• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet egitimi kaka yapmaktan korkurkuyor

lokumum8

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2023
2
0
1
27
Merhaba anneler benim 4 üne girmek üzere olan bir kızım var fakat ne yaptıysam bir türlü büyük tuvaletini tuvalete yapmıyor yeni tuvalet aldım güzel güzel anlattım ona neden tuvalete yapması gerektiğini stickerlar aldım yapıştırsin da daha keyifli olsun yapsın diye birde çizgi flimler açtım kaka ile ilgili birde küçük tuvaletini yapıyor sıkıntı yok ama kakasi geldiğinde bez bağla diyor mecbur bağlıyorum lütfen bu konu hakkında yardımcı olur musunuz çok çaresiz kaldım ne yapcam bilmiyorum artık

Benim oğlumda o konuda epey zorlandı çünkü fark etmeden korktu süreçten ben bir süre bu konudan bahsetmedim, hiç üstüne gitmedim bez bağladım, teonun kaka kitabı vardı onu okudum ara ara ama hiçbir zaman bak sende böyle yap falan demedim sonra bir gün evde babası vardı kakası geldi bez bağlatmak istedi babasıda artık büyüdün sen hadi bakalım kakanı tuvalete yap dedi ikiletmedi bile. Bu lafı bekliyormuş gibi. Aklıma sadece bebeklere kaka yaptırmak falan geldi mesela lazımlığa tuvalet kağıdı koyup tuvalete dökseniz sifonu çekse falan belki hoşuna giderse sürece katkısı olur. Sanırım çocuklara zor ve karmaşık geliyor bu dönem, baktınız bir çare bulamıyorsunuz içinizin rahat etmesi açısından bir uzmana danışın. Belki kaka yaparken poposu falan acıyordur o yüzden de istemeyebiliyormuş çocuklar.

Back