Tuvalet eğitimi bilgisi oşan lütfen destek olsun

Seymamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2019
416
206
53
35
Kızlar kendimi çok caresiz hissediyorum 28 aylık kızım tuvalete gitmek istemiyor lazımlık aldım klozet kapağı aldım gene çiş var mi tuvalete gitmek ister misin dediğim zaman resmen ağlama krizine giriyor hiç bir şekil de kandiramiyorum çişini tutuyor 5 veya 6 saat falan çiş tutuyor ne yapacam Bilmiyorum nasil bir yol izlemeliyim birde haldeyim ve çok yıprandım bilgisi olan yardım etsin şimdiden teşekkür

Hic acele etme inan cocuk hazir olmadan ne yaparsan boş benim kızım 2 yasina girmeden ilk alistirma yaptigim ilk gün alisti lazimlikla ogrenmisti ogrendigi günden itibaren gece dahi kaçırma yasamadim ama oglum 3 bucuk yasina yakın ögrendi cok denemelerim oldu guzellikle çok ugrastim en son sinir geldi cunku buyudukce kokusuda dayanilmaz oluyo ve yaz günü çok rahatsiz oluyodu. Inan artik cinnetin esigine geldim en sonunda yalnış mi bilemem ama inan zorla alıştırdım ama hala ara ara kaçırıyo

Benim kızım herşeyin farkında tek sıkıntısı tuvalete hiç gitmek istememsi tuvalet reddi yaşıyorum alışır mı inanin artık çok karamsar oldum

Benim kızım herşeyin farkında tek sıkıntısı tuvalete hiç gitmek istememsi tuvalet reddi yaşıyorum alışır mı inanin artık çok karamsar oldum
Hıc karamsar olma inan benim oğlum aliştıysa senin kizin kessinlikle alışır. Çocuklarda korkuyo oluyo kendilernden bir parça düşüyo gibi hissediyolar. Eminim çok arastirmissindir ama seninle birlikte tuvalete girsin gorsun korkusunu yensin. Oturt tuvalete yapana kadar kessinlikle kaldirma bence suyuda su seside yardimci olur. Öyle öyle alisicak

Ben kendimle beraber götürüyorum olmuyor tuvaleti oyun alanına döndürdüm olmadı su ile oynasa bir gün sonunda herşeyden sıkılıyor yapmak istemiyor çiş var diyor ama tuvalete yapmak istemiyor sıkıntı orda ben artık sinir krizi geçiriyorum birde 33 haftalık hamileyim çok yıpraniyorum kızım da yıpraniyor

Ben de geçen yaz tuvalet eğitimine başladım oğlumun, olmadı biz de memlekete falan gittik, şehir değiştirdik. En son çocuk doktoruna gittiğimde sordum, doktor her çocuk 2 yaşından sonra bezi bırakacak diye bir şey yok, bazı çocuklar 3 yaşından sonra bırakır, özgüvenini zedelemeyin gelecek yaz bıraktırın dedi. O kadar gözüm korkuyordu ki, tuvalet eğitimi ile ilgili bir kitap vardı evde onu okudum ve 1 günde hallettik. Gündüzleri asla altına yapmıyor, gece de sabaha kadar yapmıyor ama sabah geç kalkarsa bazen kaçırıyor. Kitabın özetini anlatayım size.
  • zaten yapmıyorsunuzdur ama asla kızma, neden kaçırdın diye sitem etmeyin,
  • 5 dk da bir çişin var mı diye tuvalete götürmeyin, sormayın
  • o tuvalete oturduğunda yanında kalın, bırakıp gitmeyin, tuvaletteyken eğlenceli şarkı söyleyin, çişimizi tuvalete yapıyoruz gibi sözlerl
  • her tuvalete gittiğinde ödül olarak gülen yüz stikerı verin, yapsa da yapmasa da, ben yaptığında veriyordum yapmayınca vermiyordum yanlışmış.
  • tuvaletini yapınca aferin, yaptın gibi sözlerle takdir edin
  • yaptıktan sonra kapağı kapatıp sifona birlikte basın, tek başına basabiliyorsa bassın bizimki biraz sert biz birlikte basıyoruz.
  • bye bye yapabilirsiniz

Bu şekilde 1-2 günde öğreniyor, hatta siz ikisine birlikte bile öğretebilirsiniz

İnanin benim kızım herşeyin farkında sadece tuvalete gitmek istemiyor yoksa çişi gelince eliyle tutuyor çişin mi var diyince yok diyor tamamen tuvaleti Red ediyor oyunlar oynuyarakta götürdüğüm zaman tuvalete çiş yapmiyor asla

Kızım 19 aylıkken öğrendi. Normal tuvalete girdik beraber lazımlığa felan alıştırmadım. O oturdu bende oturdum yanına kendimde yapıyormuş gibi 3 günde öğrendi. Hadi benim çişim geldi beraber çiş yapalım dediğimde koşarak geliyodu yanıma. Öyle öyle alıştı. Ben bu şekilde çok kolay öğrettim. Tavsiye ederim.

İşte benim kızım tuvalete gitmek istemiyor kandırarak götürsem bile tuvalete asla çiş yapmiyor tutuyor saatlerce

Merhaba bir anda hiç konuşmadan anlatmadan hazırbukunuşlupuna bakmadan mı başladınız?

Çocuğunuz henüz hazır olmayabilir, hiç acele etmeyin.
Tuvalet eğitimi denince tüylerim diken diken oluyor, benim kızım kolay alıştı ama evde asla klozete oturmuyor hep lazımlık. Kreşte de kakasını tuttuğu için dünden beri hastanedeyiz, galiba makat çatlağı..

