• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi konusunda yardıma ihtiyacim var

Karakartal123

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2021
16
4
16
27
Kızlar merhaba 🤗 benim 26 aylık bi kızım var ve tuvalet egitimine başladık 5 gündeyiz ve hala tuvaletini söylemiyor götürürsem yapıyor bende söylemesini istedigim için biraz götürmeyeyim diyorum o zamanda altını ıslatıyor aslında cok zeki yaptığını kapan bi çocuktur ama bir türlü tuvaletle ilgili sorunu atlatamadm gece uyanmadıgı sürece altına kaçırmaz dışarı çıktığımızda tutar ama evde götürünce yapıyor ama götürmeyince sorunca söylemiyor ben bu sorunu nasıl asabilirim bu konuda yardımınıza ihtiyacim var yada biraz ara verip bezmi takmalıyım korkmasından travma kalmasından korkuyorum bu sıkıntıyı yasayan varmı atlattınız mı beze tekrar döndünüz mü

Kızlar merhaba 🤗 benim 26 aylık bi kızım var ve tuvalet egitimine başladık 5 gündeyiz ve hala tuvaletini söylemiyor götürürsem yapıyor bende söylemesini istedigim için biraz götürmeyeyim diyorum o zamanda altını ıslatıyor aslında cok zeki yaptığını kapan bi çocuktur ama bir türlü tuvaletle ilgili sorunu atlatamadm gece uyanmadıgı sürece altına kaçırmaz dışarı çıktığımızda tutar ama evde götürünce yapıyor ama götürmeyince sorunca söylemiyor ben bu sorunu nasıl asabilirim bu konuda yardımınıza ihtiyacim var yada biraz ara verip bezmi takmalıyım korkmasından travma kalmasından korkuyorum bu sıkıntıyı yasayan varmı atlattınız mı beze tekrar döndünüz mü

Öncelikle Allah bağışlasın ve kolaylık versin. 🙈 çevremde gördüğüm, duyduğum kadarıyla bir kere bez çıktığında geri takmanızı kimse önermiyor. Eğer tuvalete giderken ağlamıyorsa, oturmak istemediğini belli etmiyorsa falan travma yaratacak bir durum da yoktu. Tutabildiğini söylediğinize göre bu sürece hazır demek ki.
Tuvaletle alakalı kitaplar alıp okuyabilirsiniz. Bir de mesela tuvalete götürürken konuşun, aaa çişimiz gelmiş kakamız gelmiş, böyle olunca tuvalete gitmek istediğimizi söylememiz lazım dimi, hadi şimdi oturalım falan gibi. Her aşamasını ne yaptığınızı vs anlatın ona. Tuvalet için ne kullanıyorsunuz bilmiyorum basamak/lazımlık falan artık her neyse kendisinin oturup kalkmasına müsade edin. Sonrasında ellerinizi yıkayın ve çıkarken bir daha çişimiz geldiğinde anneye söyleyelim tamam mı, benim getirmemi beklemene gerek yok, sen söyleyebilirsin diye tekrarlayın.
Bir de çok duyduğum ama elbette etkisinin bilimsel bir ispatı olmayan uykuda konuşma kısmı var 🙈 uyurken yavaşça kulağına, sen kocaman bir kız oldun, tuvaletin geldiğinde bunu bana söyleyebilirsin ve bende seni tuvalete götürürüm gibi konuşun. Bunun pekçok konuda işe yaradığını söyleyenler var

Bende tuvalet eğitimine başladım siz baya yol kat etmişsiniz benim çocuk çiş ve eee diyor gelince söylüyor tuvalet şarkılarını acin biz oyle öğrendik söylemeyi

Öncelikle Allah bağışlasın ve kolaylık versin. 🙈 çevremde gördüğüm, duyduğum kadarıyla bir kere bez çıktığında geri takmanızı kimse önermiyor. Eğer tuvalete giderken ağlamıyorsa, oturmak istemediğini belli etmiyorsa falan travma yaratacak bir durum da yoktu. Tutabildiğini söylediğinize göre bu sürece hazır demek ki.
Tuvaletle alakalı kitaplar alıp okuyabilirsiniz. Bir de mesela tuvalete götürürken konuşun, aaa çişimiz gelmiş kakamız gelmiş, böyle olunca tuvalete gitmek istediğimizi söylememiz lazım dimi, hadi şimdi oturalım falan gibi. Her aşamasını ne yaptığınızı vs anlatın ona. Tuvalet için ne kullanıyorsunuz bilmiyorum basamak/lazımlık falan artık her neyse kendisinin oturup kalkmasına müsade edin. Sonrasında ellerinizi yıkayın ve çıkarken bir daha çişimiz geldiğinde anneye söyleyelim tamam mı, benim getirmemi beklemene gerek yok, sen söyleyebilirsin diye tekrarlayın.
Bir de çok duyduğum ama elbette etkisinin bilimsel bir ispatı olmayan uykuda konuşma kısmı var 🙈 uyurken yavaşça kulağına, sen kocaman bir kız oldun, tuvaletin geldiğinde bunu bana söyleyebilirsin ve bende seni tuvalete götürürüm gibi konuşun. Bunun pekçok konuda işe yaradığını söyleyenler var
Çok teşekkür ederim çok iyi geldi yazdıklarınız neler neler denedim bende duymustum bez çıkınca bi daha takılmaz diye ne yapacagım bilmiyorum öğrenmicek korkusu var ama biraz daha denemem gerekiyor sanırım kacmamam gerekiyor

