 33 aylık. 27 aylıkken tuvaletini öğrenmişti ama her seferinde altına hafif kaçırarak söylüyordu. yaklaşık bir haftadır tamamen altına yapıyor ve bu durumdan hiç rahatsız olmuyor. ben farkedince neden söylemedin diyorum. bir daha söylicem anne diyor ama yine yapıyor

M mdryrd T Tugbas24
Kızlar öncelikle Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle alışacak bunlarin surekli olacagini dusunup stres yapmayin.
Kendiniz bi unutun bu isin stresini ve yardima ihtiyaci olanin o oldugunu dusunun her seferinde.

Bunlar gecici donemler alistiktan sonra bazen olabiliyor.Herhangi tepkiniz sizi sadece geri ceker unutmayin.Olumlama yapin.Yani cumlelerinizde olumsuz yapma,etme kullanmayin.
Bidaha altina yapma tamam mi demek yerine bidahakine tuvalete yetiselim gb.

Ve bezi tamamen cikarin.Aslinda sizin isinize gelince bez kolayinda tuvalet olursa o da isine geldigi gb davranir.

Digru yaptiginda da konusun cok sevindiginizi soyleyin.Isterseniz wc kapisina stecker yapistirin dogru yaptiginda ve gecerken vs aklinada gelebilir.
Bazi seylerede izin verin.Kendi otursun,elini yikasin,pecetesini tutsun vs.
Onlarin kucuk tuvaleti vardir diye umuyorum yoksa onlara sectirip alin

Bende su an ayni durumdayim 28 aylik kizim var 2 ay olmustu kendisi isteyerek baslamistik su an altina yapiyor bzn rahatsiz olup degistir diyor bazen hic rahatsiz olmuyor bununla ilgili hicbir oneri bulamadim problemi yasanlar ne kadar surdu bu durum konu biraz eski artik duzelmistir cocuklariniz diye tahmin ediyorum

Bende de durum bu aralar ayni bi ay oldu baslayali ilk hafta zaten hic tuvalete yapmadi hep altina yapti. sonra geceleri bike beni uyandirip tuvalete gidiyorduk. tam alisti derken 2 3 gundur buyuk tuvaleti dahil hep altina yapiyor . tuvaletin var mi diye sordugumda yok diyor ama altini dolmus coktan . tabi insan sinir krizi geciriyor icten ice. ne yapmak gerekiyor gercekten sizler neler yaptiniz? paylasir misiniz?

Merhaba tuvaletini altına yapıyor ve fark etmiyorsa henüz kasları tam anlamıyla gelişmemiş olabilir. Bende bir süre denedim ki söylüyordu çiş kaka diye ama oturmak istemiyordu bende bez bağlamaya devam ettim. Birkaç ay sonra yine denedim cis yapıyor ama kaka için oturmak istemiyordu. Sonra bir arkadaşım kaka yapmak için oturması için en sevdiği oyuncağı eline ver dedi bende öyle yaptım ve kaka deyince hemen gidip oturtup eline oyuncak verdim sonra yaptı ve sonrasında ödül.. Ödül de çok motive edici oluyor biz havaya atıyorduk babasıyla kakasını tuvalete yaptı yuppi falan 😂 Birde tuvalet egitimi ile ilgili kitap alabilirsiniz kitap yada oyunlarla birçok şeyi daha çabuk kavrayabiliyorlar.. Kas gelişimi tamamlandığında gece uykusundan kuru bez ile kalkıyorlar. O zamandan sonra hiç bez takmayın dışarı bile çıksanız lazimlik yanınızda olsun. Ben öyle yaptım. Birde bez takmamaya alışınca sonradan bez takınca rahatsız da olabiliyorlar beni oğlum bez takma diye ağlamaya başlamıştı sonra dedim artık tam zamanı diye.. Çok şükür hallettik uzun bir dönem sürebilir ama sabretmek gerekiyor.. Çok ta geçe kalınca is inada biniyor diyorlar çocuklardan gelen sinyalleri zamanında almak lazım..

Back