Kizimin tuvalete alistirmadan once ,kizim ben bu tuvalete gidiyorum. Sen de yakinda oraya gideceksin vs gibi alistimistim.
Bir de varsa cizgi film falan izletiyorudum. Peenin vardi sanirim. Bak bebede tuuvalete gidiyor gibi.

Daha sonra tuvalet asamasina gectik.once lazimlik ile basladik. Ne yaptigini gormem icin Ve beklerken sikilmamasi icin telefon veriyordum.
Surekli soylemiyor ,saatte bir falan soyluyordum.
Kuzenlerini ornek veriyorum ,bak onlarda gidiyor diye.
Siz streste yapiyorsaniz cocuk bunu hisseder. Ona gore rahat hissedin kendinizi

Merhaba bir anda hiç konuşmadan anlatmadan hazırbukunuşlupuna bakmadan mı başladınız?
Bu benim ikinci denemem ve çok konuştuk çişi gelince söyluyor yrk sikinti çiş kaka tutuyor ve tuvaleti kesinlikle istemiyor ne yaptığımda boş alternatif sunuyorum hiç biri kabul etmiyor

Ayni dert bende de var kızım anlıyor çişi gelince söyluyor bizim problemimiz kaka ve çiş tutmak ve kabiz oluyor bu sefer acıdığı için hiç gitmek istemiyor gerçekten çok yıprandım

Ayni dert bende de var kızım anlıyor çişi gelince söyluyor bizim problemimiz kaka ve çiş tutmak ve kabiz oluyor bu sefer acıdığı için hiç gitmek istemiyor gerçekten çok yıprandım
Aslında biz düne kadar hiç sorun yaşamadık ama çocuk aniden kabız oldu ve öyle böyle değil.. şimdi ilaç kullanıyoruz

Lazımlığı salonun ortasına getirin. Belki burda tepki gösterenler olacaktır ama inanın ben de böyle aştım. Benim kızım da tuvaleti istemiyordu önce salonda sonra koridorda derken tuvalete kademeli yaklaşma yaptık şükür öğrendi şimdi tuvalete yapıyor. Benim kızımda 28 aylık ama biz iki ay önce bu süreci geçirdik. Şu an bir sıkıntı yok şükür.

Hiçte tepki verilecek bir konu değil, bende salondan başladım adım adım tuvalete doğru gitmeye çalışıyorum
Artık bebelerin lazımlığından da tepki yemeyelim

Hiçte tepki verilecek bir konu değil, bende salondan başladım adım adım tuvalete doğru gitmeye çalışıyorum
Artık bebelerin lazımlığından da tepki yemeyelim
Korkar oldum artık birşey yazarken. Ama çocuk bakımı sürecinde en zorlandığım konu tuvalet eğitimi oldu. Benim kızım bezine yapmak istemiyordu geceleri asla yapmıyordu sabah bezi hep kuru kalıyordu. bi de ne yaptıysam geçmeyen bir pişiği vardı doktor artık bırakın dedi. Başlarda gayet güzel ilerledik zaten öncesinde de kitaplar okuyorduk beraber tuvalete gidiyorduk ama sonra bir süre tutmalar başladı özellikle kakası gelince tutuyor iç çamaşırında leke bıraktırıyordu gerçekten çok zor iki ay geçirdim. Şükür şu an herşey yolunda. Hatta kreşe gidiyor orda da sıkıntı yaşamadık şükür

Bu benim ikinci denemem ve çok konuştuk çişi gelince söyluyor yrk sikinti çiş kaka tutuyor ve tuvaleti kesinlikle istemiyor ne yaptığımda boş alternatif sunuyorum hiç biri kabul etmiyor
Şimdi öncelikle onun hazırbulunuşluğundan önce sizin de onu sürece hazırlamanız adına bu konuyla ilgili kitaplar okuyun. Oyunlarınızın içinde yer verin bebeklerine ya da peluş oyuncaklarına yedirin içirin sonra ah tuvaletim geldi tuvalete gitmem lazım diye konuşturun gidip tuvalete yapsın oh çok rahatladım tuvalete yapmak harika desin. Böyle böyle onu ürkütmeden siz de gittiğinizde annecim sen de hazır hissetiğinde bana söylemen yeterli tuvaletini tuvalete yapman için yardımcı olurum diyin. Gün içinde siz de tuvalete gitmelerinizi gösterin ve çok rahatladığınızı belirtin. Onunla beraber külot bakmaya gidin bezleri çıkardıktan sonra bu külotlardan giyiyiyoruz sende kendini hazır hissettiğinde burdan beğendiklerini sana alalım diyin. Süreç içerisinde sizin sabrınız çok önemli. Bazı çocuklarda farklı oluyor. Merdivenleri destek almadan kendisi çıkabiliyor mu? Bez kuruluğu gün içinde kaç saat oluyor? Uykularından uyandığında bezi kuru mu kalkıyor? bunlar bize çocuğun hazır olma ya da olmama sinyallerini gösterir. Baktınız heveslendi güzel gidiyor bezleri ortaya görebileceği bir yere koyun bu kadar bezimiz kaldı bunlar bittiğinde artık külot giymeye başlayabilir ve sen de tuvaletini tuvalete yapabilrisin diyin. Öneri kitaplar içinde. Teo’ nun kaka kitabı , kakaloji serisi , cırt cırtlı tuvalet eğitimim kitaplarına bakabilirsiniz şu an aklıma gelenler bunlar.

Büyük oğlum da hevesliydim, vaktim vardı tuvalet iletişimi yapmıştım. 2 yaşta da bezi çıkarmıştım. Küçük oğlum 31 aylık. Cisi de kakayi da biliyor, ama bez bağlanmasını istiyor. Ben de bağlıyorum. 5-6 saat çiş tutacağına bez bağlayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…