Mrb lar Allah sabır versin gerçekten zor bir surec. Ben başlamadan önce çocuk gelişimciyle bir görüşme yaptim. Başlamadan önce konuş lazımlik alacaksanız çarşıya gidip birlikte kendi istediğini alsın dedi . Ayrıca stikerlar aldık çişini tuvalete yaptıkca çizelgeye yapıştırdık. İlk 3 gün hiç solemedi ben 10 15 dk da bir götürdüm götürdükce yaomadi bile sürekli altına yapti. Altına yapınca üzerimi değiştir diye agladi islakliktan rahatsız olduğunu söyledi. 3 günün sonunda çişini tutma süresi uzadı bu sefer yarım saatte bir ben götürdüm lazimligina yaptıkça stiker yapıştırdık. Bir hafta sonunda kendi söylemeye başladı biraz sabır işi biraz daha sabret. Kesinlikle bezi tekrar bağlama

Benim oğlum da bir kere bile çiş kaçırmadı ama 6 ay kakasını asla söylemedi bize. Ben takip edip yakaladıysam yaptı yoksa söylemedi. En son çocuk psikoloğuna gitmiştik. Oğlumla hiç görüşmedi. Ama önerisi bizim çok işimize yaradı. Çiş kaka onun sorumluluğu ne kadar yorulsanız da yüzünüzü hiç düşürmeyin. Sadece yaptığında AA bak oyunun yarım kaldı. Tüh. Şimdi ne güzel oyununa devam ederdin ama her yerin çiş/kaka oldu. Diyin demişti. Bu şekilde bir haftada çözmüştük.

Ayrıca tuvalet eğitimiyle ilgili kitaplar aldık elif tuvalet eğitimine başlıyor ve tunanin tuvalet eğitimi diye çok faydası oldu

Benim çocuğum yok ama eşimin akrabasının nasıl öğrettiğini gördüm ablam da yeğenime öğretmek de zorluk çekiyordu bende akrabanın nasıl söylettiğini anlattım ablama denedi iki günde çocuk çişini söylemeye başladı. Şimdi diyeceksin ne yöntemi sürekli çocuğa çişin var mı çişin geldi mi kızım ve ya oğlum git gel sor dedim ablama artık çocuk bıkıp yeter ki sormasın diye söylemeye başladı ve dediğim gibi iki gün gibi kısa bir süre de bence güzel taktik bıktırma taktiği 😂

Insallah bizimki bu kadar uzamaz diyeyim o zaman 😊
Yanlız 1.5 ay tuvalet eğitiminde uzun bir süre değil 😂 tuvalet işi öyle hemen tak diye çözülmüyor maalesef . Oğlum toplasan 5 kere yere ciş yaptı ancak hiç bir yer öyle kirlenmedi bile . Söylemiyordu ama yapmayıp tutuyordu ben götürüyordum öyle öyle kendi söylemeye başladı .

Çok teşekkür ederim çok iyi geldi yazdıklarınız neler neler denedim bende duymustum bez çıkınca bi daha takılmaz diye ne yapacagım bilmiyorum öğrenmicek korkusu var ama biraz daha denemem gerekiyor sanırım kacmamam gerekiyor
Bez çıkınca takılmaz diye bir durum yok . Eğer çocuğun hazır olmadığını anlarsanız bezi takıp eğitimi bırakmanız zorlamamanız lazım . Yeniden denemek isterseniz aradan 3 hafta geçmiş olmalı . Ayrıca memeyi bıraktıysanız ikisinin arasından 2 ay geçmiş olmalı taşınma gibi bir durum olduysa tuvalet eğitimi ile arasında 2 ay olmalı . Çocuğun en az 2 saat bezi kuru kalkıyor olmalı ki kas gelişimini gösterir .

Bu Arada beze dönmenize gerek yok bir süre sonra kendi söyleyecek . Şuan kasları zaten gelişmiş görünüyor 2 saat tuvaletini tutup kaçırmıyorsa sorun yok . Siz ne sıklıkla tuvalete götürüyorsunuz ?

